Yurtdisi hengamesi, içim sıkılıyor.

6 ayda bir 15 gün diye biliyorum.
Tabi henüz masa basına bu konuda oturmadılar.
Eşim teklifi kabul ettiği anda detaylar görüşülecek.

Çok uzun ayrılıklar gibi geliyor kulağa ama baktığınız zaman da su gibi geçip gidiyor zaman.
Bilmiyorum ben çok maddi sıkıntıda olduğum için sanırım güzel bir fırsat gibi geliyor.
Ama maddi sıkıntı, borç harç yoksa, genel anlamda durum iyiyse ne düşünülür bilemedim.

İkimizin maaşı 10 bin.
Onun 2 ay sonra projedeki görevi bitiyor.
Bu durumu fırsat olarak görüyor.
Borç harç ödeyebildigimiz durumda hamdolsun.

Eşim iki aya yakındır yurtdışında yakın zamanda gelecek inşallah. Zor oluyor ayrı olmak hele de çocuk varsa.

Sizin çocuğunuz çok küçük değil ama babaya düşkün bir çocuksa durumu kabullenmesi zor olur. Ve gideceği ülkede beni düşündürürdu açıkçası. Güvenlik olarak sıkıntılı bir bölge de nihayetinde. Başka bir ülke olsa, alacağı maaşı da düşünerek daha olumlu bir yorum yapardım ama zor bir karar gerçekten

İkimizin maaşı 10 bin.
Onun 2 ay sonra projedeki görevi bitiyor.
Bu durumu fırsat olarak görüyor.
Borç harç ödeyebildigimiz durumda hamdolsun.

Ben zannetmiyorum kolay kolay bir babanın ve eşin, Irak gibi bir ülkeye 2 yıllığına gitme fikrine sıcak bakacağını.
Sizin için ne kadar zorsa onun için 2 katı zor olacaktır, hem sizin özleminiz hem çocuğunun. Bir de oraya alışma durumu var.
2 ay sonra proje bitince iş sıkıntısı yaşayacağını düşünüyorsa ben ona bırakırdım galiba kararı.
Çok zor bir karar gerçekten, hayırlısı olsun tekrar sizin için.

Komşumun kocası 6 aydır Irak'ta. Ayda 5-6 bin dolar alıyor.
Ev, araba parası çıktı diye seviniyorlar. Bunları borçsuz alacaklar yani.
Onun iki küçük çocuğu var o yüzden çok zorlanıyor arada çıldırıyor falan.
Şu açıdan umutlu. Eşinin bu tecrübesi Avrupa'ya gitme işini kolaylaştırdığı için katlanıyormuş.
Birkaç sene içinde Avrupa'ya taşınmayı düşünüyorlar.

Eşinin ayda alacağı para 20 binse değer diye düşünüyorum.

Evli değilim ama çocuğunuz açısından konuşabilirim.
Babam yurtdışında çalıştığı için 15 sene ayrı kaldım. Evet zor ve ben babama çok düşkünüm.
Annem bize hem annelik hem babalık yaptı. Babam da uzakta diye ilgisini alakasını eksik etmedi. Her fırsatta da yanımızda oldu. Şu gösterim vardı babam kaçırdı diyebileceğim bir durum olmadı. Gelemese de o zamanın teknolojisinden faydalandı.
Maddi açıdan çok iyi imkanlarla büyüdüm. Ve şu an gelebildiğim yeri de maddi açıdan problemim olmamasına bağlıyorum. 2 sene dişinizi sıkabilirsiniz bence. Çocuğunuz için güzel bir yatırım olur.

2 yıl gidecek ve hic gelmeyecek mi? 2 yilda net dönecek mi? Gidecegi yerde tehlike durumu nasil? Ona göre yorum yapacagim

Gidecegi yer Erbil.
güvenli bölge dedi bana.
6 ayda bir gelecek 15 gün.
Ben olsam kabul ederdim o halde.Cocugunuzun ve ailenizin gelecegi icin olumlu bakin.Tr şartlarini biliyorsunuz ,gecim vs pahalilik.Keşke dememek ve aklınızda kalmaması açısından degerlendirin.Eşiniz ilerde maddi herhangi bir zorlukta bunu hatirlatabilir size .Karari kendi vermis ama size birakmiş.Ben fikrimi söyledim ama siz iç sesinizi dinleyin.Hayırlısi olsun hakkinizda

bu durum kişiye göre değişir. ben olsam çocuk olsun olmasın kendiminde işi bırakıp eşimle gidecek durumum yoksa isterse trilyonlar kazansın göndermem, azıcık aşım kaygısız başım derim her zaman ve orada can güvenliği olmayacak bunun iyi günü kadar kötü günleride olacak hastalık,ölüm vs yanınızda olamayacak ha deyince gelemeyecek ve sizde anladığım kadarı ile gidemeyeceksiniz..
ayrıca çocuğunuz ergenliğin başında bence bir babanın otoritesine en çok ihtiyaç duyacağı yaş. ve bu süreçte ayrı kalmaları uygun olmaz kanısındayım.
birde şu var ki orada hiç harcama yapmayacak mı?? kazanacak belki ama ne şartlarda yaşayacak orada? harcamalarından arta kalan meblağ mı o kadar olacak?
birde erkek milleti parayı bulduğunda önce karıyı boşar derler yaa ben buna inanırım .....
ben göndermem ama karar sizin..

Led_BiR_Vele_DisTiri

Eşim Irak'ın güneyinde çalıştı bir süre. Hatta o dönem petrolün durumu yüzünden projeleri patlamasaydı bir sonraki adresi Erbil olacaktı. Erbil'e gitseydi ben de ücretsiz izin alıp gitmeyi düşünüyordum, yaşanmayacak bir bölge değil.

Siz de eşinizi ziyaret edebilirsiniz, her gün uçuş vardı THY ve onurair.

Bilemiyorum ben rahatım bu konularda, kariyeri için de olumlu bir basamak olacaksa engel olmazdım.

Kemal'im yapmaz (replik) havasında degilim ama ona bu konuda güvensizlik hiç beslemedim.
Çocugu ve bana aşırı düşkün olması ve gerçekten beni hiç bir zaman acabaya sokmadı.
Böyle bir şey yaparsa da ALLAH sorsun hesabını.
İnanın bunu hiç düşünmedim farklı detaylarda boguluyorum ben suan.
Çocugum ve kendim için asırı özlem ve onun çekecegi zorluklara odaklıyım.
Kazandığını kurusu kurusuna elime sayan bir adam kendisi bu konuda müteşekkirim sadece bebni geren şey azıcık aşım kaygısız başım felsefesinde olmam.
İkimizin maaşı hamdolsun güzel.
Borç harç evet var ama suanki durumda ödeme sıkıntısı çekmiyorduk, Türkiye'de malum şartlar çok kötü artık yeni bir proje de gelmeyecek gibi duruyor.
7 bin alıyor suan ama proje bitiyor 2 ay sonra off öyle karışığım ki.

Bu hayatta eğer sağlığınız yerinde ise para çok çok önemli bir güç.saglik varda eğer 10 kapıdan 9 ünü acar para
Eşiniz gitsin.orada 1 ayda kazanacağı para icin burada 3,4 ay çalışması gerekir

Bence eşiniz gitmesin. Led_BiR_Vele_DisTiri
Irak şu an karışık.
Önemli olan can önce.
Linki bırakıyorum bir bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…