Yurt,Burs,Kredi...? Yardım edin :))

Hmm iyiymiş o ya :) saat kısıtlaması var mı peki ? yani gece 2de 3 de de gidip ders çalışma hakkımız var mı ?



her türlü,mesela tıpçı arkadaslar sabahlarlardı,o sana kalmış yurt kesınlıkle bu konuda baskı yapmıyor yurdun tek karıştıgı sey yurda giriş saatleri ha odada davranılması gereken kurallar var onlar ayrı :)
 


ben gecen yıl mezun oldum 240tı sanırım aylık . benimki krediydi.
zaten kredi ya da başbakanlık aylık aynı miktar alıyor sadece biri geri ödemeli diğeri ödemesiz.

Hmm bu yıl daha da arttı sanırım geçen yıl 280 demişlerdi. bu yıl 300ü bulacakmış sanırım. peki geri ödemeye ne zaman başlanıyor ? okul bittikten 2 yıl sonra mı yoksa ne zaman sigortalı işe girilirse mi ? birde okul bitince işe girmeden yüksek lisans falan yapılırsa kyk almaya devam edilir mi ? yoksa hakkımız yok mu ? ödemeye mi başlanır ?
 


hayır 1 kere yurtkura başvurdugunuzda bursa da başvurmuş oluyorsunuz ikisi ayrı ayrı değil. başvurduğunuzda ya başbakanlık cıkar ya ögrenim kredisi.




basbakanlıga ayrı basvuru yapılmıyormuydu ben öyle hatırlıyorum sankı ama degısmıs olabılır ben okulu bitireli 10 sene oldu :)
 

Hmm bu çok iyiymiş ya :) hem kyk hemde diğer burslar. kyk dışında burs almak için maddi duruma bakıyorlar mı yoksa neye bakıp veriyorlar ? maliye işletme falan okuyanlar ortalama kaç kişilik odada kalır sence ? birde yurtta böcek falan çıkıyor mu yaa biz ikizmizde çok takıntılıyız bu durumda ben çok korkarım ya böcekten var mı öyle şeyler ?
 
basbakanlıga ayrı basvuru yapılmıyormuydu ben öyle hatırlıyorum sankı ama degısmıs olabılır ben okulu bitireli 10 sene oldu :)

yok ayrı değil netten yurtkura başvuru yapınca zaten burs için de basvuru kutucuğu var hangisini istedğini işaretliyorsun ama onların insiyatifine bağlı çıkıp çıkmaması.
ya ögrenim çıkıyor ya basbakanlık.

özel burslara ayrı başvurulur
 

Hmm anladım zormuş o ya :) neyse diğer burslar çıksada yeter :))
 



hım ben ya yanlıs hatırlıyorum ya da 2000 lerde öyleydi neyse sen yenı mezunsun daha iyi bilirsin
 

İyi valla :) benim kafama eser gündüz uyurum gece ders çalışırımm :) odada sigara falan yasak mı mesela :) ? neler yasak ? :)
 




valla hiç böceğe rastlamadım ben :)
tahmınım 6-8 kişilik olur gibi maddi durumunu belgeliyorsun zaten ona göre cıkıyor burslar
 

özel burslarda maddi duruma mı bakıyorlar ?
 
yok canım belgelerini alıp gidip direk yazılıyorsun

Hmm anladımm canım :)

valla hiç böceğe rastlamadım ben :)
tahmınım 6-8 kişilik olur gibi maddi durumunu belgeliyorsun zaten ona göre cıkıyor burslar

Off ya napsam tıp mı okusaamm ayy çok sevindim valla böcek falan olmasında koğuş gibi olsun razıyımm :) neyse 8 kişilik koğuştan 4 kişilik yurtlara geçiş yaparım belkii :)))
 
özel burslarda maddi duruma mı bakıyorlar ?

hem maddi duruma hem ders başarısına bakıyorlar
her bursun kriteri farklı. benim tanıdığım en fazla 1 2 kişiye özel burs veriyorlardı.
 


hem maddi duruma hem ders başarısına bakıyorlar
her bursun kriteri farklı. benim tanıdığım en fazla 1 2 kişiye özel burs veriyorlardı.

Hmm bu özel burslara okula başladıktan ne kadar sonra başvurulabiliyor ?
 
bu arada kampüste kalacaksa böcek fikrine alışık olsun etraf böcek kaynıyor arada bazı lanetler yurda kaçabiliyor ben de böcek fobisi var bayılabiliyorum görünce hatta. çatı katında kalıyorduk odada kırkayak çıktı artık borulara mı yumurtlamışlarsa napmışlarsa 1 hafta hiç uyumadan gezdiğimi hatırlıyorum kafayı yemek üzereydim sinek uçsa çığlığı basıyordum nerdeyse sonra oda boşalınca en alt kata inmiştik
 

Off yaa ciddi misin Bende aşırı korkarım böcekten yatamam herhalde ya. özelde çıktıysa devlette de çıkar o zaman kayseride ailemin yanında kalsam burda okusam desem ama burdada erciyeste bahçede her yer fare var. gidemiyorum bile korkumdan oraya orada 4 yıl nasıl okurum ? sakaryada öyle kampüste falan fare gibi hayvanlar var mı ???
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…