- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #14.001
Biliyorsun ben geçen sene kasımda bir başlamadım üst üste tedavilerle temmuza kadar geldim. Bana sorarsan takmıyordum, rahattım, hala da öyle olduğumu düşüyorum ama bir farkla; bir aşamada bu üst üste tedavilerde tek gündem tüp bebek olmuştu. Negatif oldu hadi yeni tedaviyi planla derken aslında bir durum dinlenmeye ihtiyacımız olduğunu fark etmedik.. ama bu verdiğimiz ara bana çok iyi geldi. Tam anlatamam üst üste tedavilerin beni ne kadar ağırlaştırdığını çünkü bu sadece bir his.. ama şu an kafam o kadar boş ki, bu his çok güzel. Mesela diyorsun ya ne zaman başlıyorsun diye cevap ne zaman canım isterse :) yani bakarsın ilk adette doktoru ararız bakarsın bir ay daha bekleriz. Eşim sürekli sen ne zaman hazırsan diyor ben de öylece günümü gün ediyorum. Doğaçlama takılacağım :)Sagol canim insallah. Umarim sen de bu sene bebisine kavursun. Valla yastan oturu dinlenecek vaktim yok malesef. Onun icin 2. adetimle baslicam tekrar. Sen naaptin? Ne zaman basliyamayi dusunuyorsun? Ara vermistin biraz.
Sagol canim, insallah sizler de bu sene icin de bebislerinize kavusursunuz.
Senin icin uzuldum canim ama senin mucadeleci oldugunu , birakmiyacagini biliyorum. Insallah en kisa. Zaman da mutlu haberi duyariz burda.
Biliyorsun ben geçen sene kasımda bir başlamadım üst üste tedavilerle temmuza kadar geldim. Bana sorarsan takmıyordum, rahattım, hala da öyle olduğumu düşüyorum ama bir farkla; bir aşamada bu üst üste tedavilerde tek gündem tüp bebek olmuştu. Negatif oldu hadi yeni tedaviyi planla derken aslında bir durum dinlenmeye ihtiyacımız olduğunu fark etmedik.. ama bu verdiğimiz ara bana çok iyi geldi. Tam anlatamam üst üste tedavilerin beni ne kadar ağırlaştırdığını çünkü bu sadece bir his.. ama şu an kafam o kadar boş ki, bu his çok güzel. Mesela diyorsun ya ne zaman başlıyorsun diye cevap ne zaman canım isterse :) yani bakarsın ilk adette doktoru ararız bakarsın bir ay daha bekleriz. Eşim sürekli sen ne zaman hazırsan diyor ben de öylece günümü gün ediyorum. Doğaçlama takılacağım :)
Sen yaştan dolayı hızlı sonuç almak istiyorsun, haklısın, benim içinde geçerli ama geçen sene iki kere tatil iptal ettim o hızlı sonuç alma çabasından. Bu kez öyle yapmadım mesela doktor kasımda başlayabiliriz dedi ben tatildeyim erken gelemem dedim. Eski ben olsam koşa koşa gelir başlardım. Sen yine de bir göz ucuyla kendine bak canım. Bu süreçler bazen uzun ve yorucu oluyor.. kendini ihmal etme..
Bol sans canim bildigim kadariyla Fransa'Dan kimse yok. Devletmi karsiliyor orda? Hosgeldin ve iyi yillar:)Herkese merhabalar, aranıza yeni katılıyorum ama yaklaşık son 100-150 sayfayı okudum ve hepinizi tanımış kadar oldum:) çok seviyeli ve faydalı yazışmalar var bu başlık altında, ben de epey faydalandım teşekkür ederim herkese.
