• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt disindan Turkiyeye gelin gitmek istemiyorum!!

yorum yapması zor bir konu? istanbul olması bir anlamda güzel. çünkü çok farklı bir şehirdir yurtdışını aratmaz sana. nişanlının sana davranışlarını sentezle derim. tc ye gelince arkanda duracak mı her ihtiyacını görecek mi. aile ve akrabalara seni ezdirmeden mutlu edebilecek mi bunlar çok önemli. insan her yere alışır elbet tc yede alışırsın ama aileni özlersin. ben ailenin yerinde olsam açıkcası bu kadar uzağa yollamazdım kızımı... ve senin yerinde olsam bu tabii sadee kendi bakış açım ABD dururken TC ye gelmezdim:ssz:

eğer nişanlın yurt dışında okumamışsa ,amerika da yaşaması bana göre çok zor.önce dil konusunda sonrada iş knusunda zorlanacak ve hayatı zehir olacak.üstelik istanbuldaki işi iyiyse işini bırakıp gitmesi kötü olur.:34:

senin aileni bırakamadığın gibi onunda ailesini bırakamaması çok normal değilmi..:34:
Keşke en başında karar verirken düşünseydin...
şimdi tr gelsen bile kafanda alışamama korkusu olduğu için kendini alışmak için zorlamıcaksın..

Seninle evlenirse vatandaşlık sahibi olabiliyor bir kaç sene içinde değil mi? Türkiyede bir çok insan bunun için yırtınırken onun ayağına gelen fırsatı tepmesi çok garip geldi bana. Belki de Amerika'ya damat giderse kendini iç güveysi gibi hissedeceğindendir, ya da ingilizcesine güvenmiyordur :S yani zor bir karar ama ben senin yerinde olsam Amerika'yı asla bırakmam, ben oralara gidebilmek için çalışıp para biriktiriyorum yani.

Sen Türkiye'ye gelmek istemiyorsun ama ondan ülkesini bırakıp amerika'ya gitmesini istiyorsun...Şunu da anlamadım Türkiye oradan gözünüze nasıl görünüyor ?

Kusura bakmayın ama biraz bencilce buldum istediğinizi.
siz nişanlınızın türkiyede yaşadığını biliyodunuz ama sanırım ikna edebileceğinizi düşündünüz.siz nasıl anneniz babanızdan kısacı ailenizden ayrılmak istemiyorsanız eşinizde ailesinden ve işinden ayrılmak istemiyordur.
hem bide onun açısından düşünseniz onun sfırdan başlamasını istiyorsunuz yeni bir iş yeni bir dil ama anladığım kadarıyla siz türksünüz ve siz nişanlınız kadar zorlancağınızı düşünmüyorum.
yanlış anlaşılmak istemiyorum sadece nişanlınızın iyi bir insan olduğunu inanıyorsanız sizi türkiyede ezdirmeyecek sahip çıkacağına inanıyosanız bence kendinizi ve nişanlınızı üzmeyin ama emin değilseniz bence çok iyi düşünerek nişanlınızı ikna yoluna gitceksiniz aksi halde sonunuz pekte iyi gözükmüyor.. hakkınızda hayırlısı olsun diyorum...

Oda iyi is bulamam diyor ama bence biraz bahane en cok onun annesi babasi baski yapmislar ona bizi birakma diye. Cunku onunda bir iki akrabasi var burda hatta gelip gormustu. Is bulamam surunurum diyor ama tr de kolay degilki haftada en az 50 saat calisir bazen sabah 8 den 8 bazen 10 dogru durus kanun kural yokki. Bence onunki daha cok ailesinin baskisi bizi birakma gibi duygu somurusu. Kabul etmiyor ama oyle bence.

Bir senedir ikna etmeye calisiyorum yok malesef yukarda anlatigim gibi :( Bize yazik olucak diye korkuyorum

İsyerleri icin kanun , kural yok demissiniz ama bunu butun ulkeye yaymayin lutfen. Demek ki sizin nisanliniz patron sirketinde calisiyor. Kurumsal sirketlerde hersey, hak ve hukuk anlaminda gercekten kusursuz.

Bana kalirsa siz nisanlinizi yeteri kadar sevmiyorsunuz. Sevseydiniz aklinizin ucundan gecmezdi bu dusunceler. Yanimda olsun her her yerde yasarim diye dusunurdunuz. Bir insanla sadece cok iyi oldugu icin evlenilmez. Eger evlenilirse sonunun husran olmasi kacinilmaz.

