ii de bunun sizi ilgilendiren kısmını anlayamadım ?? istediğim dille yorum yapabilirim sanırım. dilimi kimlere hitap ederken nerde nasıl kullanacağimi bana siz mi öğreteceksiniz kaydirigubbakcemile3.. bildiiniz üzere net kullanırken hangi dil olursa olsun iş pratikliğe kaçar.. formal ve informal die 2 ye ayrılır yazışmalar ve benim burda informal bi şekilde yazmam sizi bu denli raatsız etmesin hanımefendi .. anlamıorum illa biri çıkıp çemkirecek yaa :hulya: işinize bakın yavrum yaa
senle aynı düşünceleri paylaşmıyoruz ama tebrik ederim, kimseyle polemiğe girmeden fikirlerini ortaya koymak bizim toplumumuzda nadir görülür maalesef. bu şekilde fikrini söylediğin için saygı duyuyorum sana canım.kimse kusura bakmasın,alınmasın,şahsi fikrimi ve gorusumu soyluorum..
benim gözümde sevgi bu değil..iliskim biter beni aldatır diye kendimi düşünerek sevdiğim insana zarar veremem..bunun neresi zarar diyeceksiniz soyliyim; bı kere bu cocuk dil öğrenmeyi kafasına koymuş bı kursa gitmiş olmamış şimdi bı daha gidiyo,yani bunu öğrenmeyi gercekten istiyo azimli,artı yurtdışında öğrenmek istiyo 6ay diye yola çıkmış 2ay a indirmiş..bunu da sadece sevgilisini uzmemek için yaptığını düşünüyorum..ve 2 ay da olsa gitmek,yerinde öğrenmek istiyo..
şimdi bu benim sevgilim diyelim..geldi bana çok gitmek istiyorum bana çok faydası olcak vs diye yandı ve ben sırf aman ayrılırız aman iliskimiz biter diye hyr gidemezsin dedim..
1-ben kimim ki onun hayatına bu kdr mudahele ediyorum??
2-ya gitmezse ve pişman olursa bunun sorumluluğunu kaldirabilirmiyim??
3-ben onu yerinde olsam nasıl bir cvp beklerdim??
4-sevdiğim bir insana zarar vermiş olmam mı??insan sevdiğine zarar verir mı???
5-ailesi bı şey dememişken böyle bir imkan sunmusken ben nasıl bu kdr mudahele edebilirim??
6- kuruntularim doğru çıkabilir ama yaşanmamış bir şey için bu kdr kesin karar vermek doğru mu??
diye kendimi sorgulardim..
bakın bizler suanda bir iliski yasıyoruz..evli değiliz nişanlı değiliz..aramızda ki tek bağ sevgi..o yüzden insanların birbirlerinin hayatlarına bu denli mudahele etmesi bana yanlış geliyor..bir nevi dış kapının mandallariyiz bence..ve her iki cinseyette evlenmeden önce bazı seylere doymalı diye düşünüyorum..evlenirken kimsenin icinde ah be sunu da yapamadan evleniyorum diye bir şey kalmamalı..oh yapmak istediğim herseyi yaptım artık evlenebilirim demeli her iki taraf..
eğer iki tarafta birbirini gercekten seviyorsa bencilliklerini bir kenara birakmalilar..ne olacağını ya da ne olmayacağını yasamadan kimse bilemez..ha yolladım ve ayrıldı mı e saglık olsun derim soğuk suyumu icer yoluma dvm ederim..bgn kurs için gidiyo yrn is için gitmeyeceği ne malum??o zmn da mı yollamiycaksin??ha aldatırsa aldatırsa ztn ruhun duymiycak ha burda aldatmış ha orda..
bakın bunlar benim kendi iliskime ait bakış acım ve kendi düşüncelerim kimse üstüne alınmasın...