Ben de Fransa’da yaşıyorum ve bugün itibariyle açıklanamayan infertilite ile ilk tüp bebek tedavim başladı. Adetimin 3. Günündeyim ve bu akşam ovaleap iğne yapacağım. Yıllarca bu süreçlerden çok korktuğum için erteledim ama artık kaçış olmadığını gördüm ve başlıyorum:)
Sanırım Fransa’da tedavi gören biri yok aramızda şu an. Eğer gözden kaçırdıysam söylerseniz sistemle ilgili biraz bilgi paylaşımı yapmak isterim. Fransada yeni olduğum için hala tam çözemediğim konular var:)
Yeni yıl hepimize şans getirir umarım
Bol sans canim bildigim kadariyla Fransa'Dan kimse yok. Devletmi karsiliyor orda? Hosgeldin ve iyi yillar:)
İnşallah sabrın sonu selamet canım. Önümüzdeki denemede daha iyi olacağına inanıyorum. Bu süreç hepimizi nasıl da olgunlaştırıyor eski ben ve yeni ben dediğin gibi çok farklı. Daha neler öğreneceğiz kim bilir. Allah yardımcımız olsun. Dennis birde sana bir sorum olacak. Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama sanki sende de insülin direnci vardı. Herhangi bir ilaç verdiler mi mesela metformin. Bende bu ay sonu ilk transferimi yaptırıcam hayırlısıyla ama tüp bebek doktorum endokrinolog ile tekrar görüşmemi söyledi. Ondan da planladığımız transfer tarihinden sonrasına ancak randevu alabildik. İlaç kullanmadan transfer yapılıyor mu? Yoksa hamilelik gerçekleşirse mi ilaç kullanılıyor. Çevremde sorabileceğim kimse de yok. Cevap verebilirsen çok sevinirim canımBiliyorsun ben geçen sene kasımda bir başlamadım üst üste tedavilerle temmuza kadar geldim. Bana sorarsan takmıyordum, rahattım, hala da öyle olduğumu düşüyorum ama bir farkla; bir aşamada bu üst üste tedavilerde tek gündem tüp bebek olmuştu. Negatif oldu hadi yeni tedaviyi planla derken aslında bir durum dinlenmeye ihtiyacımız olduğunu fark etmedik.. ama bu verdiğimiz ara bana çok iyi geldi. Tam anlatamam üst üste tedavilerin beni ne kadar ağırlaştırdığını çünkü bu sadece bir his.. ama şu an kafam o kadar boş ki, bu his çok güzel. Mesela diyorsun ya ne zaman başlıyorsun diye cevap ne zaman canım isterse :) yani bakarsın ilk adette doktoru ararız bakarsın bir ay daha bekleriz. Eşim sürekli sen ne zaman hazırsan diyor ben de öylece günümü gün ediyorum. Doğaçlama takılacağım :)
Sen yaştan dolayı hızlı sonuç almak istiyorsun, haklısın, benim içinde geçerli ama geçen sene iki kere tatil iptal ettim o hızlı sonuç alma çabasından. Bu kez öyle yapmadım mesela doktor kasımda başlayabiliriz dedi ben tatildeyim erken gelemem dedim. Eski ben olsam koşa koşa gelir başlardım. Sen yine de bir göz ucuyla kendine bak canım. Bu süreçler bazen uzun ve yorucu oluyor.. kendini ihmal etme..
Selam Öykü hoş geldin aramıza. Umarım başarılı stressiz bir süreç geçirip bebişini kucağına alırsın. Keşke sana yardımcı olabilsek. Bende hatırlayamadım Fransa’da yaşayan biriniHerkese merhabalar, aranıza yeni katılıyorum ama yaklaşık son 100-150 sayfayı okudum ve hepinizi tanımış kadar oldum:) çok seviyeli ve faydalı yazışmalar var bu başlık altında, ben de epey faydalandım teşekkür ederim herkese.
Ben de Fransa’da yaşıyorum ve bugün itibariyle açıklanamayan infertilite ile ilk tüp bebek tedavim başladı. Adetimin 3. Günündeyim ve bu akşam ovaleap iğne yapacağım. Yıllarca bu süreçlerden çok korktuğum için erteledim ama artık kaçış olmadığını gördüm ve başlıyorum:)
Sanırım Fransa’da tedavi gören biri yok aramızda şu an. Eğer gözden kaçırdıysam söylerseniz sistemle ilgili biraz bilgi paylaşımı yapmak isterim. Fransada yeni olduğum için hala tam çözemediğim konular var:)
hosgeldin canim, insallah Ilk denemen de pozitif sonucu gorursun. Tedavi surecini bilmedigimiz icin Ilk baslarda korkuyoruz ama o kadar zor bir surec degil Sadece psikolojik bir stres oluyor.Herkese merhabalar, aranıza yeni katılıyorum ama yaklaşık son 100-150 sayfayı okudum ve hepinizi tanımış kadar oldum:) çok seviyeli ve faydalı yazışmalar var bu başlık altında, ben de epey faydalandım teşekkür ederim herkese.
