Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Rahim ağzı uzunluğunu ölçmustur belki canım.
Olabilir canım, plesantaya uzaklık mı dedi valla tam anlamadım. Heyecan da yapıyorum doktorda.
İ
Kızlar
Regl oldum bugün akşam ilaca başlıyorum.. ilk kontörlüm 17 Haziran’da..
çok sevindim canım:) yeni umut, yeni heyecan... hayırlı uğurlu olsun.

Umarım canım.. yeni tedavi yeni umutlar.. başladık bakalım sonuç nasıl olacak :)
Umuuorum sonuç güzel olacak 🙏🏻
Tamam canım yollarım.
+16 kiloyla devam.
Her gün tartıda fark ediyor valla sonumu çok merak ediyorum:)
Güzel bebeğin sağlıkla doğsun da verirsim kiloları. Ben de 4 kilo aldım...
Kızlar selam herkese
Ben hastaneden döndüm. Geçen sefer 2 saat beklemiştim sıra bana gelmemişti ben de mecbur randevuyu erteleyip işe gitmiştim. Bu sefer 3 saat sürer dedikleri bekleme süresi 50 dakika sürdü. Neyse aynı şeyleri duydum haliyle, tüplerimde hidrosalpenks varmış. 24 temmuza laparoskopi için gün verdiler. Bekleme sürecinin bir sonraki aşamasına geçmiş bulunuyorum. Sizin levele geçmem için hala çoooook var :ıslık:
olsun canım, bebeğin sağlıklı vücuduna sağlıkla gelsin de... gerisi önemli değil.

Selam kizlar!

Hala tatil sonrasi yerlesme asamasindaydim, bugunde bahceyi temizleyip yaz sezonunu resmi olarak actim :KK200:

yelek yelek ‘cim gozunuz aydin. Oglunuzu saglikla kucaginiza alin, guzel gunlerini gorerek buyutun insallah.

Merlin_Merlin Merlin_Merlin ‘cim artik sende bu yolun resmi yolcususun :) Islemler lapo ile baslasin sonra hizla karninin buyumesi asamasinda bul kendini insallah. Armutu yiyememene uzuldum eheh :)

Dilan’cim yillarin acisini cikariyor bu oglan senden simdiden :) Bulantilar cok can sikici tahmin ediyorum ama bu hisleri yasayabildigin icinde cok seviniyorum.

dennisgo dennisgo canim doktor gorusmem notr gecti. Bir sonraki postta yazacagim ayrintili. Yeni tedavin olumlu olacak, ilk deda guclu birsey hissettim. Insallah hakkinizda hayirlisi simdidir ve yaziniz guzel haberle daha guzel gecer.
Bahçende güzel günlerin olsun 💜
Çok teşekkür ederim.. cinsiyet ne olsa sevinirdicanım
Doktorla 45 dk ka konustuk. Uzunca teselli verdi, sanmayin biz sadece tibbi olarak bakiyoruz, bizimde kalbimiz var, her kayip veya negatif sonucta empati yapiyoruz ve size her turlu destek icin burdayiz vs dedi.

Ben hikayenize bakinca sadece sanssizlik yasamis, basari sansi yuksek bir hasta goruyorum dedi. Dusuk olmasi hemen altinda bir neden var ama bilinmiyor ihtimalini getirmesin dedi. Her yumurta dollenmez, her dollenen yumurta tutunmaz, her tutunan yumurta da gelismeye devam etmez. Ve bu her kadinin basina gelir vs seklinde aslinda durumun normal oldugunu ve saglik sorunu olmayacagini aciklamaya calisti.
2 regl donemi gecince 3. transfere gecelim hemen dedi.

Bana yapilmis olan testleri sordum. Troid ve hormon testleri normal cikmis. Yumurta sayisi ve kalitesi yasima gore iyiymis, sperm ornekleri iyiymis. Kan pihtilasma testi yapilmamis, asprin kullanmistim hep ama yinede bu bir ihtimal. O test yapilacak. Histereskopi ile bakilmasini da istedim. Doktor guldu, tamam onu da yapariz ama panik ve stres olacak birsey yok. Eger hic tutunma olmasaydi bir sonraki seferde histeroskopi yapilacakti dedi. Kurtaj sonrasi ilk regl gununde arayip, 7. gunu hist. yapilacak, oyle anlastik.

