- 26 Ocak 2021
- 126
- 150
- 53
- 27
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Munenin cımbızı uluslararası sulara mı açılıyor yoksaaaaHayırlısı olsun
Biz şimdi başka bir karar aldık ve ilk adımı attık, gerçekleşir mi bilmiyorum ama eğer olursa gezenti bir ahiretliğin olacak![]()
Bizde İstanbulda'yız burada yaşam artık çileden çıkartıyor insanları,trafiği gürültüsü kalabalığı nefes alamaz hale geldik artık.
Emekliyiz zaten şu anda aile işindeyiz,bıktık buradan bir kaç yere baktık doğası havası güzel oraların.
Burda yapılan masraf zaten çok fazla en azından orlarda daha doğal herşey,bakacaz artık zaman ne gösterecek bizede.
Inanin su dediklerinize katilmak icin yasamak lazimBuna lüks değil de huzur diyelim. Türkiyede sokakta bir gerginlik var. Trafikte ayrı. İnsanı geren, huzursuz eden bir aura var. Herkesin işi acil. Herkesin işi önemli. Sıra yok. Saygı yok. Yani yurtdışında sıramın peşine düşmek zorunda değilim misal. Ben kasa sırasından çocugun peşine koşsam kimse önüme geçmez, beni beklerler ama türkiyede ben cocugun peşine gidince gelen herkes önüme girerdi, böylelikle sıra asla bana gelmez, çocukla kavga eder, gergin gergin çıkardım o marketten.
Selamlar, bu konuyu kardeşim için açıyorum.
Kardeşim 2,5 yıllık evli ve İstanbul'da yaşıyorlar enişteyle ikisinin de işleri yolunda çok şükür fakat enişte genelde yurtdışında yaşama taraftarı, ülkenin gidişatından memnun değil, henüz doğmamış çocuklarımı düşünüyorum diyor, enflasyona yenilmek istemiyorum diyor, aslında kendince haklı sebepleri var tabi ki de, ülke gündemi ve durumu malum. Yaptığı iş de dünyanın her yerinde geçerli sayılan bir meslek.
Kızkardeşim bu düşünceye sıcak bakmıyor, biraz duygusal bir kızdır, ailemden uzakta olmak istemiyorum, burada belli bir kariyere gelmişim, yurtdışında her şeye sıfırdan başlayacağım düşüncesinde. Türkiye'de yaptığı işin yurtdışında eğer çok çok iyi dil bilgisi yoksa pek bir karşılığı yok maalesef.
Evlenmeden önce kardeşim yurtdışında yaşama fikrine sıcak bakmadığını söylemişti bu arada, enişte de şartlar ne gösterir bilemeyiz demişti.
Dün baya bir tartışmışlar, en son "madem bu konuda anlaşamıyoruz yollarımızı ayıralım"a kadar gelmiş konu.
Ben pek objektif bakamıyorum konuya haliyle, o nedenle sizlerden yorum bekliyorum :) Bu durumun orta yolu, oluru nedir.
Şimdiden teşekkürler
Bizde manavgattaydık kızımla gittik tatile,su alacağım yanımdada dediğin gibi bizden bir hödük var.İnsanlarımız artık çok saygısız ve kaba bir hale gelmiş maalesef.
Ufak görünen şeyler bile bazen çokça ipucu verebiliyor. Tatili Alanyada 5 yıldızlı bir otelde açtım, malum o tarafın çoğunluğu Rus turist oluyor. Bara içecek almaya gittiğimde Rus biri varsa gülümsüyor, selam veriyor, bazen siz buyrun seklinde işaret yapıyor. Neyse bir kez gittim bizden bir ayı ben beklerken geldi sipariş vermek istedi. ben de barmene benimkini vermesini rica ettim. Bu ayı da elini sallayıp "alsınnn" dedi (???) Ben de sinirlendim adam hem kaba hem saygısız, hem önüme geçmeye çalıştı hem de buna soran var sanki Allahın ayısı. Ben de dedim ki sağ olun çok lütfettiniz ama önce ben geldim. İçeceğimi aldım çıktım gittim. Pahalı otele gelen adamın çok parası var madem kibardır, görgülüdür vb diye asla düşünmeyin insanlarımızı artık hiçbir şey yontmuyor, kabalık, cehalet, saygısızlık en eğitimli geçinen kesimlerde bile çokça var. Dışarı çıkıyorsun ne kural var, ne saygı var ya trafikte ya mağazada biri hödüklük yapıp canını sıkıyor.
Benzer seyi gecen sene esimle yasadik bi otelde, tatil icin gitmemistik biz ama farketmez. Arap bir turiste yavsiyolardi ve bu otel 4 yildizli bir oteldi ama 5 yildiz kalitesindeydi, hizmeti haricİnsanlarımız artık çok saygısız ve kaba bir hale gelmiş maalesef.
