- 28 Haziran 2018
- 382
- 680
- 53
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #14.021
Hosgeldin Oyku :)Hoşbuldum, çok teşekkürler:) burada eğer devlet hastanesinde yaptırırsan 4 taneye kadar %100 devlet karşılıyor. Ama özel doktor veya klinikte yaptırırsan kliniğin istediği miktarı kendin veya özel sağlık sigortan karşılıyor. Ama ilaçlar yine %100 devletten.
Benimki özel doktorla ve dondurma vs dahil benden çıkacak miktar sanırım 800 olacak. Açıkcası başka hiç bir klinikten de teklif almadım veya genel fiyatları duymadım girdim bu yola öylece:) hatta özel sağlık sigortam eğer karşılıyorsa daha az bir miktar ödeyeceğiz. Bu ay anlayacağım bakalım yaşayıp.
Daha önce yapılan tahlillerin hiçbirinde böyle birşeye bakılmamış şimdi hepsine baktım. Ayrıca bahsettiğim testin açıklamalar kısmının en başında insulinresistenz HbA1c 5,2 yazıyor onu görmemiştim. Birde kadın Doğum doktorum testinde Glukoza bakılmamış diye üzerine yazıp soru işareti koydu. Değerler arasında glukoz yoktu. Onu da sormamız gerekiyor endokrinoloğa. Şimdi bu 5,2 insülin direnci midir gerçekten? Glukoz değeri olmadan tanı konabiliyor mu?Sana yükleme şeker bakılmış. Orada saatlere bağlı çıkması gereken değerler vardır. Referans değerleri görüyor musun? Değer aralıkları içinde mi bu sonuçlar.
insülin direnci homa-ır diye bir şey. Bazen hesaplıyor tahlillere direk veriyorlar bazen sen iki değeri referans alarak hesaplıyorsun. Formülü; Açlık şekeriX Açlık insülini/405 burada değer 2,5 altı olmalı..
Bende önce insülin direnci bakıldı olduğu için de yükleme şeker yapıldı. Sen bu tahlilden önce rutin istenen tahlillerinde açlık şekeri ve insülinini görüyor musun.
2 tane 5. Gün embriyom var canım. bir tanesi transfer edilecek. Doktorum 2 embriyo transferine karşıydı biliyorsun şeker çıktıktan sonra daha da şiddetle itiraz etmeye başladı. Dediğin gibi hamilelik şekeri çok önemli ve burada çok ciddiye alıyorlar. Türkiye de insülin direnci olanlarda takip buradaki gibi değil. Burada bildiğin şeker hastası muamelesi görüyorsun :)Hamilelikte seker gercekten dikkat edilmesi gereken bir konu. Eski duzenine donmene sevindim canim. Senin kac tane dondurulmus embrion kalmisti?
Zamana hiç takılma canım.. yeter ki sonuç alacağın bir tedavi olsun bir kaç ay erken ya da geç olması fark etmiyor. Beklerken zamanın tadını çıkarmak en iyisi :)Hosgeldin Oyku :)
Fransada devletin %100 ödemesi cok iyiymis. Burda(Almanya) tam tersi, özel sigorta öderse hepsini ödeyecek ve hizmet daha kaliteli olacakmis (!)
Devlet öderse yarisini ödeyecekmis -ki bu da 3000-4000 avroyu bulur gene.
Ben su anda esimin özel sigortasindan cevap gelmesini bekliyorum prosedüre baslamak icin, bu ayi kacirdim malesefYoksa ayni anda baslamis olacaktik :)
Hba1c 3 aylık ortalama şeker değeri. 5,7 ye kadar normal, 6,5 üstü diyabet arası da pre-diyabet oluyor. Sende bu değer 5,2.. yani normal.. belki üst sınıra yakın diye yükleme şeker istemiştir, belki tüp bebek tedavilerinde baktıkları bir şeydir bilemiyorum. Ama 5,2 İnsülin direnci değil. Açlık şekeri bakılmamış zaten sana..Daha önce yapılan tahlillerin hiçbirinde böyle birşeye bakılmamış şimdi hepsine baktım. Ayrıca bahsettiğim testin açıklamalar kısmının en başında insulinresistenz HbA1c 5,2 yazıyor onu görmemiştim. Birde kadın Doğum doktorum testinde Glukoza bakılmamış diye üzerine yazıp soru işareti koydu. Değerler arasında glukoz yoktu. Onu da sormamız gerekiyor endokrinoloğa. Şimdi bu 5,2 insülin direnci midir gerçekten? Glukoz değeri olmadan tanı konabiliyor mu?
