- 23 Ağustos 2012
- 51.887
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.714
- 898
- Konu Sahibi mercandedee
-
- #201
Ben konu sahibesinin nasıl gittiğini merak ettim. Yazmış mı?
Ekmeğini yediğin vatandaşlığı için yıllarını verdiğin ülkeye de dejenere demek biraz şov bence. Öyle olduğunu düşünüyorsanız buyurun gelin ülkeye, çocuklar vatandaşmış zaten size ne gerek? Gurbetçilerin maddiyat için elin ülkesine gidip çalışıp da sonra millet sevdalısı geçinmesinden gına geldi. Aileyi, aidiyet hissini, doğup büyüdüğün toprakları özlemek çok normal tabii ama tutup da daha iyi bir hayat için gittiğin ülkeye çamur atmak pek akıl işi değil. Her ülkenin olumlu olumsuz imkanları vardır. Kaldı ki rica ederim insanların cinsel tercihlerini, inançlarını, hayat seçimlerini rahat bırakın burnunuzu sokmayın. Orada eminim ki çocuklarınız burada olacağından daha çok hoşgörüyü ve başkalarının hayatına seçimlerine karışmamayı öğrenir. Onlar ve dünya için daha hayırlı.
Maalesef ben de balık burcuyumSu burçları aşırı duygusal yani mal gibi afedersiniz balık burcu da yengeç de berbat seçeneğim olsa kesinlike seçmezdim
Ben de dönmek isteyenlerdenim kime desem deli misin, işin harika şartların harika diyor ama ben sosyal yalnızlık sebebinden dönmek istiyorum. Arkadaşlarımla 2 lafın belini kırmayı özledim, haftasonu gezmeyi müzikli eğlence yerine gitmeyi özledim, ailemi özledim ne bileyim kendi insanlarımızla yaşamayı özledim. Dün fal baktırdım, bu abimize uzun süredir baktırıyorum herkes gitme peşinde sen tersine gidiyorsun dediAilem çalışma hayatına sebep gelme diyor, sana göre iş burda yok yapamayıp 6 ay sonra dönceksin diyorlar. Kafam milyon bazen.
Evet avrupada okullar bedava . Turkiyeye yakin ve hayat ucuz. Turkiyeye yakin olmasini isterdim kanadadnn.ama yorumlari okudum bira z daha olumlu düşünmeye başladım da biri sikayet edecem yazmis. Ben tavsige almak için yazdm. Ekran goruntusu alacakmış. Ins yapmaz.Mükemmel yer diye bir şey yokÖnemli olan eksileri kabul etmek. Kiminde hava kötü, kiminde dil çok zor, kimi Türkiye'ye çok uzak, kiminde hayat pahalı, kiminde yerliler kazma gibi...
İranlı iş arkadaşım Kanada'ya göç etti. Karısı sosyal olarak burda mutsuzdu, Almanlarla yaşamayı sevmiyordu, ırkçılıktan mutsuzdu. Kimi çok seviyor burayı hayat nispeten ucuz, kreş okul bedava vb. Ama bu arkadaşımın karısı mutsuzdu sevmiyorsan sevmiyorsun yani. Şimdi gayet mutlular. Ben soğuk havayı sevmeyen biri olarak istemem.
Bizim orada buna şey diyolllaaBunda kötü ne var ki zaten dönmek istiyorsunuz, o tarafı da sevmiyorsunuz çıkar gelirsiniz. Sevmediğiniz beğenmediğiniz yerin vatandaşlığını ne yapacaksınız zaten boşverin gitsin. Dönerim ama çocuklar iş bulamaz, enflasyon fırlar işler b.ka sararsa da Kanadaya gönderiveririz diyorsanız o başka tabi
Evet avrupada okullar bedava . Turkiyeye yakin ve hayat ucuz.
Herkes istediği mutlu olduğu yerde yaşasın. Memleketimizin eksik olduğu noktalar var, refah düzeyi açısından bir avrupa amerika ile kıyas etmemiz saçma olur. Zaten bunu efendi gibi dile getirmekte nasıl bir kötülük olabilir ki? Her ülkenin iyi yanı kötü yanı var, her insanın önceliği de farklı siyah beyaz değil ki herşey. Bazılarının anlamamakta ısrar ettiği konu bu, dönmek istiyorsan dönersin bu kadar basit.Avrupa farkli iste avrupa Türkiye givu gittim gezdim. Elini carpsan turk.
