• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt disindan Turkiyeye gelin gitmek istemiyorum!!

ailen ne diyor bu işe.ayrıca mantıklı ol duygularını dinleme.keşke daha önce gözündeki perde kalksaydı da bu ikileme düşmeseydin.senin yerinde olsaydm ailemi we yaşadıgm ortamı tercih ederdm

valla arkadasim zor bi durum icersindesin iki arada bi derede kalmissin yurtdisinda dogup buyuyen kisilerin trye pek kolay alisicagni zannetmiyorum artik orasi senin memleketin g'ibi oldu bende ingilteredeyim geleli 14 sene oldu ve bana sorsalar kesinlikle gidemezdim bana oyle geliyorki yapamazdim oralarda heleki ailem burda olunca daha zor gelirdi bana, nisanlin in gelmeme sebebi nedir acaba yoksa oda seninle ayni seylerimi dusunuyor? sonucta yabanci bi memleket, hic birsey tanidik degil acaba oda alisamaz kolay adapte olamaz diyemi gelmek istemiyo ? Allah hakkinizda hayirlisini versin ..

ailen ne diyor bu işe.ayrıca mantıklı ol duygularını dinleme.keşke daha önce gözündeki perde kalksaydı da bu ikileme düşmeseydin.senin yerinde olsaydm ailemi we yaşadıgm ortamı tercih ederdm

Ailemde kesin birsey demiyor istemiyorsan gitme diyor ama pisman olabilirsin diyorlar cunku seviyorsun. Birde ayrilsak bu sefer ailelerin arasida bozulacak. Bir hata ettim ama seviyorum nisanlimi onun kadar iyi biri bir daha cikar mi karsima bilmiyorum bu yuzden kabul ettim ama gitmekte istemiyorum :50: Nisanlima diyorum sen gel zorluktan kolayliga alisirsin ama kolayliktan zorlugua alismak daha zor. Burda hayat sartlari daha iyi ve ben buna alismisim :(

Cok zor gercekten :26: Bence cok cok iyi düsün Heleki Amerika tr ye cok uzak bir Ülke yeri geliyor insan bir hafta bir yere gitdimi ailesi olmadan deli oluyor... :50: Nisanlini ikna edemezmisin acaba ?

Oda iyi is bulamam diyor ama bence biraz bahane en cok onun annesi babasi baski yapmislar ona bizi birakma diye. Cunku onunda bir iki akrabasi var burda hatta gelip gormustu. Is bulamam surunurum diyor ama tr de kolay degilki haftada en az 50 saat calisir bazen sabah 8 den 8 bazen 10 dogru durus kanun kural yokki. Bence onunki daha cok ailesinin baskisi bizi birakma gibi duygu somurusu. Kabul etmiyor ama oyle bence.

Bir senedir ikna etmeye calisiyorum yok malesef yukarda anlatigim gibi :( Bize yazik olucak diye korkuyorum

Oda iyi is bulamam diyor ama bence biraz bahane en cok onun annesi babasi baski yapmislar ona bizi birakma diye. Cunku onunda bir iki akrabasi var burda hatta gelip gormustu. Is bulamam surunurum diyor ama tr de kolay degilki haftada en az 50 saat calisir bazen sabah 8 den 8 bazen 10 dogru durus kanun kural yokki. Bence onunki daha cok ailesinin baskisi bizi birakma gibi duygu somurusu. Kabul etmiyor ama oyle bence.

Bir senedir ikna etmeye calisiyorum yok malesef yukarda anlatigim gibi :( Bize yazik olucak diye korkuyorum

Cok zor birsey ya gercekten bir yandan onun ailesi diger yandan senin ailen en iyisi ortaya tasinin diycemde ortasi neresi :) Bak seninde dedigin gibi tr de hayat zor bende yurt disinda yasiyorum ve akrabalarimin ne zorluklar cektigini görüyorum.. Sende deki burda is bulmak daha kolay alti ayda bir gider geliriz ailene burdanda yardimci olursun maddi manevi sorunlari olunca... Insan karsisindaki insani tanimayinca neyin ne oldugunu bilmeyince de yorum yapmakta zorlaniyor gercekten sonucta yanlis birsey de demek istemem ... :26: Allah yarcimciniz olsun

"daha once turkıye de yasamayı kabul ettım cunku cok hoslanıyordum nısanlımdan "dıyorsun .

sımdı ıse ,"gözlerımı karartan ask bıttı "dıyorsun .

ama aynı zaman da nısanlını kaybetmekden korkuyorsun .

cumlelerınız cok celısıyor .yanı hem gozlerınızı karartan ask bıtıp de hem de

nısanlınızı kaybetmekden korkmak nasıl oluyor ben onu anlamadım .