Canım test sonucumu sana özelden attım. Umarım anlaşılırdır değerler.Hba1c 3 aylık ortalama şeker değeri. 5,7 ye kadar normal, 6,5 üstü diyabet arası da pre-diyabet oluyor. Sende bu değer 5,2.. yani normal.. belki üst sınıra yakın diye yükleme şeker istemiştir, belki tüp bebek tedavilerinde baktıkları bir şeydir bilemiyorum. Ama 5,2 İnsülin direnci değil. Açlık şekeri bakılmamış zaten sana..
Yükleme şeker yapıldı ya onda değer aralıkları vardır saate göre.. o saatlerdeki değerlerin referans arasında mı?
Sana mesaj attım canım..Canım test sonucumu sana özelden attım. Umarım anlaşılırdır değerler.
Hosgeldin Oyku :)
Fransada devletin %100 ödemesi cok iyiymis. Burda(Almanya) tam tersi, özel sigorta öderse hepsini ödeyecek ve hizmet daha kaliteli olacakmis (!)
Devlet öderse yarisini ödeyecekmis -ki bu da 3000-4000 avroyu bulur gene.
Ben su anda esimin özel sigortasindan cevap gelmesini bekliyorum prosedüre baslamak icin, bu ayi kacirdim malesefYoksa ayni anda baslamis olacaktik :)
Güzel dileklerin için çok teşekkürler:) geçmiş yazışmaları okuduğumda pozitifliğinizle bana epey bir örnek oldunuz, lütfen hep böyle devam edin:) Hepimizin yaşadığı zorluklar bambaşka ama umarım sonunda aynı güzel sonuca ulaşacağızMerhaba
Hoşgeldiniz.. tedavi sürecinde umarım her şey yolunda gider ve burada güzel haberlerinizi de alırız. Yeni yıl yeni umutlar ile başlamış olmalı, bu sene içinde tüm istekler gerçek olur umarım :)
Kesinlikle hepimiz bu tedavinin bir aşamasında güzel haberi alacağız.. bazılarımız daha erken bazılarımız biraz daha çabalayarak olacak ama mutlaka olacak. Hiç şüphem yok :)Güzel dileklerin için çok teşekkürler:) geçmiş yazışmaları okuduğumda pozitifliğinizle bana epey bir örnek oldunuz, lütfen hep böyle devam edin:) Hepimizin yaşadığı zorluklar bambaşka ama umarım sonunda aynı güzel sonuca ulaşacağız
Hazir olmayip reddetmeni cok iyi anliyorum canim. Benim de kabullenmem zaman almisti. Aslinda burdaki herkes benzer yollardan geciyor. zaten amacimiz ayni. dennisin dedigi gibi hepimiz ulasacagiz amacimiza. kimimiz gec, kimimiz daha erken.Umarım en kısa zamanda gelir ama gerçekten de çok da takılmamak gerekiyor galiba:) benim de aslında tedavim geçtiğimiz yıl şubat ayında başlayacaktı Türkiyede. Doktor ilk geçelim dediğinde birden ağlayarak ben hazır değilim diyip reddettimbir dahaki ay gelirim dedim ve bir dahaki ay Fransaya taşınmamız gündem olunca da gidemedim:) buraya geldikten sonra da sağlık sistemine kaydımız ve buradaki doktorumun da tüm tahlilleri yeniden istemesi derken işte neredeyse 1 sene ötelenmiş oldu. Başta çok üzülüyordum ama şimdi gördüm ki bu geçen zaman psikolojik olarak iyi hazırlanmamı sağlamış:) sen de hiç takılma elbet vardır bir sebebi ve inşallah en doğru zamanda başlayacaktır
Buraya gore iyiymis burda devlet sadece 3 denemeyi karsiliyor. Umarim tutar ilk denemen.
