Yurt,Burs,Kredi...? Yardım edin :))

Hmm 2 dersten kalınca mı kesiliyor? kötüymüş ya. en azından sınıfta kalma şartı falan olsa yaa :) peki kredi geri ödeniyor ya onun kesilme gibi bir durumu olmaz herhalde :) ? siz mi belirlediniz aylık 250 olmasını ? o arkadaş benim değil bi arkadaşımın arkadaşı :) evet bende çok şaşırdım nerden çekti diye :)

2.5 yıl bekletebiliyoruz o zaman ? ne kadar faiz koydukları belli mi ? faizli hali mi 12.600? önerir misin peki krediyi ? bazıları önermiyo ? kararsız kaldım bende.

başbakanlık bursunu bir arkadaşım almıştı. 2 dersten kalınca otomatikman burs iptal malesef :) yani değişmediyse. benim bu dediğim 4 yıl önceydi sanırım .
ben belirlemedim 250 tl olmasını . devletin belirlediği ödeme bu. ama istenirse 3 aydan 3 aya da ödenebiliyor sanırım .
valla ödeme tarihi gelip de 3 yıl hiç ödemeyen arkadaşım vardı :) vergi dairesine gidip yapılandırmıştı yine taksit taksi ödemeye başlamıştı . sorun olmamıştı.
hayır yaa faizi çok bir şey değil . %1 gibi bişey sanırım .yani korkulacak bir şey yok bence . işsizseniz zaten neyinize icra gelebilir ki :)
ve ayrıca ; hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz :) yani hapse filan girmezsiniz :)

ya bu sene yoğun olucam ve ev sorumluluğu çok geliyo ...saol ya inş. çok istiyorum : )
istanbul sen nereyi kazandın?

Ailemize icra gelmez değil mi :) bizim borcumuz olduğu için biz sorumluyuz herhalde :) çok korkunç anlatıyorlar ya sanki kredi alan ödemezse batacak :) mecbur kalırsa alırım bende :) faizi çok değilmiş :) biz ödeyene kadar beklemek zorundalar sanırım :) çok sıkıştırmıyorlar değiil mi :)

ya bu sene yoğun olucam ve ev sorumluluğu çok geliyo ...saol ya inş. çok istiyorum : )
istanbul sen nereyi kazandın?

Evet ev zor olur ya. inşallah yurt çıkar. bu konuyu kendim için değil arkadaşım için açtım ama benim içinde geçerli tabi :) o sakarya üniversitesi yönetim bilişim sistemlerini kazandı :) bende sınava girdim ama yeterli puanı alamadım. seneye hazırlanıyorum inşallah kazanırım :) hangi ünidesin ?

Son düzenleme:
Evet bzde başbakanlıkla kykyı ayrı sanıyodk %1 hçbişe öderiz vazgeçtm kredi alalım mervecim o 10 binlik krediyii çekn benm bi arkadaşımn abisii bankadan çekmiş olabilirmi ? bnde araştırım şmdi onaa srma şansımda yk amaa öyle demşti okul bitnce fazisz 10 bini geri ödemiş

Son düzenleme:

Evet ya kredi alalım biz :) Çalışır öderiz :)) 10.000 krediyi biz bulamayız sanırım. değişik bişey bu. kyk alalım yeter :)

Hmm bunu ilk yılımızda başlar başlamaz yapabiliriz değil mi ? fakülte bursu için diyorum. peki mülakat sadece maddi durum için mi yoksa başka ne gibi sorular soruluyor ? bölümümüzle ilgili dersle ilgili soru soruluyor mu ? kyk ve başbakanlığı karıştırıyormuşum hep ayrı sanıyordum sağol bilgilendirdiğin için :))

rica ederim canım :)evet zaten okul açıldıktan hemen sonra başvurular başlar.sadece maddi durumla ilgili sorular var diye biliyorum canım bir de başbakanlık bursu artık eskisi gibi 2 zayıfın olunca kesilmiyor.ortalaman 2.00 ın altına düşünce kesiliyor.

Hmm iyiymiş. kazanalım da bir başvururuz belkii :)) evet o 2 dersle kesmeleri saçmalık. ama 2.00 ın altına düşünce tamam kesilir o durumda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…