• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt disindan Turkiyeye gelin gitmek istemiyorum!!

arkadaşım bence türkiye amerika meselesinden önce nişanlınla olan durumunu düşün derim..sende "biz" kavramı varken nişanlında "ben" kavramı var.Böyle bir erkek her konuda bencillik eder, seni de önemsemez ki aşk sevgi artık her neyse adı aranızda ondan karşılıklı olduğunu düşünmüyorum. Sen yine sevdiğin için orta yolu bulma derdindesin ama nişanlın bana pek öyle gelmedi hemen ilişkinizi çöpe atabilcek durumda:19: bence sen yaşadığın ülkeyi ve aileni bırakma, hayatta kimse vazgeçilmez değildir. evet üzülürsün, ortalık karışır belki ama 2 sene sonra doğru kararı verdim dersin.

yazan arkadaşım için bişey demiyorum haklısın ordan buraya gelmek istemiyorsun senin düşündüğün türkiyeye gelmek değil ailenden uzaklaşmak öle anladım ben..
aksi bile olsa burada yaşamın nasıl olduğunu bilmediğin için korkman normal olduğunu düşünüyorum.
ama şu türkiyeyi yerden yere vuran arkadaşlar için ne diyeceğimi açıkcası bilemiyorum.
herkes işine geldiği gibi davranıyo burdaki yorumları okuduktan sonra öle anlaşılıyo..
türkiyede yaşam zor tamam analdıkta yerden yere vurmak nasıl bişey yaaa..
herkese yaşadığı yer cenettir ama türkiyedede yaşamak burda yazılanlar kadar korkutucu değil...
yurt dışındakilerde burda yaşamak için bitarafalarını yırtıyo bizse burdan kaçma için yolllar arıyoruz..
mutsuz olan insan heryerde mutsuzdur yer mekan önemli değil kaçarken doluya tutulmak gibi..
kimsenin türklüğünü yargılamam yargılayamam ama birazda vatanımızı kötülemek yerine başka çözüm yolları sunsak...
türkiyede zengin fakir farkı var sadece..
kaçmak isteyen arkadaşlar için söylüyorum neyiniz eksik yada neden şükürsüzüz bukadar..
hep fazlasını istersek ve beklersek mutsuz olunması gayet normal bence...

"daha once turkıye de yasamayı kabul ettım cunku cok hoslanıyordum nısanlımdan "dıyorsun .

sımdı ıse ,"gözlerımı karartan ask bıttı "dıyorsun .

ama aynı zaman da nısanlını kaybetmekden korkuyorsun .

cumlelerınız cok celısıyor .yanı hem gozlerınızı karartan ask bıtıp de hem de

nısanlınızı kaybetmekden korkmak nasıl oluyor ben onu anlamadım .

Bunda şaşılacak bir şey yok bence:) Cümleler de çelişmiyor.Evet o hiçbir şeyi görmez durumlarına getiren aşk bitmiş,ilk zamanlardaki şaşkınlık gitmiş , sevgi ve ona bağlılık gelmiş.Her ilişki bu süreçten geçmiyor mu?En büyük yalanlardan biridir bence yıllar geçse de sana aşığım cümlesi:) İş te ciddiye binmiş,nişan,evlilik falan şimdi büyük bir ikilem içerisinde arkadaş.Allah hakkında hayırlısını versin de benim anlayamadığım daha doğrusu merak ettiğim,nerde tanıştıkları?Amerikadaysa,demekki çocuk ta bir sebepten orda,o yüzden onu ikna etmesi,ve Türkiye'ye dönme kararından vazgeçirmesi daha kolay olur sanki..

