• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yaşama konusunda anlaşmazlık

Yurtdışında herkes yapamaz ki.
Bu illa aile uzaklığı vs degil sadece
Ben yurtdışı gezme vs isterim ama surekli kalamam açıkçası.
Ki öyle akraba ilişkisi olan hergun biryere giden biri degilim.
Daha çok evde zaman geçirmeme ragmen farklı kültürden insanlarla aynı ortamda sürekli yapamam.
Rahat olamam gibi birşey.
Ama küçük yaşta gidilse olur.
Adaptasyon daha kolay.
Hatta küçük yaşta orada eğitim görmek iş bulmak vs on numara bence.

Bizde de ben gitmek istiyorum eşim istemiyor. Eşime sürekli yurt dışından iş teklifi gelmesine rağmen gitmiyor. Çok iyi bir alanda çok iyi para kazanıyor yurt dışına çıkınca oralarda bizim Türkiye'deki Suriyeli'ler gibi olacağımızı düşünüyor.

Halbuki biz vasıflı çalışan olarak gideceğiz, iyi firmalarda iyi ücretlere çalışacağız. Ama ben ikna edemiyorum.

İkna edecek tavsiyelere açığım 😄

Biz de aynı durumdayız ben çok istiyorum eşim istemiyor hiç bir zaman ülkemizdeki gibi olmazmısız sanki çok el üstünde tutuluyoruz
Burada çok iyi şartlarda yaşamak demek memnun olmak anlamına gelmiyor hiç güvende hissetmiyor insan kendini
İnsallah sizde ben de ikna edebilirz
arkadaşlar eşini ikna etmenin yolunu bulan Allah rızası için bana da söylesin. konfor alanına bu kadar yapışık insan nasıl çıkarılır o alandan?

konuyu oyle dar yazmissiniz ki 2 ayrinti bile vermemissiniz . enistenin yurt disinda taoacagi saglam bir is var mi ? atiyorum muhendistir bir sirkette is bulmustur teklif gelmistir .gitse ne is yapacak . dogru duzgun bir isi varsa tabikii gitmek istemekte hakli ozellikle cocuklarin gelecegi icin . eger giderlerse enistenin tek maasi evi gecindirmeye yetecek mi yoksa kardesinizden calismasini bekliyor mu ? kizkardesinizin isi ne ? yurtdisindan kastiniz hangi ulke ? sorular sorular . tam ayrintilariyla yazsaniz bizde saglikli yorumlasak keske ....

Valla bacım doğma büyüme buraliyim ama son 20 yıldır ben de alişamiyorum buraya, çocuğumun da alışmasını istemiyorum. Kültürel bağlar filan değil artık sadece hayati riskler iceriyor burada yasamak. 43 yaşımdayım bir fırsatını bulsam asla dusunmem geride bıraktıklarımı çünkü yapacak hiçbir şey , verilecek hiçbir mücadele kalmadı .
ne kadar doğru yaa, her kelimesine katılıyorum.

konuyu oyle dar yazmissiniz ki 2 ayrinti bile vermemissiniz . enistenin yurt disinda taoacagi saglam bir is var mi ? atiyorum muhendistir bir sirkette is bulmustur teklif gelmistir .gitse ne is yapacak . dogru duzgun bir isi varsa tabikii gitmek istemekte hakli ozellikle cocuklarin gelecegi icin . eger giderlerse enistenin tek maasi evi gecindirmeye yetecek mi yoksa kardesinizden calismasini bekliyor mu ? kizkardesinizin isi ne ? yurtdisindan kastiniz hangi ulke ? sorular sorular . tam ayrintilariyla yazsaniz bizde saglikli yorumlasak keske ....

Bilemedim şimdi 15 sayfa yorum da var...
Yazılımcı...İngiltere Almanya başata olmak üzere herhangi bir AB ülkesi.