Butun bu taramalarin niye ilk basta yapilip oyle yola cikilmadigini sordum, sizin gibi binlerce kadin var, farkli hastaliklardan laboratuvar sonuclariyla calisan binlerce doktor var, her hastaya tum testleri yapsak sonuclar aylarca gelmez, hastahanelerin ameliyathaneleri sadece diagnostik vakalarla dolardi. Yasam icin bu imkanlara ihtiyaci olan insanlari korumak ve sigortalarin masraflarini azaltmak icin kesin gerekmedikce yapilmiyormus testler. Sigortalara yuk binerse yine bizden cikarmis karsiligi, tedaviyi odeme yuzdeleri duser vs. Ben tatmin oldum bu cevaptan.

Ayrica 2 tane 5. gün embriyosu var saniyordum, 1 tanesi bozulmus son transferde cozdurunce, bize soylemislerdi ama hiiic aklimda kalmamis. 1 tane 5. gun 7 tane 1. gun embriyosu var. 1. gunleri cozdurup 5e gelenler olursa 2 tane transfer olurmu dedim. Tabii dedi.

Son olarak embriyolara genetik testi sordum, hic onermem dedi. 1 saglikli cocugunuz var, gebe kalma sorunu yok ve bilinen bir hastaliginizda yok, niye 4000 euro harcayacaksiniz dedi. Ben zaten rakami duyunca haklisiniz deyip konuyu kapattim :)

Atladigim birsey olmus mu sizce? histereskopi ve sonrasinda 2 tane 5. gun embriyo transferi mantikli mi?
kafaya takılacak her şeyi sormuşsun, güzel de cevaplar almışsın, tatmin edici. Normal yolla hamile kalan arkadaşlarım da yaşadılar seninle aynı şanssızlığı, acıyı. Bir tanesi fazla kafasıla takmadı, harap olmadı hemen bebek denemeye devam etti hemen de hamile kaldı.
Ben de her zaman 2 embriyo transferinden yanayım.. şansı ikiye katlıyor. Ama ikize den hazır mısın?

Evet ya. Ben de bundan rahatsizim. Yedigim ictim herseye dikkat ediyorum. Artik ozgur hissetmiyorum kendimi. Artik biraktim titizligi ama boyle yasanmaz cunku. Ozgur birakiyorum artik kendimi. Normal hamile kalirsan hic buna dikkat etmiyorsun. Hamile hamile sigara icin arkadasim var ya. Bense tatli bile yemiyorum.
Anlıyorum seni canım. Ben de öyle yaşadım bi ara ama sonra saldım gitti kendimi. Özgür bırak kendini bence daha iyi... sıkıntında iyi gelmiyor.
valla işin çilesini çekmemiş hamilelere öyleler canım... Çok rahat hamileler görüyorum. Nasıl korkusuzlar 🧿 maşallah...
Biz hasret çektiğimiz için emek harcayasımız bişeyle
Bayram sabahı normal doğum yaptım. Ben daha iyiyim. Ama bebek kuvozde. Durumu iyi dgl. Dua edersnz sevinirim.
geçmiş olsun... duacınım...

@Dilan60 sagol canim bende simdilik bombos duruyorum, eşim yazdan sonra deneyelim dedi ve Agustos gibi tatil aldik, bana kalsa hemen tekrar denemek istiyordum hatta bazen kiziyorum esime neden tatil ayarladi diye bosuna vakit kaybediyoruz :KK43: bizde kismetse eylül ekim gibi tekrardan donmuslar icin tedaviye baslariz,, tedavimiz Istanbulda oldugu icin daha zor oluyor git gel is yerini ayarlamam gerekiyor, esimde isini degistirdigi icin pek kolay olmazdi galiba yine istanbula gidip gelmek,, kismet böyleymis hayirlisi olsun, gec olsun güc olmasin
Önemli olan ne zaman başladığı değil.. geç olsun yeter ki sağlıklı olsun. Ben Kasım’da sigorta onayı beklerken doktor 3 hafta sürer Aralık’ta da tatiller var Ocak’ta başlarız demişti. Benim onay 2 günde geldi ve üstüne adetim de geldi; ben çok sevindim tabi Kasım’da başlayabileceğiz diye. Ama o tedavide yumurta bile toplanamadı :) şimdi de ay olmuş Haziran ben daha tedavi sürecindeyim :) o yüzden geç olsun gerekirse ama yeter ki sonu güzel olsun

Selam kızlar
Aklıma birşey takıldı.
Almanyada laparoskopi ameliyatı yapan arkadaşlar, laparoskopi için ücret ödeniyor mu? Ben hastanedeyken o kadar başka şeylere odaklanmıştım ki sormak hiç aklıma gelmedi, eve dönerken otobüste aklıma geldi. Hastanede de ne doktor ne bir başkası bu konuyu hiç açmadı