Sen suan basladin mi tedaviye canim? Hangi asamadasin suan?İnşallah sabrın sonu selamet canım. Önümüzdeki denemede daha iyi olacağına inanıyorum. Bu süreç hepimizi nasıl da olgunlaştırıyor eski ben ve yeni ben dediğin gibi çok farklı. Daha neler öğreneceğiz kim bilir. Allah yardımcımız olsun. Dennis birde sana bir sorum olacak. Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama sanki sende de insülin direnci vardı. Herhangi bir ilaç verdiler mi mesela metformin. Bende bu ay sonu ilk transferimi yaptırıcam hayırlısıyla ama tüp bebek doktorum endokrinolog ile tekrar görüşmemi söyledi. Ondan da planladığımız transfer tarihinden sonrasına ancak randevu alabildik. İlaç kullanmadan transfer yapılıyor mu? Yoksa hamilelik gerçekleşirse mi ilaç kullanılıyor. Çevremde sorabileceğim kimse de yok. Cevap verebilirsen çok sevinirim canım
Ben doktorumla en son konuştuğumda Ocak ayında adet görmeden bir hafta önce gel demişti. Tabi bu arada tsh için radyolojiye ve çıkan insülin direncim içinde endokrinoloğumla tekrar görüşmemi istemişti. Radyolojiden elime geçen test sonucumda tiroitimdeki sorunun çok büyük olmadığını sadece hamilelik durumunda 50 mglık bir hapı kullanmamın iyi olacağını belirtmiş endokrinolojideki randevuyu bu ayın 27 sine ancak alabildik geçen aydan. Ancak benim hesabıma göre bir sonraki adetim 26 sı ile 28 i arasında olacak. Acil randevu vermesi için endokrinolojiyi tekrar arayıp rica edicez Salı günü. Tüp bebek doktoruna da ayın 20 sinde gideceğiz. İnşallah bi sorun çıkmadan başlarızhosgeldin canim, insallah Ilk denemen de pozitif sonucu gorursun. Tedavi surecini bilmedigimiz icin Ilk baslarda korkuyoruz ama o kadar zor bir surec degil Sadece psikolojik bir stres oluyor.
Sen suan basladin mi tedaviye canim? Hangi asamadasin suan?
MerhabaHerkese merhabalar, aranıza yeni katılıyorum ama yaklaşık son 100-150 sayfayı okudum ve hepinizi tanımış kadar oldum:) çok seviyeli ve faydalı yazışmalar var bu başlık altında, ben de epey faydalandım teşekkür ederim herkese.
Buraya gore iyiymis burda devlet sadece 3 denemeyi karsiliyor. Umarim tutar ilk denemen.Hoşbuldum, çok teşekkürler:) burada eğer devlet hastanesinde yaptırırsan 4 taneye kadar %100 devlet karşılıyor. Ama özel doktor veya klinikte yaptırırsan kliniğin istediği miktarı kendin veya özel sağlık sigortan karşılıyor. Ama ilaçlar yine %100 devletten.
Benimki özel doktorla ve dondurma vs dahil benden çıkacak miktar sanırım 800 olacak. Açıkcası başka hiç bir klinikten de teklif almadım veya genel fiyatları duymadım girdim bu yola öylece:) hatta özel sağlık sigortam eğer karşılıyorsa daha az bir miktar ödeyeceğiz. Bu ay anlayacağım bakalım yaşayıp.
