• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt disindan Turkiyeye gelin gitmek istemiyorum!!

gerçek olarak söylemiştim yani ben böyle düşünüyorum...belki çok umutsuz görünüyordur ama maalesef böyle düşünmekten kendimi alamıyorum...fırsatını bulsam başka bir ülkeye göç ederim.

insanlar kendi kendini mutsuz eder.nereye gidersen git gene mutsuz olursun bana göre:34:

insanlar kendi kendini mutsuz eder.nereye gidersen git gene mutsuz olursun bana göre:34:

belkıde haklısınızdır :44: vatandaş olarak daha fazla değer görebilmek isterdim..kişisel mutluluktan çok devlet vatandaş ilişkisindeki aksaklıklar beni geriyor...benım bunu söylememde ki amaç daha genel konulardı...25 yaşına gelip hala beş parasız olmamında belki etkisi vardır...belkide ben hırslı değilimdir..bilemiyorum kafam karışık bu konularda..

mutsuzluk potansiyelim çok mu yüksek göründü gözünüze korktum şimdi ben:40::40:

gerçek olarak söylemiştim yani ben böyle düşünüyorum...belki çok umutsuz görünüyordur ama maalesef böyle düşünmekten kendimi alamıyorum...fırsatını bulsam başka bir ülkeye göç ederim.

Aynen ben de bazen böyle düşünüyorum,birazcık cesaretim olsaydı keşke...

ablam 15 senedir New York ta yaşıyor.senede bir gelirler ana baba vatan hasreti diye.ama bir hafta sonra evim demeye başlıyor.burada herşey ona zor geliyor.batıyor.herkesten herşeyden şikayet ediyor.hiçbişeyi beğenmiyor.bir ay sonunda evine dönünce oh memleketim diyor.orada eşi ve çocuklarından başka kimsesi yok ama rahatlığa düzene öyle bir alışmışlar ki burada hiç rahat değiller.düşün bi de anne babasının kardeşlerinin yanına geliyor.bi de istanbul.anadoluda ücra bi yer olsa düşünemiyorum bile.
ona göre arkadaşım.başını elinin arasına al iyice düşün.sevdiğin adamın yanına gelicen ama hiç tanımadığın bir kaynana kaynata görümce vs namzetlerde ekstra.ooofff neler neler....

belkıde haklısınızdır :44: vatandaş olarak daha fazla değer görebilmek isterdim..kişisel mutluluktan çok devlet vatandaş ilişkisindeki aksaklıklar beni geriyor...benım bunu söylememde ki amaç daha genel konulardı...25 yaşına gelip hala beş parasız olmamında belki etkisi vardır...belkide ben hırslı değilimdir..bilemiyorum kafam karışık bu konularda..

mutsuzluk potansiyelim çok mu yüksek göründü gözünüze korktum şimdi ben:40::40:

ülke insanları niye mutsuz etsin ki,herkesin şartları farklıdır.çok sıkıntılı dönemler yaşasakta ben mutsuz olmadım.allaha şükür,eşimde bende,çocuklarımda sağlıklı.aç değiliz,açık değiliz.kendimizden üsttekilere bakıp ah çekeceğimize,bizden de kötü durumda olanlar var deyip şükrediyoruz.

sanki yurt dışında yaşayanlar çok mu mutlu.içlerine girsen nlarında kendince sıkıntıları olduğunu görürsün.:34:

peki o arada i,şi nişanlını bekleyecek mi:34:

Canim, meslegi elinde ve patronu her defasinda diyormus herzaman kapimiz acik diye... Tabi lafta herkes soyluyor onemli olan icraat tabi ki ama suan icin yapabilecegimiz tek sey bu gibi gorunuyor :/

