• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yaşama konusunda anlaşmazlık

off benim gibi gidemeyecekleri üzüyor bu mesajlar
Gidince de bisey degismio ki bu sefer de geride biraktiklarina üzülüyorsun, yalniz kaldigina üzülüyorsun. Özlüyorsun üzülüyorsun. Bu sefer de limboda yaşamaya basliosun. Kendin orda aklin tr'de. Gene üzülüyorsun yani. Bilemiorum o yuzden bu kadar kisisel bi karar. Kimi iyi hissedio kimi kötü.

dil ogrenmek zor geldi sanirim.

bir de ben dili de ogrensem, iste isi de halletsem, asla burali gibi olamam diyor.

burada farkli gordugu her sey onun icin kultur farkliligi degil de yanlis gibi.

bilemiyorum acikcasi, sahsen ben her gun agliyorum desem birakir giderim burayi. Ama o gitmiyor da, kafasinda ne var tam anlamiyorum.
Ilgincmis oyle insanlarin hicbi kosulda mutlu olabilceklerini sanmiorum ya. Kafada bitio bazi seyler. O kadar hergun aglayacak kadar mutsuzsan dön yani dedigin gibi.

Bir seyleri yapmaya usenen comfort zonedan cikamayan tembel insanlar icin de zor dil ogrenmek kulturlenmek davranislarini düşüncelerini yontmaya calismak. Hali hazirda yatkin olmak lazim kolay adapte olabilmek icin. Bunlar sifirdan bi insan yaratmaya calisio.

Bu aralar esimde yurtdisina takmis durumda. ordaki pozisyonlara basvurmak istiyor. onceden 3 yil kalir doneriz diyordu. Ben Meb de ögretmenim, senin memuriyetin var harcayamayiz cocuklar dil ogrenir para biriktiririz doneriz diyordu.

Simdi temelli gidelim demeye basladı. Ee benim meslegim diyorum istifa et zaten maasin ortalama 600 euro ben veririm sana diyor ama meslek sadece maas degilki benim gozumde ogretmenligi seviyorum isimi seviyorum yurtdisinda benim icin her sey sifirlanacak kariyer anlaminda. o kadar emegim var o kadar tecrube birikmisim var nasıl sifırlayayim.

Tabi esim ayiralim yolları o zaman demiyor o kadar katı değil.

Bende objektif bakamıyorum bu konuya her zaman mantikla hareket ederdim ama simdi duygularım ve emeklerim ağır basıyor.

Bizde de ben gitmek istiyorum eşim istemiyor. Eşime sürekli yurt dışından iş teklifi gelmesine rağmen gitmiyor. Çok iyi bir alanda çok iyi para kazanıyor yurt dışına çıkınca oralarda bizim Türkiye'deki Suriyeli'ler gibi olacağımızı düşünüyor.

Halbuki biz vasıflı çalışan olarak gideceğiz, iyi firmalarda iyi ücretlere çalışacağız. Ama ben ikna edemiyorum.

İkna edecek tavsiyelere açığım 😄

Bizde de ben gitmek istiyorum eşim istemiyor. Eşime sürekli yurt dışından iş teklifi gelmesine rağmen gitmiyor. Çok iyi bir alanda çok iyi para kazanıyor yurt dışına çıkınca oralarda bizim Türkiye'deki Suriyeli'ler gibi olacağımızı düşünüyor.

Halbuki biz vasıflı çalışan olarak gideceğiz, iyi firmalarda iyi ücretlere çalışacağız. Ama ben ikna edemiyorum.

Biz de aynı durumdayız ben çok istiyorum eşim istemiyor hiç bir zaman ülkemizdeki gibi olmazmısız sanki çok el üstünde tutuluyoruz
Burada çok iyi şartlarda yaşamak demek memnun olmak anlamına gelmiyor hiç güvende hissetmiyor insan kendini
İnsallah sizde ben de ikna edebilirz

Hiçbir alakası yok. Ben Avrupadayım, gelirim çok iyi. Güzel muhitte yaşıyorum, gezmeye güzel yerlere gidiyorum ne sokakta ne gittiğim yerlerde kimse o dediğiniz şekilde davranmıyor🙄 Normal insan olarak yaşıyorsunuz.

