• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kanadali kardeslerimiz bunlari okusa gozleri dolardı 🤣🤣🤣 yanlisa yanlisla cevap vermis cogunuz. Yasadiginiz yere bk atmayin diyenler yasadigi yere bk atiyor 🤣🤣 sakin olun biraz yasamayan bilemez sonucta
Yaşadığım yere bk atanlardan olmamama rağmen atan arkadaşlara bir savunma yapmam gerekirse :D Biz burada doğduk buraya sonradan gelmeyi seçmedik, bu sebeple hangi maddi veya manevi sebeple buradan gidemiyor veya gitmiyor olursak olalım, bizim burayı eleştirmemizle konu sahibinin orayı eleştirmesi bir değil. Yani tabii yaşamayan bilemez, ancak yaşadığından memnun olmayan da döner.
Sorun konu sahibiyle ilgili değil. Genel gurbetçi duruşuyla ilgili. Gurbetçi yaşadığı yeri şikayet eder ülkesini göğe çıkarır, e ülkene dön deyince de susar kalır.

dort cocuk olana kadar alisamadiysaniz dönün zaten.. bu direncle oraya uyum saglayacak egitimleri de almamissinizdir ehliyet, dil gibi..

ben de gurbetteyim. kolay degil. yasayan bilir. ama donmeyi dusunmem. tr nin hali icler acisi suan. virus surecinde gorduk. kanada'da ne kadar destek parasi aldiniz?? dort cocuklu aile yuklu bir miktar almasi lazim. kari koca aileler 10 bin kana dolarindan fazla para aldi.. tr kendine yetemiyor suan..

egitim sistemine cocuklariniz alisamayacak. tr de cocuklara yaris ati muamelesi yapiliyor. dort cocuk icin turkce egitim destegi almaniz lazim. bunun da maddiyatini ekleyin. diger ulkelerde lisede gorulen mufredat tr de ortaokulda goruluyor. cok agir gelecek cocuklariniza.

evet kulturden uzak olacaklar. ama egitim firsati gibi, daha medeni daha hukuki daha ozgur ulkelerde buyumek gibi cok daha farkli imkanlari olacak. cocugu olan 10 kisiden 8 i tr den gitmek istiyor bugunlerde.

kultur olayi sizde bitiyor. siz egiteceksiniz. yazlari tr ye gelince gorecekler, aile baglariniz kuvvetli olacak kameradan annane dede aranacak bol bol vakit gecirilecek. kendi kabuguna cekilip tr yi, akrabalarini unutan insanlarsaniz evet cocuk ogrenemez kulturunu.

esiniz donunce ne is yapacak? is kuracaksa ekonominin hali ortada..

yakin cevrenizden marketin pazarin fiyatlarini duyuyor musunuz? kanada'daki kadar ucuza et kiyma yok mesela..

arkadaslariniza bakip da hizlanmayin. herkes kendi hayatini yasiyor. hepsi vatandaslik imkani bulsa kosa kosa gelecek. uzanamadiklari cigere murdar diyorlar.

Yaşadığım yere bk atanlardan olmamama rağmen atan arkadaşlara bir savunma yapmam gerekirse :KK70: Biz burada doğduk buraya sonradan gelmeyi seçmedik, bu sebeple hangi maddi veya manevi sebeple buradan gidemiyor veya gitmiyor olursak olalım, bizim burayı eleştirmemizle konu sahibinin orayı eleştirmesi bir değil. Yani tabii yaşamayan bilemez, ancak yaşadığından memnun olmayan da döner.
Sorun konu sahibiyle ilgili değil. Genel gurbetçi duruşuyla ilgili. Gurbetçi yaşadığı yeri şikayet eder ülkesini göğe çıkarır, e ülkene dön deyince de susar kalır.
Elestirilen konulara bakinca her ulkede olan seyleri goruyorum ama cinayet tecavuz sadece burdami var? Konu sahibinin üstüne cok gidilmis bence herkes fikrini soyleyip cikmamis kadini yerden yere vurmuşlar

Elestirilen konulara bakinca her ulkede olan seyleri goruyorum ama cinayet tecavuz sadece burdami var? Konu sahibinin üstüne cok gidilmis bence herkes fikrini soyleyip cikmamis kadini yerden yere vurmuşlar

çünkü arkadaş hem beğenmiyor hem de oranın vatandaşlığını alıp hak sahibi olmak istiyor.
e bi zahmet bu ne perhiz bu ne lahanaa turşusu diyelim kendisine.

