- 4 Mart 2012
- 15.980
- 37.196
- 798
- Konu Sahibi mercandedee
-
Bu zihniyetin çocuklarına pek bir şey katacağını düşünmüyorum.Çocuklar uyanık olursa belki..Ekmeğini yediğin vatandaşlığı için yıllarını verdiğin ülkeye de dejenere demek biraz şov bence. Öyle olduğunu düşünüyorsanız buyurun gelin ülkeye, çocuklar vatandaşmış zaten size ne gerek? Gurbetçilerin maddiyat için elin ülkesine gidip çalışıp da sonra millet sevdalısı geçinmesinden gına geldi. Aileyi, aidiyet hissini, doğup büyüdüğün toprakları özlemek çok normal tabii ama tutup da daha iyi bir hayat için gittiğin ülkeye çamur atmak pek akıl işi değil. Her ülkenin olumlu olumsuz imkanları vardır. Kaldı ki rica ederim insanların cinsel tercihlerini, inançlarını, hayat seçimlerini rahat bırakın burnunuzu sokmayın. Orada eminim ki çocuklarınız burada olacağından daha çok hoşgörüyü ve başkalarının hayatına seçimlerine karışmamayı öğrenir. Onlar ve dünya için daha hayırlı.
Vazgeçtim. Dönün siz. Türkiye tam da size göre bir yer çünkü. Ne işiniz var Kanada'da sizin gerçekten.
Burda euro yok kanada dolari var. Oda eurodan düşük. Bi kanada dolari 5 lira . Cocuk basina 600 dolar geliyor.
Ben de merak ettim nasıl gitti. Doktorlara mühendislere vize kolay ama ben parada tıkanıyorum. Keşke bir ülke de bana kucak açsa gel gardaşım para mühim deel deseOrayı hiç kurcalamayın bence .... vize kolaylığı mühendis ve doktorlara var sadece tüm göçmen alan ülkelerde, başka bir şeysen vize alamıyorsun bile.
Konu sahibesinin yazış biçimine bakarsak eğitim durumu hiç içaçıcı değil, eşinin de bu 2 meslek grubundan olmadığını sanıyorum önceki mesajlarından. Gidiş biçimi nedir ben de merak ettim açıkçası zoru başarmışlar çünkü.
Maalesef bu beni çok rahatsız eden bir durum. Erkekler çok saygısız, özellikle işhayatında. Linkedin'de yeni blog yazımın reklamını yaptım. Gelen reaksiyonlar abartısız:
- Amerikalı erkek meslektaşlar: beğeni
- Avrupalı erkek yöneticim: tekrar paylaşma
- Avrupalı junior meslektaş: PhD tezim bu konuda, fikirleriniz için mesaj atabilir miyim ?
- Ex iş arkadaşı, İsrailli: tebrik yazmış pek beğenmiş
- Dış kapının mandalı bir Mahmut abi, bağlantım falan değil mesleki olarak alakamız yok: sen de bunları yazıyorsun ha (bir de gülücük koymuş)
Bu kadar saygısız olunmaz gerçekten. İşim, ünvanım, eğitimim belli ama kadın olduğum için bu şeklide saygısızlık yapma hakkını kendinde bulan tipler var hem de çoğunlukta. Rezillik yani. İfşa olmayacağımı bilsem buraya ekran görüntüsünü atardım bak da öl o derece
Keske ben de hem dejenere olup hem de 600 dolar alsam la bi an dusundum pek karli is bu dejenerasyonVah vah çok üzücü bir durum. 4 çocuk sadece 2400 dolarcık yapıyor.
Bu zihniyetin çocuklarına pek bir şey katacağını düşünmüyorum.Çocuklar uyanık olursa belki..
Bir arkadaşım anlatmıştı ( sözüm meclisten dışarı lütfen kimse yanlış yorumlamasın)
- Türkiyeden 25 sene önce gelen yozgatlı, kayserili, vs.. hala aynı kafadalar ,şivelerini bile değiştirmiyorlar demişti. Hatta 25 senedir vatandaşlığı bekliyorlar,
Çocuklarını da kendileri gibi yetiştiriyorlar demişti.
