Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu zihniyetin çocuklarına pek bir şey katacağını düşünmüyorum.Çocuklar uyanık olursa belki..

Bir arkadaşım anlatmıştı ( sözüm meclisten dışarı lütfen kimse yanlış yorumlamasın)
- Türkiyeden 25 sene önce gelen yozgatlı, kayserili, vs.. hala aynı kafadalar ,şivelerini bile değiştirmiyorlar demişti. Hatta 25 senedir vatandaşlığı bekliyorlar,
Çocuklarını da kendileri gibi yetiştiriyorlar demişti.

Vazgeçtim. Dönün siz. Türkiye tam da size göre bir yer çünkü. Ne işiniz var Kanada'da sizin gerçekten.

Valla burayı ben de anlayamıyorum. Bakıyorum çocuk pırıl pırıl, fırsat geçse süper işler yapacak okul kabulu de var, gayet iyi de bir okul ama burs bulamamış. Kredi çeksem ödeyebilir miyim diye mesaj yazıp FB grubunda fikir arıyor.

Eeee yani yurtdışında yaşamayı çok da istemeyen Mahmut abi ve eşi Kanadaya İnglitereye kapağı bir şekilde atıyor orayı da beğenmiyor. Dünyanın işleyiş biçimi garip. Çok isteyenler fırsatı zorlasa da elde edemiyor bazen, istemeyenlerin şikayet edenlerin kucağına düşüyor.

Ben de merak ettim nasıl gitti. Doktorlara mühendislere vize kolay ama ben parada tıkanıyorum. Keşke bir ülke de bana kucak açsa gel gardaşım para mühim deel dese
Dil çalışıyorum 25imden sonra belki bir fırsat doğar da zorlanmayayım diye

ahh kesinlikle doğru !
hele ki linkedin artık türk erkeklerinin tabir-i caizse "yürüme" alanı oldu. aklınca böyle bir yorum yapıp size cevap hakkı doğuracak ki, oradan iletişim kuracak. küçük aklınca sizi küçümseyerek tavlayacak. çünkü türk kadını öyle höt zöt erkekleri sever algısı var.
eğer meslektaşsanız da muhakkak ama muhakkak bu beni kadın haliyle geçer, başıma yönetici olur, dayanamam durumu var.

ilk terfimde, çalıştığım ekip içindeki erkek arkadaş öyle bir tokalaşmıştı ki, bir an karnıma kılıç sapladı sanmıştım.

O zaten bomba ötesi bir durum. Haydi ilk gelen adam cahil vb ama çocuklarına ne demeli? Evde ne görürsen gör demokrasinin, kadın haklarının beşiği bir ülkede yaşıyorsun hiç mi gazete okumazsın kardeşim? Eleman Alman kızlarla geziyor sonra bakire kız isterim diyor, memleketten kız getiriyor onu da anasıyla danasıyla 10kişilik evde yaşatıp şiddet uyguluyor. Havalanında sıradayım Almancı teyze geliyor şalvar giymiş gerçekten kötü bir görüntü. Türkler de böyle böyle yaptı ıykkk diyenlerin ağzına zorla laf veriyorlar. Kuşaklar geçmiş ama bazı Almancı Türklerin zihniyetleri 1950lerde hala.

Vah vah çok üzücü bir durum. 4 çocuk sadece 2400 dolarcık yapıyor.
Öğrencilere metrolardaki oturaklari tutma yerlerini dezenfekte isi sunuldu saatligi en az 29 dolardan. Yaz isi olarak ama sadece ogrenciler yapicak. Simdi yasli evlerinde asiri ihtyc var saatligi 26 dolardan baslaniyor. Musait olsam baslardim. Tabi bu brutmus net dgl . Guzel yanlarında söylüyorum. Vatabdsslgi avrupada ki çoğu ulkeye nispeten daha kolay. Evet ev bulmak çok kolay. Istedgn zaman tasinirsin ev bulursun. Ben seyi anlamadim avruoa da okadar cok gocmen var mi yazin ordaydm. Uc ulke gezdm cocuklarla . Heruer gocmen multeci dolu kanadadan farki yok hatta daha cok car yabanci. Neden hala irkclik var

Allah affetsin bana alavereli dalavereli bir durum gibi geldi ama neyse

Bazi insanlar eksikleri söyleyince "ahh sen Türkiyeyi kötüleyemezsin" diye parlıyor. Mesele Türkiyeyi kötülemek değil. Cennet gibi ülke ama eksikler var. Kimse söylemese nasıl değişir. Simdi "o zaman sen gel ve sen yap" derler. Ama onu bile torpil olmadan nah yaparsın. Şunu da ekleyim: Benim Türkiyede seçim hakkım var. Kullanmıyorum çünkü orda yaşamıyorum. Sistemi orda yaşayanlar benden kat kat iyi bilir. Değişim içinden gelmeli. Dışardan değil

Keske ben de hem dejenere olup hem de 600 dolar alsam la bi an dusundum pek karli is bu dejenerasyon
Bakin simdi. Telefon faturası 40 dolar , kira kucuk bi evse 700 dolar eketrk en az 70 dolar kisin 150 200 dolar , otobus aylik 50 dolar , market aylik 4 5 kisilik aileyse en az 500 dolar gidiyor. Araban varsa onun masrafları.