Selam kızlar
Aklıma birşey takıldı.
Almanyada laparoskopi ameliyatı yapan arkadaşlar, laparoskopi için ücret ödeniyor mu? Ben hastanedeyken o kadar başka şeylere odaklanmıştım ki sormak hiç aklıma gelmedi, eve dönerken otobüste aklıma geldi. Hastanede de ne doktor ne bir başkası bu konuyu hiç açmadı

Doktor gerekli gordugu ve sevk ettigi icin odemiyorsun canim. Odeyecek olsan zaten 28373738291028272 kez soyler onayini alirlardi, imzayı şimdiden atmıştın :KK48:

Doktor gerekli gordugu ve sevk ettigi icin odemiyorsun canim. Odeyecek olsan zaten 28373738291028272 kez soyler onayini alirlardi, imzayı şimdiden atmıştın :KK48:

Hahaha. Doğru diyosun.
Aman en azından bunun masrafından kurtuldum.
Tüp bebeğe zaten gidecek bi dünya para, geçen de astımlı kedimize endoskopi yapıldı ona da bayıldık bi sürü.
Gerçi ben para bayılıp daha az beklemeyi tercih ederdim. Günler geçmiyor :(

Hahaha. Doğru diyosun.
Aman en azından bunun masrafından kurtuldum.
Tüp bebeğe zaten gidecek bi dünya para, geçen de astımlı kedimize endoskopi yapıldı ona da bayıldık bi sürü.
Gerçi ben para bayılıp daha az beklemeyi tercih ederdim. Günler geçmiyor :KK43:
Bizde de tedavi faturaları parça parça ve sonradan geliyor. Bazen bir iki ayı buluyor. Artık hangi tedavi için ne ödediğimi karıştırmaya başladım ben de :) Nisan transferine kadar geldik sanırım. Yakında onu da ödemeye başlarız :)

Bizde de tedavi faturaları parça parça ve sonradan geliyor. Bazen bir iki ayı buluyor. Artık hangi tedavi için ne ödediğimi karıştırmaya başladım ben de :) Nisan transferine kadar geldik sanırım. Yakında onu da ödemeye başlarız :)

Sizin klinik gözütokmuş canım. Biz daha eve gelmeden fatura bizden önce varmış oluyor :) Veya orada nakit ödüyoruz:)

Önemli olan ne zaman başladığı değil.. geç olsun yeter ki sağlıklı olsun. Ben Kasım’da sigorta onayı beklerken doktor 3 hafta sürer Aralık’ta da tatiller var Ocak’ta başlarız demişti. Benim onay 2 günde geldi ve üstüne adetim de geldi; ben çok sevindim tabi Kasım’da başlayabileceğiz diye. Ama o tedavide yumurta bile toplanamadı :) şimdi de ay olmuş Haziran ben daha tedavi sürecindeyim :) o yüzden geç olsun gerekirse ama yeter ki sonu güzel olsun
Evet öyle gec olsun güc olmasin insallah, Hayirlisi nezamansa öyle olsun

Selam kızlar
Aklıma birşey takıldı.
Yok canım biz ödemedik bisey sigorta ödüyor zaten.

Olabilir canım, plesantaya uzaklık mı dedi valla tam anlamadım. Heyecan da yapıyorum doktorda.
İ

çok sevindim canım:) yeni umut, yeni heyecan... hayırlı uğurlu olsun.

Umuuorum sonuç güzel olacak 🙏🏻

Güzel bebeğin sağlıkla doğsun da verirsim kiloları. Ben de 4 kilo aldım...

olsun canım, bebeğin sağlıklı vücuduna sağlıkla gelsin de... gerisi önemli değil.

Bahçende güzel günlerin olsun 💜
Çok teşekkür ederim.. cinsiyet ne olsa sevinirdicanım

kafaya takılacak her şeyi sormuşsun, güzel de cevaplar almışsın, tatmin edici. Normal yolla hamile kalan arkadaşlarım da yaşadılar seninle aynı şanssızlığı, acıyı. Bir tanesi fazla kafasıla takmadı, harap olmadı hemen bebek denemeye devam etti hemen de hamile kaldı.
Ben de her zaman 2 embriyo transferinden yanayım.. şansı ikiye katlıyor. Ama ikize den hazır mısın?

Anlıyorum seni canım. Ben de öyle yaşadım bi ara ama sonra saldım gitti kendimi. Özgür bırak kendini bence daha iyi... sıkıntında iyi gelmiyor.
valla işin çilesini çekmemiş hamilelere öyleler canım... Çok rahat hamileler görüyorum. Nasıl korkusuzlar 🧿 maşallah...
Biz hasret çektiğimiz için emek harcayasımız bişeyle

geçmiş olsun... duacınım...