Bilemedim şimdi 15 sayfa yorum da var...
Yazılımcı...İngiltere Almanya başata olmak üzere herhangi bir AB ülkesi.
takdir edersinizki 15 sayfa okuyamıyoruz . insanlar en bastaki yazıya gore yorum yapıyor. e 15 sayfa ayrinti vermis mi diye tek tek mesajlar okunmaz. enistenin isi gayet iyi daha cok para kazanacak durumum olsa yurt disinda bi dk burda durmam .bi tanidigim 2 ikiside almanyada yuksek lisans yapıyordu kiz evlenince tr de oturalim dedi . ikiside muhendisti ve sakir sakir almancalari var .ennsonunda ayrildilar oglan almanyada kaldi kiz tr ye geri dondu .kiz kardesinizin sebebi bana gereksiz duygusal geldi sanki yeni bir aile kurdugunun farkinda degil gibi .

Kardesinizle durumumuz hemen hemen aynı
evlenmeden önce bizim de aramızda bu yurtdışı konuları sık sık geçerdi.Ben yurtdışında yaşamayı kesinlikle istemediğimi net şekilde söylerdim ama işte aileler falan,”sonradan alışırsın” gibi fikirler derken evlendik
Evliliğin 5.yılında eşime yurtdışından teklif geldi ve düşünmeden kabul etti..2küçücük çocukla istemedğim bir durumu kabul etmek zorunda kaldım..ve üzerinden 2.5 yıl geçmiş biz yurtdışındayız ama ben hala aynı düşüncelerdeyim,alışamıyorum,olmuyor..Etrafımda olan her kes için iyi olsun diye kendimi yıpratıyorum..şans verdim belki önyargılı davranıyorum bir gideyim deneyeyim diye ama olmuyor işte
Çocuklarınızın güvenli bir ülkede kaliteli ucuz gıda tüketip iyi beslenip iyi ve kaliteli bir eğitim alarak istikrarlı bir gelecek imkanıyla büyümesine karşılık daha elzem olarak burada neyi özluyorsunuz? Çocuklarınızdan daha önemli gördüğünüz, ne var arkanızda burada bıraktığınız merak ettim?

Çocuklarınızın güvenli bir ülkede kaliteli ucuz gıda tüketip iyi beslenip iyi ve kaliteli bir eğitim alarak istikrarlı bir gelecek imkanıyla büyümesine karşılık daha elzem olarak burada neyi özluyorsunuz? Çocuklarınızdan daha önemli gördüğünüz, ne var arkanızda burada bıraktığınız merak ettim?
Vallahi turkiyeye geldim balik bile yiyemedim yok musilajdi yok pahaliydi derken. (Yurtdisinda yasiyor olsam da ne tlyi dovize cevirip harcama yapiyorum ne tam tersi) burada aldigim yesilligi bile organik almaya calisiyorum, cocuguma hergun iki cesit et yedirebiliyorum. 3 ay turkiyede kaldik yavru hamur ile doyurdu karnini.

Ancak turkiyede birakilan aile de cok kiymetli. 3 ay once babami kaybettim. 4 yildir yurtdisindayiz. Diyorum bilseydim babacimla bu kadar az vaktim kaldigini ayrilmazdim yanindan.

Her kararin kendine gore artilari eksileri var.

Ve yurtdisinda yasamak asla istemeden yapilacak bir sey degil. Istemeyen insanlar uyum da saglayamiyorlar. Hep eksik hep geri donusu ve ya turkiyeye gidisi hayal eder haldeler.

Selamlar, bu konuyu kardeşim için açıyorum.

Kardeşim 2,5 yıllık evli ve İstanbul'da yaşıyorlar enişteyle ikisinin de işleri yolunda çok şükür fakat enişte genelde yurtdışında yaşama taraftarı, ülkenin gidişatından memnun değil, henüz doğmamış çocuklarımı düşünüyorum diyor, enflasyona yenilmek istemiyorum diyor, aslında kendince haklı sebepleri var tabi ki de, ülke gündemi ve durumu malum. Yaptığı iş de dünyanın her yerinde geçerli sayılan bir meslek.

