Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Neden böyle bir şey söyledi bilmiyorum ama sadece bebek için de değil, hayata dair hemen her konuda bence en ufak bir ihtimal varsa bile insan kendinde deneyecek gücü buluyorsa denemeli.. neden pes edecekmişsin ki? Takılmamakla en iyisini yapıyorsun.bu gücü kendinde bulduğun içinse tebrik ederim canım. Umarım emeklerinin karşılığını alırsın en kısa zamanda.

Kizlar bu sabah enteresan gelismeler oldu.
Adetimin 2. günü, karin agrim yüzünden ise gidemedim, madem evdeyim klinigi arayip form ne durumda bi ögreneyim dedim. Form hazirmis. Doktor bi ara sigortanin cevap vermesini beklemek zorunda degilsiniz baslayabiliriz demisti ama beni mamografiye gönderdigi icin gün vermemisti. Hazir aramisken bunu da sorayim dedim, evet baslayabilirsiniz, hatta bugün 2. günse bugün de baslayabilirsiniz dedi. Saat 3e randevu aldim esim istemezse iptal ederim dedim ve esimi aradim, böyle böyle dedim, yok olmaz bu ay baslamayalim, benim süphelerim var dedi(Bugün tüp bebekle ilgili bir makale okumus, takinti yapmis). Yalvardim yakardim, tamam dedi ama tedavinin herhangi bir asamasinda ikimizden birine fazla gelirse hersey vazgecmekten cekinmem dedi Zaten bu bebek isini bana karsi hep koz olarak kullaniyordu, bu gectigimiz ay 2 kez kavga ederken vazgectim istemiyorum dedi, iliskimiz cok yiprandi bebek meselesi yüzünden. Biraz da o yüzden beklemek istemiyorum artik. Ama suan ne yapacagimi, nasil düsünecegimi bilmiyorum. Sizlerle paylasmak istedim, siz objektif düsünebilirsiniz konu hakkinda

Canım;
Bugün istersen başlayabiliyorsun bu durumda değil mi. Eşinle yaşadığınız durumu çok anlamıyorum aslında. Sonuçta bebek sahibi olmayı istemek, gerekirse bunun için tüp bebek tedavisine başlamak ya da başlamamak çiftlerin ortak gündemi olması gerekmez mi? Bu konu taraflardan birisinin kozu olamamalı ve diğerini yıpratmamalı gibi geliyor bana. Eşinin neden böyle davrandığını en iyi sen bilirsin,her ilişkinin dinamiği farklı ne de olsa. Ama tedavi süreçleri eşinin desteği ile daha rahat geçiyor o kesin. Ama sen her an yarı yolda bırakılma kaygısı mı duyacaksın? Böyle dışarıdan yorum yapmak yanıltıcı olabiliyor, yanlış algılıyorsam kusura bakma lütfen

Evet, bugün baslayacam büyük ihtimalle.
Sagolsun alman saglik sistemi ve kurallari... Bu asamaya gelene kadar o kadar yiprandik ki aslinda tam olarak sorun ne onu bile bilmiyorum. Ama galiba esim hayal kirikligindan korkuyor ve bunu bana farkli yansitiyor, ya da üsengec bilemiyorum ama artik cocuk istemedigini düsünmek istemiyorum.
Her halükarda bu sürecte sabirli olmasi gereken ve digerine moral depolamaya calisan ben olacam. Yani evet, malesef kaygili bir sürec olacak benim icin. Hamile kalmak icin en elverisli duygu durumu degil belki ama denemek zorunda hissediyorum kendimi, bu asamaya kadar geldim sonucta

Ya tam olarak eşin neyi takıntı yapmış bilmiyorum ama benim eşimin de zaman zaman ya boşver vücuduna zarar vericek, psikolojini etkileyecek vs demişliği olmuştu. Nitekim hiç bir doktor ve süreç araştırmasına dahil olmadı. Ben kendim yürüttüm çoğu konuyu ve evde de çok fazla konusunu açmadım çünkü onun da stresini arttırmanın anlamı olmadığını düşünüyorum. Kavgalarınızın sebebi bu konularsa nacizane tavsiyem evde bebek ve tüp bebek konularını çok gündem yapmamanız. Erkekler bizim gibi değil çünkü:) son olarak sürece başlamanıntavsiye ederim, stres başlamadan önce daha çok oluyor bnce aslında

