• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında Çalışmak vs Türkiye’de Çalışmak

Bir büyüğün ve bu yollardan geçmiş biri olarak yurt dışına gitmeyi öneririm, geçmişte gitme imkanım oldu fakat çeşitli nedenlerden dolayı gidemedim. Kariyerin, vizyonun daha farklı boyutta olur. Aile kısmını çok düşünme derim. Onlar için de senin yaşadığın yer ayrı bir kapı, yaşam alaını olabilir ileride. Sen de arada Türkiye ye gelirsin.

ben is acisindan yurtdisi derim.
kendim zaten yurtdisindayim- trye biletler baya ucuz. yani senelik tatilini güzel kullanirsan her ay ucabilirsin ailenin yanina. ben senelik tatilimi her 3 aya bölüyorum. yasal tatillerle beraber senede 40 gün ücretli tatilim oluyor- haftasonlarida eklenince baya baya istedigim yere ucabiliyorum

Önceki konunuzda banlanma nedeniniz sevgili ya da koca bulanlara fingirdek yakistirmanizdi. Madem bu kadar kendi insaninizdan dertlisin gidin yurtdisina ailenizi de zamanla alin yaniniza onlari da kurtarin madem oyle buradan hem siz kurtulun hem bu ulke insanini bu derece sevmeyen yabanci hayrani olan birinden kurtulsun.
Yabancı hayranı mı ? Fesat insanları sevmiyorum dedim nasıl çarpıttınız olayı, sanırım sizde bu grup içerisindesiniz. İmkan olursa cidden yüzyüze görüşmek isterim.

ben is acisindan yurtdisi derim.
kendim zaten yurtdisindayim- trye biletler baya ucuz. yani senelik tatilini güzel kullanirsan her ay ucabilirsin ailenin yanina. ben senelik tatilimi her 3 aya bölüyorum. yasal tatillerle beraber senede 40 gün ücretli tatilim oluyor- haftasonlarida eklenince baya baya istedigim yere ucabiliyorum
Ooo 40 gün mü ?? Ben haftaya görüşmeye çağrıldım bir yerden ama koşullar ne henüz bilmiyorum, ilk aşamayı geçersem bakalım herhalde söylerler, iş ortamınız nasıl ?

benım bir kızım var rabbim bagışlasın inşallahhhh :dua:
hayalım yurtdusunda eğitim alması çok iyi yabancı dil konuşması
ama inan hayal edince bile ağlıyorum yüreğime fil oturuyor ve daha çocuk 10 yaşında :oops:
ama genede gidip en iyi eğitimi alamasını hayal ediyorum .
bu ömür hayat senın
En hayırlısı olsun valla onun için .

Valla bende öyle hoşlanma meselesi değil de, ne bileyim kızların habire sen aradın ben aradım hesabı yapmasından, sürekli bi yarış halinde olmalarından, gösterdiğim ilgi ve dostluğun bana gösterilmemesinden, anlamsızca araya mesafe koymalarından, hasetliklerinden , tezdüzeliklerinden ( son zamanlarda en çok bu canımı sıkıyor) , sıkıcı ve belli kalıpların dışına çıkamamalarından.

Aktivite olarak kafe kafe dolaşmaktan başka bi anlayışları olmamalarından , erkeklerinse tüm bunlar artı onlara yakın davranıldığında kendilerine aşık olduğumu zannetmelerinden :olamaz: gına geldi. Kaç çevre değiştirdim, şehir değiştirdim yok bitmiyor anam. Şimdiye kadar muhafazakar şehirlerde bulundum bi de daha serbest olan İstanbul İzmir gibi yerleri denicem . Yok olmadı yallah yurtdışına.:ruh:

Valla bıktım artık zamanım , gençliğim tükeniyor gibi hissediyorum .:KK17:
Uzun oldu biraz pardon :oops:
Aynı duyguları paylaşıyorum da bu kızlara haset ve fesat deyince millet hemen bana saldırıyor :D Benim iş ortamımda bunlardan hiç yok, ama sosyal ortamda çok bol... Çok iyi karakterde 2 erkekle aramı daha hoşlanma aşamasında bozdular bende illallah dedim biri üniversitede oldu diğeri de ilk iş yerinde

Önceki konunuzda banlanma nedeniniz sevgili ya da koca bulanlara fingirdek yakistirmanizdi. Madem bu kadar kendi insaninizdan dertlisin gidin yurtdisina ailenizi de zamanla alin yaniniza onlari da kurtarin madem oyle buradan hem siz kurtulun hem bu ulke insanini bu derece sevmeyen yabanci hayrani olan birinden kurtulsun.
AA sizle birde yabancılarla da arkadaşlık yapmanızı öneririm- olacağınız varsa işiniz ne bilmiyorum, burada genelde işsiz güçsüz tayfa saldırıyor ve kompleks yapıyor da,( harbiden işsiz güçsüz olanlardan bahşediyorum tabiki de :D iş yerinde bir sürü başarılı sağlam kadın var onlardan böyle tavırlar görmedim nedense ;)

