Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

İlginç geldi bana. Sonuçta bu yöntem sperm kalitesi ile alakalı değil mi? Opu günü sperm kalitesini nasıl bilecekler ki.. ama ne olursa olsun bu tedavi sonrasında kızına kavuşacaksın önemli olan bu.
Ilk tedavide çok tecrubesizdik ve doktorda bizi düzgün yönlendirmedi eşimin 1 yıl önceki sperm testinden yola çıktı ve yenisini hiç yapmadı. Opu günü benim yumurtalar toplandıktan sonra eşimi çağırdı o zaman söylemiş sperm kalitesi hızı falan çok düşük Icsi yapmamız lazım ama kendiniz ödeyeceksiniz diğer türlü döllenme olmayabilir eşimde kabul etmişti. Zaten iki embriyo tek kaldı onlarında kalitesi iyi değildi. O yüzden o kliniği değiştirdik bu defa gereken bütün testler yapıldı. Bu kliniken de doktorumdan da çok memnun kaldım.

Sanırım her durumun bir duygusu var ve hepsini ayrı ayrı özleyeniliyor bir anne. Ben henüz çok başındayım, daha hiç bir şey hissetmiyorum. İleride bakalım neler olacak :)
Ilk.zamanlar insan inanamıyor ben gidip ultrasonda gördüğümde tamam artık hamileyim ben diyordum çünkü insan rüyaymış gibi hisediyor inanamıyor karnin çıktıkça hareketlerini hisedince o zaman çok güzel bi bağ oluşuyor.

Evet sen bir önceki tedavide klinikten memnun olmadığını söylüyordun zAten. Bir sene önceki test ile tüp bebeğe başlamaları da zaten iyi mi kötü mü olduklarını gösteriyor bence :)

Yumurtalar daha toplanmamissa nsl değiştiremiyor ki çok saçma. Parasıyla her şey sonuçta. Bana göre icsi yapılmıyorsa cidden ne anladm ki. Diğer türlü biraz riskli şansa bırakmak olur.

Evet sen bir önceki tedavide klinikten memnun olmadığını söylüyordun zAten. Bir sene önceki test ile tüp bebeğe başlamaları da zaten iyi mi kötü mü olduklarını gösteriyor bence :)
Aynen .Hiç bi test yapılmadı ikimize de sadece hormon testi yaptı o kadar.

Ben de sık sık, tamam hamilelik öğrendik sevindik ama hayatın geri kalanı aynı, hiç bir şey hissetmiyorum diyorum :)

Yumurtalar daha toplanmamissa nsl değiştiremiyor ki çok saçma. Parasıyla her şey sonuçta. Bana göre icsi yapılmıyorsa cidden ne anladm ki. Diğer türlü biraz riskli şansa bırakmak olur.
Yumurtalar daha toplanmamış ama sanırım işlem başladıktan sonra dönemeyiz demişler çünkü bu durumda henüz karar değiştirilebilir.
Icsi sanırım sperm kalitesi kötü olan durumlarda yapılıyor diğer türlü.de sonuç alan çok var .biraz da maliyetli bi işlem bildiğim kadarıyla çünkü biz ilk tedavide 4 bin euro ödemiştik sigorta onu ödemedi.

Ben de sık sık, tamam hamilelik öğrendik sevindik ama hayatın geri kalanı aynı, hiç bir şey hissetmiyorum diyorum :)
Aynen bisey değişmiyor ama şimdilik :) ilerde belirtiler başlayınca biraz farklı olabilir ama umarım kolay geçirirsin bulantin falan olmaz.

Benim bildiğim türkiye de zaten direk icsi yapılıyor garanti olsun diye. Tr de böyle bi maliyet farkı yok diye biliyorum. Merak ettim bilgisi olan varsa yazsn.

Benim bildiğim türkiye de zaten direk icsi yapılıyor garanti olsun diye. Tr de böyle bi maliyet farkı yok diye biliyorum. Merak ettim bilgisi olan varsa yazsn.
Burda malesef hepsi ayrı ayrı ucretlendiriliyor yumurtaları bile 5. Güne bekletmek ekstra ücret. Turkiyede bi fiyat söylüyorlar ve hepsi için de burda işlem bittikten sonra fatura yolluyorlar .

Burda malesef hepsi ayrı ayrı ucretlendiriliyor yumurtaları bile 5. Güne bekletmek ekstra ücret. Turkiyede bi fiyat söylüyorlar ve hepsi için de burda işlem bittikten sonra fatura yolluyorlar .
Imci yöntemi için ekstra fiyat söyleniyor da icsi için hiç duymadm. Evet tr de paket gibi bi sey. Orda öyle olmasının sebebi acaba nerdeyse çoğu şeyi sigorta karşıladığı için mi ki?

Aynen canim. Kizlarla acaba dollenme olmazsa IVF'le ICSI'ya donebilirmiyiz diye konusmustuk olmuyormus cunku bekletmeleri gerekiyor 1 gun dedigin gibi. Bana basindan beri decapeptyl verdiler sandim o catlamayi onluyor. Baska bir ilac yok verdikleri. Sen nasilsin? Belirtiler basladimi?

Icsi bizde hiç gündeme gelmedi.. spermiyograma göre karar veriliyor sanırım. Ama spermiyograma göre de gerekliyse sigorta ödemeli gibi geliyor bana. Sonuçta keyfi değil tıbbi zorunluluk bir yerde

Yumurta toplandı mi toplanmadı mi hala anlamadm. Toplandiysa işleme alındıysa olmaz tabu. Ama yumurta toplama ve sperm alma hemen hemen aynı an da oluyor .

Amin insallah canim. Hepimizin emeklerinin karsiligini alalim. Evet canim daha toplanmadi. Cuma gunu karar verecekler hangi gun toplanacagina. Canim yaklastikca dogum demek ki agrilar artiyor. Insallah as kaldi saglikla bebegini kucagina aldigin zaman bu acilarin hic bir onemi kalmayacak.

Aynen bisey değişmiyor ama şimdilik :) ilerde belirtiler başlayınca biraz farklı olabilir ama umarım kolay geçirirsin bulantin falan olmaz.
Anneme çekersem rahat geçiririm. Ne şikayet, ne koku hassasiyeti ne de aşerme olmuş, sadece elma çekiyormuş canı :)

Türkiye’de zAten sen ödediğin için kalem kalem ücretleri bilmiyor olabiliriz. Paket fiyat veriyorlar ya, opu, transfer, ilaçlar, dondurma gibi...

Bu konuda Belçika daha iyi galiba.. beşinci güne gitmesine de dondurulmasına da para ödemedik. 5 sene dondurma ücretsiz.. ortalama tedavi başına da 300 eur ödedik.ama biz de embriyolog ile görüşmedik hiç. Opu dan sonra gelmedi ve hatching soramadık. Sadece telefonda konuşuyorduk kaçıncı gün embriyosu transfer edilecek diye o kadar.

Türkiye’de zAten sen ödediğin için kalem kalem ücretleri bilmiyor olabiliriz. Paket fiyat veriyorlar ya, opu, transfer, ilaçlar, dondurma gibi...
Tr de dondurma işlemi için sonra dan kalan olursa konuşuluyor.onun parası hemen verilmiyor sanırsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…