Son düzenleme:
Cok zor birsey ya gercekten bir yandan onun ailesi diger yandan senin ailen en iyisi ortaya tasinin diycemde ortasi neresi :) Bak seninde dedigin gibi tr de hayat zor bende yurt disinda yasiyorum ve akrabalarimin ne zorluklar cektigini görüyorum.. Sende deki burda is bulmak daha kolay alti ayda bir gider geliriz ailene burdanda yardimci olursun maddi manevi sorunlari olunca... Insan karsisindaki insani tanimayinca neyin ne oldugunu bilmeyince de yorum yapmakta zorlaniyor gercekten sonucta yanlis birsey de demek istemem ... :26: Allah yarcimciniz olsun
Allah razi olsun konusurum yine ama sanmiyorum :(

"daha once turkıye de yasamayı kabul ettım cunku cok hoslanıyordum nısanlımdan "dıyorsun .

sımdı ıse ,"gözlerımı karartan ask bıttı "dıyorsun .

ama aynı zaman da nısanlını kaybetmekden korkuyorsun .

cumlelerınız cok celısıyor .yanı hem gozlerınızı karartan ask bıtıp de hem de

nısanlınızı kaybetmekden korkmak nasıl oluyor ben onu anlamadım .

Zaten cok net olmus olsaydi buraya gelip derdimi yazmazdim. Kendim kolayca karar verebilirdim. Malesf durum boyle suan bizimkisi tutkulu ask degil ilk zamanlar gibi ama buda sevmiyorum anlamina gelmiyor. Sagol okudugun icin

Allah razi olsun konusurum yine ama sanmiyorum :(

Bence sen en iyisi otur sakin sessiz bir yere ve iyice düsün Gidince neler degisecek simdiden kendinde diyorsunki Nisanlin baski altinda kaliyor... Sen orada yalniz olacaksin bugünden böyleyse yarin birgün nasil olur.. Seviyorum diyorsun ama evlenecek herseyi arkanda birakip gidecek kadar seviyormusun onu düsün... Cok iyi bir insan olmasi birsey degistirmiyor herkess iyidir kendince...Heleki "biliyorum mutsuz olup geri gelmek istiyecegim" diyorsun... belki aradigin cevapta budur...

Zaten cok net olmus olsaydi buraya gelip derdimi yazmazdim. Kendim kolayca karar verebilirdim. Malesf durum boyle suan bizimkisi tutkulu ask degil ilk zamanlar gibi ama buda sevmiyorum anlamina gelmiyor. Sagol okudugun icin

ee aranız da tutkulu bır ask yok ıse ,ılk zamanlarda kı askı yıtırdıysen o gozlerını karartan ask da bıttı ıse
yapman gereken sey ; onu kaybetmeyı goze alıp ayrılmak olmazmı :26:
yanı yasadıgın yerı tercıh etmen gerekıyor su durum karısın da .
cunku kendını de bılıyorsan ,gıdersen eger mutsuz olup gerı donecegını bıle bıle de
ılıskıye devam etmek sacma degıl mı sence de.
ayrıca hıssettıgın duyguları bızden cok sen bılırsın degıl mı ama .

Son düzenleme:
Bence sen en iyisi otur sakin sessiz bir yere ve iyice düsün Gidince neler degisecek simdiden kendinde diyorsunki Nisanlin baski altinda kaliyor... Sen orada yalniz olacaksin bugünden böyleyse yarin birgün nasil olur.. Seviyorum diyorsun ama evlenecek herseyi arkanda birakip gidecek kadar seviyormusun onu düsün... Cok iyi bir insan olmasi birsey degistirmiyor herkess iyidir kendince...Heleki "biliyorum mutsuz olup geri gelmek istiyecegim" diyorsun... belki aradigin cevapta budur...