Evet bende insülin direnci var canım. Türkiye’den yanımda getirdiğim bir hastalık olduğu için uzun zamandır ilaç kullanıyorum. burada Endokrin beni tüp bebek başlangıcında gördü, sende olduğu gibi doktorum görüşmemi istedi.. çünkü ilacı ne zaman bırakacağımı onunla netleştirmemiz gerekiyordu.İnşallah sabrın sonu selamet canım. Önümüzdeki denemede daha iyi olacağına inanıyorum. Bu süreç hepimizi nasıl da olgunlaştırıyor eski ben ve yeni ben dediğin gibi çok farklı. Daha neler öğreneceğiz kim bilir. Allah yardımcımız olsun. Dennis birde sana bir sorum olacak. Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama sanki sende de insülin direnci vardı. Herhangi bir ilaç verdiler mi mesela metformin. Bende bu ay sonu ilk transferimi yaptırıcam hayırlısıyla ama tüp bebek doktorum endokrinolog ile tekrar görüşmemi söyledi. Ondan da planladığımız transfer tarihinden sonrasına ancak randevu alabildik. İlaç kullanmadan transfer yapılıyor mu? Yoksa hamilelik gerçekleşirse mi ilaç kullanılıyor. Çevremde sorabileceğim kimse de yok. Cevap verebilirsen çok sevinirim canım
Daha once insulin icin igne veya ilac kullanmismiydin? Yoksa dr tedbir amacli mi baktirmak istiyor? Daha once boyle sorunun yoksa tedavi ile birlikte kullanabilirsin igneni. Benim bildigim hamile kaldiktan sonra Cok onemli bu amaBen doktorumla en son konuştuğumda Ocak ayında adet görmeden bir hafta önce gel demişti. Tabi bu arada tsh için radyolojiye ve çıkan insülin direncim içinde endokrinoloğumla tekrar görüşmemi istemişti. Radyolojiden elime geçen test sonucumda tiroitimdeki sorunun çok büyük olmadığını sadece hamilelik durumunda 50 mglık bir hapı kullanmamın iyi olacağını belirtmiş endokrinolojideki randevuyu bu ayın 27 sine ancak alabildik geçen aydan. Ancak benim hesabıma göre bir sonraki adetim 26 sı ile 28 i arasında olacak. Acil randevu vermesi için endokrinolojiyi tekrar arayıp rica edicez Salı günü. Tüp bebek doktoruna da ayın 20 sinde gideceğiz. İnşallah bi sorun çıkmadan başlarız
Canım ben değerlerden pek anlamıyorum hayatımda ilk defa yaptırdım bu testi. Ama şimdi Temmuz ayında yaptırdığım bu testi elime aldım ve 3 tane değer var. Çünkü sabahtan öğlene kadar 3 kere kan aldılar. Bi kere aç karınla ondan sonra meyve suyu gibi bişey verdiler ve birer saat arayla iki kere saha kan aldılar sıralamaya göre yazıyorum şimdi. Birinci değer yani ilk aldıkları 4,56,ikincisi 49,1, üçüncüsü 64,3 . Yani değerler bunlar. Ailemde falan genetikte şeker hastası yok bende öyle çok şeker tüketen biri değilim açıkçası ileride şeker hastası olur muyum diye korkuyorum. İnternette baktım farklı değerler var. O yüzden birşey anlayamadım. Senin tecrübene ihtiyacım var açıkçası. İçimi endişe kemiriyor huzursuzum. Çok kilolu biri de değilim ne yapacağımı bilmiyorum randevuyu bekliycem kuzu kuzu.Evet bende insülin direnci var canım. Türkiye’den yanımda getirdiğim bir hastalık olduğu için uzun zamandır ilaç kullanıyorum. burada Endokrin beni tüp bebek başlangıcında gördü, sende olduğu gibi doktorum görüşmemi istedi.. çünkü ilacı ne zaman bırakacağımı onunla netleştirmemiz gerekiyordu.
Bende zAten ilaç kullanımı olduğu için tüp bebek tedavisi süresince içmeye devam ettim. Son transferde sonuç pozitif olunca da ilacı kestim doktorun söylediği gibi sonrasında da endokrin ve diyetisyen şeker takibine başladı.
Senin insülin direncin kaç? Bende 2,5 altına uzun yıllardır düşmediği için ilacı da hiç bırakmıyorum maalesef .
Hayır daha önce ilaç kullanmadım çünkü insülin direnci olduğumla ilgili en ufak bir fikrim yoktu. Tüp bebek için doktorum yönlendirmeseydi muhtemelen kendimi sağlıklı sanmaya devam edecektim. İğneyi sanırım şeker hastaları kullanıyor insülin direnci olanlar kullanıyor mu bilmiyorum. Rabbim şeker hastalığından korusun inşallah. Allah razı olsun dennis iyi ki var onun tecrübelerinden faydalanıyoruz. Ne zor süreçlermişDaha once insulin icin igne veya ilac kullanmismiydin? Yoksa dr tedbir amacli mi baktirmak istiyor? Daha once boyle sorunun yoksa tedavi ile birlikte kullanabilirsin igneni. Benim bildigim hamile kaldiktan sonra Cok onemli bu amadennisgo daha Iyi bilir.
