• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yaşama konusunda anlaşmazlık

ne iş yapıyor her ikisi de ?
Ve hangi ülkede yasamak istiyor enişte ?

İstanbul’da yaşıyormuş zaten size gren türlü uzak.
Uçakla artık her yer 1 saat duygusal düşünmesin kardeşiniz çok daha iyi şartlarda Yaşar orada 2-3 sene birikim bile yapsa gelse Türkiye’ye yazlık kışlık herseyi olur.
Türkiye’de ise 40 sene çalışır emekli maaşı ile ancak bir ev alır. O da kredi ile

Kardeşiniz saçmalamasın. Ulkedeki şartlar belli, bi eniştenin saydiklarina bakın; gelecek kaygısı, enflasyon, eminim daha bi çok siyasi ve toplumsal huzursuzluk, mülteci sorunu cabası. Bi de kardeşinizin sunduğu sebebe bakın; ailemden ayrı kalmak istemiyorum :( bu kadar mantıktan uzak gerekcelerle karar alan bi kardeşiniz varsa zaten bırakın yolları ayırsinlar, kardeşiniz bir hafta sonu gezmesinin bile lüks görüldüğü bi ülkede kuruş hesabı yaparak sürünmeye devam etsin, enişte de insanı standartları sağlayan bi ülkeye yerleşip mutlu mesut yaşasın, kapamasin adamın önünü.

Bizde İstanbulda'yız burada yaşam artık çileden çıkartıyor insanları,trafiği gürültüsü kalabalığı nefes alamaz hale geldik artık.
Emekliyiz zaten şu anda aile işindeyiz,bıktık buradan bir kaç yere baktık doğası havası güzel oraların.
Burda yapılan masraf zaten çok fazla en azından orlarda daha doğal herşey,bakacaz artık zaman ne gösterecek bizede.

İnsanlarımız artık çok saygısız ve kaba bir hale gelmiş maalesef.

Ufak görünen şeyler bile bazen çokça ipucu verebiliyor. Tatili Alanyada 5 yıldızlı bir otelde açtım, malum o tarafın çoğunluğu Rus turist oluyor. Bara içecek almaya gittiğimde Rus biri varsa gülümsüyor, selam veriyor, bazen siz buyrun seklinde işaret yapıyor. Neyse bir kez gittim bizden bir ayı ben beklerken geldi sipariş vermek istedi. ben de barmene benimkini vermesini rica ettim. Bu ayı da elini sallayıp "alsınnn" dedi (???) Ben de sinirlendim adam hem kaba hem saygısız, hem önüme geçmeye çalıştı hem de buna soran var sanki Allahın ayısı. Ben de dedim ki sağ olun çok lütfettiniz ama önce ben geldim. İçeceğimi aldım çıktım gittim. Pahalı otele gelen adamın çok parası var madem kibardır, görgülüdür vb diye asla düşünmeyin insanlarımızı artık hiçbir şey yontmuyor, kabalık, cehalet, saygısızlık en eğitimli geçinen kesimlerde bile çokça var. Dışarı çıkıyorsun ne kural var, ne saygı var ya trafikte ya mağazada biri hödüklük yapıp canını sıkıyor.

Buna lüks değil de huzur diyelim. Türkiyede sokakta bir gerginlik var. Trafikte ayrı. İnsanı geren, huzursuz eden bir aura var. Herkesin işi acil. Herkesin işi önemli. Sıra yok. Saygı yok. Yani yurtdışında sıramın peşine düşmek zorunda değilim misal. Ben kasa sırasından çocugun peşine koşsam kimse önüme geçmez, beni beklerler ama türkiyede ben cocugun peşine gidince gelen herkes önüme girerdi, böylelikle sıra asla bana gelmez, çocukla kavga eder, gergin gergin çıkardım o marketten.
Inanin su dediklerinize katilmak icin yasamak lazim
Simdi ben yurtdisinda yasayan birisi olarak yazsam Türkiyeyi begenmiyo derler

Hosgoru hic yok, hastane sirasinda veznedeyken yanimiza durup memur bayana soru sormak ben cok ayip. Bunu burada yapamazlar, birincisi o sirayi gecipde gelmek, ikincisi yakin temasda bulunmak, ucuncusu memur mesgulken dikkatini dagitmak kimsenin haddine degil.
Diyelimki boyle bise oldu, memur asla cevap vermez siraya girmesini soyler. Fakat Turkiyede asiri derecede hosgorusuzluk var.

Burada magazanin deneme kabininde siradayken kimse gelipde lop diye girmez ama turkiyede gozumun icine baka baka es gecip deneme kabinine gireni gordum ve calisan kisinin yetkisi olmasina ragmen sesini cikarmadi.