Kızkardeşim bu düşünceye sıcak bakmıyor, biraz duygusal bir kızdır, ailemden uzakta olmak istemiyorum, burada belli bir kariyere gelmişim, yurtdışında her şeye sıfırdan başlayacağım düşüncesinde. Türkiye'de yaptığı işin yurtdışında eğer çok çok iyi dil bilgisi yoksa pek bir karşılığı yok maalesef.
Evlenmeden önce kardeşim yurtdışında yaşama fikrine sıcak bakmadığını söylemişti bu arada, enişte de şartlar ne gösterir bilemeyiz demişti.

Dün baya bir tartışmışlar, en son "madem bu konuda anlaşamıyoruz yollarımızı ayıralım"a kadar gelmiş konu.
Ben pek objektif bakamıyorum konuya haliyle, o nedenle sizlerden yorum bekliyorum :) Bu durumun orta yolu, oluru nedir.

Şimdiden teşekkürler
ben 9 ay önce evlendim ve isteyerek almanyaya eşimin yanına geldim. gelmeden önce bende enişteniz gibi dusunuyordum herseyı, TR de kurumsal bir firmada yönetici olarak calısıyordum oh be kurtulucam hersey guzel olcak vb ekonomi zaten kötü gözüyle bakıyordum ama iş öyle değilmiş.. yurtdısında yasamak göründüğü kadar kolay değil, ne yaparsan yap ait değilsin. istersen dil öğren kültürleri gibi vb davran cok zor. aile cok özleniliyor gercekten cok zorlanıyorum ben gurbet konusunda hergun agladıgım gunler oluyor ıcımde hep dönme isteği var ama iş işten geçti benım ıcın ufakta olsa düzen kurduk eşime kalkıp dönelim diyemiyorum cunku ben de istedim gelmeyi özetle anlatmak istedim. Bence iki tarafta haklı ama önce enişte gidip bir kaç ay durup calısırsa belki fikri değişir diyeceğim ama erkekler bızım gıbı duygusal değil.. kız kardesınızı de cok iyi anlıyorum. gurbete bikere bulasıldı mı kurtulmak da zor. :(

Ben azeriyim dolayısıyla vatanım Azerbaycan ve taşındığım ülke BAE”i
Fiyat ve kaliteli gida konusunda tartışmaya bile gerek yok..Burda yaşayanlar bilir ki kaliteli ve organic gida bulmak imkansız
Hele fiyatlara hic girmeyelim,el yakıyor..kazandığımızı burda bırakıyoruz zaten
Eğitime gelince,ben kendi ülkemde de verilen eğitimden memnunum şu an..orda özel okul fiyatları burdakından kat kat ucuz
Arkamda bıraktığım ise annem babam ve kardeşim..Benden başka kimseleri de yok
Dolayısıyla merak ediyorum özlüyorum normal olarak
Yurtdışında yaşamak zor,bunu anca yaşayan anlar
Severek göç etsen bile zor
Dışarıdan herşey masal gibi görünüyor ama değil

Kardeşim 2,5 yıllık evli ve İstanbul'da yaşıyorlar enişteyle ikisinin de işleri yolunda çok şükür fakat enişte genelde yurtdışında yaşama taraftarı, ülkenin gidişatından memnun değil, henüz doğmamış çocuklarımı düşünüyorum diyor, enflasyona yenilmek istemiyorum diyor, aslında kendince haklı sebepleri var tabi ki de, ülke gündemi ve durumu malum. Yaptığı iş de dünyanın her yerinde geçerli sayılan bir meslek.