Öğrencilere metrolardaki oturaklari tutma yerlerini dezenfekte isi sunuldu saatligi en az 29 dolardan. Yaz isi olarak ama sadece ogrenciler yapicak. Simdi yasli evlerinde asiri ihtyc var saatligi 26 dolardan baslaniyor. Musait olsam baslardim. Tabi bu brutmus net dgl . Guzel yanlarında söylüyorum. Vatabdsslgi avrupada ki çoğu ulkeye nispeten daha kolay. Evet ev bulmak çok kolay. Istedgn zaman tasinirsin ev bulursun. Ben seyi anlamadim avruoa da okadar cok gocmen var mi yazin ordaydm. Uc ulke gezdm cocuklarla . Heruer gocmen multeci dolu kanadadan farki yok hatta daha cok car yabanci. Neden hala irkclik varVah vah çok üzücü bir durum. 4 çocuk sadece 2400 dolarcık yapıyor.
Ben de merak ettim nasıl gitti. Doktorlara mühendislere vize kolay ama ben parada tıkanıyorum. Keşke bir ülke de bana kucak açsa gel gardaşım para mühim deel dese
Dil çalışıyorum 25imden sonra belki bir fırsat doğar da zorlanmayayım diye
zaten eğitim sistemimiz çocukların yeteneklerini keşfedip buna göre ilerlemelerine müsait değil ki. eğer şanslıysa, anne baba destekliyor ve maddi güç de varsa ancak o zaman çocuk daha küçüklükten yeteneklerine göre yönlendirilebiliyor.
daha fen matematik okumayana "aaa kafası çalışmıyor" dememeyi, farklı zeka türlerinin olabileceğini yeni öğrendik ülkece.
Bakin simdi. Telefon faturası 40 dolar , kira kucuk bi evse 700 dolar eketrk en az 70 dolar kisin 150 200 dolar , otobus aylik 50 dolar , market aylik 4 5 kisilik aileyse en az 500 dolar gidiyor. Araban varsa onun masrafları.Keske ben de hem dejenere olup hem de 600 dolar alsam la bi an dusundum pek karli is bu dejenerasyon
Bundan birkaç yıl önce Kanada ile ilgili bir belgesel izlemiştim. Alman bir aile çocuklarıyla orada yaşam mücadalesi veriyordu, en son işten atılınca (eğitim durumu iyi değil) yine belli bir süre müsade etmişlerdi ve oradan ayrılmamanın yollarını arıyorlardı.Orayı hiç kurcalamayın bence .... vize kolaylığı mühendis ve doktorlara var sadece tüm göçmen alan ülkelerde, başka bir şeysen vize alamıyorsun bile.
Konu sahibesinin yazış biçimine bakarsak eğitim durumu hiç içaçıcı değil, eşinin de bu 2 meslek grubundan olmadığını sanıyorum önceki mesajlarından. Gidiş biçimi nedir ben de merak ettim açıkçası zoru başarmışlar çünkü.
Esim teknisyen is teklifi aldi. Yasal olmayan bizey yapmadim. Kotu düşünüp durmayinAllah affetsin bana alavereli dalavereli bir durum gibi geldi ama neyse
Aynen ..Bulunduğu çevre ile kendini harmanlamayan gençlere özellikle çok şaşırıyorum.O zaten bomba ötesi bir durum. Haydi ilk gelen adam cahil vb ama çocuklarına ne demeli? Evde ne görürsen gör demokrasinin, kadın haklarının beşiği bir ülkede yaşıyorsun hiç mi gazete okumazsın kardeşim? Eleman Alman kızlarla geziyor sonra bakire kız isterim diyor, memleketten kız getiriyor onu da anasıyla danasıyla 10kişilik evde yaşatıp şiddet uyguluyor. Havalanında sıradayım Almancı teyze geliyor şalvar giymiş gerçekten kötü bir görüntü. Türkler de böyle böyle yaptı ıykkk diyenlerin ağzına zorla laf veriyorlar. Kuşaklar geçmiş ama bazı Almancı Türklerin zihniyetleri 1950lerde hala.