Yasinizin kucuk oldugunu dusunuyorum. Bence bulundugunuz yerden hic ayrilmayin. Nisanliniza endiselerinizi dile getirin ve oradan ayrilamayacaginizi acikca soyleyin. Hayatinizin rahatligini burada bulamama ihtimaliniz cok yuksek. Evliligin sorumlulugu ve alisik olmadiginiz bir duzende yasamak, depresyona girmenize neden olabilir.

Ne olur bana yardim edin. Belki sizin yazicaginiz iki satir yukumu hafifletir. Ben bir senedir nisanliyim. Amerikadayim burda buyudum burda okudum annem babamda burda. Ben bir sene once Turkiyeye gelin gitmeyi kabul ettim cunku cok hoslaniyordum nisanlimdan. Ne yaptim ettiysem buraya gelmesini ikna edemedim. Simdi dugun yaklastikca gozlerimi karartan ask bitti ve geriye gercekler kaldi. Ben burda buyudum annemden de uzak yasamak istemiyorum. Gidersemde eger geri gelmek cok cok cok zor. Gitmek istememe sebeplerim cok ama genel olarak adapte sorunu yasarim o yuzden hic gitmek istemiyorum. Ama nisanlimda iyi biri onu uzmekte istemiyorum onu birakarak ama bir turlu karar veremedim. Gidersem biliyorum mutsuz olup donmek isticem ama gitmesemde nisanlimi kaybedicem ve bu sefer onun icin mutsuz olucam. Sizce napmaliyim?

Bazi konularda mantikli davranmak gerektigini düsünüyorum.
Evet bir evlilik icin sevgi, ask önemlidir, ama bir yere kadar.
Burada evliliginden mutsuz olan kadinlarda gözlemledigim
en belirgin özellik kendilerini unutacak kadar fedakar olmalari. Karsimdakini
mutlu edeyim, onun cikarlarini gözeteyim derken kendi istek ve ihtiyaclarini önemsememeleri.
Tabiki fedakar olmak güzel bir meziyet, ama dozunda ve yerinde kullanilmak sartiyla.
Gidersem geri dönmek cok cok zor olacak diyorsunuz, neden bu riski göze alasiniz?
Evlilik sade asktan sevgiden ibaret degil ki, köklü bir hayat degisikligi ayni zamanda,
elbette düsünüp tasinip tartacak gerekirse geri adim atacaksiniz. Bundan dogal ne olabilir?
Bir karar verdiginiz takdirde iki ihtimalin oldugunu sizde biliyorsunuz, ya mutlu olacaksiniz ya da pisman.
Türkiye harikalar diyari degil, arti yanlarida var eksi yanlarida, kimse burasi harika bir yer mutlu
olursun diyemez, mutsuz olursunda diyemez.
Cünkü sizi tanimiyoruz, beklentilerinizi bilmiyoruz ...
Bu yazdiklarim bazilarina bencilce gelebilir, ama bir yuva yikildiginda olan hep kadinlara oluyor.
Cünkü biz ataerkil bir toplumuz, en kültürlümüz bile "erkektir o yapar sözünü" hayatinda bir kez kullanmistir.
Konu evlilikse elbette karsinizdakini ezmeyin, hakkini yemeyin ama kendi cikarlarinizi onun cikarlarindan
daima üstün tutun.
Cok mutsuz ama fedakar kadin gördüm, ama nedense azicik bencil olanlar cogunlukla mutlu.
Cünkü bencillik "dozunda olmak kosuluyla" gayet saglikli bir duygudur.

Nisanliniz Amerika´ya gelmek istememsini " Cok normal, o düzenini bozmasin" seklinde karsilamiyorum, dil mi ögrenilir,
is mi bulunur, yeterki azimle istensin, ögrenmeye ve gelismeye acik olunsun.
Sizin evlendiginiz takdirde ailenizden kopmaniz hep böyle süre geldigi icin normal görünebilir,
ama bu beklenti ataerkil bir toplumun bilincaltindan baska birsey degil.
Madem tasin altina el konulacak, o halde önce erkek olan buyursun.