Eşiniz daha önce gidip ırkçılığa mı uğramış? Onun dışında Suriyeli olursunuz gitmeyin yazan eğitimsiz, kafasız kesimin etkisinde kalmış olabilir 😶

Türkiyedeki gibi sosyal medyadan birbirine hakaret eden gruplar yok en azından. Politik görüşü farklı insanlar habire birbirlerine yazdıkça yazıyor😶 İnsanlarımız genel olarak başkalarına hakareti kendine hak görüyor bir şekilde. Trafikte hakaret var, kadın düşmanlığı var, o var bu var kabalık ve saygısızlık her yerde var. Bundan kötüsü yok emin olun😶

Son düzenleme:
Biz de aynı durumdayız ben çok istiyorum eşim istemiyor hiç bir zaman ülkemizdeki gibi olmazmısız sanki çok el üstünde tutuluyoruz
Burada çok iyi şartlarda yaşamak demek memnun olmak anlamına gelmiyor hiç güvende hissetmiyor insan kendini
İnsallah sizde ben de ikna edebilirz
Kesinlikle size katılıyorum. Başımıza gelebilecek herhangi bir adaletsizliğe nasıl tahammül edebilirim bilmiyorum. Ki kendisi çok fazla adaletsizliğe uğramış. Ona rağmen gitmiyor, oranin kültürü bize uygun değil diyor.

Her hafta bir tane mutlaka teklif geliyor fakat hepsini reddediyor. Bebek düşünüyoruz diyorum bebeğimizi büyütüruz güzel güzel dil öğrenir burada özel okullara paramız yetmez bebek olunca bakarız diyor.

İnşallah ikna ederiz :(

Hiçbir alakası yok. Ben Avrupadayım, gelirim çok iyi. Güzel muhitte yaşıyorum, gezmeye güzel yerlere gidiyorum ne sokakta ne gittiğim yerlerde kimse o dediğiniz şekilde davranmıyor🙄 Normal insan olarak yaşıyorsunuz.

Eşiniz daha önce gidip ırkçılığa mı uğramış? Onun dışında Suriyeli olursunuz gitmeyin yazan eğitimsiz, kafasız kesimin etkisinde kalmış olabilir 😶

Türkiyedeki gibi sosyal medyadan birbirine hakaret eden gruplar yok en azından. Politik görüşü farklı insanlar habire birbirlerine yazdıkça yazıyor😶 İnsanlarımız genel olarak başkalarına hakareti kendine hak görüyor bir şekilde. Trafikte hakaret var, kadın düşmanlığı var, o var bu var kabalık ve saygısızlık her yerde var. Bundan kötüsü yok emin olun😶
Aslında hiç uğramadı hatta çoğu arkadaşı gitti ve herkes güzel olduğundan bahsediyor. Ama o gidip orada yapamayip dönenleri bana örnek gösteriyor.

Çok haklısınız, biz biraz izole yaşıyoruz sanırım halktan o yüzden farkında değil bunların. Ama en basitinden trafik bile yetiyor burdan gitmeye. Saatlerimiz yolda geçiyor bazen bu sefer ben sinir hastasi oluyorum.

Tahammül derecem git gide düşüyor bu ülkede.

Aslında hiç uğramadı hatta çoğu arkadaşı gitti ve herkes güzel olduğundan bahsediyor. Ama o gidip orada yapamayip dönenleri bana örnek gösteriyor.

Çok haklısınız, biz biraz izole yaşıyoruz sanırım halktan o yüzden farkında değil bunların. Ama en basitinden trafik bile yetiyor burdan gitmeye. Saatlerimiz yolda geçiyor bazen bu sefer ben sinir hastasi oluyorum.

Tahammül derecem git gide düşüyor bu ülkede.

Şöyle diyeyim izole yaşıyorsanız, mutluysanız da o kadar kötü değil bence :KK200: Ben kalıcı olarak uzaktan çalışıyorum, bu yaz İzmirden yazlık evimizden çalıştım gayet güzeldi. Komşular kibar ve medeni, yemekler güzel, zaten işe gidip kimseyle muhattap olma derdim yok ... Böyle yaşıyorsanız gayet güzel bence belki eşiniz hayatından memnun, madem gelirim var güzel yaşıyorum ülkemi niye bırakayım diyor olabilir o zaman haksız sayılmaz :)

Şöyle diyeyim izole yaşıyorsanız, mutluysanız da o kadar kötü değil bence :KK200: Ben kalıcı olarak uzaktan çalışıyorum, bu yaz İzmirden yazlık evimizden çalıştım gayet güzeldi. Komşular kibar ve medeni, yemekler güzel, zaten işe gidip kimseyle muhattap olma derdim yok ... Böyle yaşıyorsanız gayet güzel bence belki eşiniz hayatından memnun, madem gelirim var güzel yaşıyorum ülkemi niye bırakayım diyor olabilir o zaman haksız sayılmaz :)
Biz hibrit çalışma sistemine dönüyoruz Ekim ayından itibaren. Kendisi de dönecek şimdilik böyle ama. Biz İstanbul'da yaşıyoruz apartman dairesindeyiz çıkıp yürüyecek bir alanımiz yok. Evet izoleyiz ama çıkıp yürüyecek yer yok, gidecek temiz hava alacak bir alan yok. Bir yere gitsek trafik biktiriyo.
Siz şanslı kesimden olarak yazlığa gidebilmissiniz ama biz yine dört duvar arasındayiz.

