Yurt

Çok zor olucak benim için, hiç ailemden ayrı kalmadım
Ben üniversitenin yurdunda kaldım, yarı özel aylık 150 liraydı yemek yok 4 kişilik ve okulun kampüsündeydi. Çok iyiydi 4 sene kaldım orada.. Özlüyorum.
Ne güzel, öyle kampüslerin yurtları için ayrı bir sınav falan var mı?
Özeli,devleti,apartı olmaz bu işin.Pis insan her yerde pis malesef. Ayrıca bu kadar da hassas olmayın,yoksa bu şekilde zehir edersiniz kendinize oradaki hayatı.Kalanlar nasıl kalıyor,abartmışsınız.
Gerçekten abartma değil. Böceklere karşı gereğinden fazla fobim var.
Zaten özel yurda gidemem galiba. Umarım iyi bir yer çıkar.
Ayda bir falan mı ilaçlıyorlar? Gürültü o kadar rahatsız etmez beni haşere kadar.
Umarım bana da öyle bir yer çıkar

yok böcek felan olmaz, toplu yaşanıyor orda, sürekli temizlik ilaçlama yapılıyor
önlem alınıyor
Ama insan kılıklı böceklerle karşılaşmaman işten değil

Tebrik ederim öncelikle. :)
Ben yurtta kalmadım eskiden okuyan arkadaşlarım anlattığında şaşırırdım, kalabalık pislik falan..
Ama şu 3-4 yıldır yurtta kalan arkadaşlarım çok memnun..
Yarı özel mi nedir adını bilmiyorum, herkese o çıkıyor, 126 lira para veriyorlar, odalar 3 kişilik, benim evimden temiz anlattıkları kadarıyla..
Kyk mı oluyor onların adı, ona dahilmiş ama 10-15 lira daha fazla dediler, çok da anlamıyorum ama fikir olsun diye yazdım. :)
Nasıl edilir bilmiyorum ama seçme şansınız varsa bunlardan seçin. :)

ben ankara'da yarı özelde ve özelde kaldım. devlete hiç böcek görmedim kesinlikle o konuda sıkıntı yapma. ama özelde banyoda böcek vardı. eğer maddi durumun iyi değilse devlette kal özel yurtta ilaçlamak mı pahalı geliyor neden bilmem ama sinek ve böcek oluyor.

Slm kizlar tercihler aciklandiginda umarim kazanmis olarak konusuruz bunlari, bisey sormak istiyorum yukarida bir arkadas kampuse yakin olan yerleri yaz demis bizler unuversuteyi kazaninca atiyorum kocaelini kazandik yurt basvurusu yaparkende sadece kocaeli diyip bitiriyormuyuz yoksa kocaelindeki devlet yurtlarini tek tek kendimiz mi secip yaziyoruz :/ ben hic anlamadim bu isi kizlar lutfen birisi detayli bir sekilde anlatabilirmi?

Yüreğime biraz su serptiniz hepinize çok teşekkür ederim
Benim de hiçbir fikrim yok ki ya, söyleseniz çok iyi olur .s

üniversiteyi ve kampusu seçiyorsunuz kyk burs yada geri ödemeli seçenekleri ve tam yada yarı özel yurt istiyorum seçenekleri vardı hatırladığım kadarıyla. Tercihlerden sonra başlar kyk başvuruları kaçırmayın sakın.

Ben mugla da okudum.bütün odalar 4 kisilikti 7 sene önce. ortak banyo tuvaleti sikinti etmezsen güzeldir.ben 4 yil kaldin.böcek icin de ilaclama yapiliyor

Geçen sene bu dönemlerde ben de aynı sorunlar boğuşuyordum.İstanbul'da okuyorum soracağın şeyler olursa elimden geldigince cevap verebilirim.Ben okul yurdunda kalıyorum yarı özel oulunu söylersen daha çok yardımcı olurum.4 kişilik yemeksiz filan. Devlet yurtları için çok parlak diyemeyeceğim ama yaşanır yani yaşayanlar da insan. Genel devlet yurdu düşünürsen 6-8 kişilik odalar.Eğer gideceğin yerde yüksek ücretli devlet yurdu varsa şartları daha iyi daha az kişilik hatta bazılarında banyo tuvalet oda içinde.yemek fişleriş var devlet yurtlarında + kantini var.pek hijyenik değil bir arkadaşım idrar yolları enf. olmuştu hassas bünyen varsa eğer.
hırsızlık olayları olabiliyormuş arada.bunun dışında giriş çıkış saatleri var yemek saatleri var belirli.
istanbulda özel yurt semtine bağlı ama aylık 450-500 den ucuzunu bulamazsın.o da kalabalık odalar.anadolu yakasında fiyatlar daha uçuk.eğer yaşayabilirsen en son ihtimal cemaat yurtları 200-300 ama hiç tavsiye etmem en iyisi bulaşmamak.

Ben mugla da okudum.bütün odalar 4 kisilikti 7 sene önce. ortak banyo tuvaleti sikinti etmezsen güzeldir.ben 4 yil kaldin.böcek icin de ilaclama yapiliyor
4 kişilik sorun değil ya.
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde büyük ihtimal. Yemek sorun değil dışarda yerim, yarı özelleri düşünebilirim.
Anadolu yakasında değil.

böcek falan olmaz düzenli ilaçlanır o yurtlar hemde her ay.4 yıl kaldım 1 kere böcek görmedim.

4 kişilik sorun değil ya.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde büyük ihtimal. Yemek sorun değil dışarda yerim, yarı özelleri düşünebilirim.
Anadolu yakasında değil.

aa ben de yıldız da okuyorum : )

kampüste yurt var ama çıkması zor biraz hem de türkiyedeki en iyi yurtlardan birisi yarı özel

Çıkması zorsa bana çıkmaz o zaman. Puanım düşük.

puana göre çıkmıyo canım yurt maddi durumuna falan bakıyolar.bazen de torpil işliyo tabi çok haksızlık ama bence yüksek ücretli yurtlar ilk tercihin olmalı onlar çok daha rahat oluyo ve fiyat farkıda çok olmuyo.mesela ben geçen sene genelde kaldım,bu sene için de yüksek ücretliye dilekçe ile geçiş yaptım.25 lira falan fark ediyo benim kaldığım şehirde sadece,hemde 8 kişilik yerine 4 kişilik odada kalıcam artık sen de bi araştır gideceğin şehirlerdeki fiyat farkını çok değilse öncelikli tercihin yüksek ücretli olsun.benim kaldığım yurt genel di geçtiğimiz sene,öyle böcekle falan karşılaşmadım pek ama çok pis oluyo tuvaletler banyolar falan felaketti yani :2: çoğu devlet yurdu artık özel yurt gibi çok güzel,ben ilk senemde talihsizdim biraz inş güzel bi yurda düşersin

Torpillilere de ayrı sinir oluyorum
İyi olur ya 25 lira bişey değil onlara da bakayım teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…