Yurtdisinda turkiyeye temelli donus sikintisi :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu kızlar kasmayın bırakın gelsinler
Ömürsünüz vallahi
Dinsiz memlekette ne işleri var gelsinler dindar görsün çocukları

Begenmediginiz ulkenin vatandasligini ne yapacaksiniz? Bu tavir bana yanlis geliyor. Hem begenme, kucumse, hem de butun nimetlerinden yararlan, vatandasligi icin cekmedigin cile (!) kalmasin. Sonra memleketim de memleketim.

Kk hatunları kazmayı küreği alıp konu sahibini resmen gömmüş. Kanada hakkında çok fazla vlog var.Bir de kültürü araştırınca kanadalıların yaşadığı ülke gibi soğuk ve kuralcı olduğunu görüyorsunuz.Onlarda arkadaşlık ve komşuluk bağları yok denecek kadar az. Biz de ki paylaşımcılık, cömertlik ihtiyacı olana el uzatma falan asla yok.

Ülke aşırı pahalı .Her konuda katı ve kuralcı. Burdaki diplomanız orda geçersiz ve eğitim (lisans/lisansüstü) çok aşırı pahalı.

Burda yaşayan ve insan ilişkileri olarak çok içiçe ve kuralların esnek olduğu bir ülkeden sonra öyle katı ,kuralcı ve soğuk bir ülkeye alışmak hiç kolay bir şey değil. Pahalılıktan bahsetmiyorum bile.

Özetle dünyadaki yaşam amacımız mutlu olmak ise ve siz nerede mutlu olacaksanız ordaya yaşamaya çalışın konu sahibi...,

Mutluluk in gerisi out..

Bi arkadasmla konustuk. Oda yurtdisi dusunuyo ama para birikim icin sonra donecek. Bana sende dön cocuklar alismadan oranin kulturunu almadan. Akrabasini vatanini gorerek buyusunler diyo
Bu şekilde düşünen birisinin en başından değil ülkesini doğduğu ili bile terketmemesi gerekir

Yazmayacaktım ama bu yazdığınızı okuyunca dayanamadım , Almanyada yaşıyorum ve kesinlikle öyle 50/70 a market arabası dolduramıyoruz . Size kim yanlış bilgiyi verdi ?

Komşuma uysam şimdi adliyelik olmuştum
Ne komşuluğu
Akraba desen bknz bdv
Din desen ülkede ateizm ve deizm son yıllarda çok arttı
Eğitim ekonomi diyorsan dünyada kaçıncıyız
İfade özgürlüğü dersen ülkedeki tutuklu düşünce suçlularına bakın
Eğer bunlara rağmen dönmek mi istiyor
Hoş gelmiş sefa getirmiş derim
Saygı duyarım
Bende kızıyorum dönme diyenlere

Kimse batida olmuyor demedi ki. Ama orayla burayi kıyaslarken burda şunlar şunlar oluyor dersen ben de burda da oluyor derim. Anlayamadim hangi kismi anlamadiniz.

Bülbülü altın kafese koymuşlar illede vatanım demiş
Kafesin kapısını açmışlar hadi git diye ; " böyle yemi ben oralarda nasıl bulayım ...orada yem aslanın migdesinde...az daha karnım doysun ..hem benim canım vatana gitmek değil altın kafesi yermek istiyor" demiş

Quebec . Fransizcam var
y
Etra
Siz nasil yerleştiniz Kanadaya?
Eşiniz ve sizin mesleğiniz yokmuş ,bunlar şart değilmi?
Ben 18 yasimda geldim,egitimim yarida kaldi,iki senedir devam ediyorum.Esimin burda magazalari vardi,duvara astigimiz resim ve cerceveleri yaptigi dukkanlari vs.Aslinda kendisi muhasebe uzerine okudu,ama yapmadi,magazalarda esim,ben,ailesi vs calistik.Cocuklardan sonra da ben isi ve egitimj yarida kesmistim.Arkadasa demek istedigim Turkiye ye gelme imkanim olsaydi,yapabilicegi isi sikinti.Burda yaptigini orda yapamaz,muhasebe okusada uzerinden on kusur sene gecmis yapamaz.Benim de dil sorunum yok,cocuk gelisimi mevzunuyum ama yapamayi dusunmuyorum,farkli bolumlere kaymayi dusunuyorum kararsizim.Kisacasi Turkieye de gecinmek zor diplomami almadigim.surece ayagin cokda saglam yere basmis olmaz

Tsk ederim yaznz3biraz rahatlattı beni. Niyetim cocuklarin dili öğrenmesi. Vatandaslk. Sonra avrupa kapısı kolay olur . Bilemiyorum.
Kendi kendinizle celistiginizin farkinda misiniz? Bir "cocuklarin vatandasligi icin mecbur bekliyoruz" diyorsunuz, bir "cocuklar dogustan cifte vatandas". Bir "türk kültürüyle yasasinlar" diyorsunuz bir "avrupa kapisi kolay acilsin". Burda iki soru takildi benim kafam haliyle:
1) cocuklar zaten vatandassa dönmek icin neyi bekliyorsunuz?
2) madem cocuklar türk kültürüyle yetissin istiyorsunuz neden avrupa kapisi acilsin diye bekliyorsunuz? ki cocuklara avrupa kapisi zaten acik.