Öğrencilere metrolardaki oturaklari tutma yerlerini dezenfekte isi sunuldu saatligi en az 29 dolardan. Yaz isi olarak ama sadece ogrenciler yapicak. Simdi yasli evlerinde asiri ihtyc var saatligi 26 dolardan baslaniyor. Musait olsam baslardim. Tabi bu brutmus net dgl . Guzel yanlarında söylüyorum. Vatabdsslgi avrupada ki çoğu ulkeye nispeten daha kolay. Evet ev bulmak çok kolay. Istedgn zaman tasinirsin ev bulursun. Ben seyi anlamadim avruoa da okadar cok gocmen var mi yazin ordaydm. Uc ulke gezdm cocuklarla . Heruer gocmen multeci dolu kanadadan farki yok hatta daha cok car yabanci. Neden hala irkclik var
Derdiniz buysa eğer bunları Türkiye'de yaşadığı halde yapan o kadar çok insan var ki şaşarsınız.Dejenere olmak dinsizligi secmek escinseligi normal gormek , uyusturucu almak , isyankar olmak
Ben de merak ettim nasıl gitti. Doktorlara mühendislere vize kolay ama ben parada tıkanıyorum. Keşke bir ülke de bana kucak açsa gel gardaşım para mühim deel dese
Dil çalışıyorum 25imden sonra belki bir fırsat doğar da zorlanmayayım
Yurtdisi istiyorsanız avruoa deneyin. Burda ne mühendisler doktorlar gelip bulasikclk ubercilik yaptılar baska milletlerde var , geri dönemde cok oluyor çünkü kanada deneyim istiyor kanada deneyimi. Youtubeda cok video var açın izleyin. Hatta bi aile geri donecek kadin alışamadı. Avrupa cok daha mantikli. Hayat ucuz turkiyeye yakin. Istesenz cok ucuza başka ulkelere gidersiniz. Cok turk var yalnız hissetmezsiniz
Tamam guzel arkadasim,bu masraflar her yerde var. Turkiye sanki beles mi? Telefon faturasi hic 40 lira gelmez burda misal,herkesin cebinde bir telefon var en ucuz paket 30-40 liradan baslar. Kucucuk ev kiralari Bursada 1500 liradan basliyor. Market masrafi 4-5 kisilik aileye 500 lira olsa millet davul calip gobek atar sokaklarda. Biz TL kazanip TL harciyoruz ,siz de dolar kazanip dolar harciyorsunuz,oradaki hayat standartlari burdan cok daha iyi. Sadece ozledim memleketimi deseniz eyvallah da,asli astari olmayan gerekcelerle hayatinizi bitirmeyin diye oneride bulunuyoruzBakin simdi. Telefon faturası 40 dolar , kira kucuk bi evse 700 dolar eketrk en az 70 dolar kisin 150 200 dolar , otobus aylik 50 dolar , market aylik 4 5 kisilik aileyse en az 500 dolar gidiyor. Araban varsa onun masrafları.
Bazi insanlar eksikleri söyleyince "ahh sen Türkiyeyi kötüleyemezsin" diye parlıyor. Mesele Türkiyeyi kötülemek değil. Cennet gibi ülke ama eksikler var. Kimse söylemese nasıl değişir. Simdi "o zaman sen gel ve sen yap" derler. Ama onu bile torpil olmadan nah yaparsın. Şunu da ekleyim: Benim Türkiyede seçim hakkım var. Kullanmıyorum çünkü orda yaşamıyorum. Sistemi orda yaşayanlar benden kat kat iyi bilir. Değişim içinden gelmeli. Dışardan değil
Almanyaya calismaya giden çok kanadali var. Alman aile almanya gibi biyerden neden buraya geldikiBundan birkaç yıl önce Kanada ile ilgili bir belgesel izlemiştim. Alman bir aile çocuklarıyla orada yaşam mücadalesi veriyordu, en son işten atılınca (eğitim durumu iyi değil) yine belli bir süre müsade etmişlerdi ve oradan ayrılmamanın yollarını arıyorlardı.
Marketlerde hoşuma giden şey durumu iyi olanlar maddi sıkıntı çekenler için markette ayrılan bir bölümde aldıkları şeyleri koyuyor ve ihtiyaç sahipleri oradan faydalanıyordu. Ayriyeten bu aileye komşuları da çok destek oluyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?