- 27 Haziran 2023
- 233
- 219
- 18
- Konu Sahibi greengirll
-
Samimi oldugunuzu dusunmuyorumBen Almanya’da doğdum büyüdüm. 12 senedir Türkiye’de yaşıyorum.
Şu an Almanya’da ailemi ziyarete geldi. Almanya eski Almanya değil. Yurtdışı düşünüyorsanız Almanya’yı tavsiye etmem. Sebeplerini gerçekten say say bitiremem.
Ben antalyadayim disarisi suriyeli kayniuyorBütün şehirlerin ayni olduğunu düşünmüyorum. Ege bölgei şehirleri hem çok güzel hem daha sakin. Benim bulunduğum yer de öyle. İç anadoludayim biraz muhafazakar bir şehir de ama inanın kimsenin kimseye zararı yok kimse kimsenin giydiğine karışmaz laf etmez ya da dediğim gibi benim bulunduğum semt öyle
“Gözüm” vs. bunlar arkadaş ortamında kullanılacak kelimeler. Seviye yerlerde. Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri de bu sanırım. Üstelik gelmeyin diyemem zaten çünkü ben zaten Türkiye’deyim. En fazla “gitmeyin” diyebilirim. Türkçe’yi Almanca’yı bildiğim kadar iyi biliyorum.Tamam gözümmillete gelmeyin mesajı verirken boşuna düzeninizi bozmayın burası daha kötü deriz normalde ama bazıları anadilini unutunca anlam karmaşası yaşanabiliyor normaldir
Ben şu an Almanya’da yaşamıyorum. O yüzden sizin bahsettiğiniz “giden büyük çoğunluğun” bir üyesi değilim.Samimi oldugunuzu dusunmuyorum
benim de var Almanyada yakinlarim
Bana da gel diyorlar , istesem gidebilirim ama baglilik duydugum seylerlden oturu gitmiyorum
Ama nedense giden kesimin buyuk cogunlugu kimse gelmesin diye ugrasiyor bunun nedenini anlamak zor degil
Yanlış mı okudum,tr den mi bahsediyorsunuz Almanya'dan mi? Aynı tr o zaman orası?!
Canım ülkenizde neden tr de yaşamıyorsunuz ,madem aynı neden ordasiniz ( orada yasiyorsunu diye anlıyorum,eğer tr de yaşıyorsunuz sözümü geri alıyorum)
Ben zaten gözüm demek istemedim.Gözüm” vs. bunlar arkadaş ortamında kullanılacak kelimeler. Seviye yerlerde.
Çocuğunuz varmı?Şaka değilim. Almanya’da doğup büyümüş biri olarak merak edenlere bilgi verdim. Türkiye ile kıyaslama yapmadım. Sadece okumak yetmiyor anlamak da gerekiyor.
Geçenlerde hamburga gittim yolda bağrış çağrış gördümKesinlikle almanyada durumlar arkadaşin yazdigi gibi. Ben hamburg da yaşiyorum ve durumlar berbat. Bizde Isvicreye kacmayi planliyoruz.
Ahaha bunlar kötüyü görmediklerinden kedi şeyini görmüş yara sanmış kafasını yaşıyorlarGeçenlerde hamburga gittim yolda bağrış çağrış gördümaha dedim alamamyaya ne olmuş böyle
Fakat üzülmek yok bazı şeyleri açıkça yazacağım
Hamburg liman şehri zaten eskiden beri göç almış ve liman işçileri gelmiş onların çocukları kalmış vs
Yani hamburg aşırı nezihti de sonradan mı bozuldu sanmam hep böyleydi göçmenler çeşitlendi arttı böyle sorunlar çıktı
Şimdi Türkiye’ye gelelim
Anlatılmaz yaşanır
Arkadaşlar tabi ki Almanya eski Almanya değil
Ama bu yeni Almanya eski Türkiye bile değil maalesef
Ya onlarda haklı bizim Almancı akraba ile oturduk hesapladıkAhaha bunlar kötüyü görmediklerinden kedi şeyini görmüş yara sanmış kafasını yaşıyorlar
Geçenlerde hamburga gittim yolda bağrış çağrış gördümaha dedim alamamyaya ne olmuş böyle
Fakat üzülmek yok bazı şeyleri açıkça yazacağım
Hamburg liman şehri zaten eskiden beri göç almış ve liman işçileri gelmiş onların çocukları kalmış vs
Yani hamburg aşırı nezihti de sonradan mı bozuldu sanmam hep böyleydi göçmenler çeşitlendi arttı böyle sorunlar çıktı
Şimdi Türkiye’ye gelelim
Anlatılmaz yaşanır
Arkadaşlar tabi ki Almanya eski Almanya değil
Ama bu yeni Almanya eski Türkiye bile değil maalesef
Evet. 2 tane kızım var.Çocuğunuz varmı?
