• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt disindan gelenlerden ipe sapa gelmez istekler:)

Bizimkiler arayıp soruyorlar ne istiyorsunuz diye. Ya da sormadan taşıyorlar bazen. Burada alkollü içecek alırken iki tane de devlet babaya ısmarlıyoruz çünkü. Gelen gidenler bunun farkında oldukları için kurye gibi taşıyorlar.

Bu kadar büyük dertse sizin için getiremiyorum deyin olsun bitsin. Gerilmenin anlamı yok.
En iyisi kıbrısa gidip dönerken kıbrıstan, dutyfreeden içki almak.

Meraba hanımlar..Hepinize iyi hafta sonlari❤ Türkiye'ye ailemi ziyarete gelmek istiyorum.Gel gelelimki kimle konuşsak "yaaee orda alkol uygun bana 1 sise viski,1 şişe şarap 1 şişe...getirsene diye millet isteklerini sıralıyor..Yurt dışından gelene neden içki kuryesi gözüyle bakılıyor.Hic demiyorlar uzun zamandır Avrupa'da evlerde kapalı kaldı bunlar, parası var mı yok mu,bu kiz ailesinin yanina geliyor ordan ailesine getireceği şeyler vardır bagajında yer var mı yok mu neden düşünmüyor insanlar..Artık arkadaşlarımın tutumlarından eşimden utanıyorum.Bu defa haber vermiyorum bilerek gelince illa paylaşınca aa gelmişsin önceden hic haber vermiyorsun..Ya ben gelecegimi ilan etmek zorunda miyim insanlar neden bu kadar anlayissiz?Yurt dışında yaşayan arkadaşlar bu duruma çözümünüz nedir ben gerçekten bu durumdan sıkıldım artık
Annem buraya geldiğinde cok yakın olmadigi bir tanidigi aninda 3 parça sey siralamisti.Su da varmis orda,buda iyiymis vs. tabiki almadik ama yuz versen pacani kurtaramazsın iyisimi gecistirmek..

Tasiyamam deyin başka bir mazerete gerek yok ben 10 yaşımdan beri teyzem yurt dışında çocukları evlendi düşün senelerdir orda daha bir kere bişey istemedim hala da sorar istediğiniz birşey var mı diye ama istemem yaa Türkiye'de ne varsa onu alırım gücüm yettiğince alamiyosam da istemem isteyene kusura bakma bagajım uygun değil yerim yok getiremem deyin dert edinecek bişey yok bunda

Meraba hanımlar..Hepinize iyi hafta sonlari❤ Türkiye'ye ailemi ziyarete gelmek istiyorum.Gel gelelimki kimle konuşsak "yaaee orda alkol uygun bana 1 sise viski,1 şişe şarap 1 şişe...getirsene diye millet isteklerini sıralıyor..Yurt dışından gelene neden içki kuryesi gözüyle bakılıyor.Hic demiyorlar uzun zamandır Avrupa'da evlerde kapalı kaldı bunlar, parası var mı yok mu,bu kiz ailesinin yanina geliyor ordan ailesine getireceği şeyler vardır bagajında yer var mı yok mu neden düşünmüyor insanlar..Artık arkadaşlarımın tutumlarından eşimden utanıyorum.Bu defa haber vermiyorum bilerek gelince illa paylaşınca aa gelmişsin önceden hic haber vermiyorsun..Ya ben gelecegimi ilan etmek zorunda miyim insanlar neden bu kadar anlayissiz?Yurt dışında yaşayan arkadaşlar bu duruma çözümünüz nedir ben gerçekten bu durumdan sıkıldım artık
yooo direk sok lafı gitsin 30 kilo bagaj hakkımı bayramda seyranda gördügüm biri icin harcayamam de bitsin gitsin sen bana ne aldın ki ben sala alıyım de bitsin gitsin bana gram faydası olmıcak ben ona sakız getirmem be

Dert edilecek bir şey yok. Getiremem diyeceksiniz. Bir sürü tanıdığım, arkadaşım, ailem var her seferinde herkese bir şeyler getiremem diyebilirsiniz.

Zaten getirebileceğiniz içkinin bir sınırı var... eğer çok özel bişey değilse vereceğiniz para da bi şişeye 10-15 euro, yakınım istiyorsa getiririm getirmek istemiyorsam da bagaj almadım, bagajda yer yok veya xxx istedi ona aldım taşıma hakkım bitti derim. Niye bu kadar tribe girip abarttınız ki?

"Ya çok isterdim canım ama bagajımda yer yok ekstradan para ödemek gerekiyormuş ekstra bagaj da çok pahalı 😔 bu aralar durumum sıkışık. Sorry. Bu arada görüşelim mutlaka öptüm."