Polisi kimse kaideye almiyo mesela cok sacma, bise olsa bizim amcaogluna soylerim o halleder jandarmada diyor adam. Burada birak amcaoglunu kocan polisde olsa torpil yaptiramazsin.
Adam korona olmus halasini ziyarete gitmek icin guvenlik olan arkadasiyla ayarlayip giriyo, avrupada kurallari birakin guvenligi hemsire bile cigneyemez.

Yani simdi bana kiyaslama yapma diyenler olacak ama bunlari dile getirmemin amaci anlasilmasi icindir
Ben hic bir zaman yaz tatilimde bir an once yasadigim ulkeye gidim demedim ama bu yil okadar hayal kirikligina ugradimki ulkemiz adina anlatamam.
Ki ben yatirimimi Turkiyeye yapip donus yapmayi dusunuyodum bu fikri rafa kaldirdim.

Belki hanimefendi bu msji okur fikir degisir. Hosgoru saygi kural nizam olarak cok rahat olacaginiza eminim.
Akrabam yok burada, ailem burada
Ama zaten cevre ediniyosun arkadas ediniyosun ve kimsenin dostlugu arkadasligi cikar uzerine degil. Cunku herkes standart durumda maddi olarak.
Sevmedigim kisiyle gorusmemin bi sebebi yoktur.

Selamlar, bu konuyu kardeşim için açıyorum.

Kardeşim 2,5 yıllık evli ve İstanbul'da yaşıyorlar enişteyle ikisinin de işleri yolunda çok şükür fakat enişte genelde yurtdışında yaşama taraftarı, ülkenin gidişatından memnun değil, henüz doğmamış çocuklarımı düşünüyorum diyor, enflasyona yenilmek istemiyorum diyor, aslında kendince haklı sebepleri var tabi ki de, ülke gündemi ve durumu malum. Yaptığı iş de dünyanın her yerinde geçerli sayılan bir meslek.

Kızkardeşim bu düşünceye sıcak bakmıyor, biraz duygusal bir kızdır, ailemden uzakta olmak istemiyorum, burada belli bir kariyere gelmişim, yurtdışında her şeye sıfırdan başlayacağım düşüncesinde. Türkiye'de yaptığı işin yurtdışında eğer çok çok iyi dil bilgisi yoksa pek bir karşılığı yok maalesef.
Evlenmeden önce kardeşim yurtdışında yaşama fikrine sıcak bakmadığını söylemişti bu arada, enişte de şartlar ne gösterir bilemeyiz demişti.

Dün baya bir tartışmışlar, en son "madem bu konuda anlaşamıyoruz yollarımızı ayıralım"a kadar gelmiş konu.
Ben pek objektif bakamıyorum konuya haliyle, o nedenle sizlerden yorum bekliyorum :) Bu durumun orta yolu, oluru nedir.

Şimdiden teşekkürler

enişte aşırı haklı.
aşırı.
ama kardeşin de aile konusunda haklı. ha demeye gidilip gelinecek yollar değil, ki belli bir yaştan sonra aile çok daha önemli oluyor.
orta yol diye bir şey yok ne yazık ki.
birisi fedakarlık yapacak mutlaka.

Ufak görünen şeyler bile bazen çokça ipucu verebiliyor. Tatili Alanyada 5 yıldızlı bir otelde açtım, malum o tarafın çoğunluğu Rus turist oluyor. Bara içecek almaya gittiğimde Rus biri varsa gülümsüyor, selam veriyor, bazen siz buyrun seklinde işaret yapıyor. Neyse bir kez gittim bizden bir ayı ben beklerken geldi sipariş vermek istedi. ben de barmene benimkini vermesini rica ettim. Bu ayı da elini sallayıp "alsınnn" dedi (???) Ben de sinirlendim adam hem kaba hem saygısız, hem önüme geçmeye çalıştı hem de buna soran var sanki Allahın ayısı. Ben de dedim ki sağ olun çok lütfettiniz ama önce ben geldim. İçeceğimi aldım çıktım gittim. Pahalı otele gelen adamın çok parası var madem kibardır, görgülüdür vb diye asla düşünmeyin insanlarımızı artık hiçbir şey yontmuyor, kabalık, cehalet, saygısızlık en eğitimli geçinen kesimlerde bile çokça var. Dışarı çıkıyorsun ne kural var, ne saygı var ya trafikte ya mağazada biri hödüklük yapıp canını sıkıyor.
Bizde manavgattaydık kızımla gittik tatile,su alacağım yanımdada dediğin gibi bizden bir hödük var.
Benden sonra geldi birde,beklerken yanına hödük asrkadaşı geldi aleni dediki kadının önüne geçtik sus dedim kendime sustum yoksa kavga çıkaracam.
Ciddi anlamda genel olarak turistler daha kibarlar ..