Allah bağışlasınEvet. 2 tane kızım var.
Türkiye’de. Ama her iki vatandaşlıkları var.Allah bağışlasın
Doğumları nerde yaptınız?
Bu mesajı ben yazmışım gibi. Önce hollanda sonra da kanadaya tasındık, birebir aynı fikirlerim.Merhabalar,
1.5 sene önce Hollanda’ya expat olarak taşındım. Yurt dışında yaşamak nasıl bir şey deneyimlemek istedim; gezer para da biriktiririm sonrasına bakarım dedim.
Burada yaşamanın artıları da eksileri de var. Şu zamanlarda benim için eksileri daha ağırlıklı:
Sosyal Hayat: benim için burada geçmeyen bir yalnızlık hissi var. Evet sosyal medyada benim gibi expat olarak gelmiş kişilerle yazıştım buluştum yine buluşurum ama benim bahsettiğim gerçek bir arkadaşlık, dostluk hissi. Bunu maalesef bulamadım. Bu his zaman geçtikçe daha çok huzursuz ediyor.
Mevsimler: kapalı hava beni hiç yormaz zannediyordum hatta kapalı hava yağmur aşığıydım ama artık buranın hava durumu psikolojimi çok yormaya başladı. Bu yaz neredeyse hiç güneş göremedik mesela. Evde şuan battaniyelerle oturuyorum. Bu durum insanı depresyonik bir hale sürüklüyor.
Sağlık sistemi: inanılmaz kötü, nasıl anlatayım gerçekten çok kötü… Allah korusun ölümcül olmayan(o durumda ambulans aranıyor tabi) ama ciddi bir hastalık durumu olduğunda sağlık hizmetine ulaşmak çok zor. 1 saat telefonda bekleyip doktor asistanına ulaşıp bir de ona semptomlarınızı anlatıp randevu almaya çalışıyorsunuz o da genelde zaten randevu vermiyor evde dinlenin falan diyor. Bu durum da insanı başına bir şey gelse ortada kalacakmış gibi hissettiriyor güvensiz hissettiriyor.
Artılar: İş hayatı çok güzel mesaisiz stressiz, özel hayat-iş hayatı dengesi çok güzel, hayat çok kolay ne trafik problemi var ne mülteci sorunu ne saygısız insanlar hiç bir şey, ekonomik olarak çok daha rahat, şehirler doğa ile iç içe kurulmuş istediğinizde kendinizi göllü kocaman parklara atabilirsiniz, Avrupa’yı vizesiz gezebilmek çok keyifli.
3 senedir Hollanda'da yaşayan birisi olarak söylediklerinize ben de katılıyorum.Merhabalar,
1.5 sene önce Hollanda’ya expat olarak taşındım. Yurt dışında yaşamak nasıl bir şey deneyimlemek istedim; gezer para da biriktiririm sonrasına bakarım dedim.
Burada yaşamanın artıları da eksileri de var. Şu zamanlarda benim için eksileri daha ağırlıklı:
Sosyal Hayat: benim için burada geçmeyen bir yalnızlık hissi var. Evet sosyal medyada benim gibi expat olarak gelmiş kişilerle yazıştım buluştum yine buluşurum ama benim bahsettiğim gerçek bir arkadaşlık, dostluk hissi. Bunu maalesef bulamadım. Bu his zaman geçtikçe daha çok huzursuz ediyor.
Mevsimler: kapalı hava beni hiç yormaz zannediyordum hatta kapalı hava yağmur aşığıydım ama artık buranın hava durumu psikolojimi çok yormaya başladı. Bu yaz neredeyse hiç güneş göremedik mesela. Evde şuan battaniyelerle oturuyorum. Bu durum insanı depresyonik bir hale sürüklüyor.
Sağlık sistemi: inanılmaz kötü, nasıl anlatayım gerçekten çok kötü… Allah korusun ölümcül olmayan(o durumda ambulans aranıyor tabi) ama ciddi bir hastalık durumu olduğunda sağlık hizmetine ulaşmak çok zor. 1 saat telefonda bekleyip doktor asistanına ulaşıp bir de ona semptomlarınızı anlatıp randevu almaya çalışıyorsunuz o da genelde zaten randevu vermiyor evde dinlenin falan diyor. Bu durum da insanı başına bir şey gelse ortada kalacakmış gibi hissettiriyor güvensiz hissettiriyor.
Artılar: İş hayatı çok güzel mesaisiz stressiz, özel hayat-iş hayatı dengesi çok güzel, hayat çok kolay ne trafik problemi var ne mülteci sorunu ne saygısız insanlar hiç bir şey, ekonomik olarak çok daha rahat, şehirler doğa ile iç içe kurulmuş istediğinizde kendinizi göllü kocaman parklara atabilirsiniz, Avrupa’yı vizesiz gezebilmek çok keyifli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?