Yurt disinda 2 yil calisip para biriktirebilir miyim?

O halde ingilizcen max. seviyde değil. Teknik bir mesleğin yok. Yurtdışında yapabileceğin işler sınırlı. Her ne kadar ingilizcem var desen de günlük yaşamda kullanılan ingilizce çok farklıdır. Bir ülkede turist olarak ing konuşmak ile günlük hayatın içinde ing konuşmak çok çok farklıdır.
Hevesini kırmak için söylemiyorum ama şu haliyle kolay bir şey değil. Bence gereksiz bir zorluk hatta.
Ben yazılımcıyım ve ingilizcem iyi seviyedeyken bile yeltenemiyorum arkadaşın cesareti de güzel aslında başarabiliyosa bi denesin..

O halde ingilizcen max. seviyde değil. Teknik bir mesleğin yok. Yurtdışında yapabileceğin işler sınırlı. Her ne kadar ingilizcem var desen de günlük yaşamda kullanılan ingilizce çok farklıdır. Bir ülkede turist olarak ing konuşmak ile günlük hayatın içinde ing konuşmak çok çok farklıdır.
Hevesini kırmak için söylemiyorum ama şu haliyle kolay bir şey değil. Bence gereksiz bir zorluk hatta.
Ogreneyim diye istoyorum zaten.ve birz para biriktireyim diye.hayat standartlari orada cok daha iyi.belki yurt disi ogretmenlik sinavina girerim bilmiyorum hazirlanip.istiyorum ama ya

Valla yazıp yazıp sildim. Ciddi ciddi uygulanabilir bir plan kurduğunuzu falan sanıyorsunuz galiba. Son zamanlarda zaten batı ülkeleri çok göç aldı, garsonluk yapacak bir sürü kişi varken neden dışarıdan alsınlar? İngilizceyi bile tam bilmiyorsanız nasıl garsonluk yapacaksınız? Söylediğiniz yurtdışında para biriktirip geri dönme hayali için bir 40-50 yıl kadar geç kalmışsınız. Böyle bir şey yapabilmeniz için geçerli bir mesleğiniz olmalı, yazılımcı veya sağlıkçı gibi.

Ogreneyim diye istoyorum zaten.ve birz para biriktireyim diye.hayat standartlari orada cok daha iyi.belki yurt disi ogretmenlik sinavina girerim bilmiyorum hazirlanip.istiyorum ama ya
Orada hayat standartları göçmenler için iyi değil yalnız. Yerleşikler için öyle.
Bak; bir hayalin var. Bu güzel bir şey. Ama gerçekleştirmen mümkün değil. Her şeyden önce çalışma vizesi ve oturma vizesi öyle cart diye çıkmaz. Adamı iltica etmeyeceğine inandırman lazım.
Ki o garsonluk yapan türkler vs ya öğrenci vizesiyle gidiyorlar ya da biri gelsin parasız kalırsa biz ona "kefil" oluruz dediği için gidiyor. Onu da her ülke kabul etmiyor.
Sen öyle garsonluk yaparım ben diye o vizeyi alamazsın.
Yurtdışı eğitmenlik için branşının denkliği olması lazım, okulunun denkliği olması lazım+ o branşı öğretecek kadar ingilizcen/almancan olması lazım ki o da sende yok.
Sen yurtdışına legal yollardan gidip para biriktiremezsin. Gerçek bu
turist vizesi desen. Valla canım ben kamu personeliyim bana vize verirken Avrupa anamı ağlatıyor. Bankada paran var mı, iş yerin onay veriyor mu vs bir sürü olay var. Sen nereye gidiyorsun?
Oturma ve çalışma vizesi alamazsın. Turist vizesiyle gidip çalışırsan da önce tecrit ederler sonra da sınır dışı. Bir daha da bırak Avrupayı... İstanbul semasından Edirneye bakamazsın.

