Hele bir yurtdisina git de.
Benim devlet memuru ve evli arkadasimin shengen basvurusunu 'burada kalacagini düşünüyoruz' diye reddettiler. Bu sene 2 ayri arkadasimi ayri ayri ulkeler reddetti. Benim de mesela daha onceden cok girisli shengenim ve 8 günlük AB'ye bagli bir kurumdan "vallaha herseyini biz karşılayacagiz" kagidim vardi. Ona ragmen tam 8 gun ve tek girislik vize vermislerdi.
Bu devirde vize almak da bir problem.
Gittigin yerde kacak mi calisacaksin? Calisma iznin yoksa kacak calisman gerekir. Avrupada da kacak isci konusunda daha dikkatlilerdir diye düşünüyorum.
Biletini aldin ( ucuzabilet.com da o kadar uygun biletler cikiyor ki. Ingiltereye gidis donus 300 tlye bilet bulunuyor bazi tarihlerde. O yuzden bunu da masraftan saymayalim)
Vize basvurusu yaptin ki artik araci kurumlar zorunlu neredeyse her ulkede. 150 euro falan ortalama. Bin lira o.
Vardin gittin,bir su ictin bir sterlin.
Hostelde kalmak istedin (en kicikirik hostel) on sterlin ...
Yani nefes alman para. Bir is buldun diyelim maasini alana kadar sana yetecek bir birikimin var mi?
Bunlarin hepsi dusunmesi gereken seyler.
Ayrica aupair olarak artik turk kabul etmediklerini duymuştum. Sen yine arastir ama bence ayagi yere saglam basan planlar yap. Elinde gercekci verilerin olsun.
Erkek olsan arap ulkesine git insaatlarda calis-boyacilik yap. Birkac seneye donersin diyecegim ama... senin durumunda ne desem bilemedim.
Sana mantıklı bir yorum yapacagim.
Istersen avrupa gonullu hizmetlerine basvur. Oranin tegv gibi gönüllü bir yerjnde -cocuklar yaşlılar hayvanlar hapishanedekiler neyse artik konun- bunlardan birine basvur. Diyelim ki 6 aylik bir projeye kabul aldin (ki zor birsey degil) ). Git ve orasa gonullu calisirken cevre yap. Insnalara bu isteğinden bahset,ortami kokla... belki de projen bittiginde sana yardimci olacak birileri cikar.
En kotu geri donsen bile dilin daha ileri bir seviyede donmus olursun:)