• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdisinda yasayip türkiyede tüp bebek yaptirmak

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
Haziran ayinda laporoskopi ve histeroskopi oldum ve ne yazikki cok üzücü bir sonuc cikti, derin ileri evre Endometriosis ve tek tüp kapali, doktorum 6 ay da hamile kalamazsan tüp bebek dedi, tüp bebek öncesi de 3 ay baskilama önerdi.
6 ay cok cabuk gecip gitti, arada bir kimyasal gebelik gecirdim ama ne yazikki saglikli bir gebelik olusmadi.

Kimyasal gebelik sirasinda yurtdisinda ne kadar yalniz oldugumu hissettim, ailem türkiyede yasiyor ve fiyat daha uygun oldugu icin türkiyede tüp bebek yaptirmaya karar verdim.

Türkiyedeki doktorlar ise uzun baskilama önermedi, sadece 1 ay dogum kontrol hapi alin gelin dediler- Yurtdisinda ki doktorlar ise mutlaka 3 ay baskilama yapicaz diyorlar. Ne yapicagimi sasirdim. Bir tarafta ameliyatimi yapan doktor baskilama diyor, öbür tarafta alaninda ün yapmis binlerce hastasi olan doktorlar baskilamaya gerek yok diyor. Hangisine kulak vermeliyim, daha da önemlisi yurtdisinda yasarken türkiyede tüp bebek yaptirmak stresli mi olucak? tüp bebek tedavisi sonrasi takip uzun ve karmasik mi yoksa normal gebelik ile ayni mi?

Günaydın ve hayırlı cumalar öncelikle.. geçmiş olsun.. bende yurtdışında yaşıyorum ve ailem türkiyede.. tüp bebek tedavimi burda görüyorum aslında bende türkiyede yaptırmayı çok istemiştim ama eşim hiç sıcak bakmadı.. git-geller, otelde kalmalar çok stresli olur diye.. burda arkadaşların yazdıklarını okuyunda türkiyedeki dr daha ilgili gibi geldi.. ama şuna inanmalısın ki her drun, her hastaya tedavi şekli tamamen farklı oluyor..burda yurtdışından olup türkiyede tedavi olan bir sürü arkadaş var eminim yardımcı olacaklardır.. türkiyede ailede var onlarda destek olur size.. çünkü çok meşakkatli bir yol hiç umulmadık zamanda olumsuzluklar olabiliyor, tedaviler uzayabilşyor, transfer iptal olabiliyor.. onun için zaman sorununuz olmamalı.. ayyyyy çok uzun yazdım.. hakkınızda hayırlısı olsun

Back