Yurtdışında yaşamak mı evlenmek mi?

bogakizii

Guru
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
333
Kızlar merhaba,

İki karar arasındayım, bana yardımcı olabilir misiniz?

Sevdiğim insanla evlenmek ve mesleğimden (kariyerimden), yaşadığım şehirden vazgeçmek mi?

Almanya’ya taşınıp 1-2 yıl orda yaşayıp kariyerimin zirvesini yaşamak ama sevdiğim insanla ayrılmayı göze almak mı?

Son düzenleme:
Sevdiğin insanın seninle Almanya’ya gelme ihtimali neden Yok ki , öyle olsaymış tadından yenmezmiş

İkisi birden neden olmuyor ?

Biri için hayalimden vazgeçme fikri beni zamanla ondan soğutur,sürekli onu suçlarım ( yanlış bile olsa ),belki başlarda mutlu olurum sonra ''Almanya'da olsam şöyle olurdu''lar aklımı doldurunca o kişiden çıkarırım hırsımı.Yapım böyle.

Sevdiğim insan orada iş bulamaz, dili de yok, istemiyor da

İlişkiniz nasıl bilemem tabii ama, sevgilinizden ayrılıp istediğiniz hayatı, kariyeri yaşarsanız kaç gün, kaç ay üzülürsünüz, tam tersi olursa kaç yıl pişman olursunuz.
Bir de sevgilinizi ne kadar tanıyorsunuz, ailesi nasıldır bunlar da önemli.
Ben olsam Almanya'yı seçerdim.

İşi uygun değil malesef, dili de yok, gelmek de istemiyor. ben de 1-2 yıllığuna gidip dönmek istiyorum
O zaman Almanya .. eğer gerçek bir sevgi , aşksa aranızdaki uzaklık İnan engel olmayacaktır .. böylece ilişkinde bir süreçten geçmiş olacak

Hayır karşı çıkmadı, ama o uzaklıkta soğumasını/soğumamı da göze almış olacağım. Her ay ben gelirim ya da o gelir diye düşündüm

Gerçekten destekliyorsa bence bir sıkıntı olmaz.Farklı şehirlerde okuyup gayet mutlu olan çiftler biliyorum.Başlarda biraz zorluk yaşanır,sonra alışırsınız.
Bu fırsat herkesin elinde olmuyor,bence düşünmeyin bile,burada kalsanız da sevgilinizle ayrılmayacağınızın garantisi yok,sonra ''keşke gitseydim'' demeyin.

Ben sevgilimi secerim cogu durumda.

Ama tek tarafin yaptigi fedakarlik bana cok itici geliyor.

2 yillik bir hayalden bahsediyorsunuz, bir yil o hayatindan kariyerinden fedakarlik edip gelebilir, dil kursu vs sebebi ile, bir yil siz daha sik tr ye gelirsiniz, 2 yil gecer gider.

Ama tek siz yaparsaniz fedakarligi mutsuz olursunuz bence.

Valla ben böyle bir durumda asla ikilemde kalmazdım , direkt Almanya’da kariyer derdim . Çünkü sonuçta temelli gitmek istemiyorsunuz.
Uzak mesafe ilişkisi elbet daha yorucu ve zordur fakat bu durumda sevginizi de gözden geçirmiş olursunuz ;) eğer bu süreçte biterse Zaten sizin için hayırlısı buymuş dersiniz (en azından kariyerinizden vazgeçmiş olmazsınız) , ayrılmazsanız da her iki seçenekten de mahrum kalmamış olursunuz;)
Şimdiden iyi kararlar dileyeyim ben :)

Back
X