Yurt,Burs,Kredi...? Yardım edin :))

sana tavsiye geri ödemeli kredi alcaksan hiç alma bulaşma yani ...ben aldm zamanında şimdi faiziyle ödemek zorundayım üstüne bide kyk dan çıkmış vergi dairesine ödencek ...

Off ya napsam tıp mı okusaamm ayy çok sevindim valla böcek falan olmasında koğuş gibi olsun razıyımm :) neyse 8 kişilik koğuştan 4 kişilik yurtlara geçiş yaparım belkii :)))[/QUOTE]

valla güzel olur tabi neden olmasın ?

İyi valla :) benim kafama eser gündüz uyurum gece ders çalışırımm :) odada sigara falan yasak mı mesela :) ? neler yasak ? :)

gece 12 oldumu lambaları söndürmek zorunlu,elektırıklı ısıtıcı kullanmak yasak yakalanırsan el koyuyolarlar zaten odalarda priz yok telefon şarj için ayrı kutucuklar var ,ütü içinde boş alanlarvar odaların önunde yapıyorsun sigarada yasak odada,balkonun varsa büyük avantaj yoksa kantine inmen lazım ,odalarda alkollü içecekler yasak ha birde her sabah müdüre odaları gezer yatakların ve odanın düzenli yatakların toplanmış olması gerek :):) bu kurallar askeriye ile aynı ama herseye ragmen o ortam yasanmalı :)

Hmm baya olmuşş :) ne okudunuz peki :)

hemşirelik okudum :) evet cok olmus gercekten :) 2004 te mezun olmuşum :)

tabı saydıgım kurallar tam 14 sene öncekılerdı sımdı nasıl bılmıyorum taze mezunlara sormak gerek :)

fare de olabilir tabi ama yurtlara pek girmiyorlar nadir

sana tavsiye geri ödemeli kredi alcaksan hiç alma bulaşma yani ...ben aldm zamanında şimdi faiziyle ödemek zorundayım üstüne bide kyk dan çıkmış vergi dairesine ödencek ...

fazla bir faizi olmuyor ya beyaz eşyaya endeskli,ha gec ödersen ya da erteleme yaptırmazsan fazla ödeyebılırsın

benim kaldığım devlet yurdunda hiç böcek yoktu.
yerine göre değişir onlar. özelde pek önem verilmiyor temizliğe devleti her zaman ilaçlatıyorlar

Haklısın ama işte üniversiteyi dışarda okumakta zor. eğer ben dışardan kazanırsam mecburen almak zorunda kalcam kredi burs falan. inşallah burs çıkar ama.

Off ya napsam tıp mı okusaamm ayy çok sevindim valla böcek falan olmasında koğuş gibi olsun razıyımm :) neyse 8 kişilik koğuştan 4 kişilik yurtlara geçiş yaparım belkii :)))

valla güzel olur tabi neden olmasın ?

gece 12 oldumu lambaları söndürmek zorunlu,elektırıklı ısıtıcı kullanmak yasak yakalanırsan el koyuyolarlar zaten odalarda priz yok telefon şarj için ayrı kutucuklar var ,ütü içinde boş alanlarvar odaların önunde yapıyorsun sigarada yasak odada,balkonun varsa büyük avantaj yoksa kantine inmen lazım ,odalarda alkollü içecekler yasak ha birde her sabah müdüre odaları gezer yatakların ve odanın düzenli yatakların toplanmış olması gerek :):) bu kurallar askeriye ile aynı ama herseye ragmen o ortam yasanmalı :)

hemşirelik okudum :) evet cok olmus gercekten :) 2004 te mezun olmuşum :)

tabı saydıgım kurallar tam 14 sene öncekılerdı sımdı nasıl bılmıyorum taze mezunlara sormak gerek :)[/QUOTE]

Ahh keşke ama maalesef sayısal olsaydım hayal ederdim :) hep keşke diyorum sayısal okusaydım lisede diye. şimdi kesin bir yere yerleşirdim düşün puanla bir sürü bölüm var. en güzel bölümler sayısalda. hukuk için seçtim tmyi ama oda olmayacak sanırımm :) hayırlısı olsun belki olur ama :)) senin bölümde güzelmil valla hemşirelik :) nasıl memnunmusun mesleğinden :) hangi bölümde hemşiresin bölüm bölüm ayrılıyor demi :) ?

fare de olabilir tabi ama yurtlara pek girmiyorlar nadir

Off inşallah olmaz ya

fazla bir faizi olmuyor ya beyaz eşyaya endeskli,ha gec ödersen ya da erteleme yaptırmazsan fazla ödeyebılırsın

Beyaz eşyaya endesklenince ne oluyor :) ödemezsek o eşyayı mı alıyorlar hacizlee :)

benim kaldığım devlet yurdunda hiç böcek yoktu.
yerine göre değişir onlar. özelde pek önem verilmiyor temizliğe devleti her zaman ilaçlatıyorlar

Evet devletler daha avantajlı özele göre.

