Yurt disinda 2 yil calisip para biriktirebilir miyim?

Konuyu ve sorulan sorulara verdiğiniz cevapları şaşkınlıkla okudum.
Hayal kurmak,hayalin peşinden koşmak çok güzel şeyler bununla birlikte insan,
artık üniversiteyi bitirmiş bir yetişkinin daha mantıklı istek ve hayaller peşinde koşmasını,
en azından kurduğu hayalin şartlarını araştırıp,
düşünsel de olsa bir alt yapı hazırlamasını bekliyor.
Gerçekten şaşkınım.

Ogreneyim diye istoyorum zaten.ve birz para biriktireyim diye.hayat standartlari orada cok daha iyi.belki yurt disi ogretmenlik sinavina girerim bilmiyorum hazirlanip.istiyorum ama ya
dil öğrenmek istiyorsun+para biriktirmek istiyorsun..hmm süper bir fikrim var 'work and travel'

Devlet memuru yurt dışında çalıştı mı? Çalışma ve oturma vizesini nasıl aldı? Çalışma vizesi alan biri dönüp nasıl memuriyete devam etti?
Kacak isler herhalde. Bizim bir tanidik öğretmen de gitti. Yaz tatili boyunca yani 2 ay kadar kaldi. O sürede calismis da. Hepten cepten yememis. Herhalde kacak günübirlik islerdir

Sanki hepiniz 2 dille gittiniz de.gidip ogrenecegim.iste.ingilizcem var
Biriminiz varsa ordan dil kursu alin. İrlandada falan yanilmiyorsam 1 yil yda 6 aylik dil kursu icin gelenlere belli bir saate kadar calisma izni de veriyordu. İngilterede de vardir belki. Hem dil ogrenir hem yatirdiginiz parayi cikarirsiniz. Durumu gore daha fazla da kalmak icin denemis olursunuz

İngiltere icin ankara antlasmasi var. Once bir yil calisma izni veriyor. Sonra 3 yil olana basvuruyorsunuz. Ankara antlasmasiyla giden calisan cok kisi var. Bence pes etmeyin ama burdan bunun cevabini alamazsiniz. Ya gidenlere detayli sorun yada danismanlik firmalarina falan danışın. İnternette forumlarda da var.

Meb in yurtdisi burslari var. Dis iliskiler sayfasiydi sanırım. Orayi da takip edin uygun basvuru olursa basvurursunuz.

Bu devirde vize almak cok zor. Hele hele su son olaylardan sonra daha da zorlasmistir diye dusunuyorum. Yurtdisina gitseniz bile oturum alabilmeniz hemen mumkun degil. Bana bunlar cok pempe hayaller gibi geldi. Yurtdisinda yasiyorum buralar oyle sanildigi gibi ucuz degil. Davulun sesi uzaktan hos gelirmis o hesap.

ingiltereye 2 sene garson olarak calismak icin gitmeniz neredeyse imkansiz. turist vizesi 6 ay.
isci vizesi sadece yuksek kalifiye olanlar icin.
sirket kurma vizesi kaliyor geriye o da tecrube ve birikim gerektiriyor.
ancak multeciler gibi kacak gocmen olarak gitmeniz ya da turist vizesi alip kacak olarak kalmaniz lazim. ki bu da cook riskli bir yonten hele bir kadin icin.
bence bunlarla ugrasacaginiza kpss ye agirlik verin.

Meehabalar.ben yurtdisinda 2 yil calissam para biriktirsem biriktirebilir miyim?ne is derseniz garsonluk olur baska bisi olur bilmiyorum.ornegin ingiltere.2 yil gidip calisip donebilir miyim var mi bunu yapan.
Yurtdışı kurtuluş gibi gelebilir maddi anlamda maaş vs artıları var ,fakat bir o kadarda pahalı ,havası ,iklimi ,sosyal çevre oluşturmak zor ,neticede yabancısınız alışmak o kadar basit değil, evlilik yaparak yurtdışına geldim 7 aydır alışamadım ,yaşayış tarzları kültürleri oldukça farklı ,dil kursuna gidiyorum ,spora yazıldım ama bir türlü ortamı sevemedim ,bu yüzden evliliğimde dahi sorunlar yaşıyor ,ülkeme geri dönmeyi düşünüyorum ,çok iyi düşünmek lazım ,herkesin yapabileceği bir şey değil yabancı bir memlekette yaşamak

Ben 4 yıl önce Ankara Antlaşmasıyla gittim ama o vizeleri almak için hesabınızda ciddi bir para göstermeniz gerekiyor. Hiç kolay bir prosedür değil açıkçası. Ve şu an sanırım antlaşma iptal edilmek üzere. İngiltere işi hepten yaş yani anlayacağınız.

