Aksi halde, eskiden firmaların vize sponsorluğu yapması mümkünken, şu an en top ve en nadir meslekler ( CEO, CCO, yazılım mühendisi, grafik, oyun tasarımcı vs. ) bile şirket sponsorlu olarak yurtdışına adım atmaları ve oturma ve çalışma izni almaları çok çok düşük ihtimal. %0001 ler de falan öyle söyleyeyim... Ya kendi vatandaşlarını işe alıyorlar, yabancı işçi alımını zorlaştıran yasalar yüzünden, ya da illa pozisyon türkçe gerektiriyorsa, hali hazırda AB vatandaşı olan yada çalışma ve oturma izni bulunan türkleri tercih ediyorlar. Ve şu an Avrupa da bu şartları sağlayan türk fazlasıyla var.. O yüzden dışardan çalışan getirtmek tercih sebebi değil onlar için..
Başka yollarıda var ama zor.. Bir birikiminiz varsa ve fikriniz ülkenin ilgili şartlarını karşılıyorsa iş kurabilirsiniz.. Öğrenci olarak gidebilirsiniz ( yine çalışamayacaksınız, çalışma izniniz olmucak bu şekilde sadece öğrenci olarak oturum izni) ama bir aile için en iyi tercih olmayabilir..
Önceden hangi ülkedeydiniz bilmiyorum ama, 3 yıl kalmışken dönmeseydiniz, oradaki düzenli oturum çalışma vatandaşlık herne ise haklarını almış olsaydınız herşey çok tada kolay olurmuş.
En başta dediğim İngiltere şeysine bi bakın. Ciddi ciddi karar çıktı başvuru başlayacak diye okumuştum çünkü. Belki bu eşiniz tır şoförü olduğu için avantaj olabilir sizin için