Ya tecavüz cinayet olayına girmek özellikle Amerika vs Türkiye karşılaştırması yapılırsa aşırı anlamsız zaten şu an ama, nihayetinde Amerika haricinde diğer ülkelerin bu tarz durumlara aldıkları aksiyon bariz şekilde iyi Türkiye'den. Stresli bir coğrafyada yaşamanın stresini şikayetçi gurbetçi arkadaşlardan çıkardığımız zamanlar olduğunu inkar edemeyiz tabii ki konu sahibine daha yumuşak üslup kullanılabilir :)

Alışverişlerinizi indirim takip ederekmi yapıyorsunuz? Turk marketleri bile Avrupa'daki Türk marketlerinden daha pahali. Tasarruf sağlamak için soruyorum.
Türk marketlerinden alışveriş yapmıyorum pek ama acrupa ile vurası arasında ciddi bir shipping cost farkı var, fiyatların daha yüksek olması normal. Büyük alışverişlerimi costcodan yapıyorum toplu olarak, diğerlerini semt pazarlarından ya da normal marketlerden yapıyorum. Super c diğerlerine göre uygun bir de ufak uzakdoğu ortadoğu marketleri vs oluyor, uygun onlar. Ortadoğu marketlerinde türk ürünleri de car.

Birisi de kendi ülkesine bok atanlar hala oradalar demişler, konu sahibesi hoşlanmadığı yerin vatandaşlığını almaya çalışıyor. Sorun bu. Burada kalıp eleştirenler, zaten gitmeye çalışan kişiler. Keşke okusaydınız. Belli ki, siz de onun gibisiniz

yahu yaşayıp vergisini verdiği ama beklediği mantıklı hizmetleri alamadığı ülkeyi eleştirmek herkesin hakkı.
kimse avrupa, amerika yada kanada da herşey mükemmel demiyor ki. her ülkenin kendine göre eleştirilecek yanları var.
burada asıl kızılan hem o ülkeyi kötülemek hem de hak sahibi olmak için vatandaşlık beklemek.
maden türkiye'den daha kötü ve mutlu değilsin o zaman neden vatandaşlık bekliyorsun ?

Ya tecavüz cinayet olayına girmek özellikle Amerika vs Türkiye karşılaştırması yapılırsa aşırı anlamsız zaten şu an ama, nihayetinde Amerika haricinde diğer ülkelerin bu tarz durumlara aldıkları aksiyon bariz şekilde iyi Türkiye'den. Stresli bir coğrafyada yaşamanın stresini şikayetçi gurbetçi arkadaşlardan çıkardığımız zamanlar olduğunu inkar edemeyiz tabii ki konu sahibine daha yumuşak üslup kullanılabilir :)
Bende ondan bahsediyorum salgin durumu herkesi sinir stres sahibi etti disariya cikamayinca butun enerjiler içimizde patlıyor 🤣

Bosveriiiin. Bu kadar sinire degmez

hem konu sahibine yüklenildi diyip hem boşverin bu sinire değmez demek de değişik değil mi ?
sinirlenmiyorum, mantıksız bulduğum zihniyeti kendi mantığımla eleştiriyorum. platformun amacı bu değil mi?
yoksa doğruları duymak zor mu ?

hem konu sahibine yüklenildi diyip hem boşverin bu sinire değmez demek de değişik değil mi ?
sinirlenmiyorum, mantıksız bulduğum zihniyeti kendi mantığımla eleştiriyorum. platformun amacı bu değil mi?
yoksa doğruları duymak zor mu ?
Neyi kanitlama cabasindasiniz bilmiyorum. Konu sahibine yüklenildigi asikar. Bosverin dedigim seyde konu sahibinin laflarini cok takmissiniz. Zoruma gidecek her hangi bir sey goremedim ben burda benim adimin geçtiği bi yer yok zoruma ne gidebilir