Bunda şaşılacak bir şey yok bence:) Cümleler de çelişmiyor.Evet o hiçbir şeyi görmez durumlarına getiren aşk bitmiş,ilk zamanlardaki şaşkınlık gitmiş , sevgi ve ona bağlılık gelmiş.Her ilişki bu süreçten geçmiyor mu?En büyük yalanlardan biridir bence yıllar geçse de sana aşığım cümlesi:) İş te ciddiye binmiş,nişan,evlilik falan şimdi büyük bir ikilem içerisinde arkadaş.Allah hakkında hayırlısını versin de benim anlayamadığım daha doğrusu merak ettiğim,nerde tanıştıkları?Amerikadaysa,demekki çocuk ta bir sebepten orda,o yüzden onu ikna etmesi,ve Türkiye'ye dönme kararından vazgeçirmesi daha kolay olur sanki..

Beni anladigin icin cok tesekkurler. Biz Turkiyede tanistik ama dedigim gibi onun burda cok yakin akrabasi var onlari gormeye ve dil gelistirmeye gelmisti buraya bir kac ayligina.
Bugun yine konustum nisanlimla ve biraz agir konustu ben sana en basindan dedim diye benimle oyun mu oynuyorsun. Asla oyle birsey yok. Ben sadece cogu kadinlar gibi duygularimla hareket ettim o zaman. Ama ona dedim ki evet o zamanda istememistin yinede buraya gelmeyi ve soyledin bana tamam kabul. Ama o zaman biz beraberligimiz sevgimiz anilarimiz nisanimiz daha yasanmamisti. Simdi ben oraya SENIN icin geliceksem denemeye sende bana eger ki ben orda yapamasam benimle tekrar buraya gelmeyi kabul et ki en azindan orda kendimi hapiste hissetmiyim. Hem ben oraya adapte olamasam bunalima girersem sana nasil bir mutluluk verebilirim ki? Galiba o beni gercekten sevmiyor. Belkide onunda sevgisi azaldi mi ne? Ama sevseydi dusuncesi "biz beraber olalimda bizi neresi mutlu ediyorsa orasi ve ne sorun varsa caresini buluruz" diye dusunmeli. cunku ben en azindan arada kalmisim demekki bizden vazgecmekte istemiyorum ama o hemen veriyorsa kararini demek ki beni o kadar sevmemis :( Bunu anlatim ona sen bitirdin dedi. :( Bu tartismalarimiz aramiza sogukluk getirdi. Yada herseye ragmen o beni gercekten cok sevmedi.

Bunun ustune bugun babam ve annem bana o senin icin cok iyi biri. Sana iyi bir es olur o yuzden vazgecme ve eger sen onla mutlu olamasan hic kimseyle olamasin dediler. Sok oldum gelde vazgec simdi :(

bence tr ye gelme canım hatta beni de oraya alır mısın :30: burda en en basitinden yediğimiz sebzeler meyveler etler bile zehirli insanların hiç vicdanı yok avrupada hayvanlara yedirdiklerini tr de bize kakalıyolar rusya nın oranın buranın kabul etmediği sebzeleri meyveleri yiyoruz

bence tr ye gelme canım hatta beni de oraya alır mısın :30: burda en en basitinden yediğimiz sebzeler meyveler etler bile zehirli insanların hiç vicdanı yok avrupada hayvanlara yedirdiklerini tr de bize kakalıyolar rusya nın oranın buranın kabul etmediği sebzeleri meyveleri yiyoruz

hayvanlara bile vermediklerini bizim pazarda satıyorlar canım maalesef :14:

konu sahibine gelince, bence siz kulaklarınızı tıkayın aileniz dışardan gözlemlediği kadarıyla yorumlar yapıyor olabilir. ben ilişkinizde tek taraflı fedakarlık görüyorum. bi kumar oynayıp evlenip TR'ye gelmenizi önermem. nişanlınız belli ki ailesine de söz geçiremiyor, sizi çok ezdirir gibime geldi.

Bence bir sure turkiyede yasa hem nisanlinla daha fazla vakit gecirirsin hemde turkiyede yapabilcekmisin onu test edersin.sunuda soyleyim oyle ha deyince amerikaya gidemezsin senin basina birsey gelse ailende ayni sekilde gelemez.bunlarida dusun

acaba ben farklı bir türkiye demi yaşıyorum:26:

türkiye mi iyi amerika mı kötü bilmem.
nerde büyüdüğün nasıl yaşadığın önemli.
inan yemek alışkanlığı bile önemli.
hayatınızda yer alacak her detay önemli.
bence yapamazsın.
hele ailen de o kadar uzakta kalacak.
yalnız ve dayanaksız kalmış hissedersin kendini.
vazgeç.
yada nişanlın senin yanına gelsin.
seviyorsa gelir.

