YURTDIŞINDAN GELİNCE

Ayerso

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2021
7
2
36
32
Arkadaşlar ben ilk defa yurtdışına çıkacağım.
Ülkeye geri dönmek için yurtdışındaki havalimanına gittiğimde pasaport kontrolü yapılıyır ya. Orada bizim kendi ülkemize geldiğimiz mi yazar yoksa uçaktan indikten sonra mı ülkeye giriş yaptığımız yazar? Bilgisi olan var mı?

Kontrol eden polisler kendi hizmet ettikleri ülkeye girdiğiniz çıktığınız tarihleri mühür basıyor.

Çok karışık yazmışsınız ama Türkiye'den çıkarken, gittiğiniz ülkeye girerken, gittiğiniz ülkeden çıkarken ve Türkiye'ye dönünce basılır. Yani her pasaport kontrolünden geçerken. (Eğer gideceğiniz ülkede oturumunuz varsa girip çıkarken basılmaz.)

Her iki ülkede de pasaport kontrolünden geçersiniz. Yani bir çıkarken bir de girerken. Çıkarken çıktığınız ülkenin polisi çıkış damgası basar, girerken girdiğiniz ülkenin polisi giriş damgası basar.

yurtdışındaki h.alanı sizin hangi ülkeye gittiğinizi neden ve nasıl yazsın? 1 ülkeden 1 günde belki 98 çeşit ülkeye çıkış olur deli gibi ha bire başka başka mühür mü bassınlar? kuyruklar olsun km'lerce.

teee bilmem nerede bilmem kaç km uzaktasınız daha bakalım aktarma mı yapacaksınız varacak mısınız kalacak mısınız...
Allah korusun ölecek kalacak mısınız ne olacak belli değil, sınırı geçer buranın gümrüğüne gelirsiniz, buraya girdiğiniz o zaman vurulur pasaporta.

herkes kendisinin mührünü vurur yani, ister giriş yapıyor olun ister çıkış.

valla yorum yazdim ama sonra kendi yazdigim yoruma guvenemedim, aslinda bildigim bir konu:)
ulkeden cikarken ilk pasaport kontrolu oluyor ya pul parasi odedigimiz. orada bir damga basiyorlar. inince gittiğiniz ulkenin pasaport gecisinden gecerken onlar da basiyor.
oradan dönerken bir yer olmuyor , online checkinle girebiliyorsun sıkıntısız - kimse damga basmadan. turkiyeye gelince de pasaport kontrolden gectiginizde bir damga basiliyor.
qr kodla hızlı gecis oluyor havalimanlarinda, ondan okutup gecince damga falan olmuyor ama (diye hatirliyorum)
tam olarak neden sordunuz? gidip geldiginiz tarihler, nereye Girdiginiz nereden döndüğünüz bilinir mi derseniz cogu devlet dairesi görebilir giris cikislarinizi polis falan. hatta geçen ptt gümrüğüne gittik orada bile belge verdiler giris cikisin oldugu

Son düzenleme:
Yurtdışından ülkeye dönerken, yurtdışındaki havaalanında pasaport sadece check in için lazım oldu. Onun haricinde kimse sormadı. Türkiye'y girince pasaporta mühür basıldı.

Ben de kendi yazdığıma emin olamadım sonradan çıkarken de basılmıştı sanırım.

Birinin doğrumu yalan mı söylediğine emin olmak için sordum aslında.

Mesela kıbrısa gittim ordan şuan döneceğim. Dönerken ordaki havaalanında çıkış damgası vuruluyor. Kendi ülkemizdeki havaalanına geldiğimizde giriş damgası o zaman mı vuruluyor?

Kıbrısa kimse pasaport götürmez damgası problem

Tam olarak konu ne? Kıbrıs pasaport istemiyor

Tam olarak konu ne? Kıbrıs pasaport istemiyor
Kıbrıs'ta pasaport istenmiyor. Kıbrıstan çıktık pasaportsuz giriş çıkış olduğu için bir küçük kağıt veriyorlarmış girş çıkış için. Kıbrıstsn çıktık o kağjda çıkış damgası vuruldu sonra istanbul ahavlimanna girince oraya da giriş damgası mı vuruluyor? Yani uçaktan indikten sonra pasapoet kontrol noktasında o evrağa mı damga vuruyorlar? Aslında şuan sorarken mantık çerçevesinde olması gereken cevabı buldum.

Her zaman olmuyor damga bazen okutup geçiliyor türkiyede de var. E devlette vardır giriş çıkış bilgisi

ne damgasi vurulacak cikista cope atacagin kagida? hem e pasaport kullaniyor herkes, tc pasaportu olan kimse sira beklemiyor ki artık. cikisa gelince pasaport damga sirasi beklemek yerine yüzünü okutuyorsun pasaportunu okutuyorsun geciyorsun.
yani kanit falan arama. tek kanıt karakola gitsin bir ömür ne zaman gittin ne zaman geldin listesi duruyor. onun disinda ogrenebilecegin bir yol yok

E devlette var bu liste yurda giriş çıkış

Ben Turkiyeye ait olmayan kimlik kartimla ulkeye giris cikis yaptigimda yani pasaportta vermedigimde Turkiyedeki gorevliler kagita damga yapiyor veriyordu şu tarihte girdi şu tarihte cikti diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…