Eşcinsellik konusunda başkalarının fikirlerine saygılı olsun dediniz işte konu sahibi bundan bahsetmiyor zaten herkesin düşüncesi dini fikri kendine..kadın kendi çocuğunun eşcinsel olmasından korkuyor
.annelik yapiyorum dediğin kardeşin eşcinsel olmaya karar verse taaaaaaabikide burda yazdığın gibi ona saygı gösterirsin

Yani şu bdv deki konulara yorum yapanlar keşke elit olmak adına yazmasanizda kendi fikrinizi yazsanız..pfff

Çıkar söz konusu olunca Vatan aşkı teferruat..
Bi de cocuklarin arkasina siginiyor, onlara avrupa kapisi acilsinmis. Neden acilsin Türkiye nelerine yetmiyor? Bi de kendi kanada vatandasi olunca mi acilacak avrupa kapisi, iki saattir düsünüyorum nasil bir mantik bu cözemiyorum. Cocuklar zaten kanada vatandasi, neyin vatandasligi bekleniyor.

Ben bu tarz konularda Turkiye dahil herhangi bir ulkeyi yerip diger ulkeleri yuceltenlerin uzun sureli yurtdisinda yasayip yasamadigini samimiyetle merak ediyorum.
Ben su an 3.ulkemde yasiyorum, ayni zamanda yasadigim 3.kita burasi. Oldukca fazla ulkeye de seyahat ettim. Tecrubelerimden cikardigim tek sonuc hemen hemen butun ulkeler birbirinin bir degisigi. Ve icinde yasayan insanlara sorarsaniz mutlaka sikayet edecek bir suru konu buluyorlar :) Ben mesela su an suc orani en dusuk ulkelerden birinde yasiyorum ama yine cinayet oluyor, hirsizlik oluyor, taciz oluyor. Bazen medyaya yansiyor, bazen yumusatilip anlatiliyor kisaca. Ve intihar orani oldukca yuksek bir ulke burasi. Anlatsam dersiniz bu kadar imkanin arasinda neden intihar ediyorlar? Ama onlarinda kulturleri kapsaminda yuklendigi ve altinda ezildikleri sorunlar oluyor. Hicbir ulke sorunsuz degil. Insanlarin oncelikleri ayni degil. Yasadiginiz yer secimi siyah ve beyaz olmak zorunda degil, grilerde yasayip onceliklerinizi belirleyebilirsiniz. Ben doktora egitimim icin geldim, sonrasinda bizi neresi bekliyor bilmiyorum. Benim onceligim kariyerim, esimle islerimizi en iyi yurutebilecegimiz ulkeye gidebiliriz. Hicbir ulkeye kapali degilim, her ulkenin icindeki guzellikleri veya sorunlari gorup degerlendirebiliyorum. Tavsiye ederim.

Kimse batida olmuyor demedi ki. Ama orayla burayi kıyaslarken burda şunlar şunlar oluyor dersen ben de burda da oluyor derim. Anlayamadim hangi kismi anlamadiniz.
Hayır siz öyle bir yazıyorsunuz ki sanki sadece burda oluyor bu tip olaylar
Orayla burayı kıyaslarken arkadaş daha çok onların hayat tarzlarının kendine uymadığını söylüyor şiddet konusuna değinmiyor ki
Sizde buna karşı burda bir adam kızına tecavüz edşyor burası böyle bir ülke diyorsunuz
Abd de dakikada kaç kadın tecavüze uğruyor biraz araştırın
Bu bütün dünyada maalesef oluyor
Anlamadığım bir nokta yok
Ben iki tarafında artıları eksilerini değerlendirdim
Avrupa’da Amerika da bir çok kez bulundum .Türkiyeyle kıyaslayacak kadar bilgim ve gözlemim var.
Evet batıda kadın hakları daha ileri toplum baskısı fazla yok kadına kadınlar daha özgür
Bu iyi yönleri
Ama orda yaşayan bilir istediğin kadar entegre ol orda yabancısın onların gözünde ait değilsin oraya !Sürekli birilerine açıklama yapmak kendini kabullendirmek zorundasın
Buda işte eksi yönleri

Gideceğiniz her ülkede sorunlar var burasıda pahalı ucuz değil ,vatanıma aşığım ama sizin yerinizde olsam çocuklar için sabrederdim,esinizde istemiyormuş sanmiyorum çocuklarda istemez sizde biraz sabredin iyi yönlerini düşünmeye çalışın,
Siz aile için dönerim diyorsunuz ben tüm eşimin ve kendi sulalemden kurtulmak için giderdim

Kardesim cocugum vs escinsel olsa saygi gosteririm. Neden inanmak bu kadar zor? elit mi olmus oluyorum simdi? Turkiyede escinsellerin annesi babasi yok mu? Hepsi mi evlatlarini cope atiyor? Sirf turkiyede degil, iranda, irakta, afganistanda da escinseller var. Hatta bir kismi turkiyeye kaciyor aileleri oldurecegi icin. Turkiyeye kacan 16 17 yasinda iranli gay cocuklar var babam beni oldurecek diye buraya iltica ediyorlar. Oyle mi olmak lazim elit olmamak adina?

En yakin arkadasim -erkek- benim dugunumden birkac ay sonra 'erkek arkadasi' ile yasadigi ulkesinde evlendi. O benim dugunumde kosturdu, ben ve ailem de seve seve dugunune gittik. Hayatimda katildigim en eglenceli dugunlerinden biriydi. Ben escinsel oldugunu bilmiyordum ilk tanistigimizda yaslarimiz da kucuktu o da kendini tanimlama donemindeydi. Bana ilk soylediginde hicbir duygu hissetmedim cunku neden hissedeyim? O benim kardesimden farksiz, hayatta onu nasil yasamak mutlu edecekse benim tek sorumlulugum destek olmak, yaninda olmak. Birinin hayatina secimlerden dolayi karisabilecegini dusunmek cok ince bir cizgi ve o cizgi asilirsa ihtimaller sonsuz olur.

Hem sevmek guzel sey, butun parametrelerden bagimsiz. Nefret etmeyelim, sevelim hep.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…