Annen baban biraz büyük konuşmuş canım ya, ne kadar zamanda nişanlını tanıdılar ki bu kanıya vardılar?

Sen burayı takip ediyor musun, insanlar yıllarca aynı yastığa baş koydukları eşlerinden, yakın akrabalarından nasıl da ummadıkları anda kazık yiyorlar.

Evlendikten sonra kolay kolay boşan demek içimden gelmez, kimsenin içinden gelmez.

Ama şu an karar verme aşamasındasın, sen tüm hayatını değiştirip burada mutlu da olabilirsin mutsuz da. Bunun garantisini kimse veremez sana. Ne annen bana ne de biz.

Ama en azından nişanlın her ihtimale karşılık senin arkanda olduğunu hissettirmeli ki risk almana değsin, yanlış mıyım?

Herkese tek tek yetistiremiyorum ama genel olarak

Yazdiklarinizin hepsi aklimdan gecti gecmedi degil. Hele ki Hayat sartlari, kaynana gelin sorunu, vatandasa deger, insanlarin zihniyeti farkli, kultur farki, egitim, burda kalsam yine boyle birini belki bulamam, bulsam belki o zaman baska nedenler yuzunden mutsuz olurum etc.

Bu yuzden de kararsizim iste. Burdaki yorumlar gibi karisigim. Bazen diyorum ki kendi kendime hep anne baba yaninda duramam hem onlar gelir ziyarete senede bir Sonra belki mutlu bir yuvam olur , beni seven esim olur, cocugum olur bir gun ins. Nisanlim iyi biri ama daha 26 yasinda yani daha henuz annesinin baskisi altinda kaliyor. Evet benide dinledigi zamanlar oluyor mesela annesi bir ara beraber oturmami da istedi ona yok yapamam dedim eninde sonunda nisanlim cok zorlandi ailesine karsi cikmaya cesaret edemedi ilk once ama sonra soyledi ve kabul ettiler. Ama bu konuda daha bugun konustum dedim ki ben orda cok zorlanicam biliyorum ama bizdende vazgecmek istemiyorum bize yazik etmek istemiyorum sen azindan bana umit ver ben oraya gelip denersem 2-3 sene ve yapamasam benimle geri buraya donermisin diye sordum yok dedi yine. Sonra da kizip bana kararini ver diyo. Bende dedimki en azindan ben bizi hemen silip atamiyorum bu yuzden arada kalmisim. Oraya gelmeyi en azindan dusunuyorum. Sen bile hemen bizi silmeye razisin yeterki gelmemek kac sene sonra olsada. Bazilariniz dedinizki o Erkek daha zor. Bence o kadar zor olmaz biraz ingilizce biliyor bende ogretirim ailem maddi manevi yardim eder bize. O da calisir bende. Kolayliga alismak neden zor olsun ki. Ama zoruma giden o bile kararsiz degil gibi :( bende kendi kendime diyorum o hemen secim yapabiliyorsa neden hep fedakarlik yapan taraf ben olayim :(

Birde su taraf var ben burda kalirsam bazilariniz yine dedigi gibi ya evlenseydm onunla nasil olurdu diye hep dusunurum? Bu memlekete iyi birini bulmak oyle kolayda degil. Gerci bu nisan attilirsa benim gozum evlenmekte olmaz uzun zaman. Yine okula gider mastir yaparim ve tek basina mutlu olmaya calisirim. Belki bir sene cok uzulurum sonra alisirim ama icimde hep kalir gibi geliyor bana. Bilmiyorum belkide kalmaz ama suan oyle dusunuyorum.

