Yurtdışına temelli taşınmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oyle bir imkanım olsa giderdim sanirim.
Dogdugu ilden bile tasinmaya ikna edemedigim kocam( ki kendisini dogdugu mahalleden uzaklastirabilmem bile bir mucizeydi) imkan olsa da yurtdışına yerlessek demeye basladi ulkenin hallerinden.

Belcikada yasayan biri olarak yazmak istiyorum
Ne Almanya ne Ingiltere Belcikadan daha iyi degil ...
Belcika Avrupanin en iyi olanak saglayan ulkesinden birisi (Luksemburgdan sonra)
27 yasindayim calisiyorum kizimla tek yasiyorum evimide aldim arabamda var
sene 1 Turkiyeye tatilede geliyorum herhaftasonu gezmemden geride kalmiyorum

Velhasili kelam kadinin gitmesi lazim
Kocasi arkadan gelicek
Imi bin kicimi birikmim diyenlerde yok degil
Ayrılmayı bile konuştuk açıkçası ama tek başıma burada da orada da yapamam.Eşimin işlemlerini bu ay başlatacağız pasaportu bir hazır olsun hele..Belçika benim için de hiç kolay değil..gurbet her zaman zordur ama ilk 3_4 sıkıntısını çekeriz bence sonra rayına oturur.

Bunlari yazarken yani tek basima ayakda durma olanagi saglaniyo ama onemli olan bunu guzel degerlendirmek :)

yorumunuzu okuyunca çok keyiflendim.Biz gidersek Anwerse yerleşeğiz,amcamın kızı iki yıldır orada.Bekar kirasını ödüyor yiyor içiyor Türkiye ye de para yolluyor her sy üstelik flamancanın f sini bilmiyor.

Ay ben hayatta istemezdim. İngilizcem de var ama ne olursa olsun insan ailesinden kuzeninden kardeşinden ülkesinin yemeğinden manzarasından insanından uzak kalır. Biraz karakterle ilgili bir durum. Benim için hayat sevince sevilince güzeldir memleketimden ayrılmak istemem canım türkiyem Kimisi içinse kariyeri ve belki kafa rahatlığı daha önemlidir. bilemiyorum... hakkınızda hayırlısı olsun.

Canim eger bi sorun olursa bana ozelden yazabilirsin
Oturum izni olsun kayit olsun vs vs
Ben yabancilar burosunda calisiyorum :)

Oyle bir imkanım olsa giderdim sanirim.
Dogdugu ilden bile tasinmaya ikna edemedigim kocam( ki kendisini dogdugu mahalleden uzaklastirabilmem bile bir mucizeydi) imkan olsa da yurtdışına yerlessek demeye basladi ulkenin hallerinden.
Zaten buradan gitmek istememin başlıca iki sebebi var ilki burada bir b..k olamayacagız yerimizde sayıyoruz beş yıldır ev istiyorum ama hayal..kız çocuğum var 3.5 yasında krese para yetişmiyor devlete verenler aynı dertten muzdarip.Avrupada üniversite dahil eğitim ücretsiz artı sosyal imkanları var.Kızımı eteğinin boyunu tartışan bir ülkede neden büyüteyim,her gün şehit haberleri sınırları savaş....offf bunaldım içim daraldı.Gitme imkanımız olmasa ben de kabullenirim herhalde ama böyle bir şans varken ilerde kuzım bana demez mi anne neden gitmedik?

inanırmısın dün akşam konuştuk eşimle , gözüm acık gidek dedim yabancı bir ülkede yaşamadan ölecem

oda götürecem seni inş merak etme dedi , ama yaşamaya değil gezmeye sadece imkanımız yok yaşayamayız dedi ,

bende ınş kızım orada yaşar ama ben onu bile kıskanırım herhalde dedim gülerek ,

demem o ki benim öyle bir imkanım olsa hiç durmam giderim

orda ne iş yapacaksınız kiminiz kimseniz var mı?
şahsen eşimin ve kendimin ailesinden soyutlanmak için bazen bende düşünüyorum

Canim eger bi sorun olursa bana ozelden yazabilirsin
Oturum izni olsun kayit olsun vs vs
Ben yabancilar burosunda calisiyorum :)

Oturum izni, çalışma izni ve koşulları hakkında genel bilgiler verseniz, zahmet olmazsa. Hepimiz yararlanmış oluruz.

Şimdiden teşekkürler.

Evet sizin durumunuz farklı tabi...ben 10 yıldır Türkiye deyim doğduğum okudum ülkeyi bırakıp buraya geldim.Ailem yurtdışında halam ve amcam var burada ama semt olarak uzaklar 4 yıldır evde çocuk büyütüyorum kapısını çalıp gideceğim kimseler yok burada.Çok yalnızım kendimi buraya ait hissetmiyorum.Doğumdan evvel çalışıyordum ozamanlar farklıydı ülke durumları da farklıydı,benim girdiğim ortamlar muhattab olduğum insanlar da farklıydı.
.

Canim bizde yurtdışından temelli geldik Türkiye'ye ve iyiki buradayız diyoruz, burdan oraya giden o ülkelerde bunalır ya, dil büyük bir sorun ayrıca. Eşinizi anlıyorum aslında. Yaşadığım sitede bir sürü yabancı var onlarda Türkiye'yi tercih etmiş dönmüyorlar.

Giderseniz nasıl gecinmeyi düşünüyorsunuz?
Eşim çalışacak ben yabancılara ücretsiz verilen dil kursuna gidrceğim inşl.Hünlük 4 saatlik işler varmış öyle bir işte çalışabilirim ance çünkü çocuk var.Eşim işçi olacak tabiki de ve türklerin yanında çalışacak malum dil bilmiyor.

Kizlar bu kesinlikle durumunuza bagli
Mesela ne amacla gelmek istiyosunuz? ogrenci? aile birlesimi?

cevap yazdıgın için tşk ederim hayatım ama bu benım için sadece güzel bir hayal ,

işimiz gücümüz herşeyimiz burda , hayalden öte geçemez

ama ben ıkıncı bebek dusunuyorum onu orada dogurmayıda çok isterdim oda ayrı bir konu ,

Ben yaşadığım şehri bile terketmek istemiyorum, bence eşinizin korkması cok mantıklı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…