- 23 Ağustos 2012
- 51.882
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.691
- 898
- Konu Sahibi mercandedee
-
Bakin simdi. Telefon faturası 40 dolar , kira kucuk bi evse 700 dolar eketrk en az 70 dolar kisin 150 200 dolar , otobus aylik 50 dolar , market aylik 4 5 kisilik aileyse en az 500 dolar gidiyor. Araban varsa onun masrafları.
Almanyaya calismaya giden çok kanadali var. Alman aile almanya gibi biyerden neden buraya geldiki
İmzayı ne tarafa atıyoruzKanadada yaşayıp konu sahibesi kadar cahil olmaya bravo diyorum
Kanada düşünce özgürlüğüne ve politik şeffaflığa önem veren bir ülke konu sahibesi hiç mi gazete okumaz, TV izlemez? Ortadoğudan çıktığı gibi kafası eşcinseller, dinsizler münafıklar, onun dini, bunun uçkuru ... bırakın bunları Allah aşkına karşıdaki İNSAN mı düzgün biri mi ona bakın yeter. Bizim ülkede inanılmaz bir kültürel dejenerasyonu var ayrıca. Hayvanlara işkence, kadın düşmanlığı, tecavüz olayları, şiddet olayları... en çok hayvan düşmanlığı midemi bulandırıyor. Ağzı dili olmayan kimseye zararı olmayan hayvanlara işkence yapılıyor.Bu nasıl bir vicdan aklım almıyor.
Türkiye'de son 10 yılda o kadar vahşice ve iğrenç olaylar yaşandı ki, ne din engelleyebildi bunları ne de ahlak. Özgecanı vahşice katlettiler. Ensest çok yaygın hala, gayet büyük bir şehirde çalışan doktor bir arkadaşım 15yaşında hamile çocuk gördüklerinde ilk kızın abisinden şüpheleniyorum diyor, tarikat denen yobazlık leşlik aldı başını gitti, halkı din adıyla uyutma var, cemaat mekanında erkek çocuklara istismar var da var ... işin daha kötüsü toplum tepki gösterse bile failler ceza almıyor. Toplum ataerkil tecavüzcü yırtıyor, cemaatleri iktidar koruyor bakan 1 kerecikten bir şey olmaz diyor. Nerde adalet? Adaletin olmadığı yerde insanlar nasıl rahat yaşasın? Burda kim yarın öbür gün mağdur olursa devletin yanında olacağına güvenebilir??
Konu sahibesi yazmış ki ateistler var, ne yaptı bu ateistler kendisine babasını mı öldürdü? Bunca dert edinecek şey varken masada hala eşcinsel, ateist, din elden gidiyeahhh yazan insana Ortadoğulu deniyor maalesef. Ortadoğulular akıllanmaz arkadaş. İçsavaşta birbirlerini de keserler, mezhep savaşında birbirlerini de yakarlar, hayvanları da öldürürler. Coğrafya kader de insan az biraz akıllanır yahu yüzyıllar geçti dünya aydınlanalı insanımız akıllanmadı.
Ben doktorum. Şöyle ki uzmanlık eğitimini yurtdışına almak istiyorum. Ama bunun için üniversitelere ödenmesi gereken para çok çok fazla. Bu ülkeler arasında Kanada da var, Avrupa'da, Asya'da... Hepsi çok pahalı. Ve minimum 3 yıl bu eğitimi alacağımı düşünürsek ×3 para demek oluyor bu. Çok zor yani.
bravo, helal olsun diyorum.
yakın bir akrabamız almanya'da yaşıyor, türkiye'ye her gelişinde abartısız yaklaşık 50 bin tl'lik altın, vs alışverişi yapabiliyor. oğulları, gelinleri ve torunları için birikim amaçlı yaptığını söylüyor. orada şartlarınız iyi denilince, gel de burada yaşa, ayda 1000 euro zor kazanıyoruz diyor.
derdim buradan aldığı altın, vs değil. eşi çalışıyor, kendince biriktirip alıyor, en doğal hakkıdır. hem oradaki maddi durumdan dolayı zor geçiniyoruz diyip hem gelip bu kadar harcamak ne kadar mümkün ?
yiyip içmelerini, gezmelerini ve bunların masraflarını saymadım bile.
buraya gelip her sene 1 ay tatil tadında gezip, istediği gibi alışveriş yapan insanın da en ufak eleştiride "çok şanslısınız, Türkiye oradan daha iyi" demesi ve seçim dönemi koşa koşa gidip oy kullanması bana yanlış geliyor.
madem biz burada daha rahatız, neden 3 çocuğu da işlerini orada kurdu ? bunu sorunca da, eh napalım, düzenimizi kurduk oluyor cevap.
Konu sahibesinin alıntısına cevaben yazmıştım ama alıntılayamamışım ne etmişimBen doktorum. Şöyle ki uzmanlık eğitimini yurtdışında almak istiyorum. Ama bunun için üniversitelere ödenmesi gereken para çok çok fazla. Bu ülkeler arasında Kanada da var, Avrupa'da, Asya'da... Hepsi çok pahalı. Ve minimum 3 yıl bu eğitimi alacağımı düşünürsek ×3 para demek oluyor bu. Çok zor yani.