Ben diyabetik değil pre- diyabetik durumdayım. Şeker hastası olmamaya çalışıyorum aslında. Şeker hastaları kadar katı olmasa da yediğime içtiğime dikkat etmem, ilaç içip, spor yapmam gerekiyor :) Hamilelik öncesi hiç insülin kullanmamıştım. Sadece o metformin grubu ilacı içiyorum senelerdir. Bu hamilelikten, tüp bebek tedavisinden bağımsız içtiğim bir şeydi. Bu süreçte 2,5 altına hiç düşmediği için sürekli ilaç kullanıyorum.. sadece bu ilaçlar bebeğe kan yoluyla geçtiği için hamilelik haberi alır almaz ilacı kesip şeker takibine başladılar. Açlık ve tokluk şekeri olması gerekenden biraz yüksek çıktığı için de hamilelik sonlandırılana kadar insülin vurdum. Ama hamilelik bitince tekrar eski ilacıma döndüm.Daha once insulin icin igne veya ilac kullanmismiydin? Yoksa dr tedbir amacli mi baktirmak istiyor? Daha once boyle sorunun yoksa tedavi ile birlikte kullanabilirsin igneni. Benim bildigim hamile kaldiktan sonra Cok onemli bu amadennisgo daha Iyi bilir.
Sana yükleme şeker bakılmış. Orada saatlere bağlı çıkması gereken değerler vardır. Referans değerleri görüyor musun? Değer aralıkları içinde mi bu sonuçlar.Canım ben değerlerden pek anlamıyorum hayatımda ilk defa yaptırdım bu testi. Ama şimdi Temmuz ayında yaptırdığım bu testi elime aldım ve 3 tane değer var. Çünkü sabahtan öğlene kadar 3 kere kan aldılar. Bi kere aç karınla ondan sonra meyve suyu gibi bişey verdiler ve birer saat arayla iki kere saha kan aldılar sıralamaya göre yazıyorum şimdi. Birinci değer yani ilk aldıkları 4,56,ikincisi 49,1, üçüncüsü 64,3 . Yani değerler bunlar. Ailemde falan genetikte şeker hastası yok bende öyle çok şeker tüketen biri değilim açıkçası ileride şeker hastası olur muyum diye korkuyorum. İnternette baktım farklı değerler var. O yüzden birşey anlayamadım. Senin tecrübene ihtiyacım var açıkçası. İçimi endişe kemiriyor huzursuzum. Çok kilolu biri de değilim ne yapacağımı bilmiyorum randevuyu bekliycem kuzu kuzu.
Şeker hastaları da benzer ilaçlar kullanabiliyor. Hemen iğneye başlamayabiliyorlar.Hayır daha önce ilaç kullanmadım çünkü insülin direnci olduğumla ilgili en ufak bir fikrim yoktu. Tüp bebek için doktorum yönlendirmeseydi muhtemelen kendimi sağlıklı sanmaya devam edecektim. İğneyi sanırım şeker hastaları kullanıyor insülin direnci olanlar kullanıyor mu bilmiyorum. Rabbim şeker hastalığından korusun inşallah. Allah razı olsun dennis iyi ki var onun tecrübelerinden faydalanıyoruz. Ne zor süreçlermiş
Hamilelikte seker gercekten dikkat edilmesi gereken bir konu. Eski duzenine donmene sevindim canim. Senin kac tane dondurulmus embrion kalmisti?Ben diyabetik değil pre- diyabetik durumdayım. Şeker hastası olmamaya çalışıyorum aslında. Şeker hastaları kadar katı olmasa da yediğime içtiğime dikkat etmem, ilaç içip, spor yapmam gerekiyor :) Hamilelik öncesi hiç insülin kullanmamıştım. Sadece o metformin grubu ilacı içiyorum senelerdir. Bu hamilelikten, tüp bebek tedavisinden bağımsız içtiğim bir şeydi. Bu süreçte 2,5 altına hiç düşmediği için sürekli ilaç kullanıyorum.. sadece bu ilaçlar bebeğe kan yoluyla geçtiği için hamilelik haberi alır almaz ilacı kesip şeker takibine başladılar. Açlık ve tokluk şekeri olması gerekenden biraz yüksek çıktığı için de hamilelik sonlandırılana kadar insülin vurdum. Ama hamilelik bitince tekrar eski ilacıma döndüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?