Bir de: Hic kimseyi hayatinizin merkezi yapmayin, hayat iki kisilik olsada Allah´a tek basina hesap veriyoruz.
Es secmek hayatinizin en önemli karari, bir dönüm noktasi. Bunu aklinizdan cikarmayin ve adimlarinizi
ona göre atin. Kalbinizi dinlerken mantiginizi duymazdan gelmeyin.
Hakkinizda en güzel olani diliyorum.

Son düzenleme:
Ne olur bana yardim edin. Belki sizin yazicaginiz iki satir yukumu hafifletir. Ben bir senedir nisanliyim. Amerikadayim burda buyudum burda okudum annem babamda burda. Ben bir sene once Turkiyeye gelin gitmeyi kabul ettim cunku cok hoslaniyordum nisanlimdan. Ne yaptim ettiysem buraya gelmesini ikna edemedim. Simdi dugun yaklastikca gozlerimi karartan ask bitti ve geriye gercekler kaldi. Ben burda buyudum annemden de uzak yasamak istemiyorum. Gidersemde eger geri gelmek cok cok cok zor. Gitmek istememe sebeplerim cok ama genel olarak adapte sorunu yasarim o yuzden hic gitmek istemiyorum. Ama nisanlimda iyi biri onu uzmekte istemiyorum onu birakarak ama bir turlu karar veremedim. Gidersem biliyorum mutsuz olup donmek isticem ama gitmesemde nisanlimi kaybedicem ve bu sefer onun icin mutsuz olucam. Sizce napmaliyim?

gelmek istemiyosan gelme bunu bize sormana gerek yok ki
içinden gelmiyosa zorlamaya gerek yok
eşinden de gelmesini bekleme

Son düzenleme:
Seni benden daha iyi anlayan kimse olamaz suan da canim :(

Ben de Hollandada dogdum buyudum yasiyorum. Nisanlim Turkiyede. Bende onceleri vatan askindan Tr de yasariz dedim ama Tr de 5 ay kaldim staj geregi ve anladim ki ben Tr de yapamam... Nisanlimin isi ve kurulu duzeni var haliyle buraya gelmek istemiyor. Ben de Tr ye gitmek istemiyorum..

Sonunda kararimiz bu yonde oldu; nisanlim benim yanima gelecek bi sure deneyecegiz eger yapamazsak Turkiyeye donecegiz. Bu durumlarda fedakarlik sart.. :-/

Seni benden daha iyi anlayan kimse olamaz suan da canim :(

Ben de Hollandada dogdum buyudum yasiyorum. Nisanlim Turkiyede. Bende onceleri vatan askindan Tr de yasariz dedim ama Tr de 5 ay kaldim staj geregi ve anladim ki ben Tr de yapamam... Nisanlimin isi ve kurulu duzeni var haliyle buraya gelmek istemiyor. Ben de Tr ye gitmek istemiyorum..

Sonunda kararimiz bu yonde oldu; nisanlim benim yanima gelecek bi sure deneyecegiz eger yapamazsak Turkiyeye donecegiz. Bu durumlarda fedakarlik sart.. :-/

peki o arada i,şi nişanlını bekleyecek mi:34:

zormuş gerçekten yurt dışı yaşam şartlarını bilemem ama burası yaşanmaya değer bi ülke canım
yalnız alışkanlıklar konusunda çok haklısın
orasıyla Türkiye arasında dağlar kadar fark olduğuna eminim
daha sora pişman olacağın bi karar vermemek için iyi düşün
ailenden yardım al
yapamıycanı düşünüyosan hiç başlama çünkü evlendikten sora daha çok canın yanar

Arkadaslar;
Konu sahibinin TR ile ilgili yazdigi seyler, TR yi asagilamak amacli falan degil.
Bende Avrupa da yasiyorum ve gercekten TR ile cok farkli herseyi farkli.
Burada yasayan biri icin adapte olmak gercekten cok zor olur.
.....

