Yurt Dışında İş

Cizirti

Hala muhterem , pek muhterem
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
6.707
14.034
773
Diğer
Merhaba hanımlar,

Eşim bir süredir işsiz, ben de öğretmenim. Dikili bir ağacımız yok, kiradayız, zor geçiniyoruz, bebeğimiz henüz yok. Her gece eşime hayırlı bir iş kapısı açılsın diye dua ediyorum. Bugün yurt dışından ( bir ortadoğu ülkesi) iş teklifi aldı. En az 1 sene kalacak, 3 ayda bir 15 günlük izin verilecekmiş. Maaşı dolar üzerinden olacak, barınma, yemek imkanı şirket tarafından sağlanacakmış. Yani para biriktirme imkanı olacak. Kendisi havalara uçtu sevincinden. Benim de fikrimi soruyor ama gitme desem de ikna etmeye çalışıyor. Askerlik hariç hiç ayrı kalmadık. Hele son 2 senedir 7/24 evde baş başayız. Didişsek de tartışmalar yaşasak da evde varlığı bile huzur ve güven veriyor. Çok mu abartıyorum? Annem yanımda kalacağını söylüyor. Ama 1 sene ile sınırlı kalacağının garantisi yok, zaten öyle senelik bir iş değil ki uzun süreli bir iş ve hadi taşınalım oraya yerleşelim gibi bir şansımız yok. Bi gerildim huzursuz oldum ben. Sevinemiyorum yani öyle alık alık bakınıyorum.
 
Irak'a gidecek. Hiçbir fikrim yok nasıl bir yer, gidebilir miyim falan.. O gidince öğreneceğiz işte gidip gidemeyeceğimi..
Tahminim mühendis eşiniz. Mühendislerde mecburiyet gibi olabiliyor. Çocuk yokken gitsin denesin. Sonra içinde kalırsa çocuk olunca gider. Öyle daha zor tabi. Babam böyle çalıştı benim oradan biliyorum. Ama 15 gün tatilde mesela çok güzel tatil yaparak geçirdiler annemle. O şekilde çok uzun olmayacak şartıyla 2-3 sene mesela gidebilir. Tabi ki sizi anlıyorum çok çok zor. Ama çocuk olur da siz çalışamazsanız diye böyle bir psikolojik destek erkeklere lazım. Size de lazım.
 
Kimi için uygun bir düzendir geçici olduğu için kabul edilebilir ve bir sorun olmaz bir süre uzakta yaşamak.
Eğer eşiniz işi kabul ederse annenizle yaşamayı kabul etmeyin demeye geldim.
Eşiniz yanınızda değil diye illa başınızda biri olmalı değil, düzeninizi o şekilde bozmayın.
 
Çok zor bir karar. Ve muhtemelen Irak olması da dezavantajlı geliyor size. Gideceği yer merkezi mi acaba?
 

Hayır eşim mühendis değil, medya sektöründe. Çocuk olmaması kesinlikle avantaj. Yoksa derdimi unutup onu avutmaya çalışırım. Babanız çok uzun yıllar kaldı mı peki?
 

Benim amcam bir ortadoğu ülkesine gitti. 1 yıllığınq. Yengem de yeni doğum yapmıştı. Ona rağmen gitti. Sonra kapı kapıyı açtı. 1 yıl döndü türkiyede çalıştı. Sonrq başka bir ortadoğu ülkesinden teklif aldı. Şu an orada biriktirdiği dolarlarla evleri ve arabaları var. Yurtdışı deneyimi olduğu için maaşı çkk çok yüksek. Çok rahat yaşıyorlar.

Bence engel olmayın. Bu sizin için bir fırsat olabilir. Şu an hamileyim ama eşim teklif alsa git derdim. Hamile olmama rağmen.

Tek bir şartla hayır derdim. Gideceği ülke güvenli olmayan iç savaşın olduğu bir ülke ise göndermezdim.
 
Hayır eşim mühendis değil, medya sektöründe. Çocuk olmaması kesinlikle avantaj. Yoksa derdimi unutup onu avutmaya çalışırım. Babanız çok uzun yıllar kaldı mı peki?
9 yıl ama ben ve kardeşim üniversitede idik. Annem için çok zor oldu. Ev işinden başka iş bilmediği için. Ve tabi duygusal olarak da zorlandı.
 

Bana soran var mı ki =)
Annem malesef asla yalnız bırakmaz. Memlekette değilim ya "başına bir şey gelir" saplantısından kurtulamadı bi türlü. 35 yaşındayım hala bebek gibi davranır. Fazla evhamlı bi kadın. Gelme diye çok ısrar edersem aklı sürekli bende kalır. Düzenimi bozmaz, kendi halindedir ama ben de tek başıma kalabilmek istiyorum aslında. Biraz bağımlı bir tarafım var bunu yenmiş olurum bu vesile ile.
 
Sizden alinti yapmak zorunda kaldim kusura bakmayin:) benim esim hamileyken gitti o kadar agladim yok faydasi olmadi. Doguma yetisemedi. Afrika ulkesi rahat bir ulkeydi. Pisman oldu tabi gittigine burnumuzdan geldi. Dogumdan sonra gondermedim.
Ama konu sahibi cocugunuz yoksa gitmesini tavsiye ederim. Biraz para biriktirir rahat rahat cocuk buyutursunuz. En azindan icinde kalmaz gitsin begenmezse doner zaten.yalniz soyle bir sey var 3ayda bir 15gun degildi esimin 6 ayda 15 gundu. Umarim hersey iyi olur
 
Bir yıl aslında çok kısa bir süre ve eşinize de iş anlamında çok faydası dokunabilir, aynı şekilde maddi durumunuza da. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
 
Anlıyorum ama kendi eviniz ve düzeniniz varken annenizin bu kadar (onun da kendi düzenini ihmal edip) uzun süreli gelmesi sağlıklı olmaz. Kendinize yetebileceğinizi göstermek için iyi bir fırsat aslında.
 

Eşim de aynı şeyleri söylüyor.. Burda ekonomi ortada.Kendimizi paralasak evimiz arabamız olmayacak. Ay sonunu zor getiriyoruz. Adam işsizlikten eve oturmaktan kafayı yedi. Çalışkandır da sevmez tembelliği. İşte son cümleniz kafamı karıştırıyor. Şu an her şey sütliman gideceği bölgede, iç savaş yok ama ortadoğu ülkesi olunca her an her şey olabilir gibi geliyor. Gitsin denesin bakalım..
 
9 yıl ama ben ve kardeşim üniversitede idik. Annem için çok zor oldu. Ev işinden başka iş bilmediği için. Ve tabi duygusal olarak da zorlandı.
Çok zor.. Benim de korkum eşimin 1 sene daha 2 sene daha diye iyiden iyiye yerleşmesi. İşkolik bir tarafı var çünkü. Araya soğukluk girebilir, yalnızlığa alışabiliriz.. hayırlısı diyelim.
 
Yillar once koylerinden hic cikmamis insanlar huyunu, suyunu, dilini bilmedigi gurbetlere gitmis, yillarca ailelerini gormemek pahasina..

eger gidecegi yerin barinma imkanlari guzel ve guvenlik sorunu yoksa bence aileniz icin cok iyi bir firsat doviz cinsinden maas alacak olmasi.. ulkenin durumu belli.. su an calismiyormus hem..
Umarim hersey gonlunuzce olur..
 
Medya sektörüyse muhtemelen merkezi bir yerdir. Denemekte fayda var aslında. Ama giderse anneniz yanınıza yerleşmesin bence. Kendi düzeninizde devam edin.

Yani eşimin dediği kadarıyla pek gezilecek yerler yokmuş gideceği bölgede. Denesin evet en azından "sen engel oldun içimde kaldı" demesini istemiyorum. Anneme laf anlatmam pek mümkün değil malesef =( Daha önce bekarken de geçici bir süreliğine diye gelip 5 sene yanımda yaşadı. Anne benim bağımsızlığımı kazanmama izin ver diye defalarca konuşma yaptım "başlarım senin bağımsızlığına gece gelip keserlerse ne olacak" cevabını aldım. Çok evhamlı. Sadece bana karşı bu kadar korumacı, ablamla abime böyle değildi.
 
Ben olsam gitsin diye destek bile olurdum. Sonuçta burada kendini işe yaramaz hissedeceğine gitsin çalısip mutlu olsun.
Burada 35 yaşında kocaman kadınsınız anneniz düzenini bozup sizin icin gelmemeli. Tek başınıza ayaklarınızın üstünde durabilmeniz lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…