Yurtdışına temelli taşınmak..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sakin oluuuuuuunnnnnn, ban yiyeceksiniz.
Boşveer, forumda herkes fikrini söylüyor işte.
Takılmayın neden takılıyorsunuz ki?

Konu sahibi, bu ülkeden kaçtığımı her defasında söylüyorum.
Tanrı' ya şükürler olsun dünyanın en güzel ülkesinde yaşama fırsatına sahip olduğum için.
Yaşasın özgürlük, yaşasın kadınlar, yaşasın eşitlik, yaşasın şort giymek, yaşasın sevişmek, ya da istediğin dini özgürce yaşamak tabi.
Sen ocusun sen bucusun demeden bir hayat sürmek, ahhhhh huzuuur resmen.
Sana da öneririm.

Size ne arkadaşım, ben oturup sizinle örtünün felsefesini yapmak zorunda değilim... Ben örtünmek istiyorum, ve bunu istediğim şekilde yapmak istiyorum.... Kimseye de bir zararım yok, eee daha ne, ikna odalarında mi görev yaptınız.... Size ne. Bu benim kimliğim, bir parçam, kişiliğimi bütünleyen bir şey, ister begenin ister beğenmeyin, karışamazsiniz, hümanist bir insansaniz karışamazsiniz, insan haklarına saygiliysaniz karışamazsiniz.. bu kadar net...
Anlayin artık, başörtülü olmak en az açık olmak kadar normal, tarihinden başlayıp anlatacak değiliz burda, başörtülü olan kadın sürekli kendini bir başkasına açıklamak zorunda değil... Niye ortunuyorsun, sen niye ortunmuyorsan o yüzden... Açıklaması yok, ben de saklı, anlıyor musunuz.

Ben almanyadayim ve burada hayat söndü eskilerin anlatdigi o hayat burada yok artik. Her sene kac tane türk ailesi türkiye ye geri dönüyor. Belcika nasil bilmiyorum ama orasi da öyle dir diye düsünüyorum. Tabi paran varsa heryerde yasarsin dil de sorun olmaz illaki ögrenilir. Oraya gidip yeni bir hayat kurmak büyük cesaret.

Benim esimde türkiye ye yerlesmek istiyor aslinda bende düsünebilirim ama cocugum var korkularim var illaki birsey olacaksa burada da olur ama türk haberlerini seyredince icim karariyor resmen aylarca haber acmiyorum.

Belçika ,ilk başta evet herşey güzel gibi görünüyor ama, acayip bir sıkıcılık var sanki.
Benim bir süre sonra ruhum daralmıştı, boğmuştu , melankolik bir havası var ki benim ruhuma hiç iyi gelmemişti.
Ben brükselde kalmıştım, yıllar önce şu an ki durum nasıl bilmiyorum.
Ben hiç bir sorun yaşamadım, günlük yaşamda.

Sizin durumunuz farklı tabii, evladınızın geleceği için deneyebilirsiniz.

Valla panpa bence o tüm kıtada var, ülkeye özgü değil :) Avrupa'daki hayat bayık bence de

Bazı arkadaşlar Avrupa' da yaşayan Türkler' e karşı ırkıçılığın arttığını ve ön yargının olduğunu söylemiş.
Çok haklılar. Avrupa' da yaşayan Türkler' in birçoğuna benim de ön yargım var. Hala medeniyeti 70 yıl geriden takip ediyoruz.
Adamların bize Suriyeli muamelesi yapması ve bizi istememesi çok normal değil mi? Tabi bu herkes için geçerli değil, Almanya' da yaşayan bir Şeriblasım olursanııız, size ön yargılı olmam. :))
Avrupa' da yaşanmaz bence. Sadece Türk nüfusunun az olduğu değil, insan nüfusunun hayvan nüfusundan daha az olduğu bir yer seçtim kendime.

Avrupa' da yaşayan çok Türk arkadaşım var. Benim arkadaşlarım ırkçılığa uğramadığını söylüyor. Çünkü tamamen adapte olmuşlar. Belki sen de deneyebilirsin?
Ya da bırak Avrupa' yı. Kuzey Avrupa dışında hiçbir yerde yaşanmaz.

kamudayken hem de sevdıgınin pesınden gıtme meselesı olmadan..vayy bee...Ben ne cahıllik etmiişim.Etrafım işini bırakma deyişine aldanmısım.Burayı ısımı cok sevıyor gıbı.. Millet tek basına gıdıyor baksana..Olmadı ayrılırsam bile orda yasayabilirmişim demek... Vaybe neden boyle konular onceden yoktu ki...
Keske yine oralardan birı cıksa ..Ah ah..Ozaman sorun olarak goruyordum bunu.

