- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #14.101
Çok sıkıntılı bir süreç yaşıyorsun canım. Bence öncelikle her şeyi bir kenara bırakıp kendinle ilgilenmelisin. Çünkü hiç bir şey senin sağlığından da mutluluğundan da önemli olamaz. Hayat çok kısa ve gerçekten zamanımızı sorun yumağının içinde boğuşurken geçirmek acımasız bir zaman kaybı. Bu güne kadar her ne yaptıysan sonuç istediğin gibi olmadı. Artık başka yöntemlerler geliştirmelisin belki de. kendini toparlamalı ve eşinle nasıl bir ilişki kurmak istediğine karar verip onun için adımlar atmalısın gibi geliyor bana.Evet canim alabiliyorum parayi geri, esimin problemi para degildi, daha önce söylememislermis. Bahane iste.
Ha bir de hickirarak aglayip telefondaki is görüsmesini berbat ettigim icin ayrica azar yedim dün. Esim home office yapiyordu beni de kresten eve göndermislerdi, bok gibi göründügüm icin hasta sandilar.
Bilmiyorum hayat senin, nasıl bir yol izleyeceğini senden iyi kimse bilemez. Bir sürü şey yaşıyor olmalısın bu ilişkide. Ama ben senin yerinde olsam o mesajdan sonra asla yola çıkmazdım. Ne demek hadi deneyelim, bu konuda senin isteğini ve buna bağlı verdiğin tavizleri kendine hak görmüş sanki.Bu size anlattigim bardagi tasiran son damla oldu, esimin daha ben ameliyatliyken büyük kavga cikarip evden ayrilmisligi var(Laparoskopiden sonraydi). Sonra kuyrugu kistirip geldi ama kalbimcok kirildi, dün bi de mesaj atmis bana tamam hadi deneyelim ama sadece bir kere. Galiba benden bu kadar.
Bu arada ilaca verecegimiz parayi sigortadan geri alacaktik. Zaten basindan beri sorun para degil, bahane. Esimin maddi durumu gayet iyi, zaten o yüzden cesaret edip okula basladim, ise gittigim günler okulkun uygulama kismi
Kesinlikle senin gibi düsünüyorum. Kalbim kirilsin diye gelmedim ben Almanyaya. Kendime ve olacak evlatlarima daha iyi bir gelecek kurmak icin geldim. Cocuk olmuyorsa, geriye ben kaliyorum, ve kimsenin kalbimi bu sekilde paramparca etmesine izin vermeyecem. Esime ayrilmak istedigimi söyledim, hala tüp bebek icin sartlar kosuyordu ve asla tam destek olmayacagini agziyla söyledi.Çok sıkıntılı bir süreç yaşıyorsun canım. Bence öncelikle her şeyi bir kenara bırakıp kendinle ilgilenmelisin. Çünkü hiç bir şey senin sağlığından da mutluluğundan da önemli olamaz. Hayat çok kısa ve gerçekten zamanımızı sorun yumağının içinde boğuşurken geçirmek acımasız bir zaman kaybı. Bu güne kadar her ne yaptıysan sonuç istediğin gibi olmadı. Artık başka yöntemlerler geliştirmelisin belki de. kendini toparlamalı ve eşinle nasıl bir ilişki kurmak istediğine karar verip onun için adımlar atmalısın gibi geliyor bana.
belki biliyorsundur; ben annemi uzun ve her anı savaşla geçen bir kanser tedavisinden sonra kaybettim. Annem, kendisini ziyarete gelen çiftler arasında bir gerilim sezerse hep onlara “gençsiniz, sağlıklısınız, sorun çıkaracak da çözecek de enerjiniz var. Ama beni düşünün, hayatta böyle şeyler de var.. Bir gün her şey tepetaklak olabilir.. kendinize, bir hastalıkla mücadele edersem yanımda olur mu, benimle savaşır mı diye sorun.. cevap evetse şu an yaşadığınız sorun her ne ise bir çözümü bulunur, çabalayın.. Cevap hayırsa arkanıza bile bakmadan kendi yolunuza gidin” Derdi. Çünkü biz o süreçte eşini yalnız bırakan, kendi hayatını yaşamayı seçen, hatta kullanması gereken ilaçların onayını almam için evrakları kargoya vermeyen, eşini aylarca ilaçsız bırakan insanlara bile şahit oluyorduk.