Ne geliyorsun elalemin gazına ya.. ülkede çok memnun değil ki o da çoluk çocuk bir şekilde yurt dışına çıkmanın hayaliyle tutuşuyor. Gidince de büyük ihtimal geri dönmeyecek. Para tatlı gelecek, çocukların eğitimi , dili falan filan diyecek.Bi arkadasmla konustuk. Oda yurtdisi dusunuyo ama para birikim icin sonra donecek. Bana sende dön cocuklar alismadan oranin kulturunu almadan. Akrabasini vatanini gorerek buyusunler diyo
Vazgeçtim. Dönün siz. Türkiye tam da size göre bir yer çünkü. Ne işiniz var Kanada'da sizin gerçekten.Dejenere olmak dinsizligi secmek escinseligi normal gormek , uyusturucu almak , isyankar olmak
Hayir kimsenin tercihine bisey demiyorum anlatamadım. Ben cocuklarimin etkilenmesini istemem ama onların baskalarinn tercihine laf etmesine ve asagilamsina asla musade etmem . Demek istedgm buydu. Avrupada soguk soğukluk alisiyorsunds uzakligi beni yordu. Biri gelse gelemiyo gitsen gidemiyorsun. Ben zamanm dolmadı vatabdaslk icin. Okadar kaldim 3 5 yil daha kalaym diyorum. Burayada belki bikac guzel tavsiye alirim kafam rahatlar diye yazdım ama bi arkadaş ekran görüntüsü alacakms. Basima is açacak zaten kendimce sorunlarım varAblacım Kanada ve Amerikada hayat daha pahalı ama maaşlar çok daha yüksek. Avrupa'da hayat ucuz ama maaşlar düşük. Ortalama ünv mezunu birisi max 2000-3000 euro civarı kazanıyor gözde bir meslek değilse. Öte yandan Kanadada hayat kalitesi daha yüksek bence. Evler daha büyük, ev bulmak daha kolay, ırkçılık çok daha az. Burda adın Muhammet/Mohammed stili bir şeyse kiralık ev bulamıyorsun paran olsa bile kimse evini vermiyor. Kanadanın göçmenlere bakışı gayet güzel, topluma kabul ediliyorsun.
Sonradan gelicekseniz dil gayet zor, İngilizce nispeten çok daha kolay bir dil. Avrupa öyle güllük gülistanlık bir yer değil, çocuğun yabancı olduğu için okulda dışlanıyor, işin düştüğünde memurlar yüzüne öf pöf diyor ... hiöbir yer cennet/cehennem değil.
Öte yandan Kanada soğuk ve uzak, istemiyorsanız başka yere göçersiniz olur biter. Bunu efendice ifade etmek var sizin gibi milletin cinsel tercihine, dinine, namusuna dil uzatarak yapmak var. Nerde istiyorsanız orda yaşayın, size ne insanların hayatlarından?
Yorma kendini arkadaşım konu sahibini direk çoruma alalım işteKonu sahibesi nasıl gittiğini yazmış mı kaçırdım. Belki biz de gideriz. Bana özelden lütfen ekran görüntüsü almayın demişsiniz, merak etmeyin, sizinle uğraşacak değilim ama birkaç omurgasız insan buradan oraya gidip, vatanım vatanım diye ağlıyor, yurtdışında yaşayıp ülkemizdeki bazı haksızlıkları dile getirince de bu kişileri Kanada gibi ülkede tehdit ediliyor. Bu çifte yapıldığı gibiO güzel gençler o güzel atlara binip gittiler. Bulundukları ülkeye de b.k atmıyorlar.
Madem ülkenizi çok seviyordunuz neden gittiniz? Umarım vatandaşlık alamazsınız, ait olduğunuz yer burası, Çorum, Konya, Maraş tam size göre.
Bakin biraz merhametli olun. Benim ciddi kendime göre sıkıntıları mm var onlarla uğraşıyorum. Uzak oldum icn ailemi goremiyorm. Gelmeleri sikinti bilet pahali vs herkes herseyle aynı olcude savasamayabilit . Buraya yazdm bukac olumlu yonlendirci tavsiye alirim rahatlarm daha guzel düşünürüm diyeKonu sahibesi nasıl gittiğini yazmış mı kaçırdım. Belki biz de gideriz. Bana özelden lütfen ekran görüntüsü almayın demişsiniz, merak etmeyin, sizinle uğraşacak değilim ama birkaç omurgasız insan buradan oraya gidip, vatanım vatanım diye ağlıyor, yurtdışında yaşayıp ülkemizdeki bazı haksızlıkları dile getirince de bu kişileri Kanada gibi ülkede tehdit ediliyor. Bu çifte yapıldığı gibiO güzel gençler o güzel atlara binip gittiler. Bulundukları ülkeye de b.k atmıyorlar.
Madem ülkenizi çok seviyordunuz neden gittiniz? Umarım vatandaşlık alamazsınız, ait olduğunuz yer burası, Çorum, Konya, Maraş tam size göre.