Konu sahibi arkadasim, eger nisanliniz gelmek istemiyorsa zorlamayin.
Cünkü oda cok zorluk cekecek özellikle dil konusunda.
Ve her bunaldiginda size patlayacak.

en başından ben gelirim demeyecektiniz

o zaman düşünemediniz mi ailenizden evinizden ayrılacağınızı evlilik yaklaşınca mı aklınız başınıza geldi

aynı şeyi erkek arkadaşınız yapsa tamam gelirim dese sonra da yok ben vazgeçtim sen gel dese neler söylersiniz neler

çocuk oyuncağı değil ki bu

madem aşk bitti devam ettirmeyin o sizin yanınıza gelse de uyum sorunu olacak sorunlar olacak aşıksanız katlanırsınız ama değilseniz onun da hayatıyla oynamayın bari

Oda iyi is bulamam diyor ama bence biraz bahane en cok onun annesi babasi baski yapmislar ona bizi birakma diye. Cunku onunda bir iki akrabasi var burda hatta gelip gormustu. Is bulamam surunurum diyor ama tr de kolay degilki haftada en az 50 saat calisir bazen sabah 8 den 8 bazen 10 dogru durus kanun kural yokki. Bence onunki daha cok ailesinin baskisi bizi birakma gibi duygu somurusu. Kabul etmiyor ama oyle bence.

Bir senedir ikna etmeye calisiyorum yok malesef yukarda anlatigim gibi :( Bize yazik olucak diye korkuyorum

cnm ana kuzusu ise zaten evlenince sanaaa çoooooooooooooooookkk yazık olacakkk

bu söylediğimmi şuan anlamazsın ama evlen 1 ay geçsin daha çok anlarsın

sen biz kavramını edinmişsin ama nişanlın sadece ben kavramını edinmiş yanılıyorsam lütfen düzelt:26::26:

cnm tr senin gözüne öcü gibi falan mu gözüküyo??bende almanyadan tr ye gelin geldim..4 yıl oldu..birde cocuğum var..ben antalyada yaşıyorum belikide ondan zorlanmadım gayet avrupai bi şehir çünkü..dahada güzel hatta..avrupanın nesi var yaa!!insanlar ordan buraya yerleşiyolar tatil yapmaya geliyolar
her neyse gelelim senin sorununa:sen kendini böyle şartlarsan alışacağın varsa bile trye alışamazsın gidince!niye bu önyargı..öyle bi alışılıyo ki inanamazsın!!dolu var böyle yurtdışından tr ye gelin gelen..ben çok tanıdım...eğer eşinden eminsen doğru insansa seni her yerde mutlu eder..bunun avrupası tr s mi varya?hem ne zamana kadar ailenin kanatları altında durucaksın sen?hiç bağımsız olamıcak mısın!tut ki başka bi şehirden birine aşık oldun yada başka bişehirden cok güzel bi iş teklifi geldi red mı ediceksin sırf ailenden uzaklaşmamak için??saçmalaık bence..sen ne kadar kendini yırtarsan yırt eninde sonunda onlar bu dünyadan göç edicek o zaman mecbur yanlız kalıcaksın..arkadaşım yapma etme..sırf bu sebebten gerçekten nişanlından eminsen ondan vaz geçme...doğru erkek insanın karşına her zaman çıkmıyo ki?bu hayatta zaten evlilikler sapıtmış,herkes boşanıyo aldatılıyo...çok zor evlilik yürütmek..sende cok iyi birisi diyosun beni mutlu eder diyosan ondan vazgeçme..ilerde çook pişman olursun ondan ayrılsan bile..hep aklında kalı acaba evlenseydim mutlu olurmuydum diye..sonra tut ki başka biriyle evlendin amerikadan..o seni mutlu edebilecek mi?ya mutsuz olursan...mutsuz ama en azından ailen yanında olucak ne kadar güzel bi teselli:(o zaman gözün ne aileni görecek ne başka bişeyi...ben düşün derim..iyi düşün taşın..haa nişanlında gelmek istemiyo anlayabiliyorum çünkü bi ERKEK için bir yere adapte olmak cok daha zor...kadın yine evde oturabilir ama erkek gittiği yerde iş bulamadı mı gururu incinir,bunalır sana patlar..
dediğim gibi insanın karşısına her zaman cıkmıyo doğru erkek ona göre davran..hakkında hayırlsıı neyse o olsun

canım gelme türkiyeye burası insanları mutlu eden bir ülke değil...mutsuz olursun...

mesaj tekrarı...................

Son düzenleme:
ironi mi gerçek mi anlayamadım:26:

gerçek olarak söylemiştim yani ben böyle düşünüyorum...belki çok umutsuz görünüyordur ama maalesef böyle düşünmekten kendimi alamıyorum...fırsatını bulsam başka bir ülkeye göç ederim.

Back
X