Yurtdışımı,devletmi? Arada kaldımm.

Norveçte gireceğim yer sözleşmeli çalışıyor canım en az 2sene devamlılık şartı var.
Gireceğin yer de belliymiş üstelik ben gidip iş arayacaksın zannetmiştim. Ben de girdim kpssye kasım atamalarını bekliyorum ama şu an yurt dışı için bir fırsat çıksa hiç düşünmeden giderdim. Üstelik Norveç... Benim için çok kolay bir karar olurdu yani

sevgılın bi kenara,senın standartların norvecte daha yükselecekse tabiki orası..

burda hersekıl iş bulursun..

Norveçli balıkçılara selam sülee..

Diyom ya anam olmasa...Küserse benle diye korkuyorum...
sevgılın bi kenara,senın standartların norvecte daha yükselecekse tabiki orası..

burda hersekıl iş bulursun..

Norveçli balıkçılara selam sülee..
Ahahaha.El kremi de götürcemm.

Diyom ya anam olmasa...Küserse benle diye korkuyorum...

Ahahaha.El kremi de götürcemm.

Eğer senin kariyerin için daha iyi olacaksa ve anneni buna inandırabilirsen karşı çıkacağını zannetmiyorum. Her anne önce çocuğunun mutluluğunu ister. Ama sanırım sen de emin değilsin hangisini istediğinden.

Annemin sorunu norveçe gitmem değil sevgilimle yakınlaşmam diyebilirim.
Kpss yi kazanırsanız kesinlikle Türkiye..
Gurbet eller zordur, zor.
Annem de böyle düşünüyor.

Annemin sorunu norveçe gitmem değil sevgilimle yakınlaşmam diyebilirim.

Annem de böyle düşünüyor.
Annenizii dinleyin bence.. Pişman olmazsınız...
Yurtdışına okumaya giden /evlenip giden /çalışmaya giden tanıdıklarımın duygularını da bilerek bu satırları yazıyorum size...

Annenizii dinleyin bence.. Pişman olmazsınız...
Yurtdışına okumaya giden /evlenip giden /çalışmaya giden tanıdıklarımın duygularını da bilerek bu satırları yazıyorum size...
O diyorki sevgilinden ayrılırsan orda kalacakmısın,ama ben sevgilimle cidi düşünüyorum.

sen ne istiyorsun ona göre karar ver
ve sevgilinden ayrılma ihtimalin olursa orda napıcaksın o da önemli
ben de yurt dışında yaşadım ama bi süre sonra ülkesini de özlüyo insan
ilk etapta gez toz güzel oluyo da sonra oradaki hayat ta çok farklı olmuyo
işe ya da okula gidip geliyosun yani

ama sevdiğin bi yerse ve çevren varsa gidebilirsin
oradaki yaşam şartlarına göre de karar ver istersen

memursan istifa edip geri dönebiliyosun diye biliyorum ama süresi ne kadar bilmiyorum

erkek arkadaşından ayrılsan nolacak ki, onla mı doğdun.

norveç refah seviyesinin en yüksek suç oranının en düşük olduğu ülkelerden biri. benim okuyup da yurtdışına belli bir kariyerle giden hiç bir arkadaşım pişman değil lakin okumamış geçerli bir işi olmayan evlenip giden ya da işçi olarak giden akrabalar var eşim tarafında hepsi mutsuz. önemli olan nerde yaşadığın değil nasıl yaşadığın. sen oraya vasıfsız işçi kaçak göçmen olarak gitmiyorsun. kazancın işin belli olacak. mis gibi yaşar gidersin.

eşimin arkadaşının eşi üniversiteden sonra belçikaya gitmiş master ve doktora yapmaya, şimdi iş için türkiyedeler bir süreliğine kız çok mutsuz hatta bunalımda. oranın rahatlığına o kadar alışmış ki. ve bu dediğim insan türkiye'nin en ünlü özel üniversitelerinden birinde yrd. doç. şu anda yine de bir an önce gitmek için gün sayıyor.

imkanım olsa bir dakika durmam valla hatta bir takım çalışmalarımız var inşallah olur da biz de gideriz

çevrem var ama hepsi erkek arkadaşımla bağıntılı.:)
Evet refah seviyesi çok yüksek kapıları bile kitlemiyorlar.

sen gidersen sürekli bi işin olacak mı yoksa iki yıl çalışıp açıkta kalma ihtimalin var mı
ona göre karar ver
burada garanti işin olacak sonuçta
sözleşmeli dedin çünkü kadroya geçemezsen napıcaksın mesela öyle bi ihtimal var mı
ya da iş bulmak kolay mı mesela

eğer kolay dersen git bence
hayat senin hayatın sonuçta

norveç gibi bir yer keşke bir fırsatım olsa da bende gidebilsem.çok büyük bir şans bu.
iki yıl çalışma gibi nasıl bir zorunluluk var ki? alışamadığınız zaman dönebilme ihtimaliniz yok mu acaba?
2 yılda uzun bir süreymiş 1 sene olsaydı

Tartışmasız yurtdışı.. varyasalım ki devlete girdin, bir ev alabilmen için kaç sene çalışman gerek, çalışsan bile alabileceğin şüpheli.. hele hele evlenip de çocuklar olunca attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeyecek inan.. ama orada sadece birkaç sene bile kalsan çalışıp ciddi para biriktirebilirsin, hayat ucuz, yaşam seviyesi yüksek..

sevgilinden ayrılsan bile kendi ayaklarının üzerinde durman, kendi ülkende durmaktan kolay olur.. zamanla aileni de yanına alırsın oh mis..

Gittilten 3ay sonra işe gireceğim,özelde çalışacağım,eğer şuanda sevgilim olan kişiyle evlenirem anca vatandaşlık alıp kadroya girebiliyorum. :)
Şirket politikasıymış,bana da tuhaf gelmişti ama çok talep var kalıcılıktan emin olmak istiyorlar sanırım.:)
Evet biryandan da öyle düşünüyorum para değeri farklı ve benim yararıma oluyor,annemi almak istiyorum ben aslında ama bu saatten sonra evimden kımıldamam diyor.
Annen bencillik yapiyo senden ayri kalmamak icin diyo bunu. Kesinlikle yurtdisi deli misin sen. Devlete hep girersin.
O da yalnız kalcak içime sinmiyor napıcam bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…