- 28 Haziran 2018
- 382
- 680
- 53
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #13.901
Cok tesekkür ederim canim gercekten önemli bir noktaya degindin.Selam Merlin,
Bizde bu ay sigorta değişikliği için işlemlerimizi başlattık. Eski sigortamız %50 karşılıyordu şimdiki ise %100 karşılayacak. Bizden de iki test sonucu istendi. Bir tanesini zaten yazın yaptırmıştık. Bir tanesini de o çıkan sonuçtan sonra eşimin doktorunun bizi yönlendirdiği Kinderwunschzentrumda geçen hafta yaptırdık. Onun sonucunu henüz bilmiyoruz yarın ki randevu da öğreneceğiz. Ancak benim bildiğim sigortaların tüp bebeği %100 karşılama koşulları her iki eşin de aynı sigortadan sigortalı olmasına bağlı. Süreci araştırırken baktığım sigorta sayfalarında böyle yazıyordu. Zaman kaybetmeden bir araştır istersen
Rica ederim bazen bilmediğimiz şeyler olabiliyor etrafımızda uyaranda olmayınca zaman kaybediyoruz. Neyseki sen zaten bu konuda yeterince bilgiye sahipmişsin. Umarım sende kısa zamanda başlayabilirsinCok tesekkür ederim canim gercekten önemli bir noktaya degindin.
Ama esimin TKya gecme sansi yok, ben de özele gecmek istemiyorum cok masrafli.
Tüp bebekte yarisini ödeseler raziyim zaten.
Umarim formaliteler cabuk biter de en kisa zamanda baslarsin tüp bebege
Benim esiminde çok çok kötü değildi normal yolla da olabilir dedi doktor ama uzun sürebilir dedi .o yüzden biz beklemek istemedik .bizim sigorta ödedi inşallah sizinkid öder hakkımızda hayırlısı olsun inşallah sende en yakın zamanda kavuşursun bebeğine.Canim doktor aynen senin dedigini dedi bize ama sigorta kesin karsilar demedi. Haftaya ve sonraki hafta esim sperm verecek. Sonuca göre bakacaz artik. Normalde esimin spermleri yavas ama kendi doktoru cocugun olmaz dememis, sayi iyi ve yeterince hareketli var cünkü. Bu arada benim sigortam TK, esiminki Central.
Evet biz ikimiz de aynı sigortada olduğumuz için yüzde yüz karşılıyor bizimkide .Selam Merlin,
Bizde bu ay sigorta değişikliği için işlemlerimizi başlattık. Eski sigortamız %50 karşılıyordu şimdiki ise %100 karşılayacak. Bizden de iki test sonucu istendi. Bir tanesini zaten yazın yaptırmıştık. Bir tanesini de o çıkan sonuçtan sonra eşimin doktorunun bizi yönlendirdiği Kinderwunschzentrumda geçen hafta yaptırdık. Onun sonucunu henüz bilmiyoruz yarın ki randevu da öğreneceğiz. Ancak benim bildiğim sigortaların tüp bebeği %100 karşılama koşulları her iki eşin de aynı sigortadan sigortalı olmasına bağlı. Süreci araştırırken baktığım sigorta sayfalarında böyle yazıyordu. Zaman kaybetmeden bir araştır istersen
Allah yardımcın olsun. Bunlarda geçecek inşallah. Gündüzleri de emmese emmeyi öğretmek gerekiyor diyeceğim ama gündüz emiyormuş o yüzden birşey diyemedim. Bi arkadaşımın bebeği de böyle yapıyordu hemşireler emmeyi öğretti ben ilk defa duymuştum o zaman böyle birşey. Doktoruna danıştın mı acaba neden böyle? Şimdi sana akıl verip sinir bozan da yoktur inşallah gelen giden arasında.kısacık girip çıkıcam, size haber vermek istedim. Yazdıklarınızı okuyamadan yazıyorum. umarım hepiniz iyisinizdir.
Bende herşey çok güzel ama bebeğim geceleri çok huzursuz, ağlıyor. Emmek istiyor emmiyor, göğsümü çıkartıyor ağzından. Gündüzleri öyle bir sorun yok nedense akşam ve özellikle geceleri yapıyor. Memeyi atıyor. Sonra da ağlıyor. Sağıp süt veriyorum ama pompayı sadece geceleri kullanıyorum.
göğüslerim yara oldu, çok acıyor. Bazen motivasyonum gidiyor emzirmek istemiyorum ama pes etmiyorum.
Gündüzleri sakin bir bebek ama hava kararınca birşeyler oluyor. Dün akşam 3 saat memede kaldı uyudu uyandı emdi. Uyuyunca yerine yatmak istemedi. Ben de kıcağımda tuttum ama 3 saat sonra yine ağlamaya başladı. Ben de artık sırtım ve göğsüm acıdığı için onu orda tutamadım.
dün gece de enerjim bitti uyuyakaldım. Eşim sabaha kadar ilgilendi sağolsun.
annemle babam da yanımdalar ama babam anlayışsız bir tip, olmasa daha iyiydi, neyse gidecek yakında.
durumum böyle kızlar haber vereyim dedim.