Annemlede konustum yine bugun tutamadim kendimi agladim. Ona ordaki korkularimin bazilarini anlattim. Mesela ben 6 ay tr de denemistim bir kac yil once daha nisanlim yokken ve biraz zorlandim. Ise gitmek maceraydi dar issiz yollar coktu vapur seferleri sik sik iptal oluyordu kisin. Kisin aksam 6 dan sonra tek basina disari cikamiyordum. Burda 11 kadar hic korkmam. Sokak kopekleri korkutucuydu. Burda tek bir tane bile goremesin. Kar yagdiginda yokuslardan bile cikamiyordum. Burasi duz yokus yok. Hirsizlik cok kac kez takip edildim dolandirildim burda hic basima gelmeyen seyler geldi basima. Bu sadece korkularimdan bazilari. Bunlari yine anlattim anneme oda biraz diyordu alisirsin ben hep gelirim yanina seni zorda birakmam ama nasil nereye kadar. Birde annemde diyordu eger vazgecersen yarin birgun o baska biri ile olursa sen cok uzulursun dedi. Ve gercekten oyle yikilirim :( Iste kizlar durum bu kadar karisik seviyorum ama ulke degstirmek istemiyorum. Sizde bazilariniz git bazilariniz gitme diyor cunku bu durum heralde yasanmadan anlasilmaz dogru mu karar verdim vermedim mi ama pisman olmaktan cok korkuyorum. Offf Allahim ins bana bir kapi acar. :( Hepinizden Allah razi olsun okuyup yazdiginiz icin.

20 yasındayım su sonda yazdıklarınızın biri gelmedi başıma :S

senin yasadigin turkiye nasil? ne zor ne kolay?

benim için türkiye çok çok güzel.insanları,dostluğu güzel,havası suyu güzel.tabii yurt dışında yaşamadım bilemem ama yaşayan tanıdıklarım,biran önce dönmek istiyorlar.yatırımlarını hep buraya yapıyrlar.onların anlattığına göre yurt dışında yaşam hiç kolay değil.tabii herkesin yaşam standartı farklıdır belki bu nedendendir.ama türkiyede de böyledir,yani burada da maddi imkanın varsa gayet güzel yaşayabilirsin.

ben ülkemi çok seviyorum.olumsuz yönlerini de seviyorum.her ülkenin kendine göre olumsuz yönleri vardır.ülkemizi yaşanılır kılmak bizim elimizdedir.insanlar isterse ülkemiz cennet olur.ama nedense bu konuya yazanlar hep kötülemişler.fakat bu mutsuzlukları nereye giderse onlarla bir gidecek.sanki yurt dışına gidince iyi yaşam koşulları insanlara altın tepsiyle sunuyorlar.madem amerika ya da başka ülkeler o kadar iyide sokakta milyonlarca insan neden yaşıyor.neden bu insanlar evsiz,işsiz.neden kışları yüzlerce evsiz soğukta donup ölüyor.neden bu insanlara el uzatılmıyor.bizim ülkemiz heryerden daha yaşanılşası bir ülke:16:

ayrıca knu sahibi siz bu kadar gidip türkiye de yaşayamam derken neden ailen illa evlenip gideceksin,diyor.niye seni zorla evlendirmek istiyorlar anlayamadım:50:

Annen baban biraz büyük konuşmuş canım ya, ne kadar zamanda nişanlını tanıdılar ki bu kanıya vardılar?

Sen burayı takip ediyor musun, insanlar yıllarca aynı yastığa baş koydukları eşlerinden, yakın akrabalarından nasıl da ummadıkları anda kazık yiyorlar.

Evlendikten sonra kolay kolay boşan demek içimden gelmez, kimsenin içinden gelmez.

Ama şu an karar verme aşamasındasın, sen tüm hayatını değiştirip burada mutlu da olabilirsin mutsuz da. Bunun garantisini kimse veremez sana. Ne annen bana ne de biz.

Ama en azından nişanlın her ihtimale karşılık senin arkanda olduğunu hissettirmeli ki risk almana değsin, yanlış mıyım?