Bakin simdi. Telefon faturası 40 dolar , kira kucuk bi evse 700 dolar eketrk en az 70 dolar kisin 150 200 dolar , otobus aylik 50 dolar , market aylik 4 5 kisilik aileyse en az 500 dolar gidiyor. Araban varsa onun masrafları.
Tamam guzel arkadasim,bu masraflar her yerde var. Turkiye sanki beles mi? Telefon faturasi hic 40 lira gelmez burda misal,herkesin cebinde bir telefon var en ucuz paket 30-40 liradan baslar. Kucucuk ev kiralari Bursada 1500 liradan basliyor. Market masrafi 4-5 kisilik aileye 500 lira olsa millet davul calip gobek atar sokaklarda. Biz TL kazanip TL harciyoruz ,siz de dolar kazanip dolar harciyorsunuz,oradaki hayat standartlari burdan cok daha iyi. Sadece ozledim memleketimi deseniz eyvallah da,asli astari olmayan gerekcelerle hayatinizi bitirmeyin diye oneride bulunuyoruz
Aileye zamanında teklif cazip gelmiş ve gitmişlerdi. Adam işini kaybettikten sonra bile geri dönmemenin yollarını arıyordu.Almanyaya calismaya giden çok kanadali var. Alman aile almanya gibi biyerden neden buraya geldiki
Keske benim harcamalarim da boyle olsa :) 65 mt2 eve 1500 tl kira 407 aidat oduyorum (7 si de var) ev sahibi ensemizde boza pisirmeye basladi zam yapicam ucuza oturuyorsunuz diye.Bakin simdi. Telefon faturası 40 dolar , kira kucuk bi evse 700 dolar eketrk en az 70 dolar kisin 150 200 dolar , otobus aylik 50 dolar , market aylik 4 5 kisilik aileyse en az 500 dolar gidiyor. Araban varsa onun masrafları.
Hadi o AnkaraValla Ankarada en vasat mahallede bile kira 1000TL dedi annem şaştım kaldım. Kiralar uçmuş gitmiş Türkiye'de.
Almanyadada para kazanmak kolay değil, ama yaşam Türkiyeden daha kolay. Bu benim fikrim. Benim burdaki 1 eurom Türkiyede 7 Tl yapıyor. Ahkam kesmek kolay oluyor o zaman. Yurt sevgisini ve özlemi anlarım da, ama ben Türkiyedeki insanlara hayatlarını anlatmak yerine, hayatlarını dinlemeyi tercih ederim hep. Cünkü biz dışardan hep sadece medyada görüldüğü kadar biliriz. Bende Türkiyede tatil yapıyorum, ama tatil normal hayata benzeyebilir mi hiç. Realist olmak lazım.
1500 tl kira nerde istanbulun iyi biyeri olmasi lazmKeske benim harcamalarim da boyle olsa :) 65 mt2 eve 1500 tl kira 407 aidat oduyorum (7 si de var) ev sahibi ensemizde boza pisirmeye basladi zam yapicam ucuza oturuyorsunuz diye.
Tahminimce suan calismiyorsunuz ve begenmediginiz ulkeden sosyal yardim ve cocuk parasida aliyorsunuz ,bencede geri donun vergilerimin boyle zihniyetteki insana harcanmasini istemem.Bakin simdi. Telefon faturası 40 dolar , kira kucuk bi evse 700 dolar eketrk en az 70 dolar kisin 150 200 dolar , otobus aylik 50 dolar , market aylik 4 5 kisilik aileyse en az 500 dolar gidiyor. Araban varsa onun masrafları.
Hahhaha ablacım en iyi en iyi velcome velcome buyrun gelin İstanbul’un en kötü yeri 15001500 tl kira nerde istanbulun iyi biyeri olmasi lazm
1500 tl kira nerde istanbulun iyi biyeri olmasi lazm
Yaaa siz milletin dediklerini ne ciddiye alıyorsunuz. Gitmeden böyle konuşuyor, gitsin çocuklar okula başladı der, eşimin işi güzel der, birkaç sene daha çalışıp ev alalım der, daha da gelmez.Yok yakin arkadasm. Kalmaz en fazla 5 yil kalip doner. Cocuklarini turkiye kültüründe ailesine yakin yetistirmek istiyor.
Burda euro yok kanada dolari var. Oda eurodan düşük. Bi kanada dolari 5 lira . Cocuk basina 600 dolar geliyor.
Bu çok komik bir bakış açısı. Benim Abdullah isimli gay arkadaşım var :) ailesi müslüman, gayet yakışıklı bir çocuk. Ailesinden kimse asla bilmez ki bu çocuk erkeklerle yatıyor. Ruhları bile duymuyordum ama çocuk gay. Hem de ailesiyle aynı evde yaşadığı lise zamanından beri.Hayir alakasi yok. Kim gayse gay karışmam. Ben cocuklarim oyle olmasin isterm. Saygili olsunlar ama normal.bi hayat sursunler isterm. Anlamiyorsunuz
Hahhaha ablacım en iyi en iyi velcome velcome buyrun gelin İstanbul’un en kötü yeri 1500
Tahminimce suan calismiyorsunuz ve begenmediginiz ulkeden sosyal yardim ve cocuk parasida aliyorsunuz ,bencede geri donun vergilerimin boyle zihniyetteki insana harcanmasini istemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?