Bundan birkaç yıl önce Kanada ile ilgili bir belgesel izlemiştim. Alman bir aile çocuklarıyla orada yaşam mücadalesi veriyordu, en son işten atılınca (eğitim durumu iyi değil) yine belli bir süre müsade etmişlerdi ve oradan ayrılmamanın yollarını arıyorlardı.

Marketlerde hoşuma giden şey durumu iyi olanlar maddi sıkıntı çekenler için markette ayrılan bir bölümde aldıkları şeyleri koyuyor ve ihtiyaç sahipleri oradan faydalanıyordu. Ayriyeten bu aileye komşuları da çok destek oluyordu.

Aynen ..Bulunduğu çevre ile kendini harmanlamayan gençlere özellikle çok şaşırıyorum.
Ne yazık ki bizim vatandaşımız her yerde kendini belli ediyor.Uyum yok, Vizyon yok..

Şimdi ablacım ona gelinceye kadar, siyahiler Amerikada yüzyıllardır yaşıyor. Siyahı Amerikan başkanı da var Obama, çok başarılı şarkıcılar var Beyonce mesela tüm toplum tapınıyor, siyahı basketçiler var, golfçu var var kere var ama bu hafta siyahi bir insanı polis boğazına basmak suretiyle vahşi bir biçimde katletti. Beyaz bir erkeğin öldürüldüğünü polis tarafından duyamazsınız ama. Göçmenlik Avrupada nispeten yeni, ülkelerin çoğu millet devleti Fransada çoğunluk Fransız, Almanya, İtalya, İspanya vb keza, göçmenler azınlıkta, insanlar yabancılara alışık değil, din farkı var tonla sebep. Lakin Amerika zaten göçmenlerin kurduğu bir ülke, yerli hiç kimse yok ama siyahiler yüzyıllardır ayrımcılığa uğruyor. Neden? Neden cehalet ve dangalaklık. Aslına bakarsanız hiçbir neden yok.

Bakin simdi. Telefon faturası 40 dolar , kira kucuk bi evse 700 dolar eketrk en az 70 dolar kisin 150 200 dolar , otobus aylik 50 dolar , market aylik 4 5 kisilik aileyse en az 500 dolar gidiyor. Araban varsa onun masrafları.
Tamam guzel arkadasim,bu masraflar her yerde var. Turkiye sanki beles mi? Telefon faturasi hic 40 lira gelmez burda misal,herkesin cebinde bir telefon var en ucuz paket 30-40 liradan baslar. Kucucuk ev kiralari Bursada 1500 liradan basliyor. Market masrafi 4-5 kisilik aileye 500 lira olsa millet davul calip gobek atar sokaklarda. Biz TL kazanip TL harciyoruz ,siz de dolar kazanip dolar harciyorsunuz,oradaki hayat standartlari burdan cok daha iyi. Sadece ozledim memleketimi deseniz eyvallah da,asli astari olmayan gerekcelerle hayatinizi bitirmeyin diye oneride bulunuyoruz

bravo, helal olsun diyorum.

yakın bir akrabamız almanya'da yaşıyor, türkiye'ye her gelişinde abartısız yaklaşık 50 bin tl'lik altın, vs alışverişi yapabiliyor. oğulları, gelinleri ve torunları için birikim amaçlı yaptığını söylüyor. orada şartlarınız iyi denilince, gel de burada yaşa, ayda 1000 euro zor kazanıyoruz diyor.

derdim buradan aldığı altın, vs değil. eşi çalışıyor, kendince biriktirip alıyor, en doğal hakkıdır. hem oradaki maddi durumdan dolayı zor geçiniyoruz diyip hem gelip bu kadar harcamak ne kadar mümkün ?

yiyip içmelerini, gezmelerini ve bunların masraflarını saymadım bile.

buraya gelip her sene 1 ay tatil tadında gezip, istediği gibi alışveriş yapan insanın da en ufak eleştiride "çok şanslısınız, Türkiye oradan daha iyi" demesi ve seçim dönemi koşa koşa gidip oy kullanması bana yanlış geliyor.

madem biz burada daha rahatız, neden 3 çocuğu da işlerini orada kurdu ? bunu sorunca da, eh napalım, düzenimizi kurduk oluyor cevap.

Almanyaya calismaya giden çok kanadali var. Alman aile almanya gibi biyerden neden buraya geldiki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…