Bu arada ben ivf sürecine başlamadan önce inanılmaz stresli ve depresiftim, 3 sene abartmıyorum her saniye kafama takıyordum, her regl dönemi ağlıyordum. benim niye olmuyor, hiç mi olmayacak, tüp bebek korkunç bi süreç vs vs. Ama sonra çevremde bana bu konuyu hatırlatacak şeyleri azalttım örneğin instagramda sürekli bebek paylaşımı yapanları sessize aldım, çevremde sürekli çocuğundan bahsedenlerle muhabbetimi azalttım, araştırmaları bıraktım ve en önemlisi insanların çocuk ne zaman sorularını bi daa sormıcakları şekilde cevapladım. Ivfe başlayıp sürecin de çok zor olmadığını ve bu konuda elimden geleni yaptığımı gördükten sonra inanılmaz bir değişim oldu bende. Artık “ya hiç olmazsa” fikrini bile kabullendim, şart değil onun da başka avantajları olabilir hayatımda diyebiliyorum. İnsanlar farklı farklı ve daha beter zorluklar yaşayabiliyor hayatında, benimki de bu olabilir diyebiliyorum. Bu sayede sanırım transfer günümü beklerken kafam daha rahat:)
İnşallah sizin de kaygılarınız bu süreçte azalır

Tabiki her şeyden önce senin ne istediğin önemli. Sonuçta sürecin neredeyse tamamı kadın bedeninde gerçekleşiyor erkeklere çok az iş düşüyor bu süreçte. Sen hazırsan, bu süreci gayet iyi atlatacaksın ve sonunda da gülen sen olacaksın umarım :)

Sagol canim. Insallah hepimiz aliriz. Doktorlar olaylara cok pragmatik bakiyorlar. Onlara gore eger bir problem varsa her denemede ayni sonuc cikacak ve yaptigin hic birsey bunu degistiremicek. Mesela vitaminlerin yediklerinin faydasi olmazda dediler. AMA bence hayatta mucizelerde oluyor. Bu kadar istedigim birseyden %1 sans olsa bile niye vazgeceyim.

Canim bence O Ovku22 hakli. Esinle her gun tup bebek hakkinda konusma. Onun yaninda mumkun oldugunca pozitif ol. Ben de aynisini yapiyorum
Tabii cok uzuldugum zamanlar onla paylasiyorum. Ama erkekler bizim gibi degiller daha rahatlar. Bana derdini sabaha kadar anlatsan dinlerim. Ama onlar oyle degil.

Sonuçta sıfır dışında her olasılık seni bulabilir. Nadir de olsa neden o kişi ben olmayayım diye düşünüyor insan haklı olarak.. yola devam etmek en güzeli.. sen de güzel olanı seçmişsin.

Ya aynen öyle, bu öyle bir konu ki görüyoruz duyuyoruz işte bir sürü hikaye, mantığı falan olmuyor bazen. Valla klişe olacak ama geçen gün bir arkadaşımı duydum, kadın defalarca tüp bebek yaptırmıştı en sonunda olmadı diye vazgeçip yurtdışına taşınmaya karar verdiğinde hamile olduğunu öğrendi, doğal yoldan ve 40 yaşında. Tabi ki hayatını buna saplantılı hale getirip kendini yıpratma ama pes de etme elinden geleni sonuna kadar yap bence.