Ufak görünen şeyler bile bazen çokça ipucu verebiliyor. Tatili Alanyada 5 yıldızlı bir otelde açtım, malum o tarafın çoğunluğu Rus turist oluyor. Bara içecek almaya gittiğimde Rus biri varsa gülümsüyor, selam veriyor, bazen siz buyrun seklinde işaret yapıyor. Neyse bir kez gittim bizden bir ayı ben beklerken geldi sipariş vermek istedi. ben de barmene benimkini vermesini rica ettim. Bu ayı da elini sallayıp "alsınnn" dedi (???) Ben de sinirlendim adam hem kaba hem saygısız, hem önüme geçmeye çalıştı hem de buna soran var sanki Allahın ayısı. Ben de dedim ki sağ olun çok lütfettiniz ama önce ben geldim. İçeceğimi aldım çıktım gittim. Pahalı otele gelen adamın çok parası var madem kibardır, görgülüdür vb diye asla düşünmeyin insanlarımızı artık hiçbir şey yontmuyor, kabalık, cehalet, saygısızlık en eğitimli geçinen kesimlerde bile çokça var. Dışarı çıkıyorsun ne kural var, ne saygı var ya trafikte ya mağazada biri hödüklük yapıp canını sıkıyor.
valla öyle kocam olsun senet imzalatsın en az 10 sene gelmicen tatile bile diye git yunan adalarına italya koyları ohhh misss kısları isvicre zürih geyik eti tat bakalım nasıl biseymiş peynir fondu ye oooo yurt dısında yapılcak aktivite dolu
ahhh be allahım su fırsatı bana verde dünyanın anasını aglatıyım :))))))))))9
Vala bundan sonra baya ayni sey olacak. Çünkü turkiyede ne kadar kazanirsan kazan oralara gidemeyeceksin 1 maddiyattan ötürü 2 saglik kisitlamalarindan ötürü. Avrupada dolasmak icin zaten avrupada yasaman kazanman gerekecek yakin bir gelecekte. Vizelerde problem cikacak turkiye red listlerde high risklerde olacak. Ortadogu simulasyonu gibi su anda da zaten. Ben gezme tozma firsatini gectim, kendi icinde bile yaşanılası degil artik diye üzülüyorum. Yurtici tatili bile sadece görgüsüz zenginler yapıyor artik. Cocuk bi bilgisayar isteyecek en basiti, bu kariyeri iyi dediginiz kardesinizin bile muhtelemen en az 2 maaşı. Burda ingilterede turkiyede ikinci elini 250.000e sattığım arabanin gene ikinci eli 2000 pound. 10 kati olur mu ya. Oluyor.Hahaha kardeşim bunların hiç birini yapmamış değil tabi ki de, aksine fırsat buldukça yurtdışına seyahate çıkarlar.
Tatile gitmek ayrı, orada yaşamak ayrı şey biliyorsunuz değil mi :)
Neyi özlüyor arkadasiniz neye alıșamiyormus yani ? Merak ettim tam olarak neyden sikayetciben yurtdisinda yasiyorum ve cok mutluyum
baska bir arkadasim benimle ayni sehirde, maddi durumlarimiz falan filan benzer, ulkeye tasinma zamanlarimiz benzer,
o arkadasim da her gun agliyorum diyor, alisamiyorum, alisamayacagim diyor.
kardesiniz de hakli, esi de hakli,
anlasamiyorlarsa bosanmak cok cok dogal bir karar.
Vala bundan sonra baya ayni sey olacak. Çünkü turkiyede ne kadar kazanirsan kazan oralara gidemeyeceksin 1 maddiyattan ötürü 2 saglik kisitlamalarindan ötürü. Avrupada dolasmak icin zaten avrupada yasaman kazanman gerekecek yakin bir gelecekte. Vizelerde problem cikacak turkiye red listlerde high risklerde olacak. Ortadogu simulasyonu gibi su anda da zaten. Ben gezme tozma firsatini gectim, kendi icinde bile yaşanılası degil artik diye üzülüyorum. Yurtici tatili bile sadece görgüsüz zenginler yapıyor artik. Cocuk bi bilgisayar isteyecek en basiti, bu kariyeri iyi dediginiz kardesinizin bile muhtelemen en az 2 maaşı. Burda ingilterede turkiyede ikinci elini 250.000e sattığım arabanin gene ikinci eli 2000 pound. 10 kati olur mu ya. Oluyor.
Ben olsaydım valizi hazır etmiştim![]()
Neyi özlüyor arkadasiniz neye alıșamiyormus yani ? Merak ettim tam olarak neyden sikayetci