senle aynı düşünceleri paylaşmıyoruz ama tebrik ederim, kimseyle polemiğe girmeden fikirlerini ortaya koymak bizim toplumumuzda nadir görülür maalesef. bu şekilde fikrini söylediğin için saygı duyuyorum sana canım.
keşke herkes olay yaratmaya çalışmadan kendi fikirlerini savunabilse
kuzenim 2ay yurt dışına gidip geldi dil egitimi için ki 2yıllık bir iliskisi vardı ama ne bir degisme nede aldatma söz konusu kişiden kişiye degisir sanırım bu durum ama bu kadar büyütmenin anlamı yok hayatının her alanında bunu yapabilir siz hicmi ayrı kalmicaksınız hicmi baska sehire yada baska biryere gitmicek bence güvenmeyi denemelisiniz
ya fark ettim de üzerine çok gelmişiz.
yani yüzüne çarpmaya çalışmışız.
normalde böyle çok yapmayız aslında., "neden aldatsın canım aldatmaz karakterine göre değişir falan deriz genelde."
ama bu konuda demekki herkesin somut örnekleri de var,
ben tek bir şey diyeyim, bu kaybetme korkunu ona belli etme,
beni aldatır mı aldatmaz mı düşüncelerini hissettirme. uzaklaştırırsın.
sadece aldatırsa biteceğini bilsin yeter. başını yeme.
gitmek istiyorsa gitsin.
dönmezse, aldatırsa, değişirse de onu kaybetmen hayatının sonu olmayacak.
ne kadar aşık olursan ol, bitse de aldatsa da yaşıyacaksın yine de..
o yüzden akışına bırak biraz.
Bazı arkadaşlar dil öğrenmek için yurt dışına gitmenin gereksiz olduğunu söylüyorlar ya. Çok yanlış çok. Ben uluslararası bir şirkette çalışıyorum. Odtü mezunu Türkiyede dil öğrenmiş tüm sınavları başarıyla geçmiş genel müdür yardımcısı ingilizce konuşurken kıpkırmızı oluyor ağzından kelimeler kerpetenle alınıyor. Baksan Türkiyede öğrenmiş işte. Ben gittim imkanım yoktu kendim yarattım çocuk baktım ingilizce kitap okuyabilecek seviyeye geldiğimde ki bu bir yılda oldu döndüm. Şu anda çok kısa sürede meslektaşlarımdan daha avantajlı bir işte çalışmamın tek nedeni ingilizceyi akıcı ve anlaşılır bir biçimde konuşabilmemdir. Keşke öyle olmasa ama bu gerçek Türkiyede alınan ingilizce eğitimle yurt dışına gitmek arasında çok fark var. Aldatır mı konusuna gelirsek. Oraya dil eğitimi için gelen çok Türk erkek vardı. Bazıları çatır çatır aldatırken bazıları ellerinde telefon sevgililerinden mesaj beklemekten sağa sola bakmıyorlardı. Bu kişiden kişiye değişir. Ama ben erkek arkadaşının yerinde olsam istediğin kadar ayılıp bayıl giderdim hatta kalabileceğim kadar çok kalırdım. Bekleyeceksin mecbursun başkasının hayatına bu kadar müdahale seni de yıpratır Adam gelecek kaygısı taşıyor imkanı da var. Merak etme hem öyle sanıldığı gibi hatunlar önüne gelenin koynuna girmiyor.
ya haklı bir yandan
imkanı var şimdiye kadar istese 50 defa gidip gelmişti
master bile orda yapabilirdi
ama istemediğimi bildiği halde ve birde benim tansiyonum var bu yaşta
çok üzüldüğüm zaman çok fazla yükseliyor
bünyem üzüntüyü kaldırmıyor
bayılmıştım birkere üzüntüden şoktan
bunu bile bile gitmek istemesi beni üzüyor
hala 6 hafta sayıklıyor
cekhucum sen kimden yanasın canım ya benden mi ondan mı =(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?