Yazdıklarınızın tamamını ben de düşünüyorum ve kızım için en azından göze alabilirim.Bu yazdığınız sıkıntıları sizin Türkiyeden Almanyaya göç eden dedeniz veya babanız da çekmiştir ama siz rahat ediyorsunuzdur.Arkadaslar karmasik duygular ile okudum.. Ben saniyordumki.. Yurtdisi özlemi seksenli yillarda kaldi.. Ama 90% yurtdisina giderim diyor.. Ben almanya icin konusabilirim sadece.. Senenin 9 ayi soguk (nankörlük etmeyim, iki senedir güzel yazi var) insanlari saygili diyorsunuz.. Almanlarin büyük bir kismi yabancilara karsi.. Fakat bunu acik acik dile getiremeyen de bir o kadar cok.. Ev is muracaatinda yabanci oldugunu anliyorsun.. Yüzüne gülümseyerek bir baskasini tercih ettik dediginde.. Biliyorsunki yabancisin, ve o yüzden tercih edilmedin..
Surda iki senedir suriyeli mülteciler almanya ya Akin ettiki.. Yerli yabancilar onlarin sayesinde bir kademe üste ciktilar.. Burda okumus, meslek yapmis ama yinede isi olmayan cok insan var.. Türkiyeden gelip, bir iki sene dil kursuna gideceksin.. Cogu arkadaslar cocuk icin git diyor.. Eger kiziniz okulda herhangi bir haksizliga ugradiginda, onu savunamayacak kadar aciz olursun. Buda insanin zoruna gider.. Kizin cok cabul dili kavrayacak okula baslayacak.. Inan hicbir dersine yardimci olamayacaksin.. Cünkü onun kadar almanca bildiginde, o okulu bitirmis olacak.. Ha ac kalmazsiniz issiz olsaniz bile, devlet bakiyor.. Fakat ölmek icin cok fazla para, yasamak icinde cok az bi para.. Herkesin fikrine saygim sonsuz.. Ben sadece birde bu bakis acisindan durumu degerlendirmek istedim..
Hangi ülkedesin bilmiyorum ama sizin yaşadığınız ülkede şort giydiği için tekme yiyen kız var mı? Böyle bir olay olsa o ülke ayağa mı kalkar yoksa bizdeki gibi haketmiş mi der? Ülkede eğitimden sorumlu kişiler makyaj yapan kadınları zina ile suçluyor mu? Ülkemizi özlediğiniz için size güzel geliyor ama buralar çok moktan. Yüzü gülen insan yok, herkes patlamaya hazır....:)yurt disinda oldugumdandir belkide fakat o sapiklar heryerde inanin. Bende burda cocuk yetistirmenin cok zor oldugunu dusunuyorum.
Çok haklısınız yeni biriyle tanışınca isimlerden sonra nerelelisin denir trakya desen tuhaf diyarbakır desen buz keser
Yani dil felan bilmiyorsun o yüzden bayagı zorlanırsın Can'ım açık konuşmak gerekirsee dil olmadan zor. Yani akraba dan cok şey beklemiyorum diyorsunuz ama Yen'i bi yere alışmak ayak uydurmak cok zor kendi basınıza bunu yapması zaman alır yasayan biri olarak söylüyorum bunuCanım Belçikaya ilk kez gideceğim.Bir akrabam var ev tutmak için ve işin için yardımı olur ama fazla bir şey beklemiyorum açıkçası.
Evet benim dil problemim yok.. Okulumu meslegimi burda bitirdim.. Cocuklar im burda dogup burda büyüdüler.. Benim cektigim sikintilari ( Anne babanin dil bilmeyisi, veliler toplantisina bu yüzden katilmamalari vs.) benim cocuklarim cekmedi.. Fakat farkli boyutta sorun yasiyorum.. Ben almancayi anadil gibi konustugum icin cocuklarim türkceyi ögrenmede hic gayret göstermediler.. Ne kadar ugrastiysam.. Türkceyi anliyorlar fakat konusmak istemiyorlar..Yazdıklarınızın tamamını ben de düşünüyorum ve kızım için en azından göze alabilirim.Bu yazdığınız sıkıntıları sizin Türkiyeden Almanyaya göç eden dedeniz veya babanız da çekmiştir ama siz rahat ediyorsunuzdur.
Fransadayim sort giydigi icin tekme yiyen duymadim ama basini orttugu icin kafasina 5 defa sikilani duydum 2 gun evvel hemde Pariste avrupanin gobeginde. Suan icin heryer karisik. Hakkimizda hayirlisi olsun. Dileyen diledigi gibi yasasin.Hangi ülkedesin bilmiyorum ama sizin yaşadığınız ülkede şort giydiği için tekme yiyen kız var mı? Böyle bir olay olsa o ülke ayağa mı kalkar yoksa bizdeki gibi haketmiş mi der? Ülkede eğitimden sorumlu kişiler makyaj yapan kadınları zina ile suçluyor mu? Ülkemizi özlediğiniz için size güzel geliyor ama buralar çok moktan. Yüzü gülen insan yok, herkes patlamaya hazır....