onun için ben özellikle hastalıkla veya basit bir tedavi ile ilgili şeylerde bile yalnız bırakılmaya pek tahammül edemiyorum. Tüp bebek tedavisi de bundan farklı gelmiyor bana. Sizlerin erkekler böyle diye anlamaya, kabul etmeye çalıştığınız şeylerin çoğuna tahammülüm hiç yok.neyse ki eşim de hiç bir zaman beni böyle konularda sınamıyor ve zorlamıyor. Basit bir kan almaya bile yanımda geliyor.
Her ne karar verirsen, arkasında güçlü bir şekilde durduğunda, kendi geleceğini yarattığında her şey çok güzel olacak merak etme.. kırgınlıklar, kızgınlıklar da hayatın bir parçası ama bunlar seni ileri itecek şeylerse, onları yaşamak ve aşmak da anlamlı bence. Şimdi sıkılıyorsun bunalıyorsun haklı olarak, zamanla su akacak yolunu bulacak kendini rahatlamış, yeniden neşeni bulmuş gördüğünde hepsi bir anı olarak geride kalacak..Kesinlikle senin gibi düsünüyorum. Kalbim kirilsin diye gelmedim ben Almanyaya. Kendime ve olacak evlatlarima daha iyi bir gelecek kurmak icin geldim. Cocuk olmuyorsa, geriye ben kaliyorum, ve kimsenin kalbimi bu sekilde paramparca etmesine izin vermeyecem. Esime ayrilmak istedigimi söyledim, hala tüp bebek icin sartlar kosuyordu ve asla tam destek olmayacagini agziyla söyledi.
Okulum var, artik ona odaklanacam ve kendime yeni bir yol cizecem. Buraya bunlari degil, tüp bebek asamalarimi ve bununla ilgili sorularimi yazarim, sonunda da güzel haber veririm diye hayal ediyordum hep. Nasipte ayrilik haberimi yazmak varmis. Elimden geleni yaptim ama olmayinca olmuyor, sonucta tek basima yapabilecegim bir sey degil. Cok üzüldüm, cok kirildim.
Umarim senin yolun daha aydinliktir ve zamani gelince evladina kavusursun. Destegin icin cok tesekkür ederim.
Kesinlikle senin gibi düsünüyorum. Kalbim kirilsin diye gelmedim ben Almanyaya. Kendime ve olacak evlatlarima daha iyi bir gelecek kurmak icin geldim. Cocuk olmuyorsa, geriye ben kaliyorum, ve kimsenin kalbimi bu sekilde paramparca etmesine izin vermeyecem. Esime ayrilmak istedigimi söyledim, hala tüp bebek icin sartlar kosuyordu ve asla tam destek olmayacagini agziyla söyledi.
Okulum var, artik ona odaklanacam ve kendime yeni bir yol cizecem. Buraya bunlari degil, tüp bebek asamalarimi ve bununla ilgili sorularimi yazarim, sonunda da güzel haber veririm diye hayal ediyordum hep. Nasipte ayrilik haberimi yazmak varmis. Elimden geleni yaptim ama olmayinca olmuyor, sonucta tek basima yapabilecegim bir sey degil. Cok üzüldüm, cok kirildim.
Umarim senin yolun daha aydinliktir ve zamani gelince evladina kavusursun. Destegin icin cok tesekkür ederim.
