Yurtdışı Hayali..

şuan net hatırlamıyorum kimdi ama babamın tarafından bi akrabamızın kızı da Kore'ye gitmişti okumak için! çok şaşırmıştım ve de çok özenmiştim :p ben daha yunanistan sınırından ötele geçemedim :((

şuan net hatırlamıyorum kimdi ama babamın tarafından bi akrabamızın kızı da Kore'ye gitmişti okumak için! çok şaşırmıştım ve de çok özenmiştim :p ben daha yunanistan sınırından ötele geçemedim :((

Hadi ya ne okudu korede bende korede okumayı çok istiyoruma ama dil büyük sıkıntı ya ingilizcem orta seviyede koreceyi nasıl öğrenebilirim ki düşünceesiyle bu hayali rafa kaldırmıştım :14:

Son düzenleme:
ayrıntılı bilmiyorum canım sadece gittiğini biliyorum zaten pek görüşmezdik :))

Istanbul'daysan, gel yer degistirelim, senide Paris'e transfer edelim. :72:

Saka bir yana, sadece gezmek istiyorsan hic dusunme, gez toz ama buralarda yasiyayim deme surunursun.
"Alamanci" klisesi herkesin hafizasinda kazilmistir muhakkak. "Alamanci" dedigin, ustunde markali giyisiler, altinda BMW araba, oraya buraya para sacan biri olarak nitelendiriliyor. Ama cogu bilmezki bu sahis, bir hava ugruna, butun sene yemeden icmeden para biriktirip veya kredi cekip oyle izine geldigini. :27: :27: :27:

Saka bir yana, sadece gezmek istiyorsan hic dusunme, gez toz ama buralarda yasiyayim deme surunursun.
"Alamanci" klisesi herkesin hafizasinda kazilmistir muhakkak. "Alamanci" dedigin, ustunde markali giyisiler, altinda BMW araba, oraya buraya para sacan biri olarak nitelendiriliyor. Ama cogu bilmezki bu sahis, bir hava ugruna, butun sene yemeden icmeden para biriktirip veya kredi cekip oyle izine geldigini. :27: :27: :27:

Hahahh Alamanci tipinden olmam tabikide ama yinede gezmek isterim :52:

Bence okadarda özenme canim hersey disardan göründügü gibi degildir..
Bende yurt disinda kaliyorum ama öyle abartilcak birseyi yok inan bana..
Burdada herkez o yil moda neyse ayni anda onu giyiyor ordada Okul sartlarida öyle kolay degil..
Fikrine müdahale etmek istemem ama emin olmadan önce karar verme derim..

yasamadan bilemez iste insan

universitede erasmus programina basvur derim.

bende yurtdisinda yasiyorum.
5 farkli ulke gezdim. gezmek icin heryer harika. lakin yasam heryerde zor. ozellikle elin memleketinde "yabanci" olarak yasamak zor. irkcilikla falan bile karsi karsiya kalabilirsin.
neyse biliyorum ki soyleyecegim hic biseyin ustunde hic bi etkisi olmayacak. o yuzden iyi sanlar diliyorum sana

irkcilik dedigin gibi en kotusu

Bi de boy boy fotoğraflar çekinmiş, ara ara yüklüyor paylaşım sitelerine. Patlıcak gibi oluyorum. :27:
Düğün için davet ettiğimde ayy canım ya gelemem Amerikada olucam daaa demişti, bak yine krize girdim sanırım. :27:

:) canimsin

Voedream, bu dusuncen cok guzel birsey, baska ülkelere gidip gezebilirsin bir kaç hafta, veya bir kaç ay ne kdr istersen kal, ama hiç bir zaman Türkiyeden ayrilma memleketimizden baska iyisi yok emin ol.
Ben Fransada yasiyorum dogdum buyudum, ve inan hiç birsey oyle goruldugu gibi degil. Tabi ki cok guzel buralar degisik, ama burda yasarsan 1 kaç sene geçmeden anlarsin ki aslinda o kadar da guzel degilmis...

Sana demiyorum, ama bu turkiyedeki gençlerin veya insanlarin nasil bu kadar avrupa meraklisi oldugunu anlamiyorum almanyayi isvicreyi gordum gittim, ne var zannediyolar acaba bu ulkelerde cok merak ediyorum..

Tabiki paris moda, gezilecek yerler, hepsi cook guzel.. ama çok para lazim.. burda yasamasi da kolay degil, is bulmasi da kolay degil... Su an kaç milyon kisi issiz burda..

Misafirperver degil bu insanlar, hep yabanci olarak goreceklerdir buraya gelenleri, helede fransa'da ! irkcilik cok...

turkiyede dogup buyumeyi isterdim, cunku ordaki insanlar daha akilli, sizlerin ilkokulda ogrendigini biz orta okul da ogreniyoruz, siz hesaplamalari kafadan cozmeyi becerirken, biz hesap makinesini kullaniyoruz..

Tabiki hep kotu yonlerinden bahsettim iyi yonleride var tabii :) ama ne bilim insanin memleketi gibi yok kokusu bile baska Türkiyemin, burda ne koku var ne bisey, soguk soguk insanlar dolu!

