Sekerim uzaktan uzaga is aramak zor. Orda olman gerek.
Ogretmenlik icin kimse uzaktan calisan ithal etmez. Orda olup is gorusmelerine gidecek birini tercih ederler. Almanya'da calisiyorum bu arada. Bir de yabanci isci olarak calismak icin burda, bir niteliginiz, yuksek egitiminiz, bir konuda uzmanliginiz olmasi gerekiyor. Yoksa siradan bir is icin isveren yabanci isci almiyor. Ulke vatandasi da pekcok ogretmen var zaten, yabanci tercih etmeleri icin bir neden yok. Yabancilarin hepsi Ingilizce biliyor zaten, Ingilizcenin bir numarasi yok, gideceginiz yerin dilini ogrenin.
Almanya'da mesela doktor & muhendisseniz, sadece Ingilizceyle is bulmak mumkun hatta kolay. Pekcok Almanca bilmeyen muhendis taniyorum. Diger tur isler icin Almanca bilen, calisma izni olan insanlar tercih ediliyor normal olarak.
Ben yuksek lisans icin geldim. Sonra is buldum. Bir de lisans mezunu musunuz, masteriniz var mi? Almanya'da burdaki lisanslara denklik yok mesela, benim master derecem lisansa denk sayiliyor.
Bence siz maddiyatiniz varsa once dil okulu, yuksek lisans vb. bir sekilde kapak atin. Sonra is bakin. Uzaktan uzaga isverenler istemiyor, once gidip sonra aramak daha makul.
Nacizane tavsiyem , dogu asya icin azinlik okullarina, elcilik okullarina bakin. Turk cocuklari icin Turk elciliklerinde okullar oluyor. Bir de Singapuru tavsiye ederim:))