Çok sıkıntılı bir süreç yaşıyorsun canım. Bence öncelikle her şeyi bir kenara bırakıp kendinle ilgilenmelisin. Çünkü hiç bir şey senin sağlığından da mutluluğundan da önemli olamaz. Hayat çok kısa ve gerçekten zamanımızı sorun yumağının içinde boğuşurken geçirmek acımasız bir zaman kaybı. Bu güne kadar her ne yaptıysan sonuç istediğin gibi olmadı. Artık başka yöntemlerler geliştirmelisin belki de. kendini toparlamalı ve eşinle nasıl bir ilişki kurmak istediğine karar verip onun için adımlar atmalısın gibi geliyor bana.
belki biliyorsundur; ben annemi uzun ve her anı savaşla geçen bir kanser tedavisinden sonra kaybettim. Annem, kendisini ziyarete gelen çiftler arasında bir gerilim sezerse hep onlara “gençsiniz, sağlıklısınız, sorun çıkaracak da çözecek de enerjiniz var. Ama beni düşünün, hayatta böyle şeyler de var.. Bir gün her şey tepetaklak olabilir.. kendinize, bir hastalıkla mücadele edersem yanımda olur mu, benimle savaşır mı diye sorun.. cevap evetse şu an yaşadığınız sorun her ne ise bir çözümü bulunur, çabalayın.. Cevap hayırsa arkanıza bile bakmadan kendi yolunuza gidin” Derdi. Çünkü biz o süreçte eşini yalnız bırakan, kendi hayatını yaşamayı seçen, hatta kullanması gereken ilaçların onayını almam için evrakları kargoya vermeyen, eşini aylarca ilaçsız bırakan insanlara bile şahit oluyorduk.
onun için ben özellikle hastalıkla veya basit bir tedavi ile ilgili şeylerde bile yalnız bırakılmaya pek tahammül edemiyorum. Tüp bebek tedavisi de bundan farklı gelmiyor bana. Sizlerin erkekler böyle diye anlamaya, kabul etmeye çalıştığınız şeylerin çoğuna tahammülüm hiç yok.neyse ki eşim de hiç bir zaman beni böyle konularda sınamıyor ve zorlamıyor. Basit bir kan almaya bile yanımda geliyor.
Canım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bende özellikle ilk senemde resmen bunalıma girdim. Dilini bilmediğim ülkede pratik yapabileceğim tek insan eşim olmasına rağmen bana hiç yardımcı olmuyordu benimle sadece Türkçe konuşmakta ısrar ediyordu. Tüp bebeğe ikna edene kadar bol ağlamalı günler geçirdim. Ha bire bir hamilelik haberi alıp iyice depresyona giriyordum. Valla aldım karşıma dedim sen ne istiyorsun ben herşeyimi işimi gücümü bırakıp senin için geldim buralara. Bana hiç bir konuda destek olmuyorsun tam tersi olsa yani eşim benim için herşeyi bırakıp gelseydi bunalıma girmesin çabuk adapte olsun ya da bebeğimiz olmuyorsa vakit kaybetmeden tedavisine başlardım vs vs bunları güzelce söyledim. Dedim dünyaya bir daha gelmeyeceğim evlilik iki kişiyle yürür ben tek başıma çabalıyorum. Eğer birşeyler değişecekse olan bütün olumsuzlukları unuturum ya da bir dersin varsa bana söylemediğin bir derdin varsa herşeyinle kabulüm dedim ama aynı şekilde devam edemem dedim ve cidden herşeyi göze aldım. Ondan sonra değişmeye başladı. Bitseydi çok üzülecektim ama öyle de devam edemezdim. Açıkça ve sakince konuşup durumun ciddiyetini paylaşmak iyi oluyor. Kendini yıpratma Allah yardımcın olsunKesinlikle senin gibi düsünüyorum. Kalbim kirilsin diye gelmedim ben Almanyaya. Kendime ve olacak evlatlarima daha iyi bir gelecek kurmak icin geldim. Cocuk olmuyorsa, geriye ben kaliyorum, ve kimsenin kalbimi bu sekilde paramparca etmesine izin vermeyecem. Esime ayrilmak istedigimi söyledim, hala tüp bebek icin sartlar kosuyordu ve asla tam destek olmayacagini agziyla söyledi.