Orda doğup büyüdüğün için, burda sıkıntı çekebilirsin...
Benimde yurt dışında görümcem var, o sonradan gittiği için hep dönmek istiyor.
Birde eşimin teyzesi almanyada koca koca çocuklar, geldikleri zaman gidene kadar akla karayı seçiyorlar, tozlu Türkiye diye diye söyleniyorlar.(tozuna kurban olsunlarda)
Nryse bencede iyi düşün, evlilik nişanlılık gibi olmuyor.Nerden baksan kısmen alışman 2 seneyi bulur.Ben Ankarada yaşıyorum, bir semtten diğer bir semte taşındım bir sene oldu ama hala buraya alışamadım, diğer oturduğum yeri özlüyorum.Değil ki ülke değiştirmek.Bunalımdan bunalıma girersin benden söylemesi...

burada çok ama çok sıkıntı çekersin..geleceksen bunu bilerek gel...

sokaktaki insanlardan tut da hastanelere , sosyal olanaklara, devletin sana sağladığı ya da sağlamadığı imkanlara kadar her şey sana batacak..

ben senin yerinde olsam aşktan gebersem gelmezdim:))))

Şahsen ben cesaret edemezdim, büyük konuşmayayım ama yerimi, yurdumu, ailemi bırakıp değil başka ülkeye, başka seh bile gidemedim herhalde...

yuvadan çıkmayan kuş uçmayı öğrenemez . madem nişanlını seviyorsun kaybetmek istemiyorsun gidip yaşarsın. türkiyede yaşamayı hiçbir ülkeyede tercih etmem hatta türkiyeyi başka ülkelerle bile kıyaslamam.kötü yanları elbette var ama bu sürünürsün yaşayamassın anlamınada gelmiyor.

Son düzenleme:
Ne olur bana yardim edin. Belki sizin yazicaginiz iki satir yukumu hafifletir. Ben bir senedir nisanliyim. Amerikadayim burda buyudum burda okudum annem babamda burda. Ben bir sene once Turkiyeye gelin gitmeyi kabul ettim cunku cok hoslaniyordum nisanlimdan. Ne yaptim ettiysem buraya gelmesini ikna edemedim. Simdi dugun yaklastikca gozlerimi karartan ask bitti ve geriye gercekler kaldi. Ben burda buyudum annemden de uzak yasamak istemiyorum. Gidersemde eger geri gelmek cok cok cok zor. Gitmek istememe sebeplerim cok ama genel olarak adapte sorunu yasarim o yuzden hic gitmek istemiyorum. Ama nisanlimda iyi biri onu uzmekte istemiyorum onu birakarak ama bir turlu karar veremedim. Gidersem biliyorum mutsuz olup donmek isticem ama gitmesemde nisanlimi kaybedicem ve bu sefer onun icin mutsuz olucam. Sizce napmaliyim?

Bunların içinde en önemli gerçek aşk bitti diyorsun birisine eğer o üzülmesin diye sırf bu yüzden bütün hayatını etkileyecek bir karar alma bence sen belliki hiç mutlu olmayacaksın ailenden uzak alışdığın yerden uzak ve nişanlınla bırak gözünü karart bitir bu işi biraz ortalık karışır üzülürsün bir süre ama bütün hayatın boyunca üzülmekden iyidir eğer nişanlınıda kırmak istemiyorsan ben anladımki orda yapamayacağım bu iş olmayacak de

türkiyede yapamazsın canım,bizim kuzenler geliyor avrupadan 2 hafta tatile 5. gün başlıyorlar sızlanmaya orası şöyle burası böyle diye adamlarda haklı 50 yıl geriden gidiyoruz ne düzen var ne intizam,gelip burda havaalında 2 saat kontrolde bekleyince bile geri dönmek isteyebilirsin , bundan dert yanan bir akrabama katıla katıla gülmüştüm biz alışmışız bize normal ama dışardan gelenler tahammül edemiyor düzene