Benim esiminde çok çok kötü değildi normal yolla da olabilir dedi doktor ama uzun sürebilir dedi .o yüzden biz beklemek istemedik .bizim sigorta ödedi inşallah sizinkid öder hakkımızda hayırlısı olsun inşallah sende en yakın zamanda kavuşursun bebeğine.
Kızlar selam. Dün sigorta değişikliği için %100 karşılayacak olan sigorta şirketine gittik ve geçiş işlemlerini başlattık. Ancak aklıma takılan birşey oldu. Oradaki bu alanda uzman olan görevli dediki hormon verilip yumurta toplandığında artan yumurtaları dondurmayı karşılamıyoruz. Bu kısmı biliyordum hatta eşime dedim ki neyse parası verelim donduralım olurda birinci tutmazsa ikinci de bi daha iğne hormon vs uğraşmam direkt dondurulmuşlarla deneriz. Ancak bu uzman arkadaş diyorki biz dondurulmuş ile yapılan işlemi karşılamıyoruz. Yani eğer ikinci ve üçüncü şansınızı yine %100 karşılamamız için. Sizin tekrar hormon alıp yumurta toplama işlemine tabi olmanız lazım. Hatta bazı sigortalılar da benim gibi düşünüp dondurulmuşlarla denemek istediklerinde bunun karşılanmayacağını öğrenip dava açan olmuş ama tabi iyice öğrenmemişler koşullarını. Bana çok saçma geldi. Almanya’da olup dondurulmuş ile tekrar deneyen var mı aranızda? Daha ilk denememi bile yapmadım gerçi ama ister istemez merak ediyorum
Allah yardımcın olsun. Bunlarda geçecek inşallah. Gündüzleri de emmese emmeyi öğretmek gerekiyor diyeceğim ama gündüz emiyormuş o yüzden birşey diyemedim. Bi arkadaşımın bebeği de böyle yapıyordu hemşireler emmeyi öğretti ben ilk defa duymuştum o zaman böyle birşey. Doktoruna danıştın mı acaba neden böyle? Şimdi sana akıl verip sinir bozan da yoktur inşallah gelen giden arasında.
Canlarım ağlama gaz ağlaması değil. Emmek istiyor hep. Ebe ile konuştum. Bu dönem çok büyüme gösterdiği bir dönemmiş bebeklerin o yüzden emmeye ihtiyaç duyuyorlarmış. Bir de 3. Hafta ve 3. Ay böyle oluyormuş.Merhaba Kizlar!
Transfer bekleyen herkese boool sanslar diliyorum! Hepinizin isleri yolunda gitsin, Allah tecrubeli, vicdanli doktorlarla karsilastirsin insallah.
DilanBoran cim kac haftadir gelip son durumunu sormak istiyorum, bir turlu giremedim siteye :) Iyisin umarim? Hazirliklar tamam mi? Son 2 hafta kalmis oglunla bulusmaniza, Allah saglikli kolay dogum versin canim.
yelek cim gozunuz aydin, cok sevindim bebegini saglikla kucagina almana. Ilk haftalarda bagirsaklar calismayi ogrendigi icin cocuklarda ozellikle aksam saatlerinde (bebegin derin uykuya gecmek istedigi saatler) gaz sikintilari basliyor. Kolik bebeklerde 3-4. ayda baya hafifliyor. Ebe bulmusmuydun? Sana bu surecte neler yapman gerektigini detaylica gosterebilir, yeni doganlarin cogu boyle, merak etme hic. Sen bol bol dinlen, annen ve esin cocukla ilgilenirken.
Muhtemelen biliyorsundur ama yinede sana nacizane tavsiyem, anne sutu veriyorsan diyet yapman, gaz yapacak besinleri yeme, bebegi her agladiginda emzirme, onceki emzirmeyi hazmedip cikarsin gazini falan sonra yeniden besle. Gaz giderici damla kullaniyorsan eger o bagirsaklari cok sikistiryor. Acik havada bebek arabasiyla bol bol gezdir, arabadaki ufak titresimler gazini atmasina cok yardimci olur, ben yeni doganken gunde 3 defa mutlaka acik havaya cikariyordum. Ebe ile konus, sana masaj tekniklerini gostersin, masaj cok onemli :) . Katilarak aglama krizlerinde (eger aclik aglamasi degilse) elektrip supurgesi, sac kurutma makinesi veya kolik bebekler icin sakinlestirici rusca muzikler var onlari ac. Kolay gelsin canim
S Sese1212 canim negatif haberi okudumBu negatifler olmadan hemen gelmiyor pozitif maalesef... Ne zaman sonraki transferin? Insallah daha fazla bekletmeyecek sizi bebeginiz.
dennisgo canim gecmisini okumaya calistim ama tam olarak anladigimi soyleyemem.... Yine talihsizlik mi oldu? Nasilsin?