Ya tabi ki biz öncesini ve detayları bilmiyoruz burada ama lütfen biraz daha sakin şekilde karar vermeye çalışın. Ben de biraz S Sese1212 ye katılıyorum, belki bunu bir hastalık gibi görmüyordur. Hatta ben yazdıklarından ilk olarak süreç zor olduğu ve seni düşündüğü için bu sürece girmeyi istemediğini düşünmüştüm. Benim eşimin de internetten birşeyler okuyup kansere sebep oluyormuş boşver yapmayalım dediği zamanlar olmuştu. Tam ilk başlayacağım Franszca bilmeden dokümanlarla boğuştuğum dönem mesela hiç ilgilenmedi ve ben de trip değil gayri ihtiyari bu çocuğu tek başıma yapıyorum gibi bir laf ettim de o laf dokundu ona. Sonra kalkıp ilk kontrolümde benle geldi. Ama sonra tekrar unuttu bir dahakilere gelmedi:) hatta transfer tarihimizde iş seyahati olacak, tek başıma gideceğim. Ama inan dert etmiyorum çünkü bu farklı bir süreç ve hayatımızdaki diğer kısımlara baktığımda sadece bu süreçteki hareketleriyle bana değer vermediği anlamına gelmiyor diye düşünüyorum. Belki de onun da infertiliteye olan psikolojik tepkisi bu şekildedir.Kesinlikle senin gibi düsünüyorum. Kalbim kirilsin diye gelmedim ben Almanyaya. Kendime ve olacak evlatlarima daha iyi bir gelecek kurmak icin geldim. Cocuk olmuyorsa, geriye ben kaliyorum, ve kimsenin kalbimi bu sekilde paramparca etmesine izin vermeyecem. Esime ayrilmak istedigimi söyledim, hala tüp bebek icin sartlar kosuyordu ve asla tam destek olmayacagini agziyla söyledi.
Istemiyor tabi ayrilmayi, seviyormus?!!Nasil yani esin ne dedi peki? Kac yildir berabersiniz? Canim cok ani kararlar ver bu tup bebek suresince psikolojimiz bozuluyor ustelik esinde destek olmayinca sorun yasamaniz kacinilmaz. AMA bence bir sakinlesin oyle karar verin. Sonra pisman olabilirsiniz. Esin de ok mi dedi ayriliga?
Kavga ederken ayrilmak istiyorum demedim zaten esime, olayin üstünden günler gecti. ben günlerce agladim, krizler gecirdim resmen, ama sonrasi firtinadan sonraki günes gibi. Sakin sakin ve kararli bir sekilde ayrilmak istedigimi söyledim ve acikcasi üzerimden bir yük kalkmis gibi hissediyorumCanım seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bende özellikle ilk senemde resmen bunalıma girdim. Dilini bilmediğim ülkede pratik yapabileceğim tek insan eşim olmasına rağmen bana hiç yardımcı olmuyordu benimle sadece Türkçe konuşmakta ısrar ediyordu. Tüp bebeğe ikna edene kadar bol ağlamalı günler geçirdim. Ha bire bir hamilelik haberi alıp iyice depresyona giriyordum. Valla aldım karşıma dedim sen ne istiyorsun ben herşeyimi işimi gücümü bırakıp senin için geldim buralara. Bana hiç bir konuda destek olmuyorsun tam tersi olsa yani eşim benim için herşeyi bırakıp gelseydi bunalıma girmesin çabuk