Ben hiç devlet yurdunda kalmadım ilk 1 yıl özel yurt sonra evde devam zaten yedeklerde çok gerideydim ama bunun puanının düşüklüğüyle ilgisi yok canım ondan emin olabilirsin ben bölümüme 2. girmeme rağmen 44. giren kıza çıkmış bana çıkmamıştı, yani yine çıkabilir sadece farklı öncelikleri var, uzaklık, anne babanın ayrı olup olmaması, gazi, şehit çocuğu olmak, geliriniz, mal varlığınız gibi birçok şeye bağlı olarak geriye atabiliyor seni.
Ama kalan arkadaşlarım vardı. Temizlik açısından böcek, pislik vs. problem hiç duymadım ama yemeklerini beğenmiyorlardı, bir de kalabalık olması kötü geliyordu, katta ortak tuvalet-duş olayından rahatsız olan vardı. Ben tabi iki kişilik odada kalmıştım özel yurtta, tuvalet odanın içinde falan baya rahattım.
Bir de şöyle bir seçeneğin var üniversitenin yakınlarında yüksek ücretli yurt varsa (bu da devlet sadece daha özene bezene yapılmışı oluyor ve yüksek ücret dediğine bakma en fazla 50-60 lira oynar) onu yazabilirsin ama iyi araştır sonra mağdur olma, yurt uzakta kalırsa ulaşım da büyük problem haline gelir