Orada hayat standartları göçmenler için iyi değil yalnız. Yerleşikler için öyle.
Bak; bir hayalin var. Bu güzel bir şey. Ama gerçekleştirmen mümkün değil. Her şeyden önce çalışma vizesi ve oturma vizesi öyle cart diye çıkmaz. Adamı iltica etmeyeceğine inandırman lazım.
Ki o garsonluk yapan türkler vs ya öğrenci vizesiyle gidiyorlar ya da biri gelsin parasız kalırsa biz ona "kefil" oluruz dediği için gidiyor. Onu da her ülke kabul etmiyor.
Sen öyle garsonluk yaparım ben diye o vizeyi alamazsın.
Yurtdışı eğitmenlik için branşının denkliği olması lazım, okulunun denkliği olması lazım+ o branşı öğretecek kadar ingilizcen/almancan olması lazım ki o da sende yok.
Sen yurtdışına legal yollardan gidip para biriktiremezsin. Gerçek bu
turist vizesi desen. Valla canım ben kamu personeliyim bana vize verirken Avrupa anamı ağlatıyor. Bankada paran var mı, iş yerin onay veriyor mu vs bir sürü olay var. Sen nereye gidiyorsun?
Oturma ve çalışma vizesi alamazsın. Turist vizesiyle gidip çalışırsan da önce tecrit ederler sonra da sınır dışı. Bir daha da bırak Avrupayı... İstanbul semasından Edirneye bakamazsın.
Istanbul unv denkligi var

Peki isvicre olabilir mi?orada daha cok kazanabilir miyim
Iki yil calissaniz evet guzel para biriktirebilirsiniz ozellikle Amerika, Ingiltere ve Almanya icin. Ama calisma izni almak kolay degil illegal islerde calisirim diyorsaniz tanidiginiz yoksa o hic kolay degil. Egitiminiz varsa direkt mesleginiz ile alakali islere basvurun derim.

Iki yil calissaniz evet guzel para biriktirebilirsiniz ozellikle Amerika, Ingiltere ve Almanya icin. Ama calisma izni almak kolay degil illegal islerde calisirim diyorsaniz tanidiginiz yoksa o hic kolay degil. Egitiminiz varsa direkt mesleginiz ile alakali islere basvurun derim.
[/QUOTkuzenim var londrada.o nedenle.londra dusundum.

Hele bir yurtdisina git de.
Benim devlet memuru ve evli arkadasimin shengen basvurusunu 'burada kalacagini düşünüyoruz' diye reddettiler. Bu sene 2 ayri arkadasimi ayri ayri ulkeler reddetti. Benim de mesela daha onceden cok girisli shengenim ve 8 günlük AB'ye bagli bir kurumdan "vallaha herseyini biz karşılayacagiz" kagidim vardi. Ona ragmen tam 8 gun ve tek girislik vize vermislerdi.
Bu devirde vize almak da bir problem.
Gittigin yerde kacak mi calisacaksin? Calisma iznin yoksa kacak calisman gerekir. Avrupada da kacak isci konusunda daha dikkatlilerdir diye düşünüyorum.
Biletini aldin ( ucuzabilet.com da o kadar uygun biletler cikiyor ki. Ingiltereye gidis donus 300 tlye bilet bulunuyor bazi tarihlerde. O yuzden bunu da masraftan saymayalim)
Vize basvurusu yaptin ki artik araci kurumlar zorunlu neredeyse her ulkede. 150 euro falan ortalama. Bin lira o.
Vardin gittin,bir su ictin bir sterlin.
Hostelde kalmak istedin (en kicikirik hostel) on sterlin ...
Yani nefes alman para. Bir is buldun diyelim maasini alana kadar sana yetecek bir birikimin var mi?
Bunlarin hepsi dusunmesi gereken seyler.
Ayrica aupair olarak artik turk kabul etmediklerini duymuştum. Sen yine arastir ama bence ayagi yere saglam basan planlar yap. Elinde gercekci verilerin olsun.
Erkek olsan arap ulkesine git insaatlarda calis-boyacilik yap. Birkac seneye donersin diyecegim ama... senin durumunda ne desem bilemedim.
Sana mantıklı bir yorum yapacagim.
Istersen avrupa gonullu hizmetlerine basvur. Oranin tegv gibi gönüllü bir yerjnde -cocuklar yaşlılar hayvanlar hapishanedekiler neyse artik konun- bunlardan birine basvur. Diyelim ki 6 aylik bir projeye kabul aldin (ki zor birsey degil) ). Git ve orasa gonullu calisirken cevre yap. Insnalara bu isteğinden bahset,ortami kokla... belki de projen bittiginde sana yardimci olacak birileri cikar.
En kotu geri donsen bile dilin daha ileri bir seviyede donmus olursun:)