Son düzenleme:
Öncelıkle sunu soyluyeyım ; İki cıhan bır araya gelse boyle bır Ulke ve insanlar hıcbıryerde bulunamazdı ..
Ama bu ulke artık öyle bir hale geldıkı ben buralarda dogup buyudugum halde fırsatını bulsam kacıcak yer arıyorum ..
Eğitimi , Sağlık kosulları , İmkanları , hatta insanları .. hersey kotuye gıdıyor buralarda .. Eskıden de belkı sartlar kotuydu ama ınsanlık vardı , bırlık beraberlık , kuvvet vardı .
Şimdi buralarda huzur yok , bırlık beraberlık hiç yok .. Herkez bırbırını ezme derdınde uste cıkma derdınde .. Bilemiyorum belkı Amerıkada yada diğer ulkeler de oyledır yada deıldır ..
Hayat ne tuhaf , burdakıler oraya gelmek ıcın can atıyor sen ise buraya gelmeyı dusunuyorsun ustelık Evlılık gb cıddı bır hayat değişimine rağmen.
İnsanlar Turkıyede dogup buyuyup evlendıklerı halde evlılıge adapte olmakta zorluk yasıyorlar sen hem Ulke değiştireceksin hemde hayatını ..
Aşk öyle kalıcı bırsey değil hatta sevgi bile zamanla körelebiliyor ..
Artık sevgıyı bıle besleyen bazı seyler olmayınca yok oluyor ..
Çok ıyı dusun arkadasım , Madem nısanlın senı cok sevıyor hayat sartlarının daha olgun ve ılerı duzeyde oldugu bır Ulkede yasamayı neden kabul etmıyor ..
iyi düşün ..Hakkında en hayrlısı olsun inş.

ben evlenipde amerikaya yerlesmeyi istermiydim sanmam cok uzak biryer bilmedigin bir toplum zor bir karar ama bence iyi dusunun evlendikten sonra yapamıyorum deyip donmektense simdiden bitse daha iyi

Herkese tek tek yetistiremiyorum ama genel olarak

Yazdiklarinizin hepsi aklimdan gecti gecmedi degil. Hele ki Hayat sartlari, kaynana gelin sorunu, vatandasa deger, insanlarin zihniyeti farkli, kultur farki, egitim, burda kalsam yine boyle birini belki bulamam, bulsam belki o zaman baska nedenler yuzunden mutsuz olurum etc.

Bu yuzden de kararsizim iste. Burdaki yorumlar gibi karisigim. Bazen diyorum ki kendi kendime hep anne baba yaninda duramam hem onlar gelir ziyarete senede bir Sonra belki mutlu bir yuvam olur , beni seven esim olur, cocugum olur bir gun ins. Nisanlim iyi biri ama daha 26 yasinda yani daha henuz annesinin baskisi altinda kaliyor. Evet benide dinledigi zamanlar oluyor mesela annesi bir ara beraber oturmami da istedi ona yok yapamam dedim eninde sonunda nisanlim cok zorlandi ailesine karsi cikmaya cesaret edemedi ilk once ama sonra soyledi ve kabul ettiler. Ama bu konuda daha bugun konustum dedim ki ben orda cok zorlanicam biliyorum ama bizdende vazgecmek istemiyorum bize yazik etmek istemiyorum sen azindan bana umit ver ben oraya gelip denersem 2-3 sene ve yapamasam benimle geri buraya donermisin diye sordum yok dedi yine. Sonra da kizip bana kararini ver diyo. Bende dedimki en azindan ben bizi hemen silip atamiyorum bu yuzden arada kalmisim. Oraya gelmeyi en azindan dusunuyorum. Sen bile hemen bizi silmeye razisin yeterki gelmemek kac sene sonra olsada. Bazilariniz dedinizki o Erkek daha zor. Bence o kadar zor olmaz biraz ingilizce biliyor bende ogretirim ailem maddi manevi yardim eder bize. O da calisir bende. Kolayliga alismak neden zor olsun ki. Ama zoruma giden o bile kararsiz degil gibi :( bende kendi kendime diyorum o hemen secim yapabiliyorsa neden hep fedakarlik yapan taraf ben olayim :(