İltica etmiceksiniz heralde meslekleriniz iyiyse vasifli gocmen olcaksiniz. Belli bi hayat standardinda olan insanlara kimse mülteci muamelesi yapmaz eşinizin düşüncesi sacma. Ama mesela amerikada aşırı bi irkcilik vardi kendilerinden olmayana karşı. Ve bunu da gene en cok sonradan göçmüş artik fahri olarak kendini orali ilan etmiş kişiler yapio. Yani biraz eşin zihniyetindeki insanlar. Bazen haklilik payları da oluo. Mesela zenciler tembel patavatsiz tuhaf ve aşırı tavirlari olan insanlar gercekten de. Bi zenci sizi bunalttiginda uf haklilarmis bunlara ırkçılık yapmaya hakkaten diosun :D ama bi yandan da ayak islerini yaptıriolar bizim suriyelilere yaptığımız gibi. Kendileri yapmak istemedigi ne kadar pis is varsa onlara yaptiriolar sonra istihdam sagladik diye vicdan rahatlatiolar sonra bunlardan zaten cok fazla beyaz yaka cikmio bunlar aptal heralde diye kısır döngünün dogal sonucuna bagliolar. Bir adim ileri gidilmio boyle boyle. Ama avrupa biraz daha sinsi bu konularda kimse asla irkciysa bile acik acik belli etmez bunu senin yuzune.

Biz hibrit çalışma sistemine dönüyoruz Ekim ayından itibaren. Kendisi de dönecek şimdilik böyle ama. Biz İstanbul'da yaşıyoruz apartman dairesindeyiz çıkıp yürüyecek bir alanımiz yok. Evet izoleyiz ama çıkıp yürüyecek yer yok, gidecek temiz hava alacak bir alan yok. Bir yere gitsek trafik biktiriyo.
Siz şanslı kesimden olarak yazlığa gidebilmissiniz ama biz yine dört duvar arasındayiz.
Bu cok onemli bi ayrıntı ama buna izole yasamak pek denemez. Cikip yürüyüş yapabilcek iki nefes alınacak alan lüks de diil bi gereklilik. Eşiniz ne is yapio merak ettim? Kültür de uygun degil deyip reddedecek kadar turkiyede hangi sektorde calisio acaba.

Bu cok onemli bi ayrıntı ama buna izole yasamak pek denemez. Cikip yürüyüş yapabilcek iki nefes alınacak alan lüks de diil bi gereklilik. Eşiniz ne is yapio merak ettim? Kültür de uygun degil deyip reddedecek kadar turkiyede hangi sektorde calisio acaba.
İstanbul'da bu durum lüks olmuş durumda. Böyle yaşamak için çok lüks bir sitede veya çok iyi bir yerde yaşıyor olmak gerekiyor.

Eşim bilişim sektöründe çalışıyor.

Şöyle diyeyim, yeşillik ve orman eksikliği Avrupadan- yaşayanlar tarafından net fark ediliyor. Türkiyede tüm şehirlerde, şehir içinde orman alanı/park bulmak çok zor, şehirden çıkmak yol yapmak gerekiyor yani yine uğraşıyorsun. Almanyada tüm şehirlerde büyük veya küçük olsun, her şehirde her vatandaş mutlaka evine yürüme mesafesinde bir prk bulabiliyor. Berlin dağınık ve birden fazla merkezi olan bir şehir meselea ama şehir içinde her bölgede bir park var batıda Tiergarten var, doğuda Volkspark Friedrichshein var, batıda başka yerler var ... Benim şehirde de çok sayıda park var ben de orman kenarında yaşıyorum öğlende işten çıkıp koşuya gidebiliyorum. Ankara'yı düşünüyorum sadece Eymir var belki, İstanbul'u düşünüyorum Sarıyer tarafında bir tane orman var gerisi beton. Sporseverler için Türkiye hiç uygun değil, açık havada spor yapacak bir yer yok.

İstanbul'da bu durum lüks olmuş durumda. Böyle yaşamak için çok lüks bir sitede veya çok iyi bir yerde yaşıyor olmak gerekiyor.

Eşim bilişim sektöründe çalışıyor.