Fransadayim sort giydigi icin tekme yiyen duymadim ama basini orttugu icin kafasina 5 defa sikilani duydum 2 gun evvel hemde Pariste avrupanin gobeginde. Suan icin heryer karisik. Hakkimizda hayirlisi olsun. Dileyen diledigi gibi yasasin.
Canım Belçikaya ilk kez gideceğim.Bir akrabam var ev tutmak için ve işin için yardımı olur ama fazla bir şey beklemiyorum açıkçası.
Teşekkür ederim mesaj için,belki giderim bulurum ya her şeyin hayırlısı :)Bombshell bence git beni dinleme :) Vallahi billahi insanlarda bir tuhaflık var. Yani aşırı durgunlar ,hiç hayat enerjileri yok yürüyen ceset gibiler, hiç konuşmuyorlar, hayat çok statik. Benim için sıkıcı ama iyi bir Hans bulursan güzel olabilir tabi :)
helal olsun keske bizdede yasaklansaŞiddeti tabi ki meşru göstermez ama Fransa çarşafın toplumsal alanlarda giyilmesini yasakladı, kültüre uymadığı gerekçesiyle. Hem yabancı ülkede yaşayıp hem yasaları çiğneyemezsiniz.
helal olsun keske bizdede yasaklansa
valla ister taslasınlar ister sutlasınlar suna avrupadayım tatildeyiz yeni geldik cennet cennet burası trafık yok insanlar yer tükürmüyo küfür yok insanlar birbirine yol veriyo istersen cıpka gez kimse kimseye bakmıyooBen de aynı şekilde düşünüyorum limoncu ama taşlarlar ikimizi de burda sağ koymazlar
İstediklerini yasaklayabilirler değil mi, peki devrimci iran konusunda da bu kadar hoşgörülü konuşabiliyor musunuz, sözüm ona özgür Avrupa.... Tanrının pis faşistleri, kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayan iki yüzlü özgürlük cigirtkanlari... Aynı şey turkiye de olsa nasıl da mutlu olacaksınız, size ne, kim nasıl giyinirse giyinsin size ne?Şiddeti tabi ki meşru göstermez ama Fransa çarşafın toplumsal alanlarda giyilmesini yasakladı, kültüre uymadığı gerekçesiyle. Hem yabancı ülkede yaşayıp hem yasaları çiğneyemezsiniz.
İstediklerini yasaklayabilirler değil mi, peki devrimci iran konusunda da bu kadar hoşgörülü konuşabiliyor musunuz, sözüm ona özgür Avrupa.... Tanrının pis faşistleri, kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayan iki yüzlü özgürlük cigirtkanlari... Aynı şey turkiye de olsa nasıl da mutlu olacaksınız, size ne, kim nasıl giyinirse giyinsin size ne?
İrandaki zorbalığa da fransadaki zorbalığa da karşıyım... Bunu yapamayan iki yüzlüdur, anarşist ruhludur bu da net.
İstediklerini yasaklayabilirler değil mi, peki devrimci iran konusunda da bu kadar hoşgörülü konuşabiliyor musunuz, sözüm ona özgür Avrupa.... Tanrının pis faşistleri, kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayan iki yüzlü özgürlük cigirtkanlari... Aynı şey turkiye de olsa nasıl da mutlu olacaksınız, size ne, kim nasıl giyinirse giyinsin size ne?
İrandaki zorbalığa da fransadaki zorbalığa da karşıyım... Bunu yapamayan iki yüzlüdur, anarşist ruhludur bu da net.
Özgürlüğün kelime manasindan bîhaber Avrupa çok özgür diye bik bik ediyor...helal olsun keske bizdede yasaklansa
eğer böyle bir şansınız varsa kızınızın en azından eğitim hayatı boyunca gidin. sonra yine dönersiniz ülkemiz kadar güzel bir memleket yok ayrı kalması zor ama kızınız için imkanınız varsa bir süreliğine de olsa gidin.Merhabalar
Bir yıldır kafam çok karışık,benim ve 3,5 yaşında ki kızımın pssaportu var istediğimiz Ab ülkesine gidebiliriz.Eşimin evraklarını yapmadığımız için o şuanda bu haktan yararlanamıyor.
Konu benim temelli olarak Belçikaya yerleşmek istemem ,eşim sıcak bakmıyor .Dil bilmediği yabancı bir ülke ürkütücü geliyormuş.Sizlerin yorumlarıni bekliyorum siz olsanız nasıl düşünürdünüz?
ne oldu zoruna mı gitti ....Özgürlüğün kelime manasindan bîhaber Avrupa çok özgür diye bik bik ediyor...
Zihin fukarasi özgürlük her turlu goruse ve giyimedir.. hem sortlu olan rahatça gezecek hem çarşaflisi... nalıncı keseri gibi kendine yontma...özgürlükten medeniyetten anladığın yok gelmiş buraya ahkam keser.... İçinizde bir diktatör, bir faşist var aman da Avrupa nasıl demokratik diye methiyeler düzer... entelektüel birikim deyince kahve içmek aklına gelen kadından ne beklwrsin ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?