- 21 Eylül 2012
- 1.502
- 1.673
- 158
- Konu Sahibi breakingbadd
-
İkisi de güzelmiş.Merhaba arkadaşlar benimki pek bir dert sayılmaz ama fikrinize ihtiyacım var.
Ben diyetisyenliği bitirdim ve bu sene kpssyi kazandım.Ama üniversitemin son senesini bir değişim programıyla Norveçte okudum.Uzun zamandır mesleğimin orda da geçerli olacağına dair bir belge bekliyordum ve bugün elime ulaştı.1yıllık bir ilişkim var sevgilim orda ve doğal olarak böyle bir fırsat varsa oraya taşınmamı istiyor.Annem ise devlet garanti ne yapacaksın yurtdışında diyor.Norveçin refah seviyesi,imkanları çok daha iyi,burada ise devlette çalışma imkanı var.Sevgilim bir yandan annem bir yandan konuşuyor,sizce ne yapmalıyım?
Açıkçası sevgilimin rolü büyük,çünkü onunla kalacağım..Bence yaşına göre ve orada alacağın maaşa göre değişebilecek bir karar. Eğer iki yıl sonunda memnun olmayıp dönmek istediğinde buraya elde sıfır olarak dönmeyeceksen kesin gitmelisin. Ama burada işe girmek için çalışacağın yer iyi bir referans olmayacaksa, Türkiye'ye döndüğünde birikim yapmış olarak dönemeyeceksen, yaşın da çok genç değilse burada yeniden tutunmak zor olabilir.
Bir de gitmende sevgilinin rolü çok büyükse gitmeyi bir daha düşün. Hayat bu ne olacağı belli olmaz. Odaya gidip bir sıkıntı yaşarsanız tek başına kalmış olacaksın. Tek bakma kalabilmeyi de göze Alman gerek.
Yabancı dil çok önemli bool bol çalış.bence hiiç durmayın imkan da çıkmış... ben de okulun bitmesiini bekliyorum gitmek için... sevgilimle ingilizce çalışıyoruz hep :)
Norveçe gidiyorum zaten canım uçak biletimi bile aldım.annenle senin düşünme yeteneğin bir değil o garanticidir devlet der kaldı ki devlette ne yapacaksın allah aşkına ayşe teyze fatma teyze gelecek boğazına sahip çıkmayacak ondan sonra hadi beni zayıflat :)) boşver hiç düşünmeye bile gerek yok norveç oldu diye demiyorum ama yurtdışı her daim iyidir git ufkunu genişlet sonra gel muayenehane aç paranın anasını ağlat) memur olacaksın bir ileri iki geri anca maaşını alırsın zamanında gerçi orda da alırsın her türlü bunu sıkıntı bile yapma :)
Norveçe gidiyorum zaten canım uçak biletimi bile aldım.
Norveçe gidiyorum zaten canım uçak biletimi bile aldım.
Hayırlı, uğurlu olsun BreakNorveçe gidiyorum zaten canım uçak biletimi bile aldım.
bol spor,dengeli beslenme.Hayırlı, uğurlu olsun Break
Diyetisyen olduğunu bilmiyordum, napcez benim şu kiloları
Uvv altın tavsiyen için sağolbol spor,dengeli beslenme.
acı gerçekler,soğan kürü,bıdıbıdı kürümü yazayım sen mutlu ol diye.Uvv altın tavsiyen için sağol
Geçen konu açan kız gibi 45 kiloyum, kilo veremiyorum falan mı diyeydim ne diyeydim.acı gerçekler,soğan kürü,bıdıbıdı kürümü yazayım sen mutlu ol diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?