Haklisin duygularimla degil bu sefer matigimla hareket etmem gerek ama iste sevince icimde bir umut besliyorum belki gidersem evlendikten sonra ikna ederim diye
Erkekler evlenmeden once anne babanin sozunden cikmazlarya ama sonra yavas yavas esleri daha agir basar bilmiyorum iste bir umit :(

Evet mantikli dusunursek bu durumda birakmam gerekiyor ama ask farkli sevgi farkli ben seviyorum

hakkınızda hayırlısı neyse o olsun...yaşlarınız kaç ve nişanlınız hangi şehirde yaşıyor...

hakkınızda hayırlısı neyse o olsun...yaşlarınız kaç ve nişanlınız hangi şehirde yaşıyor...

Sagol 24 yasindayim oda 26 istanbulda yasiyor. Nasil turkiyede hayat zor mu?

evlilik yolunda ömrünün kırk yılını geçirmiş olarak, 24 ve 26 yaş benim tarafımdan bakınca evlilik için erken yaşlar....ama tabii ki siz gençler tarafından bakıldığında tam zamanı olabilir...:nazar:
İstanbul yaşamak için çok güzel...maddiyat varsa, aşk ve sevgi, saygıyla besleniyorsa hiç birşey zor değil...:kkk:

Neden gidersem mutsuz olucam gibi bi düşünceye sahipsin?
Bende şöyle diyorum sana gelirsen Türkiye gibi biyere geldiğin zaman burdan ayrılmak istemiceksin inşallah:31:
Bence çok yanlış düşünüyorsun.
Herkes bi gün ailesinden ayrılıyo.
Evlilik vakti geldiği zaman herkesde oluyo bu.
Nişanlına da güveniyorsan aşkı bulmuşken kaçırma ve gel Türkiyeye
Taşı toprağı altındır buranın geldinmi gitmek istemezsin :31:

Son düzenleme:
Hem tutkulu aşk nedir?
Benim anladığımsa tutkulu aşk ömür boyu devam etmez ki bu.
Kaç kişi burda tutkulu aşk yaşıyo
Tutku ve aşktan önce sevgi ve saygı gelir bana göre.
Çünkü tutku ve aşk birleştimi kişilere zarar bile verebilir.
Sen bence sevgi ve saygı varmı aramızda diye düşünmelisin bunlar daha önemli değer yargıları bence.
Kimse bi süre sonra aşkı yaşamıyo yani aşkın yerini sevgi ve saygı alıyo.
Zaten evlilikleri yürüten duygu, aşk değil sevgi ve saygıdır.
Biraz gerçekçi düşünmen taraftarıyım.

Son düzenleme:
Canım bak ben yurtdışında doğdum ve büyüdüm 22 yasinda istanbula gelin geldim sana diyeceğim nişanlına anlaşıyorsan seni kimseye ezdirmicek hep arkanda duracak biriyse hersey yolunda gider çünkü İstanbula alışmak kolay ama başka sehirlerde yasamak zor alışmak daha zor diyeyim yada benim için bu böyle. Bide sunu unutma tutkulu bı asklada evlensen o tutku çabuk biter asıl olan sevgidir bide evlilikten ne beklediğin cok yüksek beklentilerin olursa evlenince bocalarsin bumuymus evlilik diye yani nişanlın senin beklentilerine karşılık verebilecekse evlen yoksa en iyi evliliktede kotusundede yakın olsun uzak olsun aile özlemi hep vardır ve su koca sitede kimse çıkıp diyemezki hic pişman olmadım evlendikten sonra ya sinirle yada kimisi gercekten ufak olsun büyük olsun herhangi bişey için evliliğinde pişman olmuştur çünkü biz kadinlar duygusaliz ufak bişeye kırılıp ufak bişeye mutlu oluruz .... Hersey gönlünce olsun

Nerede tanıştınız,ne kadar süre birlikte zaman geçirdiniz yazmamışsın.Nişanlın Amerika'da mı okuyordu ?

Bence,imkanın varsa,mesela kalabileceğin akraban filan varsa,10 gün veya daha uzun süre Türkiye'de kalmayı dene.
Hem nişanlının ailesini ve yaşayışını yakından gözlemiş olursun.Hem de buradaki hayatı tanırsın.

Back
X