Tsk ederim yaznz3biraz rahatlattı beni. Niyetim cocuklarin dili öğrenmesi. Vatandaslk. Sonra avrupa kapısı kolay olur . Bilemiyorum.
Sizin kafa yalnız bayağı değişik e hani asimile olmicak akraba görüp vatanında büyüyecekti bebeleriniz noldu neden avrupa kapısı açık olsun diye uğraşıyorsunuz ki
Ben bu kafayi asla anlamiyorum madem oralar kötü pis guzel vatanımız şahane hadi dön bir don de vak bakalim o akrabaları görmek isteyecek misin yahut asgari ücretle bir geçinmeye çalış bakalım bu arada yoksulluk sınırı 7.290 tl ona gore düşünüp ayarlama yapicaksiniz.
Daha sonra çocukların için temelli kapat o kapiyi neden açık olsun ki degil mi iste bence bu saçmalığın ta kendisi

Benimde yıllardır çözemediğim şey bu bunlar 2400 doları tl ye çevirip tr de olsak iyi olur diyor galiba başka türlü insan mantığı almıyor orada 2400 $ yi buranın 2400 tl si düşüneceksin yani gerçekten bu kadar basit yok şu bu kadar geliyor şu şu kadar geliyor e ona göre de hak ettiğin parayı alıyorsunuz yoksulluk yok buradakiler onu da alamıyor
Yuzdesel olarak hesaplayin diyorum ben oylelerine. Maasinizla kac kg kiyma alabiliyorsunuz diyoru heeeee diyorlar

Neyi kanitlama cabasindasiniz bilmiyorum. Konu sahibine yüklenildigi asikar. Bosverin dedigim seyde konu sahibinin laflarini cok takmissiniz. Zoruma gidecek her hangi bir sey goremedim ben burda benim adimin geçtiği bi yer yok zoruma ne gidebilir

yahu özgür bir platformda fikir belirtmek bile kanıtlama çabası gibi algılanıyor.
evet kilometrelerce uzaktan, şartlarını yaşamadığı bir ülke için mükemmel diye atılıp tutulması, beğenilmeyen o uzak ülke vatandaşlığı için beklenmesi bana saçma geliyor. bu yüzden de söylediklerini burada benim gibi bir sürü insan takıyor ve tepki gösteriyor.

umarım benim gibi yazan herkese tek tek boşver gitsin şeklinde cevaplar yazarsınız.

zora gidilmesi konusunu genel anlamda yazdım. çünkü gördüğüm kadarıyla konu sahibi de işine gelmeyen yorumların büyük kısmına yanıt vermiyor.

yahu özgür bir platformda fikir belirtmek bile kanıtlama çabası gibi algılanıyor.
evet kilometrelerce uzaktan, şartlarını yaşamadığı bir ülke için mükemmel diye atılıp tutulması, beğenilmeyen o uzak ülke vatandaşlığı için beklenmesi bana saçma geliyor. bu yüzden de söylediklerini burada benim gibi bir sürü insan takıyor ve tepki gösteriyor.

umarım benim gibi yazan herkese tek tek boşver gitsin şeklinde cevaplar yazarsınız.

zora gidilmesi konusunu genel anlamda yazdım. çünkü gördüğüm kadarıyla konu sahibi de işine gelmeyen yorumların büyük kısmına yanıt vermiyor.
Herkes ayni seyi yapmış yasamadigi yeri mukemmellestirmis burda ama tek kisi uzerine gidilmis. Gitmek isteyip gidemeyenler sinirini konu sahibinden çıkarmış. Kadin yanliz kaldığı icin uzgun ailesini ozluyor burdaki uyeler akraba sevmiyor olabilir ama o seviyor demekki. Evet yanlis laflarida var yok değil ama bu kadar yermek doğrumu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X