Cok katiliyorum sana. Tutumu farkli olsaydi belki bu kadar kararsiz olmazdim. Aileler birbirini tanidigi icin boyle diyorlar. Yani iyi bir adam okumus ve kotu aliskanligi yalani yok ama iste sevgiside kalmayinca bana karsi baska bir yuzunu daha gordum bugun aradi beni haftasonuna kadar karar ver dedi. Cok zoruma gitti. Onun icin cok kolay galiba. Ya cok doldurusa gelmis ya benim sevdigim adam o degil artik :(

Ailemde bu sevginin azaldigini anlamiyorlar sadece iyi cocuk iyi bir es olur pisman olursun diyorlar. Tabi sonrada seni zorlamayiz ama sen seviyorsun biliyoruz diyorlar.

benim için türkiye çok çok güzel.insanları,dostluğu güzel,havası suyu güzel.tabii yurt dışında yaşamadım bilemem ama yaşayan tanıdıklarım,biran önce dönmek istiyorlar.yatırımlarını hep buraya yapıyrlar.onların anlattığına göre yurt dışında yaşam hiç kolay değil.tabii herkesin yaşam standartı farklıdır belki bu nedendendir.ama türkiyede de böyledir,yani burada da maddi imkanın varsa gayet güzel yaşayabilirsin.

ben ülkemi çok seviyorum.olumsuz yönlerini de seviyorum.her ülkenin kendine göre olumsuz yönleri vardır.ülkemizi yaşanılır kılmak bizim elimizdedir.insanlar isterse ülkemiz cennet olur.ama nedense bu konuya yazanlar hep kötülemişler.fakat bu mutsuzlukları nereye giderse onlarla bir gidecek.sanki yurt dışına gidince iyi yaşam koşulları insanlara altın tepsiyle sunuyorlar.madem amerika ya da başka ülkeler o kadar iyide sokakta milyonlarca insan neden yaşıyor.neden bu insanlar evsiz,işsiz.neden kışları yüzlerce evsiz soğukta donup ölüyor.neden bu insanlara el uzatılmıyor.bizim ülkemiz heryerden daha yaşanılşası bir ülke:16:

ayrıca knu sahibi siz bu kadar gidip türkiye de yaşayamam derken neden ailen illa evlenip gideceksin,diyor.niye seni zorla evlendirmek istiyorlar anlayamadım:50:

Guzel anlatmisin ama inan burda insan haklari daha cok var. Hele avrupa burdan daha iyi diye biliyorum. Ama tabi insan nereye alisirsa nerde sevdikleri varsa orasi onun icin guzeldir. Bende turkiyeyi seviyorum defalarcaa tatil amacli geldim ama uzun sureli bilmiyorum yapabilcekmiyim. Yukarda baska arkadsin dedigi gibi nisanlimin bu konuda bana destek olsa biraz guven biraz anlayis gosterse her sorunun ustunden geliriz ama onu taniyamaz oldum oylr bir doldurusa gelmis ki bana karsi cok agresif suan cok kati. Keske anlasa boyle yaparak birak okyanusun diger ucuna gitmeyi iki adim bile atmam :(

Aileler birbirini taniyor o yuzden bizimkiler pisman olucagim bir karar vermemi istemiyor. Sonucta hep az cok haberlerini alirim bu is bitsede. Onlar nisanlimin cok iyi bir es olucagina inaniyorlar bu dogrudur belki ama bana sevgisi azalmisa yada kalmamisa hic bir faydasi yok. Yinede son karar senin seni zorlamayiz diyorlar.

