Voedream, bu dusuncen cok guzel birsey, baska ülkelere gidip gezebilirsin bir kaç hafta, veya bir kaç ay ne kdr istersen kal, ama hiç bir zaman Türkiyeden ayrilma memleketimizden baska iyisi yok emin ol.
Ben Fransada yasiyorum dogdum buyudum, ve inan hiç birsey oyle goruldugu gibi degil. Tabi ki cok guzel buralar degisik, ama burda yasarsan 1 kaç sene geçmeden anlarsin ki aslinda o kadar da guzel degilmis...
Sana demiyorum, ama bu turkiyedeki gençlerin veya insanlarin nasil bu kadar avrupa meraklisi oldugunu anlamiyorum almanyayi isvicreyi gordum gittim, ne var zannediyolar acaba bu ulkelerde cok merak ediyorum..
Tabiki paris moda, gezilecek yerler, hepsi cook guzel.. ama çok para lazim.. burda yasamasi da kolay degil, is bulmasi da kolay degil... Su an kaç milyon kisi issiz burda..
Misafirperver degil bu insanlar, hep yabanci olarak goreceklerdir buraya gelenleri, helede fransa'da ! irkcilik cok...
turkiyede dogup buyumeyi isterdim, cunku ordaki insanlar daha akilli, sizlerin ilkokulda ogrendigini biz orta okul da ogreniyoruz, siz hesaplamalari kafadan cozmeyi becerirken, biz hesap makinesini kullaniyoruz..
Tabiki hep kotu yonlerinden bahsettim iyi yonleride var tabii :) ama ne bilim insanin memleketi gibi yok kokusu bile baska Türkiyemin, burda ne koku var ne bisey, soguk soguk insanlar dolu!
Bende senin gibiyim, okumak amaçli degilde, gezmeyi yeni insanlar tanimayi, yeni yerler gormeyi cok seviyorum ve bi suru ülkeye gidip gezmek istiyorum gormek istiyorum :)))