Birde su taraf var ben burda kalirsam bazilariniz yine dedigi gibi ya evlenseydm onunla nasil olurdu diye hep dusunurum? Bu memlekete iyi birini bulmak oyle kolayda degil. Gerci bu nisan attilirsa benim gozum evlenmekte olmaz uzun zaman. Yine okula gider mastir yaparim ve tek basina mutlu olmaya calisirim. Belki bir sene cok uzulurum sonra alisirim ama icimde hep kalir gibi geliyor bana. Bilmiyorum belkide kalmaz ama suan oyle dusunuyorum.

Annemlede konustum yine bugun tutamadim kendimi agladim. Ona ordaki korkularimin bazilarini anlattim. Mesela ben 6 ay tr de denemistim bir kac yil once daha nisanlim yokken ve biraz zorlandim. Ise gitmek maceraydi dar issiz yollar coktu vapur seferleri sik sik iptal oluyordu kisin. Kisin aksam 6 dan sonra tek basina disari cikamiyordum. Burda 11 kadar hic korkmam. Sokak kopekleri korkutucuydu. Burda tek bir tane bile goremesin. Kar yagdiginda yokuslardan bile cikamiyordum. Burasi duz yokus yok. Hirsizlik cok kac kez takip edildim dolandirildim burda hic basima gelmeyen seyler geldi basima. Bu sadece korkularimdan bazilari. Bunlari yine anlattim anneme oda biraz diyordu alisirsin ben hep gelirim yanina seni zorda birakmam ama nasil nereye kadar. Birde annemde diyordu eger vazgecersen yarin birgun o baska biri ile olursa sen cok uzulursun dedi. Ve gercekten oyle yikilirim :( Iste kizlar durum bu kadar karisik seviyorum ama ulke degstirmek istemiyorum. Sizde bazilariniz git bazilariniz gitme diyor cunku bu durum heralde yasanmadan anlasilmaz dogru mu karar verdim vermedim mi ama pisman olmaktan cok korkuyorum. Offf Allahim ins bana bir kapi acar. :( Hepinizden Allah razi olsun okuyup yazdiginiz icin.

Bende yurtdisinda yasayan biri olarak kesinlikle Turkiyede cok zorlaniyorum. Bence ask gelip gecici bi heves ki zaten seninkide birazda olsa gecmis sanirim ki suanda bi ikilemdesin. En iyisi bulundugun ulkede kal eminim ordada cok sevebilecegin biri cikacakdir karsina...

Doğup büyüdüğün yerde kal..ben başka sehirde yasıyorum hala burnumda tutuyor büyüdüğüm sehir..hele Amerika'dan hiç gelme buraya..ezilirsin belli ki esın kaynananın etkisinde kalıyor çok karışırlar sana onu giyme bura amerika degil tek çıkma dışarı yok sen bilmezsin burda yasamadın gibi birçok sorun yasarsın ben de Avrupa da doğdum biraz farklı yetişiyoruz zorlanıyor insan ama benim ailem buraya gelmeseydi ben gelmezdim

Sana kendi dayımdan örnek vermek istiyorum..yengem fransız bir tatil beldesinde aşık olmuşlar birbirlerine yengem gelmedi dayım gitti fransaya yerleşti..20 yıla yakın bi evlilikleri var ve gerçekten dayımın ağzından 1 gün olsun keşke gitmeseydim lafını duymadım hala aşık oldugunu her fırsatta dile getirir..ki babası yanı dedem öldü geçen yıl dayım gelsin görsün diye dedemi 2 gün morgda beklettik maddi durumları kötü ve belkide annesinide göremeyecek ama herşeye rağmen çok mutlu lafta söyletmez ne fransaya ne yengeme ne kendisine..gerçekten sevmiyosan gelme bosuna burası cennette olsa sana cehennem gelir ama arada gerçek sevgi varsa insanın sevdiği nerdeyse o da orda olmalıdır diye düşünenlerdenim..

