hayır 1 kere yurtkura başvurdugunuzda bursa da başvurmuş oluyorsunuz ikisi ayrı ayrı değil. başvurduğunuzda ya başbakanlık cıkar ya ögrenim kredisi.
Hmm iyiymiş o ya :) saat kısıtlaması var mı peki ? yani gece 2de 3 de de gidip ders çalışma hakkımız var mı ?
ben gecen yıl mezun oldum 240tı sanırım aylık . benimki krediydi.
zaten kredi ya da başbakanlık aylık aynı miktar alıyor sadece biri geri ödemeli diğeri ödemesiz.
hayır 1 kere yurtkura başvurdugunuzda bursa da başvurmuş oluyorsunuz ikisi ayrı ayrı değil. başvurduğunuzda ya başbakanlık cıkar ya ögrenim kredisi.
ben de bilmiyordum da arkadaşım bir partiye üyeydi ve sanırım 150 lira verdiklerini söylüyordu
ama bunu almak da kolay değil partinin faaliyetlerine falan katılmak gerekiyor
yine araştırırsınız ama fazla ümit bağlamayın.
evet ayrı istediğin bursa basvuru yapabılıyorsun o bahsettıgım arkadas kyk dısında 3 burs alıyordu basbakanlık,çağdaş yasamı destekleme,ve belediye bursu kyk dısında hiç bir burs gerı ödenmiyor ama derslerden kalırsan bu özel burslar kesilir ,ailesinden para bile almıyordu kendı ımkanlarıyla okudu nerdeyse ,kyk bursunu gerı ödüyormuş şimdi :) devlet yurtlarında odalar 4-6-8 kişiliktir okudugun bölüme göre odaların belirlenir mesela bir tıp fakültesi öğrenciyle işletme öğrncisi arkadasların oda nüfusu aynı olmaz zaten aynı bölümleri bir odaya topluyorlar hemen hemen,sanırım özel yurtlar ıcın formda bir yere işaretleme yapılmıyor direk gidip basvuru yapıp sözlesme imzalıyorsun ama devlet yurtları ıcın formda ısaretleme yapman lazım ,denesın bakalım bi begenmezse özel yurt ya da eve cıkar
basbakanlıga ayrı basvuru yapılmıyormuydu ben öyle hatırlıyorum sankı ama degısmıs olabılır ben okulu bitireli 10 sene oldu :)
ben de bilmiyordum da arkadaşım bir partiye üyeydi ve sanırım 150 lira verdiklerini söylüyordu
ama bunu almak da kolay değil partinin faaliyetlerine falan katılmak gerekiyor
yine araştırırsınız ama fazla ümit bağlamayın.
yok ayrı değil netten yurtkura başvuru yapınca zaten burs için de basvuru kutucuğu var hangisini istedğini işaretliyorsun ama onların insiyatifine bağlı çıkıp çıkmaması.
ya ögrenim çıkıyor ya basbakanlık.
özel burslara ayrı başvurulur
her türlü,mesela tıpçı arkadaslar sabahlarlardı,o sana kalmış yurt kesınlıkle bu konuda baskı yapmıyor yurdun tek karıştıgı sey yurda giriş saatleri ha odada davranılması gereken kurallar var onlar ayrı :)
basbakanlıga ayrı basvuru yapılmıyormuydu ben öyle hatırlıyorum sankı ama degısmıs olabılır ben okulu bitireli 10 sene oldu :)
İyi bari canım geri ödeme çıkarmasınlar birdee :)
özel yurtlar için başvuru yapılmıyor demi anlamında demiştim ?
Hmm bu çok iyiymiş ya :) hem kyk hemde diğer burslar. kyk dışında burs almak için maddi duruma bakıyorlar mı yoksa neye bakıp veriyorlar ? maliye işletme falan okuyanlar ortalama kaç kişilik odada kalır sence ? birde yurtta böcek falan çıkıyor mu yaabiz ikizmizde çok takıntılıyız bu durumda ben çok korkarım ya böcekten var mı öyle şeyler ?
yok ayrı değil netten yurtkura başvuru yapınca zaten burs için de basvuru kutucuğu var hangisini istedğini işaretliyorsun ama onların insiyatifine bağlı çıkıp çıkmaması.
ya ögrenim çıkıyor ya basbakanlık.
özel burslara ayrı başvurulur
yok canım belgelerini alıp gidip direk yazılıyorsun
valla hiç böceğe rastlamadım ben :)
tahmınım 6-8 kişilik olur gibi maddi durumunu belgeliyorsun zaten ona göre cıkıyor burslar
özel burslarda maddi duruma mı bakıyorlar ?
hem maddi duruma hem ders başarısına bakıyorlar
her bursun kriteri farklı. benim tanıdığım en fazla 1 2 kişiye özel burs veriyorlardı.
Hmm bu özel burslara okula başladıktan ne kadar sonra başvurulabiliyor ?
bu arada kampüste kalacaksa böcek fikrine alışık olsun etraf böcek kaynıyor arada bazı lanetler yurda kaçabiliyor ben de böcek fobisi var bayılabiliyorum görünce hatta. çatı katında kalıyorduk odada kırkayak çıktı artık borulara mı yumurtlamışlarsa napmışlarsa 1 hafta hiç uyumadan gezdiğimi hatırlıyorum kafayı yemek üzereydim sinek uçsa çığlığı basıyordum nerdeysesonra oda boşalınca en alt kata inmiştik
nette duyuru yapılır takip etmeniz lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?