Yumurta toplama ve transfer tüp bebek doktoru ile oluyor, yumurta toplamada hemşire ve anestezi uzmanı da olacak odada. İngilizce anlaşma sorunun olacağını sanmıyorum. Yumurta toplamda zaten bir iki soru soracaklar uyuyacaksın :)Arkadaşlar size ufak bir sorum olacak. Ben ve eşim fransızca bilmiyoruz, doktorumuzla da özel muayenehanesinde şimdiye kadar hep ingilizce görüştük. Ama yumurta toplama ve transfer operasyonları anlaşmalı hastanesinde olacak ve hemşireler görevliler falan muhtemelen ingilizce bilmiyor olacak. Bunu biraz stres yaptım ama sizce o gün için bu durum çok kritik bişey mi? Yani ilk tecrübem olacağı için nasıl bişey beni bekliyor hiç bilmiyorum size danışayım dedim:)
Kesinlikle her şeye bakılıp doğru zamanda tedaviye başlamak çok önemli. Tedaviler ile yıpranacağına doğru zamanda tek tedavi ile yüzün Güler umarımMerhaba arkadaşlar bende belcikada tedavi görüyorum.. 2 negatif tüp bebek deneyimim var tr de... Benim de sigortam karşılayacak ama burası daha iyimis belçika da 6 kez sigortam karşılayacak arkadaşlar inşallah hiç o kadara gerek kalmaz hiç birimize.. hepimiz tez vakitte yavrularımıza kavuşuruz inşallah...
Ben ilk görüşmeye ekimde gittim ama burda çok uzatıyorlar tr de iki kez yaptırdım 1 ayda tedavi bitti.. burda da başlamadı bile Her şeyi araştırıyorlar.. prolaktin hormonum yüksekmiş tr de doktor önemli değil demişti.. burda çok önemli olduğunu onu düzene sokmamiz lazım sonra tüp bebek tedavisine başlayacağız dedi.. haliyle onu düzene sokmak da zaman alacak gibi... neyse geç olsun güç olmasın inşallah napalim vardır bir hayır muhakkak...
Inşallah canım inşallah... RABBİM hepimizin kucağını doldursun hayırlı sağlıklı evlatlar versin emeklerimizin karşılığını aldığımız günleri tez zamanda görelim inşallah...Kesinlikle her şeye bakılıp doğru zamanda tedaviye başlamak çok önemli. Tedaviler ile yıpranacağına doğru zamanda tek tedavi ile yüzün Güler umarım
Transfer tarihine karar verdin mi canım ?2 tane 5. Gün embriyom var canım. bir tanesi transfer edilecek. Doktorum 2 embriyo transferine karşıydı biliyorsun şeker çıktıktan sonra daha da şiddetle itiraz etmeye başladı. Dediğin gibi hamilelik şekeri çok önemli ve burada çok ciddiye alıyorlar. Türkiye de insülin direnci olanlarda takip buradaki gibi değil. Burada bildiğin şeker hastası muamelesi görüyorsun :)
Kalemlerde bir miktar fazladan ilaç oluyor olabilir çünkü ben de benzer bir şey yaşamıştım. Yine de ne olursa olsun gayet iyi yumurta gelişmiş. Umarım dolu ve kaliteli yumurtalardır ve 5. Güne giderler.. rahim dinlendirmeden sonra yapılacak transferde de pozitif haberlerini alırız.Selam arkadaslar, bu ay sanirim bu sayfada transfer heyecani yasanmayacagi kesinlesti:) bugun son kontrolumden geldim, 22 folikulum olusmus ve o nedenle doktor bu ay transfer yapmamaya karar verdi. Persembe gunu toplayip 5. Gune gidenleri donduracakmis sanirim. O yuzden de ovitrelle yerine decapeptyl diye bir catlama ignesi verdi.
Bir de yumurta gelistirici ilacimi alirken basima geleni paylasmak istiyorum sizinle:) ilacimin kalemindeki doz ekraninda bana dogru dozu enjekte etmis gibi yazarken meger bir gun yari yariya eksik doz enjekte etmis, ilacin sonuna gelince ilac bitmesi gerekirken bitmeyince farkettim. Bole konularda da asiri pimpirikliymdir bi de ama sanirim biz bazen ne yaparsak yapalim olacak olan oluyor yaama ben yine de ilaç firmasına sağlam bir mail döşedim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?