Yurt dışı

Ben yabancilar ofisinde calistim. Ama Belcikada
Her ulkenin farkli proseduru olur oyuzden cok yardimci olamicam.
Onceki gittiginiz ulke neresiydi?
Hangi ulkeye gitmelisiniz ona karar vermelisiniz
Hollandada sosyal haklar cok YOK diye biliyorum.

Eşinizin yurt dışında çalışabilmesi için bir şirketin sponsor olması lazım kiiii artık kimse adam getirtmeye uğraşmıyor burakiler yetiyor da artıyor bile Ama eşinizin eski çalıştığı yerle görüşün veya tanıdık falan olabilirse öyle..

Yalnız Türkiye'de evlat edinip o şekilde yurt dışına çıkacaksınız çocuk sizin kimliğinize geçmeden, yani süreç tamamlanmadan çıkamazsınız. Çocuk evlat edinme süreci de en olumlu koşullarda bile en az 1 yıl sürer.

Yurtdışı için eşiniz oncelikli şirketlere başvuru yapacak tabi dilde önemli.Sirket eşinize sponsor olacak iş vizesi,oturum izni uçak bileti vs tabi burada sizede sponsor oluyorlar oturum izni için aynı sizin içinde başvuru yapıyorlar işleriniz daha çabuk olsun diye.

Yurtdışında yazilim alanında iş daha çok diğer alanlarda biraz kısıtlı maalesef.

Eşiniz daha önce farklı bir ülkede calismis eski işyeri ile tekrar irtibata geçse nasıl olur çünkü Almanya yada Hollanda bana göre su aşamada zor görünüyor.

Çocuğu yurtdisinda evlat edinip hamile kalmış gibi yapmanızı istiyor esiniz galiba? Oyleyse yerleşip 1 sene sonra filan bebek almalısınız ki kalıcı oturumu olmayan birine evlatlık verirler mi hiç sanmıyorum. Yok Türk bir çocuk alacaksanız da bunun ziyaret, evrak, kontrol filan safhaları vardır herhalde. Onun icinde yurtdisinda yasamak olmaz.

Türkiye'de aileden gizli evlat edinmek zor. Arkadaşım yeni evlat edindi sayılır. Bu süreçte sadece arkadaşımla değil, bütün ailesiyle görüştüler.

Aynen öyle düşnüyor aile olarak buna çok karşı çikarlar ilerde çocuğu bile rencide ederler çok cahil insanlar eşimi evlendirmek için teklifte bile bulundular

Türkiye'de aileden gizli evlat edinmek zor. Arkadaşım yeni evlat edindi sayılır. Bu süreçte sadece arkadaşımla değil, bütün ailesiyle görüştüler.
Ay ne fena bir durummus o yaa... Belki aile üyeleriyle aran kötü. Yalan yanlış yorum yapacaklar vs... Allah kolaylık versin düşünenlere.

Ay ne fena bir durummus o yaa... Belki aile üyeleriyle aran kötü. Yalan yanlış yorum yapacaklar vs... Allah kolaylık versin düşünenlere.
O zaman başvurunuzu yaparken bunu belirtiyorsunuz. Aile üyelerin bu duruma sıcak bakmıyor, veya ailemle görüşmüyorum gibi. Eğer diğer bütün kriterleri sıkıntısız karşılıyorsanız sorun olmayabilir. Arkadaşım bekar olduğu için arkasında ailesinin desteğinin olduğunu kanıtlaması önemliydi.

Aksi halde, eskiden firmaların vize sponsorluğu yapması mümkünken, şu an en top ve en nadir meslekler ( CEO, CCO, yazılım mühendisi, grafik, oyun tasarımcı vs. ) bile şirket sponsorlu olarak yurtdışına adım atmaları ve oturma ve çalışma izni almaları çok çok düşük ihtimal. %0001 ler de falan öyle söyleyeyim... Ya kendi vatandaşlarını işe alıyorlar, yabancı işçi alımını zorlaştıran yasalar yüzünden, ya da illa pozisyon türkçe gerektiriyorsa, hali hazırda AB vatandaşı olan yada çalışma ve oturma izni bulunan türkleri tercih ediyorlar. Ve şu an Avrupa da bu şartları sağlayan türk fazlasıyla var.. O yüzden dışardan çalışan getirtmek tercih sebebi değil onlar için..

Başka yollarıda var ama zor.. Bir birikiminiz varsa ve fikriniz ülkenin ilgili şartlarını karşılıyorsa iş kurabilirsiniz.. Öğrenci olarak gidebilirsiniz ( yine çalışamayacaksınız, çalışma izniniz olmucak bu şekilde sadece öğrenci olarak oturum izni) ama bir aile için en iyi tercih olmayabilir..

Önceden hangi ülkedeydiniz bilmiyorum ama, 3 yıl kalmışken dönmeseydiniz, oradaki düzenli oturum çalışma vatandaşlık herne ise haklarını almış olsaydınız herşey çok tada kolay olurmuş.

En başta dediğim İngiltere şeysine bi bakın. Ciddi ciddi karar çıktı başvuru başlayacak diye okumuştum çünkü. Belki bu eşiniz tır şoförü olduğu için avantaj olabilir sizin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…