Benzer seyi gecen sene esimle yasadik bi otelde, tatil icin gitmemistik biz ama farketmez. Arap bir turiste yavsiyolardi ve bu otel 4 yildizli bir oteldi ama 5 yildiz kalitesindeydi, hizmeti haric😐😂 esim kizdi dedi bunlar niye boyle yapiyor sanki biz para vermiyoruz😂 zaten 2 gun ancak dayandim
Oraya yandaki otele gectm, giderkende neden ayrildigimi sorunca, guler yuzunuzden dolayi dedim😐😂😂gercekten cok tuhaf bizim insanimiz, isini sevmeyen hakkiyla yapmayan insanlarla dolu her yer

Ben bu konuda iyi bir örneğim bence ben 20li yaslarda bir kac yil amerikada survive etmeye çalıştım gercekten cok zorlandigim zamanlardı psikolojik rahatsızlığım da vardi çünkü. Turkiyeye dönüp kendi düzenimi kurduktan sonra asla gitmem diyordum. Şimdiki esim o zaman hep yurtdisina gitme taraftariydi. Ben idealisttim ülkem adina. Yaptığım iste baya iyiydim kurumlarda tanidiklarim var oturmus bi duzen ve iyi para kazaniorum ulkeme faydali olmak bunun verdigi haz cok iyi hissettiriodu. Bu yuzden tartisioduk ben asla gitmem avrupada yaşamam diyodum. Gezmeye gideriz falan filan. Sonra pandemiyle birlikte hersey tepetaklak oldu insanlarda is yaptircak para kalmadi. Devletin destegi yok bisey yok ben kamu yararı kafasiyla indirim yaptikca sirketim kendini hic dondurememeye başladı son aylarda çeyrek altın bozdurur gibi sirketin ve sahsi arabalarini bozdurdum maaslari odeyebilmek insanlari magdur etmeme adina.

Sonra buralarda kimdi hatırlamiorum asla kinamak icin de demiorum da ne is yapacagi bile meçhul halde ve kendi is planini yazamayan bunu bi danismana yaptiran birinin konusunu gördüm ankara anlasmasina basvuracakti. Niye boyle diorum çünkü daha is plani yazamayan insan işi nasi yapacak baska ulkede. O an kendi kendime ya senin orda işinin karsiliginin alasi var ne diye eziyet cekiosun ulkem ulkem diye. Sonra aralik ayiydi bi karar aldim komple ingiltereye tasindim yanimda sadece iki calisanim var su an ama 6 ayda ugradigim zarari 4 ayda cikartip kara gectim. Boşuna eziyet cekmisim turkiyede acikcasi.

Maalesef ben bile gittiysem, ülke fişini çekmiştir. Ama kardesiniz de istemiosa istemiodur. Bu baskasi istiyor diye yapilacak bisey degil. Fakat avrupada bi yerse ucakla yarim gunde turkiyedesin zaten. Evlenmeden once illa konusulmasi gerekirdi diye dusunmuorum. Sahsen ben evlenmeden önce katiydim bu konuda esim istiodu. Simdi ben geldim o turkiyede hala :KK70: ahahah kime niyet kime kismet belli olmuyor bu isler ve en önemlisi insanlar değişir. Şartlara göre farkli düşünmeye farkli kararlar alabilmeye baslarsin. Yeter ki confort zone dan bi cikilsin. Biraz daha etraflica düşünsün kardesiniz. Enişte bey de sert sert konusmasin. Veya tam tersi eniste bey ikna olsun. Bi sekilde ortak payda bulunabilir illa ayrilmaya gerek yok bence. Baska ülkede sıfırdan başlamak cok zor enisteye haddinden fazla kolay gelio olabilir.

valla öyle kocam olsun senet imzalatsın en az 10 sene gelmicen tatile bile diye git yunan adalarına italya koyları ohhh misss kısları isvicre zürih geyik eti tat bakalım nasıl biseymiş peynir fondu ye oooo yurt dısında yapılcak aktivite dolu

ahhh be allahım su fırsatı bana verde dünyanın anasını aglatıyım :))))))))))9

valla öyle kocam olsun senet imzalatsın en az 10 sene gelmicen tatile bile diye git yunan adalarına italya koyları ohhh misss kısları isvicre zürih geyik eti tat bakalım nasıl biseymiş peynir fondu ye oooo yurt dısında yapılcak aktivite dolu

ahhh be allahım su fırsatı bana verde dünyanın anasını aglatıyım :))))))))))9

Hahaha kardeşim bunların hiç birini yapmamış değil tabi ki de, aksine fırsat buldukça yurtdışına seyahate çıkarlar.
Tatile gitmek ayrı, orada yaşamak ayrı şey biliyorsunuz değil mi :)

