- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
Sakin oluuuuuuunnnnnn, ban yiyeceksiniz.Özgürlüğün kelime manasindan bîhaber Avrupa çok özgür diye bik bik ediyor...
Zihin fukarasi özgürlük her turlu goruse ve giyimedir.. hem sortlu olan rahatça gezecek hem çarşaflisi... nalıncı keseri gibi kendine yontma...özgürlükten medeniyetten anladığın yok gelmiş buraya ahkam keser.... İçinizde bir diktatör, bir faşist var aman da Avrupa nasıl demokratik diye methiyeler düzer... entelektüel birikim deyince kahve içmek aklına gelen kadından ne beklwrsin ki
Size ne arkadaşım, ben oturup sizinle örtünün felsefesini yapmak zorunda değilim... Ben örtünmek istiyorum, ve bunu istediğim şekilde yapmak istiyorum.... Kimseye de bir zararım yok, eee daha ne, ikna odalarında mi görev yaptınız.... Size ne. Bu benim kimliğim, bir parçam, kişiliğimi bütünleyen bir şey, ister begenin ister beğenmeyin, karışamazsiniz, hümanist bir insansaniz karışamazsiniz, insan haklarına saygiliysaniz karışamazsiniz.. bu kadar net...Bakın örtü, çarşaf vs kadınlar için özgürlük değil ki. Konu zaten pantolon gömlek vb bir giysi de değil, konu giyinme değil o giysinin temsil ettiği ideoloji.
Kadını örtmek ona özgürlük vermek değil, toplumda ikinci yapmak. Örtü size özgürlük vermiyor, sizi erkeğin arkasına atıyor. Kadınlar bu şekilde toplumu kabul etmiş oluyor o giysiyi giyerek. Ben de , kadının 2. olduğu toplumu kabullenmek zorunda değilim. Siz örtünerek özgür olmuyorsunuz, kendinizi de beni de diğer kadınları da 2. sınıf insan kategorisine sokuyorsunuz, kadını toplumsal hayattan soyutluyorsunuz, bu kadar. Kadın erkek eşit toplumda örtü, çarşaf kabul edilemez bu faşizm değil.
Hadi be sende ortaçağ Avrupalisi... Bunu bile anlayamayacak bir kadincikla muhatap oluyorum, yazık yani...ne oldu zoruna mı gitti ....
çarsaflı.....
Belçika ,ilk başta evet herşey güzel gibi görünüyor ama, acayip bir sıkıcılık var sanki.
Benim bir süre sonra ruhum daralmıştı, boğmuştu , melankolik bir havası var ki benim ruhuma hiç iyi gelmemişti.
Ben brükselde kalmıştım, yıllar önce şu an ki durum nasıl bilmiyorum.
Ben hiç bir sorun yaşamadım, günlük yaşamda.
Sizin durumunuz farklı tabii, evladınızın geleceği için deneyebilirsiniz.
Haklısın.Valla panpa bence o tüm kıtada var, ülkeye özgü değil :) Avrupa'daki hayat bayık bence de
kamudayken hem de sevdıgınin pesınden gıtme meselesı olmadan..vayy bee...Ben ne cahıllik etmiişim.Etrafım işini bırakma deyişine aldanmısım.Burayı ısımı cok sevıyor gıbı.. Millet tek basına gıdıyor baksana..Olmadı ayrılırsam bile orda yasayabilirmişim demek... Vaybe neden boyle konular onceden yoktu ki...Ben de kamudayım. Geçen sene yerleşti bu fikir kafama. Brüksele basvurmustum iş icin mülakatta elendim. Bu yıl pes etmedim yeniden basvurucam. Gerekirse fransızca vs öğrenicem.
Kızımı bu ülkede büyütmek istemiyorum. Kocam gelirse gelsin gelmezse kendi bilir.
O kadar paranoyak oldum ki, kızımı sevmek icin yaklasan insanları bile potansiyel sapık gibi görüyorum. Okuduğum her hikaye anne ruhumda yaralar acıyor. Bir yere kadar koruyabileceğim onu sonrası yok. İşte o yüzden ipler benim elimdeyken hayatı yeniden şekillendirmek istiyorum.
İmkanı olan durmasın bu ülkede. Kendi ülkemizde sığıntı olmuşuz zateb.
Merhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?
Merhaba,Merhaba. Yerleştiniz mi acaba Belçıka'ya?
Bana niye bildiri geldiki konu hakkinda yorummu yapmisimki hic hatirlamiyorum yada belcikada yasadigim icinmiMerhaba,
Tam 3 yildir buradayiz, gelince hemen hamile kalip 2.yi dogurdum:). Ev aldik , ben dili ogrendim ama esim is konusunda biraz basarisiz.Genel olarak hayatimda bu yasima kadar verdigim en dogru karar buraya gelmek oldu.
Ahanda buldum yorumumuAslinda Belcikaya gelse boyle dusunmez emin olun (ben belcikada yasiyorum)
Ama esinizi cok iyi anlayabiliyorum, bir Turk vatandasi olarak kendi vatanima ulkeme yerlesemeyede ben cesaret edemiyorum dusunun artik
Yaa çok sevindimMerhaba,
Tam 3 yildir buradayiz, gelince hemen hamile kalip 2.yi dogurdum:). Ev aldik , ben dili ogrendim ama esim is konusunda biraz basarisiz.Genel olarak hayatimda bu yasima kadar verdigim en dogru karar buraya gelmek oldu.
HosbuldukBana niye bildiri geldiki konu hakkinda yorummu yapmisimki hic hatirlamiyorum yada belcikada yasadigim icinmi
Bu arada hosgeldiniz :)
Nereye yerlestiniz ben brukselde yasiyorum
Sağolun, ben çok hırslı biriyim...Esim parmagini dahi oynatmadi geliş surecinde.Buradaki isinide ben bulmustum.3 yıldır tum yük üzerimde , yeni gelen orta sınıf insanlar icin başarmak ve herseyi rayina oturtmak çok zor.Ben şuan stres sebebi ile psikolojik destek aliyorumYaa çok sevindimcesur istikrarlı kadınları çok severim herşey gönlünüzce olsun
Eski yorumlari okuyup yaşadıklarim gozümde canlandi.Nekadarda hakliymissiniz.Burada kimsemiz yok , yardimci olacak kimsemiz yoktu.Bendeki deli cesareti ile daha once hic gitmedigim bile bir ulkeye geldik.Orta ingilizce ile ilk aylar islerimi gordum.Ama nekadar zorlandim ve neler yasadim ben bilirim.Canım sen ilk kez mi gideceksin Belçika'ya dil biliyor musun tanıdıkların çevre varmı. Evet yabancı ülkede üç dört ayda düzenini kurarsın dış ülke ailenle vakit geçirmek geçim sıkıntısı çekmemek acısından ii kafan rahat herşeyden önce gerisi gelir ama yardımcı olacak birileri lazım ilk etapta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?