Zaten alkolün sınırı yok mu?
Bende sevmem böyle şeyleri
Kendisi getirirse getirir
Yoksa bana şunu bunu getir diyemem kimseye
Burda hersey var zaten
Vergi vermek hoşlarına gitmiyorsa içmeyiversinler
Alkol pahalı birşey burda
Lükse giriyor sürekli içenler için
Ayrıca Avrupa’da öyle ucuz değil
Kötü bira şarap falan ucuz tabi
5 Euro’ya şarap var 50 Euro’da

Kaliteli alkol her yerde pahalı
Sen kurye misin sanki

Zaten getirebileceğiniz içkinin bir sınırı var... eğer çok özel bişey değilse vereceğiniz para da bi şişeye 10-15 euro, yakınım istiyorsa getiririm getirmek istemiyorsam da bagaj almadım, bagajda yer yok veya xxx istedi ona aldım taşıma hakkım bitti derim. Niye bu kadar tribe girip abarttınız ki?
Muhtemelen çok yakını, hayır diyemiyor ama bir yandan da zoruna gidiyor.
Akraba , eş dost olsa kimin umrunda, salla gitsin.

Bizimkiler arayıp soruyorlar ne istiyorsunuz diye. Ya da sormadan taşıyorlar bazen. Burada alkollü içecek alırken iki tane de devlet babaya ısmarlıyoruz çünkü. Gelen gidenler bunun farkında oldukları için kurye gibi taşıyorlar.

Bu kadar büyük dertse sizin için getiremiyorum deyin olsun bitsin. Gerilmenin anlamı yok.
Ben zaten yakın arkadaşlarıma

Keske öyle olsa bir de tavır yapma hakkı buluyorlar kendilerinde..Almaya güçleri yoksa içmeyecekler sonuçta acil bir ihtiyaç degil

Asla almayın benim çok yakın arkadaşım gelecek hiç bir şey istemedim. Kuzenleri parfüm istemiş arkalarından “nasıl istiyorlar utanmazlar” dedi iyi ki istememişim. Siz hamal değilsiniz kıysınlar paralarına alsınlar sakın almayın unuttum deyin uçak ağırlığı kabul etmedi diyin
Evet öyle diyeceğim artik..Yakın arkadaşlarıma zaten hediyeler getiriyorum ama hiç alakam olmadığı insanlarin bile sürekli sipariş vermeleri hoş değil

Ya istemiyorsanız getirmezsiniz çok dert edilecek bir şey değil ki. Siz şimdi kalkıp 'parası var mı yok mu' muhabbetine girerseniz 1 euro 10 lira denkleminde yaşayan insanlar sizi linçler elbette.

Benim bir ara istediğim bir ayakkabı modeli vardı, burada bile pahalılığına ağladığım için yurtdışında daha ucuz diye bir üye yardımcı olmak istemişti sağ olsun getirme teklifinde bulunmuştu 😅
Calismiyorum ama eşimden de x arkadaşım viski istiyor diye para alamam bunu düşünmeleri lazim😊

Ben zaten yakın arkadaşlarıma

Keske öyle olsa bir de tavır yapma hakkı buluyorlar kendilerinde..Almaya güçleri yoksa içmeyecekler sonuçta acil bir ihtiyaç degil
Hiç birimizin almaya gücü yok artık. Genelde evde yapıyoruz. Ama tabi ihtiyaç değil. Biz kimiz ki ara sıra keyif yapmak isteyelim, kadeh tokuşturmak isteyelim falan. Neyimize bizim içki içmek. Çay neyimize yetmiyor 😂

Çözüm gayet basit:
İnsanlar yurtdışından sipariş vermesin diye çok ağır sınırlamalar getirdiler, çok az getirebiliyoruz. Eskiden böyle miydi ah ahhhh, diyin bir de bizim gümrüğü talep edene şikayet edin. Kötü polis gümrük siz melek 😂 Getirebilirsek haber veririz diyin.

(Bu arada bu dediğim kelimesi kelimesine doğru, hele ki bavulu şişelerle doldurursanız mümkün değil giriş yapamazsınız)

Sonra siz hastalandığınızda bir zahmet sizi arayıp soracak olanlara kotanızı kullanırsınız.
Kesinlikle çok mantıklı Teşekkür ederim 😊

Çünkü çalışmıyorum eşimden de isteyemem x arkadaşım viski istiyor diye..Dolayısıyla zor durumda kalıyorum..Zaten çok yakın arkadaşlarımıza hediyeler alıyoruz

Back
X