Hayir alakasi yok. Kim gayse gay karışmam. Ben cocuklarim oyle olmasin isterm. Saygili olsunlar ama normal.bi hayat sursunler isterm. Anlamiyorsunuzakraba akrep gibidir dedikodu olur diye konu sahibini vazgeçirmeye çalışmayın arkadaşlar. kendisi de onu istiyor zaten; oturacak akrabalarla şunun oğlu gay mi olmuş bunun kızı nikahlanmadan hamile mi kalmış bilmem kim oruç da tutmuyor dinsiz diye tatlı tatlı konuşarak geçirmek istiyor işte hayatını
Yok yakin arkadasm. Kalmaz en fazla 5 yil kalip doner. Cocuklarini turkiye kültüründe ailesine yakin yetistirmek istiyor.Çok merak ediyorum. Lütfen cevap verir misiniz?
Bildiğim kadarıyla Kanada'da çocuk başına 500 euro yardım ediliyor. Siz de çocuk doğurmuşsunuz 4 tane.
Her ay 2 bin euro devlet yardımı alıyor musunuz??
Türkiye'ye gelsen 4 çocuğun için herhangi bir yardımı geç 'bakamayacagin çocuğunu ne doguruyorsun' diye akıl alirsin. Daha da kimseden bir şey göremezsin.
Ne geliyorsun elalemin gazına ya.. ülkede çok memnun değil ki o da çoluk çocuk bir şekilde yurt dışına çıkmanın hayaliyle tutuşuyor. Gidince de büyük ihtimal geri dönmeyecek. Para tatlı gelecek, çocukların eğitimi , dili falan filan diyecek.
Siz elin kadınının verdiği akla ne güveniyorsunuz? Belki de sizin hayatı kiskandigi için kocasına dırdır edip Avrupa'nın kapılarını arama derdine düştü
Yok yakin arkadasm. Kalmaz en fazla 5 yil kalip doner. Cocuklarini turkiye kültüründe ailesine yakin yetistirmek istiyor.Çok merak ediyorum. Lütfen cevap verir misiniz?
Bildiğim kadarıyla Kanada'da çocuk başına 500 euro yardım ediliyor. Siz de çocuk doğurmuşsunuz 4 tane.
Her ay 2 bin euro devlet yardımı alıyor musunuz??
Türkiye'ye gelsen 4 çocuğun için herhangi bir yardımı geç 'bakamayacagin çocuğunu ne doguruyorsun' diye akıl alirsin. Daha da kimseden bir şey göremezsin.
Ne geliyorsun elalemin gazına ya.. ülkede çok memnun değil ki o da çoluk çocuk bir şekilde yurt dışına çıkmanın hayaliyle tutuşuyor. Gidince de büyük ihtimal geri dönmeyecek. Para tatlı gelecek, çocukların eğitimi , dili falan filan diyecek.
Siz elin kadınının verdiği akla ne güveniyorsunuz? Belki de sizin hayatı kiskandigi için kocasına dırdır edip Avrupa'nın kapılarını arama derdine düştü
ya zaten donemezsiniz diye bir sey yok ki,insan sevmez doner,sever kalir.Bunun cok sebebi de olabilir ama boyle 1970lerden kalma “baska memlekette olursan dejenere olursun,escinsel olursun,dinsiz olursun,akrabadan ayri mutsuz olursun “dendiginde komik oluyor. Yoksa burasi kendini buraya aithisseden herkesin ulkesi elbet cani isteyen donecek. Ama hem cocuklar dejenere olmasin hem de vatandaslik alsin demek pek ikiyuzluluk. Vatandasligini niye aliyorsun ki ya escinsel ve dinsiz olursan dimi ama11 yil avrupanin gobeginde yasadim, vatandaslik aldim, sartlarim ortalamanin ustundeydi ama ben dondum.
Dejenere Olma korkusu degil aksine cok rahat insanimdir.
Esim yabanci.
Insanin kendi ana dilini konustugu yerde yasamasiyla gurbette yasamasi cok farkli.
Ben pragdaydim.
Belki almanyada olsam bu kadar ozlem cekmezdim.
Cogu arkadasimda geri donus plani yapiyor.
Kaos var vs ama turkiye gercekten sevimli guzel memleket.
Icimiz bayildi senelerce soguk yerlerde
Ben en çok çocukların ve gençlerin yeteneklerini bulup kullanmaya fırsat bulmadıklarina üzülüyorum. Türkiyede insanlarla konuşuyorum. Okumak veya çalışmak isteyen cok ama o fırsatı elde edemiyorlar işte. Sonra yandaşcilik aşırı fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?