- 9 Mayıs 2019
- 1.837
- 2.721
- 63
1 senedir Londra da yasayan biri olarak tükendim adeta. Tum sevdiklerim Türkiye'de. Maddi yonden de kendi ulkemde cok iyiydi durumum. Sartlariniza bağlı herşey. Birkac arkadasim geldi. Onlar maddi anlamda burda turkiye'den daha iyiler cok mutlular. Esinizle oturun uzun uzun konusmalar yapin. Liste yapin arti ve eksi yonlerinizi. Sizin icin aileniz ocon en dogru kararlari almaya calisin.Merhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?
Sanirim ben sizi hatirladimHosbulduk, biz Antwerpendeyiz. Konum hortlamıs , beni 3 yıl önceye...önceki hayatıma götürdü.Siz nezamandir buradasiniz ve mutlumusunuz genel olarak?
amannn cokta umrumda burdaki kadınları taksaydım :)))))))Ben de aynı şekilde düşünüyorum limoncu ama taşlarlar ikimizi de burda sağ koymazlar
ne oldu zor mu geldi hee hahahahÖzgürlüğün kelime manasindan bîhaber Avrupa çok özgür diye bik bik ediyor...
Zihin fukarasi özgürlük her turlu goruse ve giyimedir.. hem sortlu olan rahatça gezecek hem çarşaflisi... nalıncı keseri gibi kendine yontma...özgürlükten medeniyetten anladığın yok gelmiş buraya ahkam keser.... İçinizde bir diktatör, bir faşist var aman da Avrupa nasıl demokratik diye methiyeler düzer... entelektüel birikim deyince kahve içmek aklına gelen kadından ne beklwrsin ki
Peki nasıl gittiniz?Merhaba,
Tam 3 yildir buradayiz, gelince hemen hamile kalip 2.yi dogurdum:). Ev aldik , ben dili ogrendim ama esim is konusunda biraz basarisiz.Genel olarak hayatimda bu yasima kadar verdigim en dogru karar buraya gelmek oldu.
Benim bulgar vatandasligim var, esime vize aldim .Gelisimiz gercekten kolay oldu, aslinda bakarsaniz hersey cok kolay.Burada konu sizin ne beklediginiz ve Turkiyede hangi konumdasiniz.Zaten bir eviniz, arabaniz, 20 bin geliriniz ve aileniz varsa cok zorlanirsiniz burada hep tartarsiniz ve sorgularsiniz.Cunku buraya gelince sifirdan baslayip buranin en fakiri olacaksinz ilk basta.Biz orta halli olarak yine cok zorlandik.Ama eminim 2 sene sonra daha iyi olacagiz.Burada isler bir kez rayina oturunca kolay kolay devreden cikmiyor:) ve en onemlisi arkanda devlet var.Ben kendimi herseye ragmen guvende hissediyorum.Peki nasıl gittiniz?
İş buldunuz mu?
Nasıl geçiniyorsunuz orda?
Gerçekten şaşırıyorum
Bu kadar kolay mı?
Ben de daha sonra sizi hatirladim, konusuyorduk ama sonra kayboldunuzSanirim ben sizi hatirladim
Ben yabancilar ofisinde calisiyodum facebookdan konusmustuk sizinle demi
1 kiziniz vardi
Bulgar vatandasliginizdami vardi benmi yanlis hatirliyorum
Benim bir kizim vardi tek yasiyodum, bu arada bende evlendim esim antwerpen dan gelme :)
Asla dönmeyi dusunmuyorum, ilerde belkide yazlik alip senede birkac ay Turkiyede kaliriz.Artisi bence cok fazla.Siz hangi ulkedesiniz?Tek eksigi aile ve ozlem.Para biriktirip donecekseniz mantıklı ama oranın fiyatlarıyla orada yine orta halli olursunuz ve özlem biner. Ben pek artısını goremiorum...cocuk eğitimi belki
Sizi cok iyi anliyorum, Londrada kalici olmayi planliyorsaniz sabredin bence.Daha iyi olmak icin zaman gerekiyor.Burada o umut ve imkan var en azindan.Konu 3 yil onceye ait, biz 2016 da geldik zaten.3 yildir Turkiyeye hic gidemedik ben orada yasamak nasil birseydi unuttum zaten.1 senedir Londra da yasayan biri olarak tükendim adeta. Tum sevdiklerim Türkiye'de. Maddi yonden de kendi ulkemde cok iyiydi durumum. Sartlariniza bağlı herşey. Birkac arkadasim geldi. Onlar maddi anlamda burda turkiye'den daha iyiler cok mutlular. Esinizle oturun uzun uzun konusmalar yapin. Liste yapin arti ve eksi yonlerinizi. Sizin icin aileniz ocon en dogru kararlari almaya calisin.