adapte olsun ya da bebeğimiz olmuyorsa vakit kaybetmeden tedavisine başlardım vs vs bunları güzelce söyledim. Dedim dünyaya bir daha gelmeyeceğim evlilik iki kişiyle yürür ben tek başıma çabalıyorum. Eğer birşeyler değişecekse olan bütün olumsuzlukları unuturum ya da bir dersin varsa bana söylemediğin bir derdin varsa herşeyinle kabulüm dedim ama aynı şekilde devam edemem dedim ve cidden herşeyi göze aldım. Ondan sonra değişmeye başladı. Bitseydi çok üzülecektim ama öyle de devam edemezdim. Açıkça ve sakince konuşup durumun ciddiyetini paylaşmak iyi oluyor. Kendini yıpratma Allah yardımcın olsun
Tavsiyen icin tesekkür ederim canim. Bebek istiyor esim ama istiyor ki armut pissin agzina düssün. Keske dogal yoldan olsaydi. Esim tüp bebek evrelerini okumus bi yerde. Vay efendim embriyolar dolapta saklaniyormus da, hormon alacak misim da, yumurtalar narkoz verilip igneyle toplaniyormus da falan filan. Dedim bunlarin hepsini biliyorum ve kabul ediyorum zaten, senin bunlari bugüne kadar arastirmamis olman kabahat. Ben de her bebek lafi acildiginda kavga ettigimiz icin bunlari hic anlatmamistim tekrar lafini acip kavga cikmasin diye. Yumurta totoya dayaninca okuyacagi tuttu, basladi efendim, emin degilmis kendisi. Zaten her kavgada bana karsi koz olarak kullaniyordu bunu. yiprandim. Keske benim de sizlerinki gibi bi kocam olsaydi. Almanla evlenirsem böyle olur tabi, resmen allah cezami verdiYa tabi ki biz öncesini ve detayları bilmiyoruz burada ama lütfen biraz daha sakin şekilde karar vermeye çalışın. Ben de biraz S Sese1212 ye katılıyorum, belki bunu bir hastalık gibi görmüyordur. Hatta ben yazdıklarından ilk olarak süreç zor olduğu ve seni düşündüğü için bu sürece girmeyi istemediğini düşünmüştüm. Benim eşimin de internetten birşeyler okuyup kansere sebep oluyormuş boşver yapmayalım dediği zamanlar olmuştu. Tam ilk başlayacağım Franszca bilmeden dokümanlarla boğuştuğum dönem mesela hiç ilgilenmedi ve ben de trip değil gayri ihtiyari bu çocuğu tek başıma yapıyorum gibi bir laf ettim de o laf dokundu ona. Sonra kalkıp ilk kontrolümde benle geldi. Ama sonra tekrar unuttu bir dahakilere gelmedi:) hatta transfer tarihimizde iş seyahati olacak, tek başıma gideceğim. Ama inan dert etmiyorum çünkü bu farklı bir süreç ve hayatımızdaki diğer kısımlara baktığımda sadece bu süreçteki hareketleriyle bana değer vermediği anlamına gelmiyor diye düşünüyorum. Belki de onun da infertiliteye olan psikolojik tepkisi bu şekildedir.
Bence ona aslında bir çocuğunuz olmasını isteyip istemediğini sormalısın. Cevap evetse bu yoldaki emeği sarfetmeye senin hazır olduğunu ve anne olmanın senin için çok önemli olduğunu lütfen bir kez daha anlatmayı dene.