Ben de developerım, eşiniz yurtdışı teklifleri alacak nitelikte biriyse neden daha iyi bir yere taşınmıyorsunuz? Kalacaksanız da mutlu olacağınız bir yerde yaşayın, Sarıyer tarafını seviyorum ben gayet güzel havuzlu siteler var konuşun o tarafa taşının misal. Bolca paranız varsa hayatı yaşamak gerek :)

Ben de developerım, eşiniz yurtdışı teklifleri alacak nitelikte biriyse neden daha iyi bir yere taşınmıyorsunuz? Kalacaksanız da mutlu olacağınız bir yerde yaşayın, Sarıyer tarafını seviyorum ben gayet güzel havuzlu siteler var konuşun o tarafa taşının misal. Bolca paranız varsa hayatı yaşamak gerek :)
Aaa öyle mii kadın developer görünce mutlu oluyorum :) bu sektöre kadın eli daha çok değmeli bence :)

Her hafta mutlaka teklif alır yurt dışından, senior seviyesinde zaten. Sarıyer taraflarında kuralar 10 binden başlıyor, hem yaşamak hem para biriktirmek için biraz zorlayıcı olabiliyor.

Ya düşük kiralarda yaşayıp iyi bir ev alabilmek için yatırım yapmalıyız ya da maaşı tamamen kiraya verip iyi yerlerde yaşamalıyız. Ama Türkiye gibi bir ülkede yarına güvenmiyor insan kendini garanti altına almak zorunda.

Aaa öyle mii kadın developer görünce mutlu oluyorum :) bu sektöre kadın eli daha çok değmeli bence :)

Her hafta mutlaka teklif alır yurt dışından, senior seviyesinde zaten. Sarıyer taraflarında kuralar 10 binden başlıyor, hem yaşamak hem para biriktirmek için biraz zorlayıcı olabiliyor.

Ya düşük kiralarda yaşayıp iyi bir ev alabilmek için yatırım yapmalıyız ya da maaşı tamamen kiraya verip iyi yerlerde yaşamalıyız. Ama Türkiye gibi bir ülkede yarına güvenmiyor insan kendini garanti altına almak zorunda.

Avrupa'ya taşınmasanız bile remote iş baksın derim TLnin değeri kalmadı artık. 800 -1000 dolara çok iyi evler var Sarıyer'de.
En düz ABD şirketinden bile 8000$ + kazanır. pandeminin tek artı yanı sanırım remote işlerin çoğalması oldu :)))
Ben fulltime işimden 9000eurodan kellice kazanıyorum, vergisi çok kesiliyor ama Türkiye'de vergi gayet makul miktarda. Türkiye'de şahıs şirketi vergi açısından çok çok avantajlı, Türkiye'de yaşasam sadece remote yapardım yerel işlere bakmazdım bile. Adam Avrupa konusunda burda haklı olabilir gelirin %35-40ı vergiye gidiyor hsfsfdsdsds

Son düzenleme:
Hahaha kardeşim bunların hiç birini yapmamış değil tabi ki de, aksine fırsat buldukça yurtdışına seyahate çıkarlar.
Tatile gitmek ayrı, orada yaşamak ayrı şey biliyorsunuz değil mi :)
türkiyede bunların hangisi var ya nisantasında otur modadada izmirdede ankaradada en nezih semtte de otursan dısarı cıktıgında türkiye kosulları belli maraba dolu millet bi etek giyip rahat gezemiyorsun ille bi yobaz bakıyor

bu arada bende hollandaya parıse belcikaya gitmis birisiyim miss yaaa heryer cıcekci insanlar birbirine güler yüz helllo diyolar bizde yolda de bakalım birine seni kapıya kadar takıp etsin bu yollu diye

burda paranda olsa kazıklanmak zoruma gidiyo bi permesan dilimi neden 170 lira
buratta neden 60 lira adamlarda peynir hala 3 5 euro etler desene aynı

araba ucuz medeniyet kardesim
burda 20 bin maas orda 3000 euro diye secim sansı sorsalar yoldan gecen herkese ama gidiyimde nasıl gidersem gidiyim der burda 20 bin maaasın olsada is nanay

Kardesinizle durumumuz hemen hemen aynı
evlenmeden önce bizim de aramızda bu yurtdışı konuları sık sık geçerdi.Ben yurtdışında yaşamayı kesinlikle istemediğimi net şekilde söylerdim ama işte aileler falan,”sonradan alışırsın” gibi fikirler derken evlendik
Evliliğin 5.yılında eşime yurtdışından teklif geldi ve düşünmeden kabul etti..2küçücük çocukla istemedğim bir durumu kabul etmek zorunda kaldım..ve üzerinden 2.5 yıl geçmiş biz yurtdışındayız ama ben hala aynı düşüncelerdeyim,alışamıyorum,olmuyor..Etrafımda olan her kes için iyi olsun diye kendimi yıpratıyorum..şans verdim belki önyargılı davranıyorum bir gideyim deneyeyim diye ama olmuyor işte

Back
X