Hahaha kardeşim bunların hiç birini yapmamış değil tabi ki de, aksine fırsat buldukça yurtdışına seyahate çıkarlar.
Tatile gitmek ayrı, orada yaşamak ayrı şey biliyorsunuz değil mi :)
Vala bundan sonra baya ayni sey olacak. Çünkü turkiyede ne kadar kazanirsan kazan oralara gidemeyeceksin 1 maddiyattan ötürü 2 saglik kisitlamalarindan ötürü. Avrupada dolasmak icin zaten avrupada yasaman kazanman gerekecek yakin bir gelecekte. Vizelerde problem cikacak turkiye red listlerde high risklerde olacak. Ortadogu simulasyonu gibi su anda da zaten. Ben gezme tozma firsatini gectim, kendi icinde bile yaşanılası degil artik diye üzülüyorum. Yurtici tatili bile sadece görgüsüz zenginler yapıyor artik. Cocuk bi bilgisayar isteyecek en basiti, bu kariyeri iyi dediginiz kardesinizin bile muhtelemen en az 2 maaşı. Burda ingilterede turkiyede ikinci elini 250.000e sattığım arabanin gene ikinci eli 2000 pound. 10 kati olur mu ya. Oluyor.

ben yurtdisinda yasiyorum ve cok mutluyum

baska bir arkadasim benimle ayni sehirde, maddi durumlarimiz falan filan benzer, ulkeye tasinma zamanlarimiz benzer,
o arkadasim da her gun agliyorum diyor, alisamiyorum, alisamayacagim diyor.

kardesiniz de hakli, esi de hakli,
anlasamiyorlarsa bosanmak cok cok dogal bir karar.

ben yurtdisinda yasiyorum ve cok mutluyum

baska bir arkadasim benimle ayni sehirde, maddi durumlarimiz falan filan benzer, ulkeye tasinma zamanlarimiz benzer,
o arkadasim da her gun agliyorum diyor, alisamiyorum, alisamayacagim diyor.

kardesiniz de hakli, esi de hakli,
anlasamiyorlarsa bosanmak cok cok dogal bir karar.
Neyi özlüyor arkadasiniz neye alıșamiyormus yani ? Merak ettim tam olarak neyden sikayetci

Vala bundan sonra baya ayni sey olacak. Çünkü turkiyede ne kadar kazanirsan kazan oralara gidemeyeceksin 1 maddiyattan ötürü 2 saglik kisitlamalarindan ötürü. Avrupada dolasmak icin zaten avrupada yasaman kazanman gerekecek yakin bir gelecekte. Vizelerde problem cikacak turkiye red listlerde high risklerde olacak. Ortadogu simulasyonu gibi su anda da zaten. Ben gezme tozma firsatini gectim, kendi icinde bile yaşanılası degil artik diye üzülüyorum. Yurtici tatili bile sadece görgüsüz zenginler yapıyor artik. Cocuk bi bilgisayar isteyecek en basiti, bu kariyeri iyi dediginiz kardesinizin bile muhtelemen en az 2 maaşı. Burda ingilterede turkiyede ikinci elini 250.000e sattığım arabanin gene ikinci eli 2000 pound. 10 kati olur mu ya. Oluyor.

off benim gibi gidemeyecekleri üzüyor bu mesajlar

Ben olsaydım valizi hazır etmiştim:KK16:

eşimin yurtdışında kısa süreliği bir işi oldu 3 ay kadar orada kaldı
bizimde gitme durumuz oldu inan bana direk iş yeriyle görüştüm yerime birini bulun ben gidiyorum diye ,

ki gidecegimiz yer avrupa ülkeside değil yani ama kızımın yabancıı dil için bulunmaz bir nimetti ,

ama kısmet olmadı annem duysa düşer bayılırdı herhalde

Neyi özlüyor arkadasiniz neye alıșamiyormus yani ? Merak ettim tam olarak neyden sikayetci

dil ogrenmek zor geldi sanirim.

bir de ben dili de ogrensem, iste isi de halletsem, asla burali gibi olamam diyor.

burada farkli gordugu her sey onun icin kultur farkliligi degil de yanlis gibi.

bilemiyorum acikcasi, sahsen ben her gun agliyorum desem birakir giderim burayi. Ama o gitmiyor da, kafasinda ne var tam anlamiyorum.

Back
X