Merhaba,

Biz 5 sene önce Almanya`ya yerlestik esimle beraber. Cok mutluyuz, cok huzurluyuz. Iyi ki de gelmisiz. Ben simdiye kadar bariz bir irkcilikla karsilasmadim. Belki iclerinde varsa da bana yansitan olmadi. Genelde kibar ve saygililar. Türkiyedeyken daha fazla rahatsiz edici hareketle ve saygisizlikla karsilasiyordum. Biz de onlara karsi saygiliyiz. Kurallari varsa uyuyoruz.

Ama biz ikimiz de istedik gelmeyi. Buraya gelen türkler arasinda gözlemlerim su sekilde; eger bir taraf istemeden gelmisse burada mutsuz oluyor. Istemeden gelip "aa burasi iyimis" demiyorlar yani, o önyargi hep devam ediyor. Bu da bence evlilige huzursuzluk olarak yansir. Sevmedigin yerde yasamak, dilini ögrenmek zorunda kalmak iskence gibi bir sey. Burayi sevmek biraz karakter meselesi. Bazi insanlar türkiye sartlarini seviyorlar, oradaki yasama alisiklar. Onlara burasi cok bunaltici geliyor. Bazi insanlara ise tam tersi türkiyedeki kaotik ortam, asiri samimiyet bunaltici gelirken buradaki sakinlik ve mesafe iyi geliyor. Dedigim gibi kisinin karakteri ile alakali. Türkiyedeki gibi yasayayim derse buraya adapte olamaz, cok mutsuz olur.

Konu sahibesi sizden özür diliyorum ama konunuzu kapatmak zorunda kaldım çünkü maalesef bazı yorum yapanlar sağolsunlar konuyu saptırmışlar.

Hanımlar,
niye insanların çarşafına, inancına, şortuna, minisine, şort veya çarşaf giyince ki uğradığı şiddete kılıf arıyorsunuz?
Şiddeti kınıyorsunuz ama silahla öldürülen bir kadın yaşadığı ülkenin yasaklarına uyacak diyorsunuz, uymuyorsa vurulsun yani, mini giymişse tecavüz edilsin, şort giymişse tekmelensin.
İnançlıysa aşağılansın, inançsızsa öldürülsün.
Bu nasıl bir ayrımcılıktır, demokrasiyi savunurken bu nasıl antidemokratik düşüncelerdir?

Merhaba. Yerleştiniz mi acaba Belçıka'ya?
Merhaba,
Tam 3 yildir buradayiz, gelince hemen hamile kalip 2.yi dogurdum:). Ev aldik , ben dili ogrendim ama esim is konusunda biraz basarisiz.Genel olarak hayatimda bu yasima kadar verdigim en dogru karar buraya gelmek oldu.

Merhaba,
Tam 3 yildir buradayiz, gelince hemen hamile kalip 2.yi dogurdum:). Ev aldik , ben dili ogrendim ama esim is konusunda biraz basarisiz.Genel olarak hayatimda bu yasima kadar verdigim en dogru karar buraya gelmek oldu.
Bana niye bildiri geldiki konu hakkinda yorummu yapmisimki hic hatirlamiyorum yada belcikada yasadigim icinmi
Bu arada hosgeldiniz :)
Nereye yerlestiniz ben brukselde yasiyorum

Aslinda Belcikaya gelse boyle dusunmez emin olun (ben belcikada yasiyorum)
Ama esinizi cok iyi anlayabiliyorum, bir Turk vatandasi olarak kendi vatanima ulkeme yerlesemeyede ben cesaret edemiyorum dusunun artik
Ahanda buldum yorumumu

Merhaba,
Yaa çok sevindim cesur istikrarlı kadınları çok severim herşey gönlünüzce olsun

Bana niye bildiri geldiki konu hakkinda yorummu yapmisimki hic hatirlamiyorum yada belcikada yasadigim icinmi
Bu arada hosgeldiniz :)
Nereye yerlestiniz ben brukselde yasiyorum
Hosbulduk, biz Antwerpendeyiz. Konum hortlamıs , beni 3 yıl önceye...önceki hayatıma götürdü.Siz nezamandir buradasiniz ve mutlumusunuz genel olarak?

Yaa çok sevindim cesur istikrarlı kadınları çok severim herşey gönlünüzce olsun
Sağolun, ben çok hırslı biriyim...Esim parmagini dahi oynatmadi geliş surecinde.Buradaki isinide ben bulmustum.3 yıldır tum yük üzerimde , yeni gelen orta sınıf insanlar icin başarmak ve herseyi rayina oturtmak çok zor.Ben şuan stres sebebi ile psikolojik destek aliyorum.

Eski yorumlari okuyup yaşadıklarim gozümde canlandi.Nekadarda hakliymissiniz.Burada kimsemiz yok , yardimci olacak kimsemiz yoktu.Bendeki deli cesareti ile daha once hic gitmedigim bile bir ulkeye geldik.Orta ingilizce ile ilk aylar islerimi gordum.Ama nekadar zorlandim ve neler yasadim ben bilirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…