Yurtdışında yaşama konusunda anlaşmazlık

Eniştenin tarafındayım yurtdışına gitme şansım varken sırf anasının dibinden ayrılmaktan korkan biribden boşanırdım bireyselleşemiyorsa evlenmesin otursun anasının dizinin dibinde

Bireysellesmekle yurtdisina gitmek istememesinin alakasini pek anlayamadim, herkesin boyle bir dusuncesi talebi olmak zorunda degil

Misal ben de Turkiye'de yasamam. Buraya alismisim. Benim icin burasi gurbet degil ikinci vatanim. Duzenim isim burada. Sevdiklerim burada. Insallah kardesinizle enisteniz bir orta yol bulurlar.
Valla bacım doğma büyüme buraliyim ama son 20 yıldır ben de alişamiyorum buraya, çocuğumun da alışmasını istemiyorum. Kültürel bağlar filan değil artık sadece hayati riskler iceriyor burada yasamak. 43 yaşımdayım bir fırsatını bulsam asla dusunmem geride bıraktıklarımı çünkü yapacak hiçbir şey , verilecek hiçbir mücadele kalmadı .

Bireysellesmekle yurtdisina gitmek istememesinin alakasini pek anlayamadim, herkesin boyle bir dusuncesi talebi olmak zorunda degil
Gayet açık yazdım evlenmiş barklanmış insan hala ailemden uzak kalmak istemiyorum diyor yanındaki eşi onun ailesi bunu fark edemiyorsa birey değil hala aileninin minik kelebeğidir gitsin ailesiyle yaşasın aynısı erkekler için de geçerli

Kiz kardesiniz korkuyor sanirim tek olmaktan o yüzden istemiyor zor bir durum gecici olarak denemek amaclida gidilmez dünya masraf sonuçta çocuk oyuncagi degil bende karismazdim
Iyice düşünüp karar vermeliler ama eniste haklı.

Kardeşiniz de bir tuhaf insanlar bulundukları ortamdan ve şartlardan kurtulmak için ne dualar ediyor buda bulmuş bunuyor..Enişte haklı kısacası

Valla bacım doğma büyüme buraliyim ama son 20 yıldır ben de alişamiyorum buraya, çocuğumun da alışmasını istemiyorum. Kültürel bağlar filan değil artık sadece hayati riskler iceriyor burada yasamak. 43 yaşımdayım bir fırsatını bulsam asla dusunmem geride bıraktıklarımı çünkü yapacak hiçbir şey , verilecek hiçbir mücadele kalmadı .

Sizi cok iyi anliyorum inanin. Ulkenin bu duruma gelmis olmasi cok aci. Bugun haberlerde gordum, genc bir doktor Almanya'ya kabul edilmis. Oyle mutluydu ki. Onunla birlikte ben de mutlu oldum. Allah geride kalanlara guc kuvvet versin..

Bir insanın yerinde saymak istemesini aklım hiçbir şekilde almıyor ve buna saygı duyamıyorum.
Hayatını güzelleştirmek için bir adım atmaya korkan kişiyle de bunun aksini düşünen biri gerçekten bir arada olmamalı.

Fırsatım olsa ardıma bakmam giderim, eşimin aynı gerekçelerle gelemeyeceğini biliyorum ama umrumda olmaz inanın giderim.
O sebeple yollarını ayırmak en doğrusu.

Biz şu an kaçmaya ay pardon göçmeye çalışan bir çift olarak çok konuştuk bu konuyu. Herkes kendisini bilir. Kardeşiniz ben aileme düşkünüm yapamam diyorsa mutsuz olma ihtimali çok yüksek. Zaten evlenmeden de konuşulmuş, resmen sallamamış enişte kendisini. Kolay değilki sıfırdan başlamak. Ben ciddi anlamda çok fazla istediğim halde yapmak zorunda kalacağım şeyler gözümde büyüyor. Birde istemeyen insan için herşeye sıfırdan başlamak işkence resmen. Enişte haksız , kusura bakmasın.

Zaten burada ipin ucu koptu ya... İnsanlığı medeniyeti bırakıp gösteriş ve şaşaya kapıldık gidiyoruz... Sözde Arapları beğenmiyoruz asagiliyoruz ama onların zevklerine döndük.
Ben tatilde açıkca gördüm medeni insanları,kızım şenzlong durumundan turistle konuşurken adam koşup get,rmiş hemen.
Türk olanda beni yabancı zannedip öküzce kadının sırasını aldık dedi şimdi bişi desem kavga çıkacak sus dedim kendime.

Benim ailem Almanyadaydi ama cok duramadilar donduler hem dil sorunu vardi hemde ben Turkiyedeyim diye. Gençken gitseymişiz keşke dedi annem, bu yaşta zor oldu dedi.
Eşimle biz gidersek anca o zaman pesimizden gelirler diye dusunuyorum. 🙄
Bakalim biz ne zaman gideriz eşim suan işinden memnun. 🙄
Eşimde diyor imkanım olsa yurt dışına giderim insanca yaşarım diyor.
Bizim düşüncemiz ege bölgesi işte oradan bir ev alıp yaşamak.
Şu anda iş durumları var aile işi çünkü,kısmet artık zaman ne gösterecek bakalım.
Yuert dışı mutlaka zordur hem dil hem uyum sağlamak kolay olmasa gerek.

Eşimde diyor imkanım olsa yurt dışına giderim insanca yaşarım diyor.
Bizim düşüncemiz ege bölgesi işte oradan bir ev alıp yaşamak.
Şu anda iş durumları var aile işi çünkü,kısmet artık zaman ne gösterecek bakalım.
Yuert dışı mutlaka zordur hem dil hem uyum sağlamak kolay olmasa gerek.

Bir tanıdığım mayıs gibi İstanbul'dan Ege'ye taşındı, İstanbul'daki evi kapattı depoya kaldırdı eşyaları, gittiği yerde eşyalı bir ev buldu.Anladılar ki tatil yöresinde yaşamak daha zor, her şey daha pahalı.İnsanların tatil için yaptığı yeme içme vb harcamayı biz sürekli yapıyoruz diye anlatmıştı geçen gün.

Bir tanıdığım mayıs gibi İstanbul'dan Ege'ye taşındı, İstanbul'daki evi kapattı depoya kaldırdı eşyaları, gittiği yerde eşyalı bir ev buldu.Anladılar ki tatil yöresinde yaşamak daha zor, her şey daha pahalı.İnsanların tatil için yaptığı yeme içme vb harcamayı biz sürekli yapıyoruz diye anlatmıştı geçen gün.
Bizde İstanbulda'yız burada yaşam artık çileden çıkartıyor insanları,trafiği gürültüsü kalabalığı nefes alamaz hale geldik artık.
Emekliyiz zaten şu anda aile işindeyiz,bıktık buradan bir kaç yere baktık doğası havası güzel oraların.
Burda yapılan masraf zaten çok fazla en azından orlarda daha doğal herşey,bakacaz artık zaman ne gösterecek bizede.

Back
X