Yurtdisi hengamesi, içim sıkılıyor.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.951
96.586
1.123
Eşimin yurt disina gitme işi kesinleşti gibi.
Aşırı üzgün hissediyorum kendimi.
2 yıllık bir sureden bahsediyor.
Gitmem daha mantıklı diyor malum Türkiye'deki durumlar pek parlak değil.
2 senede güzel bir birikimden bahsediyor.
Ama ben onsuz kalmak konusunda çok kötü hissediyorum kendimi.
Söylediğinden beridir ağzımın tadi kaçtı.
25-30 bin arası bir meblağ alacagim en azından cocugumuzun geleceği ve döndüğümde de bizim için daha iyi olur kanısında.
Bana bıraktı karar işini.
Sen ne dersen o olsun diyor.
Bilmiyorum kızlar.
Gideceği ülke içinde endişelerim çok çok fazla.
Eşi yurt disinda çalışan hatunlar gelsin beni teselli etsinler.
Gideceği ülke : Irak (Erbil)
Şuan iki dudağimin arasında gidip gitmemesi, açıkçası ben istemiyorum dedim.
Yaşadıgımız yerde akraba felan kimse yok ailelerimiz başka başka memleketteler. Çocugumun okulu hasebiyle bir yere kımıldayamam.
Ben de çalışıyorum aynı zamanda, işten ayrılmayı düşünmüyorum.
Öylesine bir karışıklık içindeyim ki, onsuz tek başıma idare edebilme fikri ve aşırı özlem ve evladımın babasına aşırı düşkünlüğü de cabası tabiki.

Bence hic bir meblağ çocuğunuzun ve sizin eşsiz babasız geçireceğiniz 2 yılı kamufle edemez hayatınızda...
Belki uzakta olmak iyi olmayacak hatta evliliginizi bile etkileyecek.
Yani yiyecek ekmege muhtac değilseniz eşinizle mutlu mesud yaşayın azıcık aşım ağrısız başım ben olsam asla göndermezdim heralde

benım de cogu arkadasımın esı gıttı ..kimisi iyi oluyor dıyor kımısı zor ..

hergun telde konusup görusebılıyorlar..

gercekten guzel meblaglar bunlar.ben gönderırdım.

Benim babam Almanyaya gitmisti iş icin annemde işi birakip babamla birlikte gitti ve orada calismaya basladi. Yakin zamanda donduler. Sizde kucuk cocuk var ve gidilen yer Irak...

Benim cocugum yok ona ragmen eşimin pesinden oraya gitmem, eşimin de gitmesini istemem. Turkiyede aç acikta degilsek para için Irakta işim olmazdi. Eşime boyle bir teklif gelse bana sormadan geri cevirirdi.

bu konuda iki farkli gorus var,
aslinda ucakla gidip gelinecegi dusunulursa sanki Turkiyenin dogusundaki bir ile gecici goreve gidiyor gibi bile dusunulebilir.
ve bu sekilde yasayan bir cok cift var, hem de arti bir birikim hayali olmadan, sadece memuriyet icin.
onlara sorarsaniz sizin durum daha avantajli olacaktir diye tahmin ediyorum.

ben ise cok cok mecburi degilse bu tarz bir hayat istemem.
2 yil uzun bir sure, belki bir kac ay, yarim yil ,cok cok 1 yil idare edilebilir,
ama esim 2 yil gidiyorsa ben de giderim yanina veya gondermem.

sizin kendi isinizden ucretsiz izin alma imkaniniz varsa en azindan bir yila dusurun bu ayriligi derim ben.

benım de cogu arkadasımın esı gıttı ..kimisi iyi oluyor dıyor kımısı zor ..

hergun telde konusup görusebılıyorlar..

gercekten guzel meblaglar bunlar.ben gönderırdım.
Çocugum olmasaydı ben de göndermek konusunda bu kadar düşünceli olmazdım ama çocuk olunca işin içinde aklımı düşüncelerden alamıyorum.
Avrupa ülkesi olsaydı sizi de götürürdüm dedi ama bizi götüremedigi ülkeye tek onu yollamak beni çok çok geriyor.

Yani uzun vadede sizi çok rahat ettirecek bir miktar kazanacak 2 yılın sonunda. O yüzden eşinizi anlıyorum.
Ben gitmesini istemesem de ona bırakırdım kararı sanırım, çocuğunuz 12 yaşındaymış yeterince büyük, evet özler ama aşırı travma yaratacak bir durum değil gibi.
İnşallah sizin için en hayırlısı olur.
Yaşadığımız ülkenin şartlarında çok iyi bir fırsat gibi görünüyor.

25- 30 aylık mı bilemedim valla buda aşırı fazla düşündürür insani az once cok edebiyat yaptim da meblag kamufle eder belki bilemedim
4500-5000 dolar olacak aylıgı.
Of gerçekten parasında değilim.
Çocuguma nasıl açıklayacagım bilmiyorum böyle bir duruma evet kararı alırsam.
Çok düşkün babaya.

4500-5000 dolar olacak aylıgı.
Of gerçekten parasında değilim.
Çocuguma nasıl açıklayacagım bilmiyorum böyle bir duruma evet kararı alırsam.
Çok düşkün babaya.
Karar vermesi cidden zor evliliğinizi de zora sokabilir hakkınızda en hayırlısı olur inşallah

Bundan 7-8 yıl önce bu konuyu okusaydım gönderme derdim.Ama tecrübeler,yaşanmışlıklarda fikirleri değiştiriyor.
Kesinlikle gitsin.Aylık alacağı para çok iyi.
2 yıl çok bi zaman değil.
geçim olmayincada insan cokda mutlu olmuyor
türkiyede olupta zorunli görevi için ayrı kalan bi sürü insan var ,4_5 bin için.
atandigimda herkes ne yapacaksin doguda 4 yıl.diyordu.şimdi 3. senem.
ve burda uzun yillar kalmayida dusunuyorum.cok huzurluyum.
eşimde yanima geçiş yapti 5_6 ay ayri kaldik.
geciyor hepsi yillar cok hizli akiyor.
bizim ilcede kaymakam var ailesinden ayri 2 yildir doguda.
3 yasinda oglu var ustelik.
bunun gibi bi suru ornek var.
yanliz degilsiniz.
ve cok iyi bi firsat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…