Aynen canim ya. Artik serbest birakiyorum kendimi. Stres cok daha kotu dedigin gibi. Artik hayirlisi.

Eyvah Eyvah.
O levele gelince bakalım ben ne kadar ödeyecem.
Keşke bir tüpü bari kurtarsalar da normal olsa diyecem ama laparoskopiden sonra dış gebelik riski artıyormuş. Hangisi hayırlıysa o olsun diye dua ediyorum ben de.

Sizin klinik gözütokmuş canım. Biz daha eve gelmeden fatura bizden önce varmış oluyor :) Veya orada nakit ödüyoruz:)
Biz sadece opu da klinikte 50 eur ödüyoruz. Onu da neden ödüyoruz bilemedim. Ama transfer faturası gelince onu da düşmüş oluyorlar. Sonrasında parça parça geliyor; kontroller ultrasonlar, opu transfer diye gidiyor. 1-2 ayda tamamlanıyor. Ama sürekli fatura gelince sanki sürekli tedavideyim gibi geliyor bana da :)

Eyvah Eyvah.
O levele gelince bakalım ben ne kadar ödeyecem.
Keşke bir tüpü bari kurtarsalar da normal olsa diyecem ama laparoskopiden sonra dış gebelik riski artıyormuş. Hangisi hayırlıysa o olsun diye dua ediyorum ben de.
Bende tek tüp kaldı ama doğal yoldan yine olmadı. Tüp bebek tedavisinde genelde sol yumurtalığım daha iyi yanıt veriyor ama soldaki tüpüm yok. Sağda kanal solda aktif yumurtalık olunca denediğimle kaldım bence :)
Burada tedavi öncesi süreçle ilgili bilgilendiriyorlar. Her deneme 3-4 bin eur ama bize düşen 250-350 eur arası olacak dediler. Parça parça ama toplamda bu kadar ödüyor olmalıyız.

Merhabalar Londra'da nerde yaptırdınız aşamalar ve mebla neydi öğrenebilirmiyim? Bende londara'da yaşıyorum Türkiye'ye git gel stres kilinik doktor kafam çok karışık Londra'da nasıl çözüme kavuşur. Eşimle yaşıyorum ve kimsem yok bu ülkede yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
canim kusura bakma baya gec dondum tradik kazasi gecirdim ayagim kirildi falan neyse ben uclh hastanesinde yaptirdim ama ozel degil devlet karsiladi kayitli oldugun gp deki doktor yolladi beni bagli oldugun belediyeye gore sana ucretsiz hal veriyorlar mesela benimki 2taneydi ilkinde kizim tutundu simdi tekrr bir bebek istersem ucretli olucak 6tame embrito her sene odiyorum ellerinde tutsublr diye dirum bu ogrenmek istedigin seyleri sor canim

Bende tek tüp kaldı ama doğal yoldan yine olmadı. Tüp bebek tedavisinde genelde sol yumurtalığım daha iyi yanıt veriyor ama soldaki tüpüm yok. Sağda kanal solda aktif yumurtalık olunca denediğimle kaldım bence :)
Burada tedavi öncesi süreçle ilgili bilgilendiriyorlar. Her deneme 3-4 bin eur ama bize düşen 250-350 eur arası olacak dediler. Parça parça ama toplamda bu kadar ödüyor olmalıyız.

Sen de Almanyada mısın canım?
Benimle aynı şekilde devlet sigortalı bir tanıdığım 800Euro ödemiş tüp bebeğe. İkizleri olacak, Bir kız bir erkek :KK200:
Sen 250-350 arası ödüyorsan gene iyi bence.
Ben başka da hiç araştırmadım ya da sormadım ne kadar tutacağını. Ama her ihtimale karşı masraflarımı kıstım. Çok tutarsa sonradan sıkışmıyım diye.

Sen de Almanyada mısın canım?
Benimle aynı şekilde devlet sigortalı bir tanıdığım 800Euro ödemiş tüp bebeğe. İkizleri olacak, Bir kız bir erkek :KK200:
Sen 250-350 arası ödüyorsan gene iyi bence.
Ben başka da hiç araştırmadım ya da sormadım ne kadar tutacağını. Ama her ihtimale karşı masraflarımı kıstım. Çok tutarsa sonradan sıkışmıyım diye.
Ben Belçika’dayım. Burası daha ucuz ve burada sanırım dondurulmuşlar için de 5 yıl ödeme yapmıyoruz. Daha fatura gelmedi en azından. Almanya’dan farklı olarak 6 hak var bir de..

Back
X