Tekrar okusan hangi bölümü okurdun :))

cok hoşsun ya tabiki beyaz esyaya endeksli olunca ödüyorsunda öyle bankaların faizi gibi faiz olmuyor onu demek istiyorum ayrıca okul bitince iş bulamazsan yurt kura dilekçe yazıp erteletiyorsun borcunu :)

ana okulu öğretmeni olmak istemişimdir bakalım belkı hala umudum vardır,genelde acilde calıstım bir dönem tıbbı görüntülemede calıstım ilaçlı filmlerde damar yolu açmak için

Mervenin o arkadaşı benm odaa sagolsun ögrenmek istedklerimizdenn hepp bahsetmişş saol canm
Çok teşekkür ederim tekrardann yardımlarınız için benmde sorularm olucak şmdi bankalardan kredi çekebilirimiyim ? bide diyelmki kykya başvuruu yaptım burs çkmadı kii burs çıkmaz üstüne ev arabaa olanlara çıkmıyomuş öncelk yetm yurtlarnda kalanlar gazi şeht çockları faln illa kredi çekmek zorundamıyım ve kredi çekersem illa kyk yurdunda kalmak zorundamıyım ? bankadan çekebilcegim krediler vrmı ? egitim kredisi ögrenm kredisi faln ?

Bilmediğim için öyle sandım bir an :)) cahillik başa belaa :) iyi bari erteleme şansımız varmışş :))

Bence hemşirelik daha güzel anaokulu öğretmenliğinden :) tabi herkesin hayalleri farklı ama çok güzel mesleğiniz var :))

O tatlı arkadaşım bu iştee Rica ederim bebeğim yarım yamalak sorabildiğimi sordum iştee :)) bi tek bu krediyi açığa kavuşturamadık :) hadi bakalım bilen biri çıkacak mı :)))

Bende sakarya üniversitesinde okudum.
Hem öğrenci hem harç için kredi aldım. hemde serdivan yurdunda kaldım.
krediyi toptan vermezler. Yaz dahil her ay belli zamanda zıraat bankasına yatıyor. eğer almaya başladınız 3 ay sonra zam gelirse krediye onun farkınıda size veriyorlar.
Başbakanlık bursu ailesi emekli çiftçi yada yetim olanlara hemen çıkıyor. ikinci senede de başvurabiliyor geri ödemesiz.
Adapazarında 3 adet devlet yurdu var. 3 de temizliği, bakımı ilgileri çok iyi. devlet yurdunda yemek kuponların oluyor. sabah akşam diye ikiye ayrılıyor sistem değişmediyse. bu kuponlarla yiyeceklerde indirim yapıyorsun. Birtek hafta sonları yiyecek parası harcıyorsun.
yurda kayıt yaptırdığınızda belli bir miktar para isteniyor bunu çıkış yaptığınızda alıyorsunuz.
Birde her gün saat 10 da imza saat vardır uzun kuyruklar oluşur izinli değil iseniz imza atmak mecburiyetindesiniz 18 yaş altı iseniz imza atmadığınız taktirde aileniz aranır. 18 yaş üstü iseniz ilkinde uyarı alırsınız 2.cisinde aile aranız 3. sünde disiplin suçundan yurttan atılırsınız.
Okulda da yemek bursu mevcut çabuk başvurursa çıkar.
Ben program başkanı ve bölüm sorumlusu öğretmenin temsilcisiydim o yüzden benim otomatikman yemek bursum olmuştu.
hayırlı olsun arkadaşınıza

bizim zamanımızda bundan 7-8 sene önceydi sanırım, tercih yaparken istediğini işaretlerdin ben hem yurt hem de iki krediyede işaretlemiştim hepsi çıkmıştı.
Demekki durumun iyi neden kredi düşünüyorsun ki? Sadece yurdu seçersin.

Teşekkür ederim peki memunmuydun sakaryadan grçi 7 8 senede degişmiştir baya bölümn nydi yurdunun adıı faln ?

Teşekkür ederim peki memunmuydun sakaryadan grçi 7 8 senede degişmiştir baya bölümn nydi yurdunun adıı faln ?

Biraz küçük bir yer. İstanbuldan gelince çok yadırgamıştım. Ama alışıyorsun hemen.
Memnunum hatta ara ara özlüyorum. Yanlız insanları biraz öğrencilere tepkili, çocuklarını yoldan çıkardığımızı hatta deprem bile bizim yüzümüzden olduğunu düşünenler var çoğunlukta
Ama yerleşik insanları az çoğunlukla öğrenci mevcut adapazarında.
Ben serdivan kız yurdunda kaldım kampüsün hemen aşağısında.
Diğer yurtlardada arkadaşlarım vardı. Hee içlerinde en güzeli hangisi dersen mobilya çarşısındaki yurt süperdi. Yeni yapılmıştı çünkü oradaki müdürde çok tatlı bir bayan.
Biz geldikten 6 ay sonra gelişmeye başladı oralar. Öncesinde vasattı

O dedign moblya çarşısındaki yurt yaknmı üniyee faln devlet yrdumu şuan hala vrmı ? bölümn nydi peki ?

O dedign moblya çarşısındaki yurt yaknmı üniyee faln devlet yrdumu şuan hala vrmı ? bölümn nydi peki ?

çocuk gelişimi okudum ben.
Yurdu devlet sana atar ben mobilyacılar çarsınındakine çıkmıştım ama ordan serdivanı istedim çünkü okul çok yakındı. Erken istediğim için kontenjan dolmadan atadılar beni
Ordan minibüsle gitmen gerekiyor. Ama kampüsteki yurttan yürüyerek gidiliyor.

hm orası devlet yrdumu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…