Canim yasadiklarin hic kolay degil Allah yardimcin olsun. Senin yasadiklarini Bende yasadim. Hatta esim tarstisma esnadinda nerde ilaclar atacagim baslamak falan yok demisti. Ben de zaten senelerin ozlemi vardi mecbur kopruden gecene kadar ayiya dayi demek zorunda kaldim. Tup bebek surecinde hakli oldugum konularda bile Ben sustum hic bir seyin beni negatif etkilemesine izin vermedim. Zamani gelince Ben bu laflarin karsiligini veririm dedim verdimde veriyorum da. Zar zor ikna ettigim adam simdi bana 2 yil sonra tekrar basliyalim tedaviye diyor. Tedavi surecinde anladi oyle korkulacak bir sey olmadigi. Tek korkusu embriolarin karismasi veya yumurtaya baska sperm enjekte etmeleri idi. Devamli onu sakinlestirdim oyle bir sey yapamiyacaklarini anlattim.Tavsiyen icin tesekkür ederim canim. Bebek istiyor esim ama istiyor ki armut pissin agzina düssün. Keske dogal yoldan olsaydi. Esim tüp bebek evrelerini okumus bi yerde. Vay efendim embriyolar dolapta saklaniyormus da, hormon alacak misim da, yumurtalar narkoz verilip igneyle toplaniyormus da falan filan. Dedim bunlarin hepsini biliyorum ve kabul ediyorum zaten, senin bunlari bugüne kadar arastirmamis olman kabahat. Ben de her bebek lafi acildiginda kavga ettigimiz icin bunlari hic anlatmamistim tekrar lafini acip kavga cikmasin diye. Yumurta totoya dayaninca okuyacagi tuttu, basladi efendim, emin degilmis kendisi. Zaten her kavgada bana karsi koz olarak kullaniyordu bunu. yiprandim. Keske benim de sizlerinki gibi bi kocam olsaydi. Almanla evlenirsem böyle olur tabi, resmen allah cezami verdi
Lafi gectiginde hala bana destek vermem diyor. Ben de ev arayislarina basladim, bu biraz zaman alacak zaten sinavlarim fln var pat diye evden cikamam. Ailem de burda degil, kimsem yok burda gidebilecegim. Ben bi ev bulup yerlesene kadar bakalim fikri degisecek mi.Merlin_Merlin Keske benim esimde sizlerin ki gibi olsaydi diye yazdigin icin bunu yasiyorum. Ben esimde O Ovku22 ve DilanBoran in esi gibi ilk basta istemedi tedaviyi. Tartistigimizda oldu. Ben ona defalarca neden bunun benim icin onemli oldugunu anlattim. Ilk baslarda ben de herseyle kendim ugrastim. Benim esim hep cocugumuz olmazsa olmaz biz boyle de iyiyiz diyordu. Fakat sonralari ben uzuldukce o da uzulmeye bunun benim icin ne kadar onemli oldugunu anladi. Sonra ben de geliyim randevulara demeye basladi. Simdi cok etkilendi mesela gecen doktor devam etmeyin dediginde niye vazgececekmisiz ki devam edecegiz dedi. Zamanla duzelir yani bence anlamasi bazen bazi erkekler vakit aliyor. Esim Alman demissin bunun esinin yabanci olmasi ile alakasi yok bence benim esimde Hollanda'li ama bence bunun dedigim gibi irkla hic bir alakasi yok. Bence madem semi sevdigini soyluyor bir sans daha verin verin birbirinize. Tabii oncesinde neler yasadiginizi bilmiyorum. Tek sorun bu ise.
Selam canım doktorun tam olarak nasıl bir teknikten bahsetti onu tam anlatmamışsın. İnsan gerçi işe yarayacak her yöntemi denemek istiyor. Belçika’ya her gün 4 saat gitmek derken iğne vurulduğun süre yumurtalarının büyüklüğü için bakılacağı ve transfer edileceği dönemi kastediyorsun anladığım kadarıyla. Tabi gidip gelme değil de orada 2-3 hafta kalacak şekilde ayarlamak da epey masraf olsa gerek. Ancak yine yanlış anlamadıysam son hakkını orada kullanabiliyorsun yani sigortan karşılıyor. Eğer çok içine sinen bir durumsa neden olmasın. Bunca zaman her türlü zorluğa katlanmışsın. Ama tabi iyi araştırmak şart. Allah yardımcın olsunKizlar bir sesizlik olmus kiz bebekmi geliyor yoksa. Basima geleni anlatip fikrinizi almak istiyorum. Dun dogum kontrol haplarina basladim yeni tedavi icin. Bugun doktor aradi Belcika'nin Ghent sehrinde bir tup bebek merkezi varnis orda ki doktorla konusmus. Ve bana onerebilecekleri bir teknik varmis. Aslinda bu teknigi biz TRde denemistik ama Belcikada ki doktor kullandiklari kitin Trden Trden farkli oldugunu ve daha iyi sonuc verebilecegini dusunuyorlar. Fakat Belcikaya gelis gidis her gun 4 saat. Belcikada ki doktorda randevu almaya calisiyorum ama cok kararsiz kaldim. Sizin fikriniz nedir? Biz doktor son hakkinizi belki orda kullanmaniz daha iyi olur diyor.