Arkadaşlar merhaba, ya ben yurtdışında çalışmakla Türkiye’de kalmak arasında gelip gidiyorum. En büyük nedende ailem. Yani inanılmaz iyi bir iletişimimiz var ve anne babamla zaman geçirmekten çok mutluyum. Ammavelakin, kariyer anlamında yurtdışı çok verimli olur diye de düşünüyorum. Birde ortam açısından. Türkiye’de çok fazla çirkef insana denk geliyorum ve hepsi de şirinlik muskası görünüyor, eğitim için yurtdışında bulunmuştum bir tane bile böyle tipe ne stajda ne okulda denk gelmemiştim, bu insanları bizim ülkeye toplamışlar sanırım :KK70: Ama aile deyince akan sular duruyor. Yani uzun süre onlarsız kalmak istemem, evde kendimi çok sevgi dolu ve huzurlu hissediyorum artı annemlerle çok güzel zaman geçiriyoruz. İş yerimden de memnunum ama bir adım öteye gidiyor mu kariyerim ondan emin değilim, iş arkadaşlarımda bu dediğim çirkef, art niyetli tiplerden değil, ama dediğim gibi sosyal ortamlarda çok denk geliyorum, ve oldukça sıkıldım bunlardan. Yurtdışında özellikle İrlanda/İngiltere’de yazılım alanında çalışanlardan fikir bekliyorum. Memnun musunuz ? Ne kadar sürede bir Türkiye’ye geliyorsunuz ?

bence içinde kalmamalı deneyip görmelisin sonra neden gitmedim diye pişman olma zaten yapamazsan evin burada..ben denedim içimde kalmadı ama yapamadımda şimdi türkiyede ve allaha şükür keşkesiz mutluyum :)

Ooo 40 gün mü ?? Ben haftaya görüşmeye çağrıldım bir yerden ama koşullar ne henüz bilmiyorum, ilk aşamayı geçersem bakalım herhalde söylerler, iş ortamınız nasıl ?

ingilterede 28+8 gün yasal tatil hakkin var. bunun icine cumartesi (IT bölümü) ve pazar dahil degil.
net olarak türkcesini bilimiyorum ama köprü günleri kullanirsan 60 güne denk gelir.
mesela almanyada 3.10. yasal tatil- cuma gününü isten izin alirsan 1 günlük hakkinla 4 gün cikartiyorsun. ben genelde hep böyle yapiyorum. noel icin 6 gün izin aldim ama 17 gün evde kaldim :)

Aynı duyguları paylaşıyorum da bu kızlara haset ve fesat deyince millet hemen bana saldırıyor :KK70: Benim iş ortamımda bunlardan hiç yok, ama sosyal ortamda çok bol... Çok iyi karakterde 2 erkekle aramı daha hoşlanma aşamasında bozdular bende illallah dedim biri üniversitede oldu diğeri de ilk iş yerinde

Yani ben elimde olsa yurtdışında doğum büyümek isterdim. Yine Türk yine müslüman olayım ama orda büyüseymişim keşke. Sosyal ve mesleki açıdan çok farklı bir noktada olabilirdim. Türkiye'de ilişki kurmak çok zor ama bi o kadar çabuk laçkalaşabiliyor . Anlam veremiyorum.

Fesatlar anacım Fesatlar sana yok öyle bişey yağğğğ diye saldıranlar daha bi fesat hele. :KK37:

Yabancı hayranı mı ? Fesat insanları sevmiyorum dedim nasıl çarpıttınız olayı, sanırım sizde bu grup içerisindesiniz. İmkan olursa cidden yüzyüze görüşmek isterim.
Yuzyuze gorusmek niye ki?

Ben kimseye sert yazmam ama sizi gecen konunuzda anladik.

Sizi bu kadar hirslandiran koca ya da sevgili bulamamis olmaniz bu ulkede.

Cunku siz kendinizi cok egitimli, yurtdisi deneyimli , soyle yazilimci, boyle bilgisayarci olarak gordugunuz ve sanki bu ozelliklere tum erkekler atlamaliymis sandiginiz ama hicbir erkegin de ilgisini cekip bi kahve icmeyi bile basaramadiginiz icin insanimiza hirslisiniz.

Gecen konunuzda surekli arkadaslarinizin size birini bulmalari gerektiginden bahsettiniz ama onlar sizi tanidiklarindan muhtemelen bu copcatanliltan uzak duruyorlar o zaman da haris, fesat, kiskanc oluyorlar size gore.

Sevgilisi olan koca bulan kadinlara acayip kizgin ve hirslisiniz. Gecen konunuzda icinizdeki tum kotulugu dokmustunuz. Yok findirdeklermis falan filan aklimda tutmadim isteyen baksin.

Insanin once ici temiz olacak.

Baskasina b.k atmak kolay.

Sizi gecen konuda basta anladigimi soylemistim, benzer durumdayiz demistim ama yazdiklarinizi okudukca hayir anlamiyorum, anlamak da istemiyorum.