Selam kizlar, coklu alinti olayini henüz cözemedigim icin alintilayamadim tek tek.
dennisgo S Sese1212 O Ovku22 cok sagolun tavsiyeleriniz ve ilginiz icin
Dün sabahki enteresan gelismeler enteresan bir ögleden sonrasiyla devam etti. 15.00da randevum vardi, gittim, randevuya ragmen 45 dakika bekledikten sonra siram geldi, doktor kontrol etti, pek bisey demedi, ilaclari yazdi, git kösedeki eczaneden bunlari al gel kizlar sana nasil yapacagini gösterecek dedi, ilaclarin fiyatlarini sordum 1000 avro civari dedi. Ben bunu esime yazdim (tabii ki benimle gelmemisti).
Yazmaz olaydim, neden önceden söylemiyorlar deyip klinikten eczaneye giderken yoldan cevirtti beni, git prosedürü iptal et üzerinde konusmamiz lazim dedi. Henüz konusmadik ama ben zaten dünden beri esimle konusmuyorum. Cok kirdi beni, aglaya aglaya eve döndüm, hala ara ara agliyorum aklima geldikce. simdi eminim vazgecmenin yolunu yapacak. Don lastigi gibi uzadikca uzuyor mesele cok yoruldum artik.

Esinin anlayissiz olmasina cok uzuldum. Kolay yollardan gecmiyoruz, her yonden psikolojik baski altinda kaliyoruz. Butun igneleri yiyece biziz, butun islemler bizim vucudumuzda olacak, bizim strese girmemiz gerekirken eslere bir seyler oluyor gercekten anlayamiyorum onlari. Onlarin yapmasi gereken maddi ve manevi destek olmali. Insallah esin en yakin zaman da tup bebegin o kadar korkulacak bir sey olmadigini idrak eder.
Ilaca odeyeceginiz parayi daha sonra sigortadan alabiliyormusunuz?

Canım
Böyle bir şey yaşamana çok üzüldüm. Ama sen özel kliniğe gidiyordun sanırım eczaneye ödeyeceğin bu parayı sonra sigortadan alıyor olabilir misin? Sigorta ilaçları karşılıyor olmalı çünkü.. bir de senin sigortan tamamını ödeyecekti.. Umarım bir an önce bir orta yol bulur, hayatınızı yoluna koyarsınız.. çünkü bu gerilimler bu süreçlerde insana daha da ağır geliyor..

Uzuldum canim ya. Zor bir durum. Kizlara katiliyorum sigorta avrupa'da karsiliyor. Hangi ulkede oldugunu hatirlayamadim ama. Esinin sana destek olmasi gerekiyor. Neden bunu yapiyor anlamaya calis derim. Biliyorum yapmasi zor ama sakin bir sekilde orta yolu bulmaya calis. Neden bu ise olumsuz bakiyor bir anlamadim. Insallah duzelecek hersey.

Uzuldum canim ya. Zor bir durum. Kizlara katiliyorum sigorta avrupa'da karsiliyor. Hangi ulkede oldugunu hatirlayamadim ama. Esinin sana destek olmasi gerekiyor. Neden bunu yapiyor anlamaya calis derim. Biliyorum yapmasi zor ama sakin bir sekilde orta yolu bulmaya calis. Neden bu ise olumsuz bakiyor bir anlamadim. Insallah duzelecek hersey.

Aynen canim katiliyorum. Tesekkur ederim motivasyon icin.

Bu size anlattigim bardagi tasiran son damla oldu, esimin daha ben ameliyatliyken büyük kavga cikarip evden ayrilmisligi var(Laparoskopiden sonraydi). Sonra kuyrugu kistirip geldi ama kalbimcok kirildi, dün bi de mesaj atmis bana tamam hadi deneyelim ama sadece bir kere. Galiba benden bu kadar.
Bu arada ilaca verecegimiz parayi sigortadan geri alacaktik. Zaten basindan beri sorun para degil, bahane. Esimin maddi durumu gayet iyi, zaten o yüzden cesaret edip okula basladim, ise gittigim günler okulkun uygulama kismi

Evet canim alabiliyorum parayi geri, esimin problemi para degildi, daha önce söylememislermis. Bahane iste.
Ha bir de hickirarak aglayip telefondaki is görüsmesini berbat ettigim icin ayrica azar yedim dün. Esim home office yapiyordu beni de kresten eve göndermislerdi, bok gibi göründügüm icin hasta sandilar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…