Bende senin gibiyim, okumak amaçli degilde, gezmeyi yeni insanlar tanimayi, yeni yerler gormeyi cok seviyorum ve bi suru ülkeye gidip gezmek istiyorum gormek istiyorum :)))

paristesin demi canim, bi baslik actim yurtdisindaki bayanlar icin gelsene oraya :)

Biliyor musun canım, benim de en büyük hayallerimden biri bu.. Yurt dışında okumak ve yaşamak istiyorum..
Bunun bir çok nedeni var.
Sadece senin dediğin nedenler değil, bir Almanya'da veya bir Fransa'da okumak ve yaşamak ayrıcalık bana göre..
Yani Türkiyem'de okumak ve yaşamak kötü değil tabii ki bunu kastetmiyorum..
Ayrıca şuan söylemek istemediğim bir çok neden var orada yaşamak istememin :34:
Bu yüzden dilimi geliştirmeye çalışıyorum, ki zaten istesem de istemesem de gelişiyor çünkü iki dil birden görüyorum :52:
Umarım hepimiz hayallerimize ulaşırız ve mutlu oluruz şimdilik diyecek başka bir şey yok gibi...

evet, gezmek icin firsatin varsa hic durma, ama sakin ola sakiiiiinnnnnn avrupaya gelin geleyim deme, hayatin kararir benden soylemesi. eminim bana katilacak arkadaslar vardir. bende belcikadayim buarada, herhangi yardimim dokunursa hic cekinme, ozeldende yaza bilirsin

ah agzini opeyim :) zaten okullar kapandimi butun turkleri telas sarar, jiplerle, bilmem marka otommobillerle trye akin akin giderler, halbuki burda durumu berbat, gosteris meraklisi milletiz vesselam

voedream - canim kardesim, bende kucukken cok hevesliydim yurtdisina, seni cok iyi anliyorum. sonra yerlestik avrupaya, ilk basta hersey super geliyor ama buraya temelli yerlesmek icin onceden bi sure kalman gerek. bazi insanlar kolaylikla uyum saglarken, bazilari icin de isgence oluyor burda yasamak. Yani kisiden kisiye degisiyor.

cok samimi soyluyorum; bana ist is teklifi gelse (garantili), hic beklemem yerlesirim oraya. Istanbul kadar guzel sehir nerde var, ha belki bende istanbula sadece gezme amacli geldigim icin oyle dusunuyorum bunu da bilemeyiz.
yukardada dedigim gibi, bi sorun olursa hic cekinme seve seve yardimci olurum

Samimiyetin için çok teşekkürler :) Zaten burada okuduğum yorumlardan yola çıakrsak ancak gezmek için avrupaya giderim çünkü herkes avrupada bir ömür yaşamanın zor olacağı konusunda hemfikir. Üniversitede yurtdışı etkinliğine katılacağım gezip göreceğim hevesimi alacağım fakat oralarda temelli kalmayacağım. Yorumların için çok teşekkür ederimmm :31: Birde bir kaç tane Belçikadan fotoğraf atar mısın orayı senin gözünden görmek isterimm :31:

Son düzenleme:
Samimiyetin için çok teşekkürler :) Zaten burada okuduğum yorumlardan yola çıakrsak ancak gezmek için avrupaya giderim çünkü herkes avrupada bir ömür yaşamanın zor olacağı konusunda hemfikir. Üniversitede yurtdışı etkinliğine katılacağım gezip göreceğim hevesimi alacağım fakat oralarda temelli kalmayacağım. Yorumların için çok teşekkür ederimmm :31: Birde bir kaç tane Belçikadan fotoğraf atar mısın orayı senin gözünden görmek isterimm :31:

tmm cnm sana mutlaka foto koycam simdi yilbas tatilimden dolayi ailemin yanina geldim ;)

Canım ben bir karar aldım.
Ve bu kararımı da bu topikte paylaşmak istedim.
Seneye lise değiştirme programına katılmak istiyorum. Katılım şartlarına tamamen uygun olması için lise 2'ye geçmiş olmam gerekiyor. Seneye YES ve ALS sınavlarına girmek istiyorum. Ailemle de görüştüm. Eğer kazanırsam ingilizcemi geliştireceğim bir ülkede okuyacağım 1 sene :31:
Haydi hayırlısı, dualarınızı istiyorum kızlar. Daha var ama.. :31:

Canım ben bir karar aldım.
Ve bu kararımı da bu topikte paylaşmak istedim.
Seneye lise değiştirme programına katılmak istiyorum. Katılım şartlarına tamamen uygun olması için lise 2'ye geçmiş olmam gerekiyor. Seneye YES ve ALS sınavlarına girmek istiyorum. Ailemle de görüştüm. Eğer kazanırsam ingilizcemi geliştireceğim bir ülkede okuyacağım 1 sene :31:
Haydi hayırlısı, dualarınızı istiyorum kızlar. Daha var ama.. :31:

Tatlım ben tam olarak anlayamadım nasıl oluyor bu sınavlar falan?

Tatlım ben tam olarak anlayamadım nasıl oluyor bu sınavlar falan?

Agustos ve Ekim aylarinda oluyor bu dil sinavlari. Ve belirli bir puanla sinavi kazaninca lise degistirme programiyla baska bir ülkeye gidiyorsun porada 1 yil boyunca baska bir ailenin yaninda liseye gidiyorsun..

Agustos ve Ekim aylarinda oluyor bu dil sinavlari. Ve belirli bir puanla sinavi kazaninca lise degistirme programiyla baska bir ülkeye gidiyorsun porada 1 yil boyunca baska bir ailenin yaninda liseye gidiyorsun..

Şimdi anladım, ben 11. sınıfım ama seneyede gidebileceğimi sanmıyorum üniversiteye hazırlanmam gerek. Üniversitenin programlarına katılmayı düşünüyorum o yüzden

Back
X