Ne iş yapıyor eşin yada sen?Benim bulgar vatandasligim var, esime vize aldim .Gelisimiz gercekten kolay oldu, aslinda bakarsaniz hersey cok kolay.Burada konu sizin ne beklediginiz ve Turkiyede hangi konumdasiniz.Zaten bir eviniz, arabaniz, 20 bin geliriniz ve aileniz varsa cok zorlanirsiniz burada hep tartarsiniz ve sorgularsiniz.Cunku buraya gelince sifirdan baslayip buranin en fakiri olacaksinz ilk basta.Biz orta halli olarak yine cok zorlandik.Ama eminim 2 sene sonra daha iyi olacagiz.Burada isler bir kez rayina oturunca kolay kolay devreden cikmiyor:) ve en onemlisi arkanda devlet var.Ben kendimi herseye ragmen guvende hissediyorum.
Benim dogumdan gelen bulgar vatandasligim var.Esim benim uzerimden bulgaristan oturma izni aldi.Ucaga binip geldik:).Avrupa dusunuyorsaniz en saglam ve kolay yontem bu.Nasıl bu şekilde pasaportunuz oldu?
TesekkurlerBenim dogumdan gelen bulgar vatandasligim var.Esim benim uzerimden bulgaristan oturma izni aldi.Ucaga binip geldik:).Avrupa dusunuyorsaniz en saglam ve kolay yontem bu
Boyle bir imkanim olsa 1 saniye durmam.Esinizi de ikna edip gidin tabi terketmeyin deMerhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?
Esim turkiyede esnafti fakat D+E ehliyeti vardi.Benim ekonomi masterim var , muhasebeciyim.Arastirmalarim sonucu yeni gelenler icin avrupada el isciligi en saglam gecim kaynagi.Ehliyet burada bir nimet, esime tir soforu olarak is bulduk.En saglam ,en muhtesem gecim kaynagi tir soforlugu burada.Ben gelisimin 2.ayinda hamile kaldim ve doguma kadar dil kursunu tamamladim.Zaten 5.ay hastaneleri arayip randevumu aliyordum ve dr a yalniz gidiyordum.Biz hollandaca konusulan kisimdayiz.Ben burada meslegimi icra edemem, tekrardan okumam lazim,dilim yetersiz ve kaybedecek okadar zamanim yok.Meslek edindirme kursu bakiyorum kuaforluk ve guzellikle ilgili.Ne iş yapıyor eşin yada sen?
İş bulma süreciniz nasıl oldu?
Belçika pahalı bir ülke
Eğitim durumunuz nasıldı?
Bravo diyorum büyük cesaret
Fransızca mı kaldığınız bölgenin dili?
Anladım cnmEsim turkiyede esnafti fakat D+E ehliyeti vardi.Benim ekonomi masterim var , muhasebeciyim.Arastirmalarim sonucu yeni gelenler icin avrupada el isciligi en saglam gecim kaynagi.Ehliyet burada bir nimet, esime tir soforu olarak is buldu.En saglam ,en muhtesem gecim kaynagi tir soforlugu burada.Ben gelisimin 2.ayinda hamile kaldim ve doguma kadar dil kursunu tamamladim.Zaten 5.ay hastaneleri arayip randevumu aliyordum ve dr a yalniz gidiyordum.Biz hollandaca konusulan kisimdayiz.Ben burada meslegimi icra edemem, verecegim emek ve kaybedecek okadar zamanim yok.Meslek edindirme kursu bakiyorum kuaforluk ve guzellikle ilgili.
Ben olsam bi dk bile durmam....Merhabalar
Cok cok buyuk bir cesaret bu.3bin euro paramiz vardi , ucaga binip daha once hic gitmedigimiz bir ulkeye geldik.Detaylari burada yazamiyorum ama agir oluyor yasanilanlar ilk basta.Evliligim cok etkilendi mesela.Cok kavgalar ettik, cunku cok fazla caresiz kaldigimiz anlar oldu.Anladım cnm
Bence çok iyi yapmışsınız giderek
Büyük cesaret dediğim gibi
Aileni alıp gitmek
Belçika’ya 2 kere gittim
Brüksel’de kaldım güzel bir ülke
Avrupa birliğinin başkenti nede olsa
Senin kaldığın bölgeye gitmedim hiç ama güzeldir eminim
Umarım bundan sonrası daha güzel olur sizin için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?