Sizin arzu ettiklerinize baskalari kavustu diye onlari kucumseme, hakaret etme, degersiz gosterme hakkiniz yok. Biz de buna alet olarak sizi rahatlatmadigimiz icin banlanmistiniz.

Bence bi daha yazismamiza da gerek yok. Cunku cidden bu yaklasimdan cok rahatsiz oluyorum ulasamayacagi cigere mındar diyen kediler beni cirmalamasin ben de onlara tas atmayayim, uzak durmak en iyisi.

Burdaki çocuklar hesabı kime kitleyecek lütfen yurtiçi tabiki :KK70:
Valla dışardaki ülkelerde daha iyi imkanlar varsa kendini düşün önce derim bunu o melbourne giderken bindiğim uçaklardada duymuş olmalısın oksijen maskeni önce kendine bi tak gerisini sonra düşün,sen nerde daha mutluysa orayı seç.

ingilterede 28+8 gün yasal tatil hakkin var. bunun icine cumartesi (IT bölümü) ve pazar dahil degil.
net olarak türkcesini bilimiyorum ama köprü günleri kullanirsan 60 güne denk gelir.
mesela almanyada 3.10. yasal tatil- cuma gününü isten izin alirsan 1 günlük hakkinla 4 gün cikartiyorsun. ben genelde hep böyle yapiyorum. noel icin 6 gün izin aldim ama 17 gün evde kaldim :)
Oo Harika !

Yani ben elimde olsa yurtdışında doğum büyümek isterdim. Yine Türk yine müslüman olayım ama orda büyüseymişim keşke. Sosyal ve mesleki açıdan çok farklı bir noktada olabilirdim. Türkiye'de ilişki kurmak çok zor ama bi o kadar çabuk laçkalaşabiliyor . Anlam veremiyorum.

Fesatlar anacım Fesatlar sana yok öyle bişey yağğğğ diye saldıranlar daha bi fesat hele. :KK37:
Yıldızlı yorum valla :D Annemle babama açık açık ben çaylaklık dönemlerinde benle ilgilenen adamlara nasıl yaklaşacağımı bilemedim, kadınlarda faydalandı bundan diyorum da anlatamadım.

Ya herkes Türkiyeden gitmek istiyor, benim görümcem de seneye Türkiye e yerleşmeye karar verdi :KK64:ben yurtdisinda yaşıyorum. Burda bile yurtdisinda tecrübe edinmenin önemini vurgulayip duruyorlar. Bence bir süreliğine deneyin. Mutsuz olsanız yine dönersiniz. Kariyer ve tecrübe açısından öneririm

Burdaki çocuklar hesabı kime kitleyecek lütfen yurtiçi tabiki :KK70:
Valla dışardaki ülkelerde daha iyi imkanlar varsa kendini düşün önce derim bunu o melbourne giderken bindiğim uçaklardada duymuş olmalısın oksijen maskeni önce kendine bi tak gerisini sonra düşün,sen nerde daha mutluysa orayı seç.
Ahah ablacım ya :D Türklerden hesap yiyen bir ben varım sanırım sitede. Bir site var ya soru cevap oraya da yazdım cüzdanınıza hızlı götürmeyecektiniz elinizi demişler .

AA sizle birde yabancılarla da arkadaşlık yapmanızı öneririm- olacağınız varsa işiniz ne bilmiyorum, burada genelde işsiz güçsüz tayfa saldırıyor ve kompleks yapıyor da,( harbiden işsiz güçsüz olanlardan bahşediyorum tabiki de :KK70: iş yerinde bir sürü başarılı sağlam kadın var onlardan böyle tavırlar görmedim nedense :KK66:
Bakin baş etme yonteminiz bu. Karsinizdakini kucumsemek. B.k atmak. Tarziniz bu sizin.

Benim yabancilarla arkadaslik etmedigim yargisina nerden vardiniz bi tek siz mi yabanci taniyorsunuz. Ben yabanci nüfusun cok yogun oldugu biryerde yasiyorun.

Ayrica issiz gucsuz diye hor gormeye calisiyorsunuz ama bakin siz daha ne yapacaginiza bile karar verememisken ben yapacagimi bildigim icin o sureci bekliyorum.

Yani neymis insanlari kucumseyerek kendinizi yukseltemezsiniz. Sadece icinizdekini ortaya dokersiniz. Hani cok yakindiginiz fesatlik var ya hah bakin takke düstü kel göründü.

Lutfen yazmayin artik. Egonuzu benim uzerimden tatmin etmenize izin vermeyecegimi anlamis olmalisiniz.

Ahah ablacım ya :KK70: Türklerden hesap yiyen bir ben varım sanırım sitede. Bir site var ya soru cevap oraya da yazdım cüzdanınıza hızlı götürmeyecektiniz elinizi demişler .
E ben sana yazmıştım zaten batının en hızlı cüzdan çeken kızı diye :)

Back
X