Ne olur bana yardim edin. Belki sizin yazicaginiz iki satir yukumu hafifletir. Ben bir senedir nisanliyim. Amerikadayim burda buyudum burda okudum annem babamda burda. Ben bir sene once Turkiyeye gelin gitmeyi kabul ettim cunku cok hoslaniyordum nisanlimdan. Ne yaptim ettiysem buraya gelmesini ikna edemedim. Simdi dugun yaklastikca gozlerimi karartan ask bitti ve geriye gercekler kaldi. Ben burda buyudum annemden de uzak yasamak istemiyorum. Gidersemde eger geri gelmek cok cok cok zor. Gitmek istememe sebeplerim cok ama genel olarak adapte sorunu yasarim o yuzden hic gitmek istemiyorum. Ama nisanlimda iyi biri onu uzmekte istemiyorum onu birakarak ama bir turlu karar veremedim. Gidersem biliyorum mutsuz olup donmek isticem ama gitmesemde nisanlimi kaybedicem ve bu sefer onun icin mutsuz olucam. Sizce napmaliyim?

Nisanlinin eyitim seviyesi ney? Ve isi ney?
Sahsen doktor su bu ise git. Zorda olursa destek verende olursa orda alisirsin. Ama sana söyle diyeyim benim arkadasımda tr gelin gitmisdi ve ben ozaman çok üzüldüm onun orda mutsuz olacağını hissetmiştim öylede oldu.. oğlanda kesinlikle buraya gelmek istemiyordu seninkinin aynı nedenleri yüzünden. Ben arkadaşımla konuşdum.. Konuşduk ( dediğimde o buraya gelsin çünkü burda şartlar daha iyi) neyse bakdim bu laf anlamıyor Zadece ondan pasportunu lütfen öldürme ded yani o 6 ayda bir giriş çıkış yapdi iki sene boyunca sanırım neyse bu gelin gitti.. Gelin kaynana aynı dairede yaşıyorlarmış ve eltisi kv'si su bu bunu zamanla dışlanmışlar biraz ve aynı zamanda dogru durust işde bulamış deryen diyer uyarımda ilk bir iki sene cocuk yapma çünkü sonucda o insanları dogru durust tanımıyordu neyse bu ilk senelerinde çocukmda yapdi.. Suan tekrar dondü ve eşi ikna olmuş buraya gelmeyi ama sonucda sevimsiz olaylar oldu ve bur çok şey yaşadı. Oğlanda Zadece kendini düşünüyor. Onun icinde zor ama iyi tarafinı hiç düşünmüyor :)

Yikildim!!! O beni birakti hatta kendisi direk soylemedi babasina soyledi babasida annemi aradi. Icim kan agliyor ben onu cok seviyorum halbuki benim tek istedigim aslinda biraz anlayis biraz sevgi ve guvendi oraya gidicektim en sonunda. Annesi bu korkularimi ve kararsizligimi firsat bulup cocugun basini sabunlamis simdi nisanlim istemiyorum diyor.
O benim icin cok hayirli olduguna inaniyordum cok yazik ettiler bize :( Ben napicagim nasil unutucagim onu :( Allahim bana derman versin ne olur dua edin beni tanimasanizda cunku suan duvarlar sanki ustume geliyor evin ici dar geliyor :(

Yikildim!!! O beni birakti hatta kendisi direk soylemedi babasina soyledi babasida annemi aradi. Icim kan agliyor ben onu cok seviyorum halbuki benim tek istedigim aslinda biraz anlayis biraz sevgi ve guvendi oraya gidicektim en sonunda. Annesi bu korkularimi ve kararsizligimi firsat bulup cocugun basini sabunlamis simdi nisanlim istemiyorum diyor.
O benim icin cok hayirli olduguna inaniyordum cok yazik ettiler bize :( Ben napicagim nasil unutucagim onu :( Allahim bana derman versin ne olur dua edin beni tanimasanizda cunku suan duvarlar sanki ustume geliyor evin ici dar geliyor :(

hakkında hayırlısı olsun ama daha düne kadar sevgi aşk bitti mantık devreye girdi ben yapamam oralarda diyordun elinden kayıp gidince de ben onu çok seviyorum yazık ettiler bize diyorsun

bence annesi değilde sizi bu hale getiren senin kararsızlığın ve nişanlına güven vermemen

adam sana kendi demiş benle oyun mu oynuyorsun diye

bir olayda kayınvalideye patlamasın :37:

Back
X