Son düzenleme:
Bazi konularda mantikli davranmak gerektigini düsünüyorum.
Evet bir evlilik icin sevgi, ask önemlidir, ama bir yere kadar.
Burada evliliginden mutsuz olan kadinlarda gözlemledigim
en belirgin özellik kendilerini unutacak kadar fedakar olmalari. Karsimdakini
mutlu edeyim, onun cikarlarini gözeteyim derken kendi istek ve ihtiyaclarini önemsememeleri.
Tabiki fedakar olmak güzel bir meziyet, ama dozunda ve yerinde kullanilmak sartiyla.
Gidersem geri dönmek cok cok zor olacak diyorsunuz, neden bu riski göze alasiniz?
Evlilik sade asktan sevgiden ibaret degil ki, köklü bir hayat degisikligi ayni zamanda,
elbette düsünüp tasinip tartacak gerekirse geri adim atacaksiniz. Bundan dogal ne olabilir?
Bir karar verdiginiz takdirde iki ihtimalin oldugunu sizde biliyorsunuz, ya mutlu olacaksiniz ya da pisman.
Türkiye harikalar diyari degil, arti yanlarida var eksi yanlarida, kimse burasi harika bir yer mutlu
olursun diyemez, mutsuz olursunda diyemez.
Cünkü sizi tanimiyoruz, beklentilerinizi bilmiyoruz ...
Bu yazdiklarim bazilarina bencilce gelebilir, ama bir yuva yikildiginda olan hep kadinlara oluyor.
Cünkü biz ataerkil bir toplumuz, en kültürlümüz bile "erkektir o yapar sözünü" hayatinda bir kez kullanmistir.
Konu evlilikse elbette karsinizdakini ezmeyin, hakkini yemeyin ama kendi cikarlarinizi onun cikarlarindan
daima üstün tutun.
Cok mutsuz ama fedakar kadin gördüm, ama nedense azicik bencil olanlar cogunlukla mutlu.
Cünkü bencillik "dozunda olmak kosuluyla" gayet saglikli bir duygudur.

Nisanliniz Amerika´ya gelmek istememsini " Cok normal, o düzenini bozmasin" seklinde karsilamiyorum, dil mi ögrenilir,
is mi bulunur, yeterki azimle istensin, ögrenmeye ve gelismeye acik olunsun.
Sizin evlendiginiz takdirde ailenizden kopmaniz hep böyle süre geldigi icin normal görünebilir,
ama bu beklenti ataerkil bir toplumun bilincaltindan baska birsey degil.
Madem tasin altina el konulacak, o halde önce erkek olan buyursun.

Bir de: Hic kimseyi hayatinizin merkezi yapmayin, hayat iki kisilik olsada Allah´a tek basina hesap veriyoruz.
Es secmek hayatinizin en önemli karari, bir dönüm noktasi. Bunu aklinizdan cikarmayin ve adimlarinizi
ona göre atin. Kalbinizi dinlerken mantiginizi duymazdan gelmeyin.
Hakkinizda en güzel olani diliyorum.

:kkk::kkk:

sizin büyüğünüz olarak bir yanım tr ye gelmenizi ve sevdiğinizle çok mutlu bir hayat yaşamanızı istiyor ama bir yanımda yukarıdaki mesaja çok katılıyor...yazdıklarınıza bakılırsa karşı tarafın kararı kesin görünüyor, bu durumda sizin kafa karişıklığınız çok normal....kaldı ki, ilişkilerde fedakarlıklar karşılıklı yapılmalıdır....pişman olmayacağınız bir karara varmanızı tüm kalbimle diliyorum....:kkk:

Son düzenleme:
Back
X