Kiyamam ona :) Yesinde buyusun annesi :) Sizede cok kolay gelsin canimCanlarım ağlama gaz ağlaması değil. Emmek istiyor hep. Ebe ile konuştum. Bu dönem çok büyüme gösterdiği bir dönemmiş bebeklerin o yüzden emmeye ihtiyaç duyuyorlarmış. Bir de 3. Hafta ve 3. Ay böyle oluyormuş.
Hoşgeldin canım;Merhaba Kizlar!
Transfer bekleyen herkese boool sanslar diliyorum! Hepinizin isleri yolunda gitsin, Allah tecrubeli, vicdanli doktorlarla karsilastirsin insallah.
DilanBoran cim kac haftadir gelip son durumunu sormak istiyorum, bir turlu giremedim siteye :) Iyisin umarim? Hazirliklar tamam mi? Son 2 hafta kalmis oglunla bulusmaniza, Allah saglikli kolay dogum versin canim.
yelek cim gozunuz aydin, cok sevindim bebegini saglikla kucagina almana. Ilk haftalarda bagirsaklar calismayi ogrendigi icin cocuklarda ozellikle aksam saatlerinde (bebegin derin uykuya gecmek istedigi saatler) gaz sikintilari basliyor. Kolik bebeklerde 3-4. ayda baya hafifliyor. Ebe bulmusmuydun? Sana bu surecte neler yapman gerektigini detaylica gosterebilir, yeni doganlarin cogu boyle, merak etme hic. Sen bol bol dinlen, annen ve esin cocukla ilgilenirken.
Muhtemelen biliyorsundur ama yinede sana nacizane tavsiyem, anne sutu veriyorsan diyet yapman, gaz yapacak besinleri yeme, bebegi her agladiginda emzirme, onceki emzirmeyi hazmedip cikarsin gazini falan sonra yeniden besle. Gaz giderici damla kullaniyorsan eger o bagirsaklari cok sikistiryor. Acik havada bebek arabasiyla bol bol gezdir, arabadaki ufak titresimler gazini atmasina cok yardimci olur, ben yeni doganken gunde 3 defa mutlaka acik havaya cikariyordum. Ebe ile konus, sana masaj tekniklerini gostersin, masaj cok onemli :) . Katilarak aglama krizlerinde (eger aclik aglamasi degilse) elektrip supurgesi, sac kurutma makinesi veya kolik bebekler icin sakinlestirici rusca muzikler var onlari ac. Kolay gelsin canim
S Sese1212 canim negatif haberi okudumBu negatifler olmadan hemen gelmiyor pozitif maalesef... Ne zaman sonraki transferin? Insallah daha fazla bekletmeyecek sizi bebeginiz.
dennisgo canim gecmisini okumaya calistim ama tam olarak anladigimi soyleyemem.... Yine talihsizlik mi oldu? Nasilsin?
sen nasılsın? Seni merak ediyorum.Gozunaydin canim. Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin.ciktiniz mi hastaneden?
Anca okuyabildim, çok seviniyorum senin içinYelek nasılsın geldimi bebişin. İnşallah kolaylıkla sağlıkla gelmistir
New-york iseMerhabalar,
Amerika'da tüp bebek yaptırıp başarılı olan ondan da önemlisi her türlü kontrolü yapan doktor tanıyor musunuz?
Canim Ilk gunler hem anne hem bebek icin zor olur derler zaten. Bu donemin en buyuk zorlugu emme problemiymis. Moralini bozma bebis buyudukce duzene oturacaktir hersey.kısacık girip çıkıcam, size haber vermek istedim. Yazdıklarınızı okuyamadan yazıyorum. umarım hepiniz iyisinizdir.
Bende herşey çok güzel ama bebeğim geceleri çok huzursuz, ağlıyor. Emmek istiyor emmiyor, göğsümü çıkartıyor ağzından. Gündüzleri öyle bir sorun yok nedense akşam ve özellikle geceleri yapıyor. Memeyi atıyor. Sonra da ağlıyor. Sağıp süt veriyorum ama pompayı sadece geceleri kullanıyorum.
göğüslerim yara oldu, çok acıyor. Bazen motivasyonum gidiyor emzirmek istemiyorum ama pes etmiyorum.
Gündüzleri sakin bir bebek ama hava kararınca birşeyler oluyor. Dün akşam 3 saat memede kaldı uyudu uyandı emdi. Uyuyunca yerine yatmak istemedi. Ben de kıcağımda tuttum ama 3 saat sonra yine ağlamaya başladı. Ben de artık sırtım ve göğsüm acıdığı için onu orda tutamadım.
dün gece de enerjim bitti uyuyakaldım. Eşim sabaha kadar ilgilendi sağolsun.
annemle babam da yanımdalar ama babam anlayışsız bir tip, olmasa daha iyiydi, neyse gidecek yakında.
durumum böyle kızlar haber vereyim dedim.
Hosgeldin canim, Ben de seni merak ediyordum Sen nasilsin?Merhaba Kizlar!
Benim dr um New Jersey de cok iyi bir dr. Eger istersen adresini ve telefon numarasini verebilirim.Merhabalar,
Amerika'da tüp bebek yaptırıp başarılı olan ondan da önemlisi her türlü kontrolü yapan doktor tanıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?