Hele bir yurtdisina git de.
Benim devlet memuru ve evli arkadasimin shengen basvurusunu 'burada kalacagini düşünüyoruz' diye reddettiler. Bu sene 2 ayri arkadasimi ayri ayri ulkeler reddetti. Benim de mesela daha onceden cok girisli shengenim ve 8 günlük AB'ye bagli bir kurumdan "vallaha herseyini biz karşılayacagiz" kagidim vardi. Ona ragmen tam 8 gun ve tek girislik vize vermislerdi.
Bu devirde vize almak da bir problem.
Gittigin yerde kacak mi calisacaksin? Calisma iznin yoksa kacak calisman gerekir. Avrupada da kacak isci konusunda daha dikkatlilerdir diye düşünüyorum.
Biletini aldin ( ucuzabilet.com da o kadar uygun biletler cikiyor ki. Ingiltereye gidis donus 300 tlye bilet bulunuyor bazi tarihlerde. O yuzden bunu da masraftan saymayalim)
Vize basvurusu yaptin ki artik araci kurumlar zorunlu neredeyse her ulkede. 150 euro falan ortalama. Bin lira o.
Vardin gittin,bir su ictin bir sterlin.
Hostelde kalmak istedin (en kicikirik hostel) on sterlin ...
Yani nefes alman para. Bir is buldun diyelim maasini alana kadar sana yetecek bir birikimin var mi?
Bunlarin hepsi dusunmesi gereken seyler.
Ayrica aupair olarak artik turk kabul etmediklerini duymuştum. Sen yine arastir ama bence ayagi yere saglam basan planlar yap. Elinde gercekci verilerin olsun.
Erkek olsan arap ulkesine git insaatlarda calis-boyacilik yap. Birkac seneye donersin diyecegim ama... senin durumunda ne desem bilemedim.
Sana mantıklı bir yorum yapacagim.
Istersen avrupa gonullu hizmetlerine basvur. Oranin tegv gibi gönüllü bir yerjnde -cocuklar yaşlılar hayvanlar hapishanedekiler neyse artik konun- bunlardan birine basvur. Diyelim ki 6 aylik bir projeye kabul aldin (ki zor birsey degil) ). Git ve orasa gonullu calisirken cevre yap. Insnalara bu isteğinden bahset,ortami kokla... belki de projen bittiginde sana yardimci olacak birileri cikar.
En kotu geri donsen bile dilin daha ileri bir seviyede donmus olursun:)
Yani bi sure gecinecek kadar para bulabilirim.aracimi satarim hic olmadi.dediginizi de arastirayim olabilir

Sifir ingilizceyle gidip londrada kalan para biriktiren arkadaslarim var.

Aupair olmak için dahi belli bir düzey İngilizce isteniyor zaten artık İngiltere-türkiye aupair antlaşması kalktı yürürlükten. Turist olarak 0 İngilizce ile gidilebilir evet ama çalışma izniniz olmaz. Kaçak çalışmayı tercih ederseniz o ayrı ama yakalandığınız anda ciddi cezai yaptırımları var üstelik garsonluk demişsiniz bir dünya garson bulabileceksen işveren neden böyle bir maceraya atılsın? Öğretmenmişsiniz bu kadar basit bir olay gibi anlatmanıza çok şaşırdım. Orda öğretmenlik yapabilmek için iyi düzey yabancı dil lazım. Eğer amacınız dil öğrenmek ise öğrenci vizesi alıp gidebilirsiniz ama önceden dil okulunun parasını, kalacak yeri vs ayarlamanız lazım bu da az para değil.

Istanbul unv denkligi var
yetmez. ben devlet kurumunda çalışıyorum. her ay düzenli para giriyor hesabıma. arabam var. yani Türkiyede yerleşiğim belli, rica minnet kalacağım süre kadar vize veriyorlar. Çalışma izni almak inanılmaz zor. Okulun denkliği yetmez. Senin denkliğin de önemli. Adam oraya iltica etmeyeceğini düşünmeli. Gitmeden önce evet bizimle çalışacak diyen okul bulmuş olman gerekli ki onun için dili eğitim verecek kadar iyi bilmen gerekiyor. Where is the post office den daha fazlası oluyor bu da. Akademik düzeyde ingilizce bilmen lazım.
Ben çalışma ekonomisi okudum. Erasmus dersi aldım. Akademik ingcem var. İngilizce makale yazdım ve çevirdim. Benim gözüm ingilizce sunum yapmayı yemez mesela.
Sen ders anlatımı konusunda çok iddialısın.

Kusura bakmayın da lise öğrencisi hayali gibi bu aynı.
İngiltere olur mu, olmazsa İsveç nasıl?
Siz daha hiçbir şey bilmiyorsunuz ki neyin hayali bu.
Bütün Avrupa hazır bekliyor da siz seçim yapamamışsınız gibi bir tavır.
En mantıklısı alanınızda çalışıp atanın, gerekli şartları sağladıktan sonra öğretmen olarak gitmeye çalışın.

Back
X