Henuz iptal olmadi. Onunla ilgili de itirazlar yapildi diye biliyorum. Denemekten zarar gelmez. Kaybedecegi ne olabilir ki.

Bizde boyle birsey var. Hemen her hayalin onune set koyuyoruz. Daha ortaokul yıllarımda doktor olmak istedigimi soyluyordum. Bana soylenen seyler ölü gormeye tahammul edebilecek misin. Surekli tip dergisi alman gerekiyor maasin hep onlara gidiyor rahat geçinemiyorsun bile. Vs vs bu tarz şeyler hep. Daha da ortaokuldayim yani. :)

Hemen bir vazgecirme hali aman o cok zor.
Yine vaktiyle sistemden dolayi lisans olarak universiteyi kazanmam cok zordu. Alternatif olarak onlisans okuyup dgs sinavini onerdi bir iki kisi. Hemen rehber hocamiz dahil herkes sinavin ne kadar cok zor oldugunu sadece 1-2 kisi aldıklarını falan soyledi. Tabi o donem vazgectim ben bu fikir rden. Yillar sonra lisans bolumunden sonra 2. Universite olarak onlisans bir bolum okudum. Ordan dgs ye girdim. Hic hazirlanmadan derece yaptim. Adi sayili olan universitelerden birine girdim.

O zor dedikleri sinav tam benim tarzim bir sinavdi. Eskiden girsem de yapardim. O zaman biraz daha cok hazirlanmam gerekirdi sadece. Evet 1 kisi aliyorlardi ve o kisi ben oldum.

Demem o ki herseyin zorlugu var evet. Bazen birkaç ne zor olan otekine kolaydir. Bazen baskasinin sansi cok daha iyidir senin yillarca ugrastigini o kolayca elde eder falan.

Hayallerini bu şekilde engellemek yerine tesvik etmekte fayda goruyorum ben. Kaybedecegi ne olur ki.en azından denemedim yapmadim diye pisman olmaz.

Hayalleri engellemek falan değil benimkisi. Gerçeklerin üzerinden konuşuyorum ki oluru olan bir plan yapabilsin, vaktini kaybetmesin ben somut bir takım engellerden bahsediyorum. İnsanlar genelde bildikleri gerçeklerden yola çıkarak cevap vermişler konuya. Ankara Antlaşması için para istendiği bir gerçek, bu parayı bulabilmek için vaktiyle bir sürü borca girdik. İngiltere’de serbest meslek yaparak geçinmeniz gerekiyor bu bağlamda. Serbest olarak gelir getirecek bir plan sunamazsanız vize alamazsınız. Ordaki ilk bir yıl asla devletten yardım alamazsınız, en kötü ihtimal 1 yıl hiç iş yapamasanız bile geçinecek bir paranız olmalı. Ben de isterim herkes hayalini yaşasın mutlu olsun. Fakat olayı bizzat tecrübe ettiğim için hukuken ve madden önünüze konan engelleri çok iyi biliyorum. Yoksa konu sahibin tanımam etmem, niye gıcığına bir şeyler yazayım ki. Turist vizesiyle gidip çalışmak zaten mümkün değil. Ama ne bileyim birisi çıkıp örneğin Kıbrıs’ta çok imkan var git orda çalış dese ağzımı açıp yorum yapmam hiç. Ordaki şartları hiç bilmem çünkü.

Amerika’ya gidip altı yedi ayda hem çalışıp hem dilini geliştirip hem de güzel para biriktiren arkadaşım oldu. Şans işi biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…