Kızkardeşim bu düşünceye sıcak bakmıyor, biraz duygusal bir kızdır, ailemden uzakta olmak istemiyorum, burada belli bir kariyere gelmişim, yurtdışında her şeye sıfırdan başlayacağım düşüncesinde. Türkiye'de yaptığı işin yurtdışında eğer çok çok iyi dil bilgisi yoksa pek bir karşılığı yok maalesef.
Evlenmeden önce kardeşim yurtdışında yaşama fikrine sıcak bakmadığını söylemişti bu arada, enişte de şartlar ne gösterir bilemeyiz demişti.

Dün baya bir tartışmışlar, en son "madem bu konuda anlaşamıyoruz yollarımızı ayıralım"a kadar gelmiş konu.
Ben pek objektif bakamıyorum konuya haliyle, o nedenle sizlerden yorum bekliyorum :) Bu durumun orta yolu, oluru nedir.

Şimdiden teşekkürler
doğurup gelsin. öyle teklif etsin bide

Fiyat ve kaliteli gida konusunda tartışmaya bile gerek yok..Burda yaşayanlar bilir ki kaliteli ve organic gida bulmak imkansız
Eğitime gelince,ben kendi ülkemde de verilen eğitimden memnunum şu an..orda özel okul fiyatları burdakından kat kat ucuz
En iyisi tası taragi toplayıp dönmek.

Yurtdışı diyince AB ülkelerinden birindesin zannettim Arabistan aklıma gelmedi bacım. Ne işin var orda allasen?

Bir insanın yerinde saymak istemesini aklım hiçbir şekilde almıyor ve buna saygı duyamıyorum.
Hayatını güzelleştirmek için bir adım atmaya korkan kişiyle de bunun aksini düşünen biri gerçekten bir arada olmamalı.

Fırsatım olsa ardıma bakmam giderim, eşimin aynı gerekçelerle gelemeyeceğini biliyorum ama umrumda olmaz inanın giderim.
O sebeple yollarını ayırmak en doğrusu.
Yurtdısıdym keşke yer degıssek

Şimdiden teşekkürler
Bence de bu konuda anlaşamıyorlar ise ya yollar ayrılacak ya evler. Gidiş geliş yaparlar biri tr de birii yurtdışında yaşar. Uzak mesafe ilişkisi olur.
Bence çocuk da yokken boşanmak daha makul

Enisemiz haklı, tabii bu cok büyük bir karar fakat bu tarz durumlara biraz büyük resimden bakmak gerek. Artıları ve eksileri bir teraziye koyup artıların fazla olduğu seçeneği seçmeli.. böyle bir konu yüzünden işin boşanmaya gitmesi çok üzücü gerçekten, eğer gidilecek ülke'nin yaşam standartları iklimi vs. güzelse gitmeli diye düşünüyorum.

arkadaşlar eşini ikna etmenin yolunu bulan Allah rızası için bana da söylesin. konfor alanına bu kadar yapışık insan nasıl çıkarılır o alandan?
İnanın ben de bilmiyorum. Bilsem anında uygulayacağım. Bebek düşünüyoruz belki bebeğimizin hatrına baba olma duygusuyla çıkabilir.

Yurtdışı diyince AB ülkelerinden birindesin zannettim Arabistan aklıma gelmedi bacım. Ne işin var orda allasen?

BAE Dubai kız çok sayıda yabancı var😁 Arabistan olmasını, Arapları, demokrasi ve insan haklarının olmamasını saymazsak iklim ve yemek bakımından Avrupada iyi. Her mevsim denize girebiliyorsun, deniz önünde🥰🥰🥰

Kisiden kisiye cok degisir bu konu ama su kesin kimse zorla yurtdisinda yasayamaz ya da gitmek isteyeni tr de kimse zorla tutamaz ve insanlarin fikirleri zamanla degisedebilir.
Uzlasamazlarsa ya uzaktan tatillerde gidip gelerek surdurcekler evliligi bi sure yada sonu bosanmaya kadar gider bu isin.
Ikiside kendince hakli bence

Back
X