Canim Nicin son hakkin olsun ki? Bence denemekte fayda var. Elimizden geleni yapmaliyiz bebisler icin.Kizlar bir sesizlik olmus kiz bebekmi geliyor yoksa. Basima geleni anlatip fikrinizi almak istiyorum. Dun dogum kontrol haplarina basladim yeni tedavi icin. Bugun doktor aradi Belcika'nin Ghent sehrinde bir tup bebek merkezi varnis orda ki doktorla konusmus. Ve bana onerebilecekleri bir teknik varmis. Aslinda bu teknigi biz TRde denemistik ama Belcikada ki doktor kullandiklari kitin Trden Trden farkli oldugunu ve daha iyi sonuc verebilecegini dusunuyorlar. Fakat Belcikaya gelis gidis her gun 4 saat. Belcikada ki doktorda randevu almaya calisiyorum ama cok kararsiz kaldim. Sizin fikriniz nedir? Biz doktor son hakkinizi belki orda kullanmaniz daha iyi olur diyor.
Teknik nasıl bir teknik yani ne bileyim senin sağlığına bir riski var mı acaba o konudan eminsen bence denemeye değer. Adını falan öğrenirsen bir makaleleri tararımKizlar bir sesizlik olmus kiz bebekmi geliyor yoksa. Basima geleni anlatip fikrinizi almak istiyorum. Dun dogum kontrol haplarina basladim yeni tedavi icin. Bugun doktor aradi Belcika'nin Ghent sehrinde bir tup bebek merkezi varnis orda ki doktorla konusmus. Ve bana onerebilecekleri bir teknik varmis. Aslinda bu teknigi biz TRde denemistik ama Belcikada ki doktor kullandiklari kitin Trden Trden farkli oldugunu ve daha iyi sonuc verebilecegini dusunuyorlar. Fakat Belcikaya gelis gidis her gun 4 saat. Belcikada ki doktorda randevu almaya calisiyorum ama cok kararsiz kaldim. Sizin fikriniz nedir? Biz doktor son hakkinizi belki orda kullanmaniz daha iyi olur diyor.
Canim calcium iyonofer. Benim yumurtalarimin dollenme orani dusuk onun icin calcium koyacaklar yumurtalara. Gerci bu daha once denendi. Bir fark olmadi ama doktor TRdeki kitlerden kullandiklarin kitin farkli oldugunu soyluyor.Selam canım doktorun tam olarak nasıl bir teknikten bahsetti onu tam anlatmamışsın. İnsan gerçi işe yarayacak her yöntemi denemek istiyor. Belçika’ya her gün 4 saat gitmek derken iğne vurulduğun süre yumurtalarının büyüklüğü için bakılacağı ve transfer edileceği dönemi kastediyorsun anladığım kadarıyla. Tabi gidip gelme değil de orada 2-3 hafta kalacak şekilde ayarlamak da epey masraf olsa gerek. Ancak yine yanlış anlamadıysam son hakkını orada kullanabiliyorsun yani sigortan karşılıyor. Eğer çok içine sinen bir durumsa neden olmasın. Bunca zaman her türlü zorluğa katlanmışsın. Ama tabi iyi araştırmak şart. Allah yardımcın olsun
Canim calcium iyonofer adi teknigin evet biraz masrafli ve zahmetli olacak bizim icin.Teknik nasıl bir teknik yani ne bileyim senin sağlığına bir riski var mı acaba o konudan eminsen bence denemeye değer. Adını falan öğrenirsen bir makaleleri tararımYol hakkaten sürekli git gel için biraz fazla ama belki folikül takiplerinde aralarda 2-3 gün olursa yani konaklama falan yapman kolaylaştırır işi sanki. Onun dışında da kendi aracınız varsa opu ve transferden sonra dinlene dinlene dönersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?