Yurt,Burs,Kredi...? Yardım edin :))

canım özel bursları bilemiyorum ama yurt hakkında kısaca bilgi vereyim
devlet yurtları her şehirdekine göre temzliği ve konforu değişiyor
benim çok güzeldi 4 kişi banyo wc içerisinde tamamen apart gibi
kadın temizliğe geliyordu ama biz kendimiz yapıyorduk
böyle yerler genelde otelden bozma,konaklamalardan bozma oluyor
yoksa şehirde ki diğer 2 kyk yurtları 6-8 kişilikti...
gezmeden bilemezsin
ücretide en son 110 tl
sabah akşam yemeği içinde
ücreti yüksek olan yazmışsın sanırım karıştırdın
bu şeklde canm

Peki sakaryadamı okudun snde ?

Peki sakaryadamı okudun snde ?

hayır cnm ben genel olarak bilgi verdim
sayfaları okumadım hiç konuya cevap yazdım

o yüzdende her şehirde farklıdır dedim
ama ücreti aynı
türkiye geneli kyk ların hepsi 110
ya da 110 küsür
yılbaşında çok az zam gelir 10 tl falan o kadr

Kredi almayın da ne yaparsanız yapın... Sonrası çok fena.

Kredi almayın da ne yaparsanız yapın... Sonrası çok fena.

Çok mu faizi var ? erteleme falan yapılırsa faiz artıyormuş sanırım. sıkıştırıyorlar mı, hemen iş bulunmazsa ne olacak ?

Eğer imkanınız varsa bence almayın. Yani aile yetirebilecekse parayı gerek yok. Çünkü mezun oldktan 2 yıl sonra ödemeye başlamanız istenecek. Diyebilirsiniz 2 yılsa iş bnulurum diye ama o da o kadar kolay olmuyor. Özel sektörde asgari ücretle başlıyorsunuz en iyi ihtimalle 1000 tl ile başlarsınız işe o da yemek ulaşım vs olmadan çılgın gibi çalışmanız gerekecek. Ve kazandığınız paranın her ay 200 tlsini ya da ödeme planınıza göre 3 ayda bir 600 tl sini vereceksiniz. Bu da bütçenizde kocaman bir delik dmek. KPSS girerim diyenler olabilir ancak girseniz bile 90 ın üstüne bir puan almadığınız zaman(ki o puani almak gitgide zorlaşıyor artık) merkezi atama ile gitme şansınız düşük. Kurumların kendi açtığı ilanlarda ise mülakat söz konusu. Mülakatları geçmekte kolay olmuyor. Olaki geçtiniz ondada tayininiz olacak ve gittiğiniz yerde kira elektrik su vs derken yine krediniz size yük olacak.

Eğer öğrenim kredisi olmadan okuyamayacak durumda değilseniz alın. Ama sırf fazladan bulunsun diye alıyorsanız sakın almayın sonra öderken çok sıkıntı çekebilirsiniz.

Dediklerin çok doğru.. iş bulmak kolay değil. peki adam gibi maaşlı işe girene kadar erteleme var mı 3-4 yıl veya 5 yıl falan ? aylık 200 mü ödeniyor ortalama? bazıları ayda 700 ödüyoruz dediler? isteğe bağlı sanırım ne kadar ödeneceği aylık ?

Tabii isteğe bağlı sen seçiyorsun ödeme planını. İster aylık öde az az ister 3 ayda bir öde ister aylık fazla miktarlarda öde istersen peşin kapat borcu. Ancak 3*4 yıl erteleme yok. ödemediğin zaman vadesi dolan miktarlar için faiz işlemeye başlar. Ödeyeceğinde o fazilerle beraber ödemek zorunda kalırsın o kadar.

Anladım. annemle konuştukta bugün onunda bir arkadaşı sakın almayın kredi falan demiş. çok mecbur kalmazsam almayacağım sanırım.
teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.

yurt sonuçları ne zaman açıklanıyor

Bilmiyorum ki canım. ben bu yıl başvurmadım. kyknın sitesinde yazıyordur mutlaka. başvurdun mu ? nereyi kazandın ? krediyede başvurdun mu ?

ben önceden kazanmıştım canım 3.sınıfa geçtim ytü de okuyorum.Kredi alıyorum zaten yurt için başvurdum

daha önce yazan oldu mu bilmiyorum arkadaşlar ama birde fakülte bursu var.Okul açıldıktan sonra başlar başvurular her fakülte ve her bölüm belli sayıda öğrenciye burs verir örneğin bir sınıftan 5 kişiye burs verir aynı başbakanlık bursu gibi fiyat da aynı hiçbir fark yok ben başbakanlık bursu alıyorum mesela arkadaşımda fakülte bursu alıyor 3 yıldır aramızda bir fark yok başvuru tarihlerini kaçırmayın sürekli takipte olun.

ben önceden kazanmıştım canım 3.sınıfa geçtim ytü de okuyorum.Kredi alıyorum zaten yurt için başvurdum

Hangi bölümdesin :) ? 2 yıldır evde mi kaldın ? yeni mi yurda geçeceksin ?

Hmm bunu yeni duydum :) okuduğumuz fakülte neye göre veriyor bursu? çünkü yeni başlayanların derslerini bilmedikleri için? ösymden aldığımız sonuca göre mi ? başbakanlık bursu kyk bursundan ayrı değil mi ? onu tam açıklayan olmadı yani oldu ama biri aynı dedi biri ayrı dedi anlayamadım tam. geri ödenmiyor başbakanlık tamam ama kykdan burs alan ona da başvurabilir mi ?

canım kyk nın sitesinden yaptığın burs başvurusu başbakanlık bursu zaten onun haricinde bir burs başvurusu yok yani kyk bursu diye birşey yok.fakülte bursuna gelince önce bir dilekçe doldurursun sonra bölüm hocaların seni mülakat yapar ailenin maddi durumuyla ilgili yani maddi durumuna bakarlar tabi birde hocalarının merhametine kalmış...

harita müh.
evde kaldım evet bi süre ..
geçmek istiyorum bakalım kampüsün içindekini istiyorum yoksa yine çıkmam heralde
çok önemli benim için inş. çıkar

Hmm bunu ilk yılımızda başlar başlamaz yapabiliriz değil mi ? fakülte bursu için diyorum. peki mülakat sadece maddi durum için mi yoksa başka ne gibi sorular soruluyor ? bölümümüzle ilgili dersle ilgili soru soruluyor mu ? kyk ve başbakanlığı karıştırıyormuşum hep ayrı sanıyordum sağol bilgilendirdiğin için :))

harita müh.
evde kaldım evet bi süre ..
geçmek istiyorum bakalım kampüsün içindekini istiyorum yoksa yine çıkmam heralde
çok önemli benim için inş. çıkar

Hmm bölümünde güzelmiş :) inşallah çıkar canım ya :) ev rahatlık bakımından iyi olsada temizlik falan derken sanki kendi evinde gibi olur. ama yurt daha rahat bence ders çalışma anlamında daha yoğun olur. evet kampüs içinde olması ulaşım bakımındanda rahat olur. inşallah kampüs içindeki çıkar :) hangi şehirdesin canım ?

başbakanlık bursu geri ödemesiz.
yalnız 2 dersten kalınca kesiliyor , kyk kredisine dönüşüyor bunu da biliniz :)
bu arada bir arkadaşınızın aldığı burs çok ilginçmiş gerçekten :) hiç duymamıştım öyle bir burs .peşin çekilen (10 bin tl ) bi burs :)
ben de kyk kredisi almıştım şimdi paşa paşa ödüyorum ,aylık 250 tl cik :)

arkadaşa şiddetle katılıyorum :) ben mezun olalı 2.5 yıl oldu . ilk 1 yıl özelde çalıştım ama kredi için bir birikim söz konusu olmadı ,çünkü yeni mezunsanız özel sektörde pek tatminkar ücretlerle başlayamıyorsunuz.sonra kpss sürecine başladım .şubattan beri de kredimi ödemem gerekiyordu .ödeyemedim atama beklediğim için . yeni atandım paşa paşa ödicez :)
durum bu yani. 12.600 tl cik borcum var devlete

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…