- 25 Aralık 2020
- 6.008
- 21.614
- 298
- 41
tahminen ilk gittiği zamanlarda işçi olarak gittiği için öyle bir hakkı yoktur zaten, çoğu şantiyede şantiye müdürünün filan belki ancak öyle bir şansı oluyor kalanının öyle bir imkanı olmuyorMerak ettim 15 yıl az buz bir zaman değil neden sizi yanına almadı?
Valla illa gitsin diye gözüne bakan kadın hakkında da pek iyi düşünemedimYurt disinda is meselesi nasil bilmiyorum. Sadece burada tanidigim birisi var esi yurt disinda calisiyor. Dolarla aliyormus maasini. Onun esi insaat yol yapiminda calisiyormus. Kadini cok sevmem, cunku her muhabbeti sadece para uzerine kurulu. Haliyle adam donmek istediginde bile gitsin calissin burada o kadar kazanamaz diyor. Adamin sozlesmesi bitip her dondugunde gitnesi icin can atiyor, gitsin yurt disina gelsin paralar diyor. Kosullari nasil bilmiyorum. O bukadar gitmesini istedigine gore iyi kazaniyorlar yurt disinda belki de. O esinin orrada nasil yasadigiyla pek ilgilenmiyor, daha cok kazandigi para onemli onun icin.
Anneniz sanirim cok yalniz. En kotusu buyumenize izin vermiyor. Dahasi birilerine bagimli olmaniz icin sagolsun elinden geleni yapiyor. Gecmis olsun mu desem ne desem bilemedim.
Genelinde aşırı para hırsı oluyor. Görümcem de öyle. Evlerini arabalarını aldılar adama hala git diyor. Ay kınarken kınarken ona benzermişim =)Valla illa gitsin diye gözüne bakan kadın hakkında da pek iyi düşünemedim
Evlendikten 1 senemi dolmamisti eşim yurtdışında çalışmak için arayışa girmişti. Yeni ev almıştık, çocukda yoktu, bir projeyi bitirip gelecekti karoheri içinde yurtdışı tecrübesi daha sonra yurda dondugunde fayda sağlayacağını düşündu. Bende hep destek oldum. Ondan çok gitmesini ben istedim onun iyiliği için. İlk gorusmeye gittiği zaman yurtdışına hemen gidebileceğini ama 2 hafta sonra geri gelmesi gerektiğini söylemiş ve karşı tarafta kabul etmisri.o sırada ben çalışıyordum. Eşim gitti ben haftada birkaç gün KV de kalanında annemlerde kalıyordum. Sürekli kıyafetlerimi taşıyorum, laptop taşıyordum yanında görüntülü görüşüyorduk. (10sene önce)Merhaba hanımlar,
Eşim bir süredir işsiz, ben de öğretmenim. Dikili bir ağacımız yok, kiradayız, zor geçiniyoruz, bebeğimiz henüz yok. Her gece eşime hayırlı bir iş kapısı açılsın diye dua ediyorum. Bugün yurt dışından ( bir ortadoğu ülkesi) iş teklifi aldı. En az 1 sene kalacak, 3 ayda bir 15 günlük izin verilecekmiş. Maaşı dolar üzerinden olacak, barınma, yemek imkanı şirket tarafından sağlanacakmış. Yani para biriktirme imkanı olacak. Kendisi havalara uçtu sevincinden. Benim de fikrimi soruyor ama gitme desem de ikna etmeye çalışıyor. Askerlik hariç hiç ayrı kalmadık. Hele son 2 senedir 7/24 evde baş başayız. Didişsek de tartışmalar yaşasak da evde varlığı bile huzur ve güven veriyor. Çok mu abartıyorum? Annem yanımda kalacağını söylüyor. Ama 1 sene ile sınırlı kalacağının garantisi yok, zaten öyle senelik bir iş değil ki uzun süreli bir iş ve hadi taşınalım oraya yerleşelim gibi bir şansımız yok. Bi gerildim huzursuz oldum ben. Sevinemiyorum yani öyle alık alık bakınıyorum.
HakkınıZda hayırlısı ne ıse o olsun .İş bulamıyorsa adamcagız ne yapsın .İş buluncada sevınmıs demekkı .Merhaba hanımlar,
Eşim bir süredir işsiz, ben de öğretmenim. Dikili bir ağacımız yok, kiradayız, zor geçiniyoruz, bebeğimiz henüz yok. Her gece eşime hayırlı bir iş kapısı açılsın diye dua ediyorum. Bugün yurt dışından ( bir ortadoğu ülkesi) iş teklifi aldı. En az 1 sene kalacak, 3 ayda bir 15 günlük izin verilecekmiş. Maaşı dolar üzerinden olacak, barınma, yemek imkanı şirket tarafından sağlanacakmış. Yani para biriktirme imkanı olacak. Kendisi havalara uçtu sevincinden. Benim de fikrimi soruyor ama gitme desem de ikna etmeye çalışıyor. Askerlik hariç hiç ayrı kalmadık. Hele son 2 senedir 7/24 evde baş başayız. Didişsek de tartışmalar yaşasak da evde varlığı bile huzur ve güven veriyor. Çok mu abartıyorum? Annem yanımda kalacağını söylüyor. Ama 1 sene ile sınırlı kalacağının garantisi yok, zaten öyle senelik bir iş değil ki uzun süreli bir iş ve hadi taşınalım oraya yerleşelim gibi bir şansımız yok. Bi gerildim huzursuz oldum ben. Sevinemiyorum yani öyle alık alık bakınıyorum.
Ben de bunu sormaya geldim. Eşim iş için Irak a gitmişti. Fotoğraf vs çekmişti. Ben de meraktan bakmıştım. Merkezi çok güzeldi. Tabi sonradan inşaa edildiği için muntazam ve güzel gözüküyordu galiba. Kısa süreliyse sorun etmezdim de Irak bana güven vermiyor sadece. Onu sorun ederdim sanırım.Hayır değil =(
Evlendikten 1 senemi dolmamisti eşim yurtdışında çalışmak için arayışa girmişti. Yeni ev almıştık, çocukda yoktu, bir projeyi bitirip gelecekti karoheri içinde yurtdışı tecrübesi daha sonra yurda dondugunde fayda sağlayacağını düşündu. Bende hep destek oldum. Ondan çok gitmesini ben istedim onun iyiliği için. İlk gorusmeye gittiği zaman yurtdışına hemen gidebileceğini ama 2 hafta sonra geri gelmesi gerektiğini söylemiş ve karşı tarafta kabul etmisri.o sırada ben çalışıyordum. Eşim gitti ben haftada birkaç gün KV de kalanında annemlerde kalıyordum. Sürekli kıyafetlerimi taşıyorum, laptop taşıyordum yanında görüntülü görüşüyorduk. (10sene önce)
Eşim gittikten 2 hafta sonra 2 günlüğüne geldi. 1 ay sonra ben birkaç günlüğüne gittim orayı görmek için. Sonra gelip istifa edip gittim yanına. 2 arkadaş kalıyordu önceden ben gideceğim için arkadaşı başkalari ile kaldı. Şirketi kira için fark vermek istediğinizde kabul etmedi kirayı karşıladı. Ben vize sebiyle 2 ayda bir gidip geldim. 6 ay sonra projenin bitmesiyle dönüş yaptık.
Eşinizin kariyeri için fırsat varsa gitsin baksın görsün belki kendisi kalmak istemeyip geri dönecek, yada beğenirse ve sizinde kalmanız için ortamı uygunsa yazın sizde gidersiniz yanına. Nasılsa izinleri de var o da gelecek. Hem annenizde yanınıza gelecekmiş. Sizin duzeninizde bozulmayacak.
Bazı şeyleri denemek lazım. Bazı fırsatları da değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.
Memlekette iş yok, iş olsa bile para yok. Orda dolarla maaş alıp durumu gayet toparlar. Ben kendisi yerinde olsam
- hemen giderdim
- Orda networking yapardım, çoğunluk expat zaten
- Portfolyomu cilalardım, sonra Linkedinde paylaşırdım
- 1 yılı bu şekilde geçirirdim
1 yıl sonra ayağına başka iş fırsatları da gelir. Remote da olabilir, Dubai veya Kuveyt stili yerler de olabilir. O zaman bakarsınız, Türkiye mi Dubai mi seçersiniz artıkIrak uzak değil, uçuşlar gayet var sizin adam da 3 ayda bir pekala gelebilir.
Eşinizin geliş izinleri var. Siz de bayramlarda, ara tatillerde, resmi tatillerde yaz tatilinde gidip gelirsiniz, size de değişiklik olur. Özel sektörde çalışma saatleri daha yoğundu ben işten cikop gittim ve geri dondugumde aynı yerde tekrar devam ettimSiz gidebilmişsiniz ne güzel, sizin için de macera olmuştur. Ben devlet memuruyum hadi senle geliyorum diyemiyorum ama gezip görmeye giderim mutlaka.
Birlikte gidin ne olcakki bence yeni bir maceraMerhaba hanımlar,
Yani eşimin dediği kadarıyla pek gezilecek yerler yokmuş gideceği bölgede. Denesin evet en azından "sen engel oldun içimde kaldı" demesini istemiyorum. Anneme laf anlatmam pek mümkün değil malesef =( Daha önce bekarken de geçici bir süreliğine diye gelip 5 sene yanımda yaşadı. Anne benim bağımsızlığımı kazanmama izin ver diye defalarca konuşma yaptım "başlarım senin bağımsızlığına gece gelip keserlerse ne olacak" cevabını aldım. Çok evhamlı